Follow us

Ανδρουλάκης στην Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ: Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη ΝΔ [βίντεο]

'Ανοιγμα στις προοδευτικές δυνάμεις έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το κλίμα της ικανοποίησης για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ήταν εμφανές από τα χαμόγελα και την αισιοδοξία των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κι έγινε ενθουσιώδες όταν ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθάρισε στην ομιλία του τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

"Το λέω ξεκάθαρα: Το ΠΑΣΟΚ που οραματίζομαι, το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αγωνίζομαι, το ΠΑΣΟΚ όλων μας, δεν έχει στόχο απλά να προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει στόχο να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία", υπογράμμισε χειροκροτούμενος ο κ. Ανδρουλάκης. "Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής κι εμείς δεν μαζεύουμε άλμπουμ φωτογραφιών. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε τη ΝΔ".

Επιπλέον έκανε σαφές άνοιγμα διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. "Καλώ κάθε πολίτη, κάθε προοδευτικό άνθρωπο, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση σήμερα και ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Η συντήρηση πρέπει να αποκτήσει αξιόμαχο αντίπαλο", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.


Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί "εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών, με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση αλλά πάνω απ' όλα ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Και εργαζόμαστε για αυτό καθημερινά μέσα και έξω από τη Βουλή. Προχωράμε, λοιπόν, με επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές. Πάμε όλοι μαζί. Ενωμένοι. Ανανεωμένοι. Δυνατοί. Για να σηματοδοτήσουμε τη νικηφόρα πορεία μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Για μια Ελλάδα με δίκαιη και ανθεκτική κοινωνία, που θα μπορεί να προσφέρει πολλές και καλές θέσεις εργασίας στη νέα γενιά, να της δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσει και πάλι στον τόπο της".

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αξιολογείται πια ευθέως για τα πεπραγμένα της χωρίς το άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ και είναι υπόλογη για τη συνεχιζόμενη μείωση των πραγματικών μισθών και εισοδημάτων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα που καλπάζει τα τελευταία 2,5 χρόνια, για να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή, το πάρτι των απευθείας αναθέσεων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τη διετία 2021-22. "Οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες για την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για το έγκλημα στα Τέμπη, που αποτελεί την πιο χαρακτηριστική απεικόνιση της αποτυχίας της κυβέρνησης να εκπληρώσει το βασικότερο ίσως καθήκον του κράτους: την εγγύηση της ασφάλειας των πολιτών", τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανδρουλάκης στην Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ: Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τη ΝΔ [βίντεο]

Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία, για να συγκαλύψει για μια ακόμη φορά τις ευθύνες του υπουργού και των στελεχών της "κρύφτηκε" πίσω από τις αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του ΚΚΕ κι αντί να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος και απιστία των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή, που βάσει της δικογραφίας του Ευρωπαίου Εισαγγελέα έχουν ευθύνη για τη μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, θα καταλήξουμε να συζητάμε για την ιστορία των σιδηροδρόμων από το 1997". "Δεσμευόμαστε από την κραυγή αγωνίας τους ‘να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών’, και γι' αυτό παλεύουμε", πρόσθεσε.

Μίλησε για επιτελικά φιάσκα στη Θεσσαλία, στο λιμάνι του Πειραιά, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Ρόδο και τον Έβρο φέτος το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ειδικότερα πως η κυβέρνηση συνεχίζει να κερδοσκοπεί απέναντι στους πολίτες και μετά από 2,5 χρόνια απαράδεκτης αδράνειας και παντελούς έλλειψης πολιτικής βούλησης άρχισαν να επιβάλλονται πρόστιμα σε πολυεθνικές. Παρατήρησε ότι οι τράπεζες, συνεχίζουν τις καταχρηστικές προμήθειες και χρεώσεις για συναλλαγές, ενώ η αύξηση των επιτοκίων "πνίγει" νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στα δε βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, η χώρα μας είναι σημαντικά ακριβότερη από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, κατά 30- 50%. "Ούτε μπορούν ούτε θέλουν να προστατεύσουν το εισόδημα των πολιτών από τον πληθωρισμό της απληστίας", υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, την ενίσχυση του προσωπικού στη ΔΙ.Μ.Ε.Α. και την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να είναι εντατικοί και συνεχείς οι έλεγχοι, και για χειραφέτηση του καταναλωτικού κινήματος μέσω της Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών, για τη δημιουργία της οποίας το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει ήδη πρόταση νόμου.

Γενικότερα για τη πορεία της οικονομίας, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ποτέ κρυφή ατζέντα, και χαρακτήρισε "άδικες" τις επιθέσεις που δέχθηκε για τις φορολογικές προτάσεις που κατέθεσε προεκλογικά, αποδίδοντας τις πρώτες σε σχεδιασμό προκειμένου να μην ψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί δήθεν φέρνει "φοροκαταιγίδα". "Δεν κλείσαμε ποτέ τα μάτια στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τον Πόντιο Πιλάτο τόσα χρόνια", συμπλήρωσε.

ΠΑΣΟΚ

"Στον νέο αυτό κύκλο που ανοίγει σήμερα, προχωράμε μαζί, γιατί η δουλειά μας γεννάει ελπίδα και προσδοκίες, γιατί η προσπάθειά μας δημιουργεί εμπιστοσύνη προς το κόμμα μας. Η χώρα χρειάζεται γενναίες αλλαγές. Οι πολίτες διψούν για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και προοπτική. Στον νέο αυτόν κύκλο, η ευθύνη που μας βαραίνει είναι ακόμη μεγαλύτερη. Και απευθύνομαι από αυτό το βήμα σε όλους τους πολίτες: Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις αγωνίες μας, τις ελπίδες μας και δεσμεύομαι ότι θα είμαστε δίπλα σας καθημερινά. Απευθύνομαι σε εκείνους που θέλουμε η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που θα σέβεται τους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία.

Απευθύνομαι στους γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία χωρίς καθηγητές και χωρίς υποδομές. Στους νέους που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον και αξιοπρεπείς μισθούς. Στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους που σηκώνουν το βάρος της φορολογίας. Στους ελεύθερους επαγγελματίες που τους τσουβαλιάζουν όλους μαζί. Στους γονείς μας που πηγαίνουν σε νοσοκομεία τα οποία είναι αφημένα στη μοίρα τους. Που οι μεταρρυθμίσεις εκσυγχρονίζουν το κράτος, προωθούν την ανοδική κοινωνική κινητικότητα και μειώνουν τις ανισότητες", υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Γιώργος Λάνθιμος, Γιάννης Αγγελάκας και Τίλντα Σουίντον σε αθηναϊκό ραντεβού: Τι θα παίξει φέτος στη Στέγη

Η Στέγη ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα που γιορτάζει την οικογένεια και τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία, συνδυάζοντας θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο και εικαστικές τέχνες σε νέους και υπάρχοντες χώρους της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 12 Σεπ 2025 | 08:51

Το "πακέτο" Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Μείωση ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, μηδενισμός για βρεφικά είδη - Οι 5 μεγάλες προτεραιότητες

"Δεν υποσχόμαστε δημοσιονομική πλειοδοσία, αλλά σκληρή δουλειά και ένα συνολικό σχέδιο διακυβέρνησης", λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:37

Χαμόγελα στην κυβέρνηση μετά το 30,5% στη δημοσκόπηση της Opinion Poll - Παραμένει αγκάθι η ακρίβεια

"Οι δημοσκοπήσεις έχουν αξία, αλλά μεγαλύτερη αξία έχουν οι πολιτικές και, στο τέλος της ημέρας, οι αποφάσεις των πολιτών στις εκλογές", λένε στο Μαξίμου.

ACTION 24 11 Σεπ 2025 | 20:06

Δημοσκόπηση Opinion Poll: 7 στους 10 δεν "βλέπουν" νίκη Τσίπρα επί Μητσοτάκη στις εκλογές - Πώς εκτιμούν τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

Η ΝΔ επιστρέφει στα ποσοστά που είχε δημοσκοπικά τους πρώτους μήνες του 2025, καθώς ξεπερνά έστω και λίγο το 30% - Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο "αγκάθι" για την κυβέρνηση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 11 Σεπ 2025 | 13:23

Φάμελλος για Τσίπρα: Είναι πολύτιμο κεφάλαιο - Αδιανόητη η συζήτηση περί κατακερματισμού ή ανεξαρτητοποίησης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι "έχουμε συμφωνήσει σε ενιαία προσπάθεια με τον Τσίπρα".

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 11:14

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν κόμμα Καρυστιανού, Τσίπρα και Σαμαρά - Το 77% δεν ικανοποιήθηκε από τα μέτρα της ΔΕΘ

Το 77% των ερωτηθέντων δήλωσαν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Σεπ 2025 | 10:03

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Προτεραιότητά μας η δημόσια Παιδεία - Να στηρίξουν τα κόμματα το Εθνικό Απολυτήριο

"Η αγωνία μας για μία ισχυρή δημόσια Παιδεία μας οδήγησε να προτείνουμε επίσημα την έναρξη του διαλόγου για το Εθνικό Απολυτήριο", ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 10 Σεπ 2025 | 21:45

Φάμελλος απο τη ΔΕΘ: "To όραμα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα"

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "με τη δουλειά μας βγάλαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, με ισχυρό κοινωνικό κράτος

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Σεπ 2025 | 17:58

ΝΔ: Fake news της αντιπολίτευσης τα περί επιβολής μείωσης ΦΠΑ από την ΕΕ

"Όσα λέγονται για "πρόστιμα επειδή δεν μειώσαμε ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά" είναι εκτός κάθε πραγματικότητας" τονίζει η ΝΔ.

ΠΑΣΟΚ 09 Σεπ 2025 | 16:05

Συνάντηση Ανδρουλάκη με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων εν όψει ΔΕΘ

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως το Σάββατο το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες.

09 Σεπ 2025 | 11:48

Συνελήφθησαν οι γιοι πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια με πτυσσόμενα γκλομπ

Στη σύλληψη των γιων γνωστού πολιτικού, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς, προχώρησε η ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Σεπ 2025 | 23:59

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για τη Διαφάνεια στη Χρέωση των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας

Η τροπολογία "έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης του κόμματος για διαφάνεια και στον τομέα των ασφαλίστρων υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ασυδοσίας και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 08 Σεπ 2025 | 16:28

Κώστας Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς πυξίδα και σχέδιο για το πώς πρέπει να σταθεί η χώρα στις νέες συνθήκες

Ο Κώστας Τσουκαλάς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός "ξέχασε" τους μικρομεσαίους, τονίζοντας ότι προχωράει στον "αφανισμό" της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 14:45

Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους

"Αν θυμάστε εμάς μας είχαν χαρακτηρίσει πολιτικούς απατεώνες", είπε.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:46

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την ανάπτυξη - Live η συνέντευξη Τύπου

Οι αρμόδιοι βουλευτές και τομεαρχες Π. Γερουλάνος, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Χνάρης, Γ. Παλαιοδήμος, Κ. Γάτσιος παρουσιάζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ στην ανάπτυξη.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 30 Αυγ 2025 | 11:49

Νίκος Ανδρουλάκης για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αλλαγή είναι στο χέρι μας

"Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει ελπίδα και διαθέτει σχέδιο για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, πιο ανθρώπινη", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 28 Αυγ 2025 | 17:49
28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Αυγ 2025 | 14:34

Σφοδρή αντιπαράθεση Ανδρουλάκη - Μαρινάκη: "Ψεύτης και συκοφάντης" - "Να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Παύλο Μαρινάκη ότι ισχυρίστηκε πως το κόμμα του "συνυπέγραψε κείμενο για εσχάτη προδοσία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Αυγ 2025 | 11:22

Μιλένα Αποστολάκη: Τρεις οδυνηρές αλήθειες του φετινού καλοκαιριού - Από τις φωτιές έως το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μιλένα Αποστολάκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, και για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 26 Αυγ 2025 | 17:46

Φάμελλος για την επίθεση της κυβέρνησης στον Τσίπρα και τα σενάρια για νέο κόμμα: "Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ακραία τοξική, όπου έκανε συσχετισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αποφυλακίσεις και με εγκληματίες", είπε

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 26 Αυγ 2025 | 12:50

Απογευματινή: Θα προχωρήσει σε νέο κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς, παρά την τραγική απώλεια- Στόχος να είναι ρυθμιστής

Ο Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί όχι μόνο με πρόσωπα που ταυτίζονται απόλυτα με τη δεξιά παράταξη, αλλά και προσωπικότητες με διαδρομή στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 26 Αυγ 2025 | 11:47

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Με αφορμή δημοσίευμα του Politico που "αποκαλύπτει ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ανοίξει νέο φάκελο για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα γνωστά "σπιτάκια ανακύκλωσης" σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη".

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ 25 Αυγ 2025 | 20:47

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κυβέρνηση: "Επί ημερών μου μειώθηκαν οι ανισότητες"

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μερικές ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 25 Αυγ 2025 | 11:21

Ο Ανδρουλάκης ζητά με επιστολή αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης - "Μικροκομματικά παιχνίδια", λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά παράλληλα την ανάληψη κάθε δυνατής διπλωματικής προσπάθειας για την άμεση έναρξη απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Αυγ 2025 | 23:06

Ανδρουλάκης: Ζητά συνεδρίαση της Βουλής για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Την πρωτοβουλία αυτή είχε ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν τη διακοπή των εργασιών.

24 Αυγ 2025 | 18:12

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: "Πήρατε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της πολιτικής εξαπάτησης" - "Ξεμείνατε από επιχειρήματα"

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε τρία αναπάντητα ερωτήματα μετά τη (μη) απάντησή του.

24 Αυγ 2025 | 14:09

Σκέρτσος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Όταν αντιπολιτεύονται ακόμη και το ηλιοβασίλεμα τερματίζουν την πολιτική φαιδρότητα και τοξικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απάντησε στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές του. "Παντελής απουσία κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ 24 Αυγ 2025 | 14:06

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ανταλλάσσει την οικονομική αιμορραγία των πολιτών με ψίχουλα - "Έχουμε μειώσει 72 φόρους" απαντά ο Μαρινάκης

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι η υπέρβαση κατά 1,2 δισ. του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα "προήλθε από την φοροεπιδρομή κατά της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων".

23 Αυγ 2025 | 12:14

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δημοσίευμα Βloomberg: Διπλωματική ήττα της χώρας στη Λιβύη

Το δημοσιεύμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Βουλή της ανατολικής Λιβύης υπό την ηγεσία του Χαφτάρ είναι έτοιμη να επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει σε έρευνες στα ύδατα της χώρας.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 21 Αυγ 2025 | 22:43

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Η πολιτική σταδιοδρομία, ο γάμος, τα δύο του παιδιά και η τελευταία ανάρτηση

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος γεννήθηκε στη Βέροια στις 29 Μαΐου 1966 και ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κατσαβού και πατέρας δύο παιδιών

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 21 Αυγ 2025 | 19:55

Επικοινωνία Φάμελλου με τους αρχηγούς των κομμάτων της "προοδευτικής αντιπολίτευσης" για τη Γάζα

Με στόχο την κοινή τους δράση προς την κυβέρνηση, για το θέμα της Γάζας.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Αυγ 2025 | 17:10

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας: Εξοργιστική η αλαζονεία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ

"Γιατί άραγε πανηγυρίζουν; Που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

ΝΔ 21 Αυγ 2025 | 16:38

Στέλλα Αραμπατζή: Ποια είναι η νέα βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ που παίρνει την έδρα του Βεσυρόπουλου

Η ιατρός-μικροβιολόγος, τέταρτη σε ψήφους στην Ημαθία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, θα βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα μετά τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΘΛΙΨΗ 21 Αυγ 2025 | 14:32

Πέθανε στα 59 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν σε beach bar στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Για περίπου 40 λεπτά το προσωπικό του ΕΚΑΒ έδινε μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟ ΝΔ 21 Αυγ 2025 | 13:39

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς: Μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν

O γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βρισκόταν σε beach bar στη Σιθωνία Χαλκιδικής όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 98 ΕΤΩΝ 20 Αυγ 2025 | 08:27

Πέθανε ο πανεπιστημιακός και φιλόσοφος Ευτύχης Μπιτσάκης

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο γνωστός πανεπιστημιακός και φιλόσοφος, Ευτύχης Μπιτσάκης.

19 Αυγ 2025 | 19:51

Ο Ν. Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας την Πέμπτη

Περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά της Αχαΐας θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

15 Αυγ 2025 | 12:37

Φάμελλος: Η σκέψη μας αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο είναι σε όσους αντιμετώπισαν τον όλεθρο των πυρκαγιών

"Γιορτή ομόνοιας και αγάπης, αφιερωμένη στη μητρική φροντίδα και προστασία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Αυγ 2025 | 11:46

Ανδρουλάκης: Ας δυναμώσουμε την πίστη μας σε μία Ελλάδα που στέκεται ισχυρή απέναντι στις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις

"Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης. Με ευημερία, υγεία και ειρήνη" τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 17:27

Κ. Τσουκαλάς: "Ο κ. Κεφαλογιάννης θα επαναλάμβανε τη δήλωσή του για πλήρως θωρακισμένη χώρα στην αντιπυρική περίοδο;"

Εν είδει υστερόγραφου στο σχόλιό του, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι "τουλάχιστον ο κ. Μαρινάκης ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην κ. Βούλτεψη"

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 16:06

Τσουκαλάς: Πρωθυπουργός και υπουργοί χωρίς ευθύνες και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας - Οι πολίτες κουράστηκαν

"Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για όσα είπε η Σοφία Βούλτεψη για τους εθελοντές στις φωτιές.

ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ 12 Σεπ 2025 | 23:16

Συνάντηση Μητσοτάκη - CEO της Google Deepmind: Στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα AI factory

"Αντιμετωπίζουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια πραγματικά μετασχηματιστική τεχνολογία που μπορεί να μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε άλλες ευρωπαϊκές χώρες", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

ΣΤΗ ΔΕΘ 12 Σεπ 2025 | 21:58

Κωνσταντοπούλου: "Όχι σε εκλογικές συνεργασίες" - Πρότεινε νέο σύστημα ψηφοφορίας

Όπως προανήγγειλε στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της παρουσίας της στη ΔΕΘ, η Πλεύση Ελευθερίας θα προτείνει ένα νέο εκλογικό σύστημα και σύστημα ψηφοφορίας, με στόχο τη μυστικότητα, την ανωνυμία, την ασφάλεια, την εγκυρότητα και την ελευθερία της ψήφου

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 12 Σεπ 2025 | 20:51

Καθιερώνεται ο όρος "παράνομη μετανάστευση" με εγκύκλιο Πλεύρη - Οικειοθελής επιστροφή για αποφυγή φυλάκισης

Με την εγκύκλιο, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, καθίσταται σαφές ότι από εδώ και στο εξής καταργείται σε όλα τα έγγραφα ο όρος "παράτυπη μετανάστευση", ο οποίος αντικαθίσταται με τον νομικά ακριβή όρο "παράνομη μετανάστευση"

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 12 Σεπ 2025 | 20:19

Live: Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας παραθέτει τις προτάσεις του Κινήματος για την οικονομία, τη δικαιοσύνη, τη στέγαση και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Σεπ 2025 | 18:13
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ OPINION POLL 12 Σεπ 2025 | 16:45

Ζούπης: Χρειάζεται χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα της ΔΕΘ - Μπορεί να εμφανιστούν νέα κόμματα

"Μπορεί να εμφανιστούν καινούργια κόμματα που και πάλι δεν φαίνεται να έχουν τη δυναμική να καλύψουν και να δημιουργήσουν σοβαρό αντίπαλο δέος", λέει ο Ζαχαρίας Ζούπης

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 12 Σεπ 2025 | 16:35

Πολάκης και Γεωργιάδης αρπάχτηκαν στα social media για το Νεπάλ: "Άντε και στα δικά μας" - "Μωραίνει Κύριος"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τα πρόσφατα γεγονότα στο Νεπάλ ευχόμενος "άντε και στα δικά μας" και ο υπουργός Υγείας έσπευσε να του απαντήσει

ΤΕΜΠΗ 12 Σεπ 2025 | 14:32

Ποιοι σπρώχνουν την Μαρία Καρυστιανού να φτιάξει κόμμα- Τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος

Τι γράφει ο δημοσιογράφος των Νέων για το κόμμα Καρυστιανού

12 Σεπ 2025 | 13:41

Τι δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις του Μαξίμου μετά τη ΔΕΘ: Πόσο ανέβηκε η ΝΔ και πόσο την απειλούν τα "κόμματα" Σαμαρά και Τσίπρα

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα κόμμα Σαμαρά πηγαίνει σήμερα καλύτερα από ότι φαινόταν πριν από μερικούς μήνες,

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ» 12 Σεπ 2025 | 13:27

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ντέμη Χασάμπη της Google: Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα με την τεχνητή νοημοσύνη

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα "Το Μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης", στην οποία μετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της Google DeepMind, Ντέμης Χασάμπης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ 12 Σεπ 2025 | 13:18

Αντιδράσεις για διάταξη που κρύβει από τον κατηγορούμενο στοιχεία δικογραφίας - "Επιλεκτικές ευαισθησίες", λέει ο Φλωρίδης

Δικηγόροι και νομικοί κάνουν λόγο για "καταρράκωση του κράτους Δικαίου" και υποβάθμιση της Δικαιοσύνης.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ 12 Σεπ 2025 | 13:15

Δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία: Πρώτος και με διαφορά ο Νίκος Δένδιας

Η εφημερίδα Παραπολιτικά θα δημοσιεύσει δημοσκόπηση για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 12 Σεπ 2025 | 12:26

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Ιδιαίτερα τιμητική και πρόκληση για μένα η πρόταση του πρωθυπουργού για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε ότι η τελική κρίση της υποψηφιότητάς του είναι στα χέρια των βουλευτών της ΝΔ .

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 12 Σεπ 2025 | 11:45

Αιχμές Χάρη Δούκα: Στο Καστέλλι με τα αρχαία να μπουν ραντάρ, αλλά στη Βασιλίσσης Όλγας να μην υπάρχει τίποτα

Αιχμές του Χάρη Δούκα κατά του Υπουργείου Πολιτισμού με αφορμή την κόντρα για τη Β. Ολγας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 12 Σεπ 2025 | 11:27

Η Αθήνα εξετάζει την αγορά περισσότερων F-35 αντί να αναβαθμίσει τα F-16 Block 50

Συγκεκριμένα, η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο προμήθειας 8-12 ακόμη F-35.

JOKER 12 Σεπ 2025 | 11:26

Μήνυση Χρυσοχοΐδη στον 42χρονο μαστροπό που συνέλαβε το ελληνικό FBI - Ελεγε ότι ήταν φίλοι και απειλούσε τα θύματα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 42χρονου μαστροπού που συνελήφθη από αστυνομικούς του ελληνικού FBI.

ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΘ 12 Σεπ 2025 | 11:01

Μαρινάκης: Εμείς μηδενίζουμε τον φόρο για τους νέους, η Αριστερά έχει συνηθίσει να κάνουν καταλήψεις

Για το πακέτο της ΔΕΘ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοινώνοντας "την έμμεση αύξηση μισθών από την 1η Ιανουαρίου του 2026".

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Σεπ 2025 | 10:10

Ο "καραμανλικός" Μάξιμος Χαρακόπουλος για γραμματέας της ΚΟ ΝΔ - Με πρόταση Μητσοτάκη

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 19 Σεπτεμβρίου με θέμα την εκλογή Γραμματέα της ΚΟ.

ΥΨΗΛΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ 12 Σεπ 2025 | 09:53

Ο Αμερικανός "τσάρος" της ενέργειας με την ελληνική επιχειρηματική ελίτ - Ποιοι ήταν οι 10 CEO που είχαν προσκληθεί

Ο Αμερικανός υπουργός ξεναγήθηκε εν πλω πέριξ της Ρεβυθούσας και μετά αντάλλαξε απόψεις με τους υψηλούς προσκεκλημένους του