Follow us

Αντιδράσεις για την παρουσία Τσίπρα στο κότερο Παναγοπούλου

«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω», είπε η κ. Παναγοπούλου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αντιδράσεις για την παρουσία Τσίπρα στο κότερο Παναγοπούλου

Έντονες και αιχμηρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκαλεί η επιβεβαίωση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε φιλοξενηθεί στη θαλαμηγό «Odyssey» της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγόπουλου τον περασμένο Αύγουστο, λίγες ημέρες μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής.

To γεγονός επιβεβαίωσε η σύζυγος του εκπλιπόντος Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία είναι και άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα απόδημου ελληνισμού. Την αρχική αποκάλυψη είχε κάνει ήδη από πέρυσι στις 29.9.2018 στα ΝΕΑ ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, ενώ χθες στο Twitter ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε δημοσίευσε και δύο φωτογραφίες.

Η κ. Παναγοπούλου σε δήλωσή της κατήγγειλε παράνομα κτηθέν υλικό και ότι δεν περίμενε πως «μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης».

Σε άλλη συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» η κ. Παναγόπουλου διευκρίνισε ότι οι διακοπές του Αλέξη Τσίπρα ήταν μια πρωτοβουλία του εκλιπόντος συζύγου της, ο οποίος του πρότεινε να φύγει με το σκάφος «γιατί τον έβλεπε κουρασμένο». «Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω», προσέθεσε η κ. Παναγοπούλου.

Με μία ημέρα καθυστέρηση, η κυβέρνηση έδωσε την πρώτη απάντηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να υπιοβαθμίσει το θέμα, επιτιθέμενος κατά του προέδρου της ΝΔ για τα περιουσιακά του στοιχεία και για το αν εκείνος πήγε διακοπές τον Αύγουστο του 2018.

Τζανακόπουλος: Ο Τσίπρας δεν έχει βίλα δίπλα στον Χριστοφοράκο

Ερωτηθείς για την υπόθεση το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε εμφατικά πως δεν αποτελεί πολιτική είδηση. Όπως είπε, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον κ. Χριστοφοράκο, ούτε έχει ακίνητα σε Αθήνα και Παρίσι.

Υπενθύμισε πως η κ. Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού εδώ και τρία χρόνια και άμισθη σύμβουλός του εδώ και έναν χρόνο. Δικαιούται να φιλοξενήσει τον Πρωθυπουργό για λίγες ημέρες, σημείωσε και διερωτήθηκε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο;»

Το γεγονός ότι το θέμα ήρθε στο προσκήνιο τώρα, κάτι σημαίνει, συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος, υποστηρίζοντας πως φανερώνει την πολιτική γύμνια της ΝΔ, που εστιάζει σε “κίτρινες” ειδήσεις όποτε έρχονται θετικά μέτρα.

ΝΔ: Ξεδιάντροπη η υποκρισία του Τσίπρα

«Η Ν.Δ. απέφυγε να τοποθετηθεί για τις μυστικές διακοπές του Αλέξη Τσίπρα αναμένοντας από τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν κρυπτόμενο σε μια υπερπολυτελή θαλαμηγό λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι», λέει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Η επιβεβαίωσή τους ήρθε τελικά από την ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους κ. Κατερίνα Παναγοπούλου η οποία αποκάλυψε ότι ο εκλιπών σύζυγός της του το δάνεισε μυστικά (!) για να ξεκουραστεί από την εθνική τραγωδία», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ο ηγέτης της πρώτης φοράς Αριστερά το τερμάτισε. Η ξεδιάντροπη υποκρισία κ. Τσίπρα που παριστάνει ότι πολεμά τις ελίτ και κάνει δωρεάν διακοπές με τα κότερά της δεν έχει προηγούμενο. Τον παραδίδουμε στη χλεύη του ελληνικού λαού».

Βολές από Γεωργιάδη και Λοβέρδο

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Τwitter σημειώνει: «Δηλαδή για να το πούμε απλά. Λίγες μέρες μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, ενώ ακόμη καλά καλά δεν ξέραμε πόσους νεκρούς θρηνούσαμε, ο Αριστερός Πρωθυπουργός της Χώρας μας, πήρε μία Θαλαμηγό με το πλήρωμα και το υπηρετικό προσωπικό της, για μυστικές υπερπολυτελείς διακοπές...».

«Με σημαία τη θανάσιμη υποκρισία κατέπλευσε ο Α.Τσίπρας στην Ιθάκη σκαφάτος και θαλαμηγάτος. Αυτός είναι ο Πρωθυπουργός. Λίγος όμως ο καιρός, 19 και σήμερα«, σημειώνει από την πλευρά του στο Τwitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν είναι μόνο οι συνέπειες της ωμής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-προθύμων, που είναι ορατές στην καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είναι μόνο η ανήθικη παράσταση την ώρα της μεγάλης τραγωδίας στο Μάτι. Είναι η απύθμενη υποκρισία και η αλαζονεία», δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, και πρόσθεσε: «Ο υποκριτής κ. Τσίπρας μπορεί να εμφανίζεται ως πολέμιος των ελίτ, αλλά κάνει διακοπές με τα σκάφη και τις πολυτελείς βίλες εφοπλιστών κάθε καλοκαίρι, μπορεί να πηγαίνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο όταν αρρωστήσει, μπορεί να στέλνει σε ιδιωτικό σχολείο τα παιδιά του και να έχει πολυτελή μενού στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, που θα πωλούσε προεκλογικά, και οι πολίτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι -με το χέρι απλωμένο- για το επίδομα των 150 ευρώ».

ΚΙΝΑΛ: Το κερασάκι στην τούρτα της παρακμής

Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «η Κίρκη με το δέλεαρ της εξουσίας εξευτελίζει τους ανθρώπους! Την ώρα που εφαρμόζονται οι 120 δόσεις για έναν λαό που αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη του, ακόμη και για μικρά ποσά.

Την ώρα που το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ζει στην ανέχεια, είναι τουλάχιστον σκληρό να βλέπει φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε πανάκριβα κότερα και αγκαλιά με την ελίτ που υποτίθεται πολεμάει. Είναι το κερασάκι στην τούρτα της παρακμής».

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Παναγοπούλου:

«Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ εδώ και ένα και πλέον έτος είμαι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια.

Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε.

Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο.

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης.

Από πότε άραγε είναι μεμπτό να φιλοξενείς κάποιον με τον οποίον έχεις γνωστή, δημόσια και θεσμική σχέση συνεργασίας και εκτίμησης;

Για κάποιους γνωστούς συκοφάντες που δεν έχουν να προσάψουν κάτι άλλο στον πρωθυπουργό, φαίνεται πως είναι όχι απλά μεμπτό, αλλά μέγα ατόπημα.

Είναι πασιφανές πως πρόκειται για μία ακόμη άθλια μεθόδευση των γνωστών κύκλων, που πολεμούν τη σημερινή κυβέρνηση με όσα θεμιτά αλλά και αθέμιτα μέσα διαθέτουν.

Με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα. Ίσως όμως και να πράττουν το αντίθετο. Απλά να γελοιοποιούνται.

Γιατί έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν και να δημοσιοποιούν παρανόμως αποκτηθέν φωτογραφικό υλικό. Άραγε έναντι ποίου τιμήματος το απέκτησαν;

Πόσο κοστίζει για αυτούς και τους εργοδότες τους το πολιτικό αφήγημα που θέλουν με το ζόρι να μαγειρέψουν ;

Είναι προφανές ότι κάποιο μέλος του πληρώματος κατέγραψε παρανόμως τον πρωθυπουργό με τα ανήλικα παιδιά του σε προσωπικές στιγμές ανάπαυλας, ενώ στη συνέχεια έφθασαν, άγνωστο πώς και με ποια μέσα, αφού μετά το θάνατο του συζύγου μου το σκάφος δεν ανήκει πια σε μένα, στα χέρια του κ. Πορτοσάλτε προκειμένου να προσφέρει τις αντιπολιτευτικές του υπηρεσίες. Δεν πρόκειται μονάχα για αθλιότητα αλλά για παράνομη ενέργεια, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό τους χώρο.

Η σκοπιμότητά τους είναι ηλίου φαεινότερη. Όπως φυσικά και όλων αυτών που σπεύδουν να επενδύσουν πολιτικά στις χυδαίες συκοφαντίες.

Τέλος, δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο ότι δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να τολμά να εμπλέκει το όνομα του θανόντος συζύγου μου, Περικλή Παναγόπουλου, σε κακόγουστα και συκοφαντικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαπλοκής.

Η ηθική και επαγγελματική του ακεραιότητα και διαφάνεια δεν αμφισβητήθηκε ούτε μία στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια του βίου του από κανέναν. Δεν θα επιτρέψω τώρα, μετά θάνατον να την αμφισβητήσουν, πολλώ δε μάλλον όταν αυτοί που το επιχειρούν είναι οι πατριάρχες της διαπλοκής.

Αν λοιπόν ο κ. Πορτοσάλτε θέλει να βρει τη διαπλοκή δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους εργοδότες του.

Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου»

Οι επίμαχες φωτογραφίες:

Αντιδράσεις για την παρουσία Τσίπρα στο κότερο Παναγοπούλου

Αντιδράσεις για την παρουσία Τσίπρα στο κότερο Παναγοπούλου - εικόνα 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Κατερίνα Διδασκάλου και "Η πόρνη από πάνω": 14 χρόνια το ίδιο ρίγος

"Η πόρνη από πάνω" μετρά δεκατέσσερα χρόνια αλήθειας και συγκίνησης, μέσα στην άνθηση του ελληνικού θεάτρου. Ένα έργο-ορόσημο που εξακολουθεί να συγκλονίζει, με μια πρωταγωνίστρια που δίνει κάθε φορά την ψυχή της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την Κατερίνα Διδασκάλου σε αυτόν τον ρόλο, μην τη χάσετε στον Νέο Ακάδημο.

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
ΜΗΝΥΜΑ 05 Νοε 2025 | 11:46

Τσίπρας για εκλογή Μαμντάνι: Είναι μία νίκη απέναντη στην ολιγαρχία - Δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική

Για "νίκη απέναντι στην ολιγαρχία" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:37

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη" - Πότε θα κυκλοφορήσει

Πρόκειται για προσωπική, εξομολογητική, αλλά και αυτοκριτική ματιά του Αλέξη Τσίπρα

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΡ 03 Νοε 2025 | 11:34

Η οργισμένη διάψευση της Έφης Αχτσιόγλου για τον... καναπέ και τις δύο βιβλιοθήκες: "Εχω περάσει πολύ χειρότερα"

Η κ. Αχτσιόγλου διέψευσε το συκοφαντικό δημοσίευμα, λέγοντας "στις ιδιοφυίες που σκέφτηκαν αυτή την ιστοριούλα ότι έχει περάσει πολύ χειρότερα ".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 08:35

Παπαγιαννίδης για Τσίπρα στο TheTOC: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση

Ποιος είναι ο νέος Αλέξης Τσίπρας μετά το rebranding πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από λογικές του παρελθόντος και ποιος κινδυνεύει από την επιστροφή του.

ΜΑΚΡΟΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:02

Καρανίκας για επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: "Τα νέα λιγούρια της πολιτικής – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί"

Ο Νίκος Καρανίκας κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας".

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ 31 Οκτ 2025 | 10:50

Μαραντζίδης: "Αν όχι με τον Τσίπρα, με ποιον; - Δεν είναι κόμμα, είναι προοδευτικό think tank"

Ο κ. Μαραντζίδης ξεκαθάρισε ότι το Ινστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας" δεν αποτελεί πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, αλλά ένα προοδευτικό think tank που θα παράγει ιδέες και εφαρμοσμένες πολιτικές.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 30 Οκτ 2025 | 16:15

Με Μαραντζίδη, Γαβρόγλου και Παπαγιαννίδη το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Τσίπρα: Δείτε τα 41 ονόματα

Δείτε την πλήρη σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 15:20

Αποστολάκης: Αν με εκφράζουν όσα πει, βεβαίως και θα είμαι με τον Τσίπρα - Δεν ασχολούμαι με τον Κασσελάκη

Ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι θα μπορούσε, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να συγκλίνουν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 10:58

Κύρτσος: "Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε πρέσα δημοσκόπων - Μαξίμου - Media"

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει έναν ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ΜΜΕ και δημόσιο χρήμα για να ελέγχει την πολιτική του εικόνα.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Οκτ 2025 | 08:43

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει rebranding αλλά λείπει από την κηδεία Σαββόπουλου – Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να τσακωθούν στο δευτερόλεπτο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ήταν πολύ άσχημη εικόνα οι άδειες καρέκλες στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Οκτ 2025 | 21:14

Δημοσκόπηση Pulse: Διχασμένοι οι πολίτες για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Ποιοι θα ψηφίσουν Τσίπρα και Σαμαρά

Στο 29% η ΝΔ, 15,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ - Στην 6η θέση κατρακύλησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Νούμερο 1 πρόβλημα η ακρίβεια - Η δημοσκόπηση της Pulse

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΑΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 23 Οκτ 2025 | 12:24

Handelsblatt: Το πολιτικό rebranding του Αλέξη Τσίπρα - "Από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της ιστορίας"

"Ο Τσίπρας συγκαταλέγεται στις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας", αναφέρεται στο εκτενές αφιέρωμα του γερμανικού μέσου.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 23 Οκτ 2025 | 11:59

Κοντονής κατά Τσίπρα: Έρχεται ο "Μεσσίας" να συστήσει κόμμα μέσω βιβλίου - Αποκλειστική του ευθύνη η κρίση στην Αριστερά

Ο Σταύρος Κοντονής χαρακτήρισε την κρίση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αριστερά ως "προϊόν αποκλειστικά του πρώην πρωθυπουργού".

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Οκτ 2025 | 10:16

Τσακαλώτος για Τσίπρα: "Σε ένα σχήμα Σοσιαλδημοκρατίας, Αριστεράς που συμφωνεί σε 4-5 πράγματα, έχει ρόλο"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως αν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συμβάλλει και να είναι μέρος μίας συμφωνίας ευρύτερης στην κεντροαριστερά, τότε είναι καλοδεχούμενος.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 22 Οκτ 2025 | 21:10

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κερδίζει Σαμαρά ο Τσίπρας - Μικρή άνοδος για ΝΔ, απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική αλλαγή ζητούν έξι στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Κατακερματισμός στην αντιπολίτευση

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Οκτ 2025 | 12:26

Παρέμβαση Τσίπρα για την εξωτερική πολιτική: 6+1 προϋποθέσεις εθνικής στρατηγικής

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στις ευκαιρίες και τους κινδύνους από την πρόταση του πρωθυπουργού για μια διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 20:00

MRB: Η δυναμική πιθανών κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

Τα ευρήματα για πιθανή δημιουργία κομμάτων από τους Αλέξη Τσίπρα, Αντώνη Σαμαρά και Μαρίας Καρυστιανού

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 21 Οκτ 2025 | 12:33

Το "καρφί" Χατζηδάκη για Κωνσταντοπούλου: "Μην με ρωτάτε για Τσίπρα, θα φύγω"

Ο Κ. Χατζηδάκης είπε χαριτολογώντας "μην με ρωτάτε για τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα φύγω!"

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 20 Οκτ 2025 | 20:25

Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη - Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά τους

Ακρίβεια, Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τρία βασικά προβλήματα για την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ANT1

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 20 Οκτ 2025 | 09:55

Αλαβάνος: Ο κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετική δυσκολία και τώρα μιλάμε για κάποιον Τσίπρα ή Τσόπρα ή Τσάπρα;

"Μην μου λέτε για Αριστερά και τον κ. Τσίπρα, γιατί δεν είναι Αριστερά ο κ. Τσίπρας", είπε ο Αλέκος Αλαβάνος.

20 Οκτ 2025 | 09:27

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα - Δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα

"Εύχομαι στον Τουφάν Ερχιουρμάν καλή δύναμη, στο δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει ως ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 14:35

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Άγνωστος Στρατιώτης συμβολίζει τον άγνωστο Έλληνα που αγωνίζεται - Δεν είναι περιβόλι κανενός"

"Σκέφτομαι πως ότι λες με την ψυχή, την καρδιά σου και σέβεσαι τους ανθρώπους δεν υπάρχει κανένα θέμα".

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 18 Οκτ 2025 | 12:30

Παύλος Μαρινάκης: Η τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν έχει σχέση με τον αγώνα του Πάνου Ρούτσι

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως θέλησαν να καθυστερήσουν τη δίκη για τα Τέμπη.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 09:40

Εφυγε έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΚΑΪ μόλις τη ρώτησαν για το βιβλίο Τσίπρα – Η αντίδραση της δημοσιογράφου

"Δεν πειράζει κ. Μαυραγάνη. Λυπάμαι πάρα πολύ. Αν θέλετε να κάνετε διαφήμιση στον Τσίπρα, λυπάμαι πάρα πολύ", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 17 Οκτ 2025 | 15:47

Καμμένος: Θα ψήφιζα την Καρυστιανού, μου αποπνέει ένα αίσθημα δικαιοσύνης - Δεν θα πάω με τον Τσίπρα

Ο Πάνος Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην πολιτική, με ή χωρίς τη σύζυγο του.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Οκτ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Από γκάφα σε γκάφα ο φίλος μου - Αλέξη, προλαβαίνεις να το αλλάξεις

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στην ανάρτησή του στις "διακοπές αμέσως μετά την τραγωδία στο Μάτι, πάνω σε πολυτελές σκάφος".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG 17 Οκτ 2025 | 09:23

Αλέξης Τσίπρας: "Ιθάκη" ο τίτλος του νέου του βιβλίου - Τα 11+1 κεφάλαια

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 16 Οκτ 2025 | 20:12

MRB: Στις 14,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Το 73,4% λέει "όχι" σε νέο κόμμα Τσίπρα - Πόσοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, Καρυστιανού

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB τόσο για τωρινά κόμματα όσο και για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15 Οκτ 2025 | 09:26

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από πού κι ως πού είναι δημοκράτης; Ενας ψεύτης είναι - Το 12% είναι "ταβάνι"

Την εκτίμηση ότι αν υπάρξει κόμμα από τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει "ταβάνι" το 12% διατύπωσε το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 13 Οκτ 2025 | 13:58

Κανέλλη για Τσίπρα: Στην ιδέα να πάθω σοκ εντιμότητας ανατριχιάζω περισσότερο απ’το να μου την πέσει ο Νετανιάχου

Η Λιάνα Κανέλλη είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι "έρχεται τώρα να μπει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ των ανθρώπων που πούλησε".

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 13 Οκτ 2025 | 11:53

Δημοσκόπηση GPO: Εως 20,2% δηλώνει ότι μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα Τσίπρα - Το 8,6% ένα κόμμα Σαμαρά

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό από τις κινήσεις των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Οκτ 2025 | 09:35

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Ο δημιουργός της πολιτικής τερατογένεσης έρχεται να σώσει την Ελλάδα

"Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από συζητήσεις με όρους προσωπολατρίας με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 19:41

Αλέξης Τσίπρας: "Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή"

Ο πρώην πρωθυπουργός "προειδοποιεί, προτείνει και αποκαλύπτει τα σχέδιά του για το μέλλον"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Οκτ 2025 | 10:45

Πάνος Καμμένος: "Ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει είναι ο Αλέξης Τσίπρας - Καλώς εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία"

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι έχει ακόμα επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο δήλωσε μάλιστα πως είναι "ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει δίνοντας και κυβερνητική προοπτική".

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 09 Οκτ 2025 | 13:27

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Έχουμε να μιλήσουμε δύο χρόνια - Νομίζω ότι πάει για κόμμα

"Νομίζω ότι πάει για κόμμα", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσθέτοντας ότι "τον μηχανισμό δεν τον έχω καταλάβει".

ΝΔ 09 Οκτ 2025 | 12:30

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει αρχηγικό κεντροαριστερό κόμμα και θα "χτυπήσει" πολύ ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό ο εκνευρισμός

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως "αν θέλει να επιλέξει τον δρόμο που χάραξε ο κ. Τσίπρας, με γεια του με χαρά του".

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Οκτ 2025 | 11:16

Τι εννοούσε ο Κασσελάκης με τη φράση "Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα"

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Οκτ 2025 | 08:48

Λινού: Πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα ο Τσίπρας - Οχι μόνο καλοδεχούμενη η κίνησή του, αλλά απαραίτητη

"Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παίξει το ρόλο της ενότητας του αριστερού και του κεντροαριστερού χώρου", δήλωσε η Αθηνά Λινού.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 12:27

Δρυμιώτης για Τσίπρα: Από δήμαρχος, κλητήρας - Δεν χτίζεις καινούργια κτίρια με παλιά υλικά

Ανέφερε ότι "δεν χτίζεις καινούργια κτήρια με παλιά υλικά" και υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήγημα.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:13

"Ρωμαίος στρατηγός" ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η τούρτα γενεθλίων από την Ευγενία Μανωλίδου - "Ήλθα, είδα, εμβολίασα"

"Την ωραιότερη τούρτα για τα γενέθλιά μου, μου την έφτιαξε το κοριτσάκι μου"", έγραψε στο facebook ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Facebook

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 08 Νοε 2025 | 09:33

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κανένα γαλάζιο σκάνδαλο - Το ΠΑΣΟΚ συντήρησε τις συνθήκες αδιαφάνειας"

"Η συνεργασία της εταιρείας Neuropublic με τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα με πολιτική υπογραφή" αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 15:03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ φέρνει "Χασάπη", "Φραπέ" και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική - Ποιους καλεί το ΠΑΣΟΚ

Η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης τους Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μυλωνάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Χρήστο Μπουκώρο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 07 Νοε 2025 | 14:50

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον γιο της για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης - "Υπέροχο το ελληνικό φαγητό"

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

"ΠΟΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"; 07 Νοε 2025 | 14:47

ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Ο γνωστός σε όλους "Μάκης" έκανε κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Νοε 2025 | 14:24

Πηγές ΝΔ: "Επί ημερών Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο μπήκε η Neuropublic στον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Πηγές ΝΔ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία Neuropublic συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 και μάλιστα η πρώτη σύμβαση υπεγράφη επί Μιλένας Αποστολάκη ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 07 Νοε 2025 | 13:35

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ Πούτιν και Λαβρόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτοί οι υπαινιγμοί "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και ότι ο Λαβρόφ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργού Εξωτερικών.

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 13:09

Βελόπουλος και Νατσιός κατά του προσωπικού αριθμού: "Είμαστε αρνητές του παραλογισμού και του αυταρχισμού"

Από τις 5 Νοεμβρίου θα αποκτούμε αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες τον έχουν ήδη εκδώσει προσωπικό αριθμό.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιχμές για Βάρρα - "Mε στοχοποιεί η αντιπολίτευση"

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.