
Την αντίδραση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή, ο οποίος έκανε λόγο για πιθανή συσχέτιση του θανάτου Βασίλη Καλόγηρου, με την υπόθεση των Τεμπών.
Σε ανακοίνωσή της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, χωρίς να τον κατονομάζει, τονίζει ότι "ερευνάται αρμοδίως κάθε πιθανό αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου" ενώ σημειώνει πως η μητέρα του 39χρονου λίγες μόλις μέρες μετά την εξαφάνιση του γιου της, είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν την υπόθεση εξαφάνισης με τα εισαγγελικά της καθήκοντα.
"Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασε και στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος", σύμφωνα με την κ. Αδειλίνη.
"Αυτός ήταν ο λόγος των ανακοινώσεων στις οποίες προέβησαν στις αρχές Ιανουαρίου και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις οποίες εν ολίγοις στηλιτεύθηκε οποιαδήποτε σύνδεση του οδυνηρού ανθρώπινου περιστατικού της εξαφάνισης του γιου της ανωτέρω συναδέλφου Εισαγγελέως με κάθε μορφής εκμετάλλευση υπό τον μανδύα της δήθεν ενημέρωσης του κοινού", σημειώνει.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Σωκράτης Φάμελλος, απάντησε στη Γεωργία Αδειλίνη τονίζοντας ότι πρέπει "να προσέχει την διάκριση των εξουσιών".
"Η κυρία Αδειλίνη πρέπει να ξαναδιαβάσει την διάκριση των εξουσιών. Αναφέρθηκα μόνο σε ανάρτηση της μητέρας του νεκρού. Δεν υπήρχε αναπαραγωγή κανενός δημοσιεύματος, κανενός ανώνυμου λογαριασμού. Να προσέχει αυτά που γράφει. Και να προσέχει την διάκριση των εξουσιών" ανέφερε, ενώ επιτέθηκε και στην κυβέρνηση που δια του Μ. Βορίδη παραποίησε την παρέμβαση του στην Βουλή.
""Η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα και με οικτρό τρόπο, παραποιεί αυτά που λέω γιατί φοβάται αυτά που λέω. Το μόνο που ανέφερα ήταν η ανάρτηση της μητέρας του νεκρού. Δεν μίλησα ποτέ για δολοφονία. Δεν μίλησα για σχέδιο, είπα για αυτούς που ευθύνονται. Ο μόνος που είπε τη λέξη δολοφονία, ήταν ο κύριος Βορίδης. Ενέπλεξε φρικτά και απαράδεκτα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με την πολιτική" επισήμανε ο Σωκράτης Φαμελλος.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Γ. Αδειλίνη
"Σε πρόσφατη τοποθέτησή του πολιτικός αρχηγός, αναπαράγοντας ουσιαστικά αντίστοιχες αναρτήσεις ανωνύμων, κυρίως, διαδικτυακών κηνσόρων, δήλωσε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι: "σήμερα η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται και ζητάει απαντήσεις μετά την αποκάλυψη του θανάτου του γιου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας". Και διατύπωσε, μεταξύ άλλων, και το πιο κάτω πανηγυρικό ερώτημα, απευθυνόμενος προσωπικά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: "Γιατί είχε βιαστεί η κα Αδειλίνη και είχε αποκλείσει κάθε συσχέτιση της εξαφάνισης του γιου της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας με τα καθήκοντά της; (ενν. της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας)".
Κατόπιν αυτών, οφείλω να δηλώσω δημόσια ότι η κα Σοφία Αποστολάκη, Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, λίγες μόλις μέρες μετά την εξαφάνιση του γιου της Βασίλη Καλογήρου, σε επικοινωνία μας, εξέφρασε τη θλίψη και τη δυσαρέσκειά της για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν το πιο πάνω γεγονός με τα εισαγγελικά της καθήκοντα. Την ίδια δυσαρέσκεια εξέφρασε η κα Αποστολάκη και στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Αυτός ήταν ο λόγος των ανακοινώσεων στις οποίες προέβησαν στις αρχές Ιανουαρίου και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με τις οποίες εν ολίγοις στηλιτεύθηκε οποιαδήποτε σύνδεση του οδυνηρού ανθρώπινου περιστατικού της εξαφάνισης του γιου της ανωτέρω συναδέλφου Εισαγγελέως με κάθε μορφής εκμετάλλευση υπό τον μανδύα της δήθεν ενηνέρωσης του κοινού.
Σχετική, άλλωστε, είναι και η δήλωση του Γ. Τσούκαλη, ερευνητή της οικογένειας του τότε αγνοούμενου Βασίλη Καλογήρου, που διαλαμβάνεται στο tovima.gr της 25/1/2025, στο άρθρο με τίτλο "Λάρισα: Αγωνία για τον 39χρονο Βασίλη-Συνδέεται η υπόθεση με τα Τέμπη;" και την οποία αναφέρω αυτούσια: "Παρά το γεγονός ότι πέρασε ως σενάριο εξαφάνισης στον κοινό νου το επάγγελμα της μητέρας του Βασίλη, επειδή ως εισαγγελέας εφετών είχε αναλάβει την υπόθεση των Τεμπών, θα ήθελα να πω ότι και η οικογένεια και εγώ το αποκλείουμε. Είναι κάτι που δεν μας απασχολεί…".
Σε κάθε περίπτωση, ήδη, ερευνάται αρμοδίως κάθε πιθανό αίτιο θανάτου του Βασίλη Καλογήρου.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη".
Φάμελλος: Τα 3 ερωτήματα για τον θάνατο του 39χρονου
Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος, από το βήμα της Βουλής έθεσε τρία ερωτήματα σχετικά με τον θάνατο του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου. Ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε να απαντηθεί:
-Γιατί αναφέρεται σε υπεύθυνους του θανάτου του γιου της;
-Γιατί είχε βιαστεί η κα Αδειλίνη και είχε αποκλείσει κάθε συσχέτιση της εξαφάνισης με τα καθήκοντά της;
-Και τι συσχέτιση μπορεί να υπάρχει με την εντολή που είχε λάβει για την έρευνα των καταγγελιών για το έγκλημα στα Τέμπη;
"Εμείς, με μεγάλη προσοχή, καταθέτουμε μόνο ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις. Απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη. Διότι δεν είμαστε σαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος βιάζεται να κάνει και τον ανακριτή και τον εισαγγελέα και τον δικαστή" υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Τι έλεγε η μητέρα του Β. Καλογήρου
Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Καλογήρου λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος του γιου της, Βασίλη, ανάρτησε μια φωτογραφία του 39χρονου, γράφοντας: "Στην υγειά σας! Είμαι ο Βασίλης που ψάχνατε. Εγώ με τη Χάρη του Θεού βρήκα τον Παράδεισο και βλέπω τον Χριστό που τόσο αγαπώ. Εσείς που με πετάξατε στα βουνά με τα άγρια ζώα καθώς και το κακόψυχο αφεντικό σας, άραγε τί τέλος θα έχετε;".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr