Follow us

"Αρπάχτηκαν" Μάντζος - Γεωργιάδης: "Έχετε μπλέξει τη Βουλή με τον εθνικό κήπο και νομίζετε ότι με το ΠΑΣΟΚ θα κάνετε περίπατο"

Αντιπαράθεση στην Ολομέλεια, ανάμεσα στον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ

Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ένταξη γιατρών και νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά, προκάλεσε αντιπαράθεση πριν από λίγο στην Ολομέλεια, ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ακολούθησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος και αναφέρθηκε στα τεστ πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

"Έχετε μπλέξει τη Βουλή με τον εθνικό κήπο και νομίζετε ότι με το ΠΑΣΟΚ θα κάνετε περίπατο. Αυτό δεν θα συμβεί όμως", ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος και απάντησε στην κριτική που δέχθηκε το κόμμα του από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σχέση με την τροπολογία για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

"Ο πρωθυπουργός αφιέρωσε ιδιαίτερο χρόνο. Το θεωρούμε κολακευτικό το γεγονός ότι μετά από 22 φορές, τέσσερα χρόνια τώρα, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί, διαβάζουν την τροπολογία μας… Μας είπατε ότι αν ισχύσει η τροπολογία μας, θα φύγουν από το δημόσιο σύστημα υγείας χιλιάδες γιατροί αν και τους έχουμε ανάγκη.

"Αρπάχτηκαν" Μάντζος - Γεωργιάδης: "Έχετε μπλέξει τη Βουλή με τον εθνικό κήπο και νομίζετε ότι με το ΠΑΣΟΚ θα κάνετε περίπατο"

Αναπαράγετε fake news. Μας λέτε ότι με το πάτημα ενός κουμπιού, άνθρωποι που έχουν συμπληρώσει χρόνια εργασίας θα βγουν στη σύνταξη. Η αλήθεια είναι ότι με την τροπολογία που εμείς καταθέτουμε, αυτοί οι άνθρωποι δεν φεύγουν. Για να φύγει κανείς, με βαρέα και ανθυγιεινά, χρειάζεται 3.600 ένσημα, χρειάζεται 12 χρόνια σε βαρέα και ανθυγιεινά. Συγγνώμη, θέλετε να τους βαλσαμώσουμε κιόλας; Να μην παίρνουμε νέους, να τους βαλσαμώσουμε και εν τέλει εσείς να έχετε τη χαρά ότι το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί", σχολίασε ο Δημήτρης Μάντζος και τόνισε ότι η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ είναι δίκαιη και κοινωνικά αναγκαία και δεν τη ζητάει μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά τη ζητάει ο υγιειονομικός κόσμος και η ίδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας που το εισηγήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Διαβάστε Επίσης

Γεωργιάδης: Έχετε κάνει σημαία τα βαρέα και ανθυγιεινά για να κοροϊδέψετε τους εργαζομένους στο ΕΣΥ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

"Έχετε κάνει σημαία τα βαρέα και ανθυγιεινά", απάντησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: "Είναι προφανές λάθος. Διότι αν εσείς γινόσασταν κυβέρνηση, δεν θα μπορούσατε να το ψηφίσετε. Και ο μόνος λόγος που το φέρνετε εδώ ως σημαία, είναι για να κοροϊδέψετε τους εργαζομένους στο ΕΣΥ.

Ξέρετε γιατί είναι λάθος; Τι θα πει βαρέα και ανθυγιεινά; Θα πει ότι θα βγαίνουν γρηγορότερα στη σύνταξη. Δεν μου λέτε, κύριοι συνάδελφοι, αφού συμφωνούμε όλοι εδώ ότι το πρόβλημα του ΕΣΥ είναι η έλλειψη προσωπικού, αφού συμφωνούμε όλοι εδώ ότι δύσκολα βρίσκουμε προσωπικό για το ΕΣΥ, λέτε να είναι μια καλή ιδέα, με το πάτημα μιας τροπολογίας, να φύγουν 7.500 άνθρωποι από το ΕΣΥ; Αυτό λέτε; Αυτό σημαίνει βαρέα και ανθυγιεινά. Στην πραγματικότητα, για να χαϊδέψετε αυτιά, λέτε στον κόσμο ότι θα μείνει χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτό κάνετε. Και ταυτόχρονα, καίτοι ως κυβέρνηση είχατε αυξήσει και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα μου πείτε μνημόνιο, γιατί και αυτό το έχετε κάνει ως κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, έρχεστε τώρα και πουλάτε συριζαίικο λαϊκισμό;".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε και όσα είπε ο πρωθυπουργός, σε σχέση με τον προσωπικό γιατρό. "Ο πρωθυπουργός δεν είπε πώς φτάσαμε έως εδώ, με ένα ανεπαρκές και αποδιοργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τον ακούσαμε να λέει ότι ακόμα και οι πολίτες φταίνε, γιατί υποτίμησαν τον προσωπικό γιατρό και δεν τον αγκάλιασαν ως θεσμό. Δεν ακούσαμε τίποτα για την διαρκώς αυξανόμενη ιδιωτική δαπάνη υγείας, που έρχεστε σε αυτή τη χώρα, που είναι ήδη ψηλά, στην κορυφή της Ευρώπης, να πείτε στους πολίτες ότι θα πληρώνουν εκείνοι τους ιδιώτες γιατρούς που δεν θα είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είπε ο πρωθυπουργός για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία και δεν μας είπε με ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή. Αν θα είναι και αυτά αντικείμενο ρουσφετιού βουλευτών και υπουργών και φυσικά δεν είπε τίποτα για τα πορίσματα του Συνηγόρου του Πολίτη σε σχέση με τις παράνομες χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών", ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος.

Καραμέρος: Ο πρωθυπουργός κάνει τον πλασιέ των τεστ των εταιρειών και κάνει υποδείξεις τύπου life coach

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ

Ακολούθως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, σχολίασε ότι λαϊκισμό συνιστά αυτό που έκανε το υπουργείο "με το περιβόητο sms για το τεστ που αφορά την αιμοσφαιρίνη". "Το περιγράψατε ως τεστ του καρκίνου του παχέος εντέρου, με αποτέλεσμα ένα σεβαστό ποσοστό να βρίσκει θετικό το τεστ του και να υπάρχει πανικός, για λίγες ημέρες, ότι οι άνθρωποι νοσούν από καρκίνο, αντί να πείτε τη διευκρίνιση που έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός", είπε ο κ. Καραμέρος και είπε για τον κ. Μητσοτάκη ότι έρχεται στη Βουλή "και κάνει τον πλασιέ των τεστ των εταιρειών και κάνει υποδείξεις τύπου life coach".

Παράλληλα κάλεσε τον υπουργό Υγείας να απαντήσει και τι θα ισχύσει για το σύστημα παροχής ανακουφιστικής φροντίδας, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες πολίτες που συνωστίζονται στα ιατρεία πόνου των ογκολογικών νοσοκομείων και θέλουν να γνωρίζουν αν θα πληρώνουν συμμετοχή για τη μορφίνη ή όχι.

Η επίθεση του κ. Καραμέρου για το ζήτημα του προγράμματος πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Υγείας.

"Κύριε Καραμέρε πραγματικά σας μιλάω και είστε ένας νέος άνθρωπος, είναι θλιβερό αυτό το πράγμα που κάνετε. Τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ, το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ, είναι γιγαντιαίο πρόγραμμα που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα ποτέ και έχει γίνει σε ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη. Για το τεστ του καρκίνου του παχέος εντέρου που μόλις τώρα είπατε, πρέπει να σας πω ότι έχουν ήδη γίνει τα πρώτα χειρουργεία ανθρώπων που βρήκαν ότι είχαν καρκίνο, λόγω του τεστ αυτού, και έχουν σώσει ήδη τη ζωή τους, λόγω αυτής της δράσης και αυτό το κατηγορείτε!", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε ότι από την πρώτη ημέρα, όποιος πατούσε το link για να κάνει το τεστ, του έλεγε ότι "θετικό τεστ δεν σημαίνει ότι έχεις καρκίνο" και έδειχνε στη συνέχεια τη διαδικασία για να πάει στον γαστρεντερολόγο.

Στα τεστ για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο ειδικός αγορητής της "Νίκης" Νίκος Παπαδόπουλος και έλαβε απάντηση από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. "Ως αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, δεν θα σας επιτρέψω να θέτετε ζωές ανθρώπων σε κίνδυνο. Οι ψηφοφόροι σας έχουν ανάγκη να γλιτώσουν από τον καρκίνο. Τους καλώ λοιπόν να σας αγνοήσουν, να εκμεταλλευτούν τα μέσα της ιατρικής, τα δωρεάν εμβόλια, τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Μπορεί να εξακολουθήσουν να σας ψηφίζουν αλλά μην σας ακούσουν σε αυτό το πράγμα και να πάνε να κάνουν τις εξετάσεις οι άνθρωποι να σωθούν. Ελπίζω και εσείς κάποτε να αντιληφθείτε την ευθύνη και είτε να τους αντιπροσωπεύετε καλύτερα, είτε να συναισθανθείτε την ευθύνη που έχετε ως γιατρός και ως πολιτικός και να μην παραπλανάτε τον λαό", είπε η κ. Αγαπηδάκη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

«ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ 02 Σεπ 2025 | 19:05

Εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον Γεωργιάδη σε νοσοκομείο στην Αλεξανδρούπολη: "Υπουργός εμπορίου και κερδοσκοπίας" [βίντεο]

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου "υποδέχτηκαν" με γιουχαΐσματα τον υπουργό Υγείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 09:29

Καμπάνια της Παπαστράτος για να σταματήσουν οι ανήλικοι το κάπνισμα και το άτμισμα

Τι αφορά η νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Σεπ 2025 | 09:10

Η "Αξιώτισσα" στη Νάξο απαντά στους υπουργούς για το επεισόδιο με τους Ισραηλινούς: "Δεν θα μείνει αναπάντητη η δυσφήμιση"

Απάντηση σε Αδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Μαρινάκη έδωσε η "Αξιώτισσα", μετά τις δηλώσεις τους για το επεισόδιο με τους Εβραίους τουρίστες μέσα στην γνωστή ταβέρνα της Νάξου.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 14:46

Ο Αδωνις Γεωργιάδης νιώθει σαν τον Αριστείδη τον Δίκαιο- Λίγο πριν τον εξοστρακισμό

Το επεισόδιο με τον Αριστείδη τον Δίκαιο και το παράπονο του Υπουργού Υγείας

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:46

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την ανάπτυξη - Live η συνέντευξη Τύπου

Οι αρμόδιοι βουλευτές και τομεαρχες Π. Γερουλάνος, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Χνάρης, Γ. Παλαιοδήμος, Κ. Γάτσιος παρουσιάζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ στην ανάπτυξη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 11:13
ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Αυγ 2025 | 14:47

Γεωργιάδης για επεισόδιο με Εβραίους στη Νάξο: "Αισθάνομαι ντροπή για τους ανόητους, δεν είναι αυτή η Ελλάδα"

"Λέω στους φίλους μας από το Ισραήλ ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα ούτε έτσι ο Ελληνικός Λαός. Είστε ευπρόσδεκτοι εδώ και να έρχεστε, είστε φίλοι μας και ασφαλείς" αναφέρει ο υπουργός Υγείας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 30 Αυγ 2025 | 12:34

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρία ψέματα και μισή αλήθεια για το ΕΣΥ - Πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν την πτώση Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για προπαγάνδα σε βάρος του ΕΣΥ από πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα, με στόχο να πλήξουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 30 Αυγ 2025 | 11:49

Νίκος Ανδρουλάκης για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αλλαγή είναι στο χέρι μας

"Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει ελπίδα και διαθέτει σχέδιο για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, πιο ανθρώπινη", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 28 Αυγ 2025 | 17:49
ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ 28 Αυγ 2025 | 13:47

Επίθεση Πολάκη σε Γεωργιάδη: "Αν είχαμε δικαιοσύνη στη χώρα, έπρεπε να ήσουν φυλακή και όχι να δικάζομαι εγώ"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα όσα είχε πει εναντίον του για την υπόθεση Novartis.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 27 Αυγ 2025 | 16:02

Άδωνις Γεωργιάδης: Ψευδή τα όσα διακινούνται περί επικινδυνότητας των χειρουργείων του Αγίου Σάββα - Δημιουργούν κλίμα φόβου

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανήρτησε τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το νοσοκομείο Άγιος Σάββας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Αυγ 2025 | 11:22

Μιλένα Αποστολάκη: Τρεις οδυνηρές αλήθειες του φετινού καλοκαιριού - Από τις φωτιές έως το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μιλένα Αποστολάκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, και για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 26 Αυγ 2025 | 17:46

Φάμελλος για την επίθεση της κυβέρνησης στον Τσίπρα και τα σενάρια για νέο κόμμα: "Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ακραία τοξική, όπου έκανε συσχετισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αποφυλακίσεις και με εγκληματίες", είπε

ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 26 Αυγ 2025 | 13:51

Νέα κόντρα Γεωργιάδη με τον διασώστη Ιάσωνα Αποστολόπουλο: Μετά τα πανηγύρια και τον Ρουβίκωνα, ξανά για το Ισραήλ και τη Γάζα

Νέα απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, αφού προηγουμένως ο υπουργός Υγείας είχε κάνει σχετική ανάρτηση απευθυνόμενος στον διασώστη.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ 26 Αυγ 2025 | 11:47

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει γίνει ο καλύτερος πελάτης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Με αφορμή δημοσίευμα του Politico που "αποκαλύπτει ότι η ευρωπαϊκή εισαγγελία έχει ανοίξει νέο φάκελο για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τα γνωστά "σπιτάκια ανακύκλωσης" σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη".

ΧΟΡΕΥΕΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ 26 Αυγ 2025 | 11:32

Η Ευγενία Μανωλίδου σέρνει το χορό στη Σάμο

Το αυθόρμητο γλέντι που στήθηκε στη Σάμο και ο χορός της Ευγενίας Μανωλίδου

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ 25 Αυγ 2025 | 20:47

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κυβέρνηση: "Επί ημερών μου μειώθηκαν οι ανισότητες"

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μερικές ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 25 Αυγ 2025 | 10:33

Ο Γεωργιάδης έκλεισε ραντεβού με γαστρεντερολόγο on air - "Πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις αρνητικές κριτικές"

Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε ραντεβού με γαστρεντερολόγο στον αέρα εκπομπής για να αποδείξει ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΟΡΓΟΥ 25 Αυγ 2025 | 10:13

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος απαντά στον Γεωργιάδη για τα επεισόδια στην Αμοργό: Κάτω τα χέρια από τον Ρουβίκωνα

Απάντηση στον Γεωργιάδη μετά την ανάρτησή του στην οποία ζητάει παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας για τις "δημόσιες απειλές" του Ρουβίκωνα κατά του δημάρχου Αμοργού, έδωσε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος.

24 Αυγ 2025 | 18:12

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: "Πήρατε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της πολιτικής εξαπάτησης" - "Ξεμείνατε από επιχειρήματα"

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε τρία αναπάντητα ερωτήματα μετά τη (μη) απάντησή του.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Αυγ 2025 | 15:58

Γεωργιάδης: Να ασχοληθούν ΕΛΑΣ και εισαγγελία με τις δημόσιες απειλές του Ρουβίκωνα κατά του δημάρχου Αμοργού

Παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας για τις "δημόσιες απειλές" του Ρουβίκωνα κατά του δημάρχου Αμοργού, ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

24 Αυγ 2025 | 14:09

Σκέρτσος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Όταν αντιπολιτεύονται ακόμη και το ηλιοβασίλεμα τερματίζουν την πολιτική φαιδρότητα και τοξικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απάντησε στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές του. "Παντελής απουσία κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ 24 Αυγ 2025 | 14:06

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ανταλλάσσει την οικονομική αιμορραγία των πολιτών με ψίχουλα - "Έχουμε μειώσει 72 φόρους" απαντά ο Μαρινάκης

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι η υπέρβαση κατά 1,2 δισ. του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα "προήλθε από την φοροεπιδρομή κατά της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 23 Αυγ 2025 | 22:14

Γεωργιάδης: Ποτέ στο ΕΣΥ δεν έχουμε κάνει διάκριση στην φροντίδα με βάση την οικονομική επιφάνεια ή την κοινωνική θέση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση του δισεκατομμυριούχου που σώθηκε από Έλληνες γιατρούς.

23 Αυγ 2025 | 12:14

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δημοσίευμα Βloomberg: Διπλωματική ήττα της χώρας στη Λιβύη

Το δημοσιεύμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Βουλή της ανατολικής Λιβύης υπό την ηγεσία του Χαφτάρ είναι έτοιμη να επιτρέψει στην Τουρκία να προχωρήσει σε έρευνες στα ύδατα της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 21 Αυγ 2025 | 19:55

Επικοινωνία Φάμελλου με τους αρχηγούς των κομμάτων της "προοδευτικής αντιπολίτευσης" για τη Γάζα

Με στόχο την κοινή τους δράση προς την κυβέρνηση, για το θέμα της Γάζας.

ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΕΣΥ! 21 Αυγ 2025 | 18:05

Μύκονος: Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος που σώθηκε από τους γιατρούς του ΕΣΥ - Οι δικοί του γιατροί αρνήθηκαν να τον παραλάβουν

Ο επιχειρηματίας ήταν στη Μύκονο και είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενώ οδηγούσε μια γουρούνα - "Αυτός θα πεθάνει" είπαν οι γιατροί της ιδιωτικής του ασφάλειας - Υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Αυγ 2025 | 17:10

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας: Εξοργιστική η αλαζονεία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ

"Γιατί άραγε πανηγυρίζουν; Που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 21 Αυγ 2025 | 13:24

Γεωργιάδης: Δισεκατομμυριούχος σώθηκε από τους γιατρούς του ΕΣΥ σε νησί του Αιγαίου- Μετά απο τροχαίο [βίντεο]

"Ο δισεκατομμυριούχος μπήκε σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργείο χθες το βράδυ, και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ όπου είναι σταθεροποιημένος" είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 98 ΕΤΩΝ 20 Αυγ 2025 | 08:27

Πέθανε ο πανεπιστημιακός και φιλόσοφος Ευτύχης Μπιτσάκης

Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο γνωστός πανεπιστημιακός και φιλόσοφος, Ευτύχης Μπιτσάκης.

ΕΝΤΑΣΗ 20 Αυγ 2025 | 08:19

Επίθεση γυναίκας στον Αδωνι Γεωργιάδη για τα νοσοκομεία- Ο αιχμηρός διάλογος στα εγκαίνια του νοσοκομείου Ρόδου [βίντεο]

Μία γυναίκα εξέφρασε την οργή της για τα προβλήματα στη δημόσια υγεία, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά σε απολογητικό ύφος.

19 Αυγ 2025 | 19:51

Ο Ν. Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας την Πέμπτη

Περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά της Αχαΐας θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 18 Αυγ 2025 | 06:28

Πότε θα μπορούμε να κλείσουμε ραντεβού στα νοσοκομεία μέσω της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής 1566

O τηλεφωνικός αριθμός έχει ήδη εξυπηρετήσει πάνω από 40.000 ανθρώπους σε ένα μήνα και οι δυνατότητες του συνεχώς μεγαλώνουν.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Αυγ 2025 | 12:59

Άδ. Γεωργιάδης για 1566: Πάνω από 40.000 έχουν εξυπηρετηθεί σε ένα μήνα - Το βίντεο AI που δημοσίευσε

"Το βίντεο που θα δείτε είναι λοιπόν όλο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, σενάριο δικό μου και δημιουργία των παιδιών"

15 Αυγ 2025 | 12:37

Φάμελλος: Η σκέψη μας αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο είναι σε όσους αντιμετώπισαν τον όλεθρο των πυρκαγιών

"Γιορτή ομόνοιας και αγάπης, αφιερωμένη στη μητρική φροντίδα και προστασία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική παράδοση", αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 17:27

Κ. Τσουκαλάς: "Ο κ. Κεφαλογιάννης θα επαναλάμβανε τη δήλωσή του για πλήρως θωρακισμένη χώρα στην αντιπυρική περίοδο;"

Εν είδει υστερόγραφου στο σχόλιό του, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι "τουλάχιστον ο κ. Μαρινάκης ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην κ. Βούλτεψη"

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 16:06

Τσουκαλάς: Πρωθυπουργός και υπουργοί χωρίς ευθύνες και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας - Οι πολίτες κουράστηκαν

"Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για όσα είπε η Σοφία Βούλτεψη για τους εθελοντές στις φωτιές.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 14 Αυγ 2025 | 11:09

Γεωργιάδης για ομολογία 19χρονου για τον εμπρησμό στα Συχαινά Αχαΐας: "Μόνη λύση η παραδειγματική τιμωρία"

"Ένας 19χρονος, αποφάσισε να καταστρέψει την ζωή του και να περάσει τα επόμενα 20 χρόνια της ζωής σου στην φυλακή, ποιος ξέρει για ποιον λόγο" ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

12 Αυγ 2025 | 20:45

Γεωργιάδης: Σε επιφυλακή το νοσοκομείο Χίου και οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Αχαΐα

Το ΕΣΥ είναι παρών στη μάχη" επισημαίνει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτηση του στο Χ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΙΛΛΕΤ» 12 Αυγ 2025 | 11:39

Προκλητικό δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας κατά Ανδρουλάκη: Τον κατηγορεί για "χιτλερικές εμμονές" επειδή πήγε στην Τένεδο

Το άρθρο κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ως "μια προσωπικότητα που φαίνεται να κουβαλάει ένα σκίτσο της Μεγάλης Ιδέας στην τσέπη του πουκαμίσου του".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 11 Αυγ 2025 | 15:32

K. Τσουκαλάς: Το 46% του Ελλήνων, βάσει της Eurostat, δεν μπορούν να πάνε διακοπές - Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι

Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 11 Αυγ 2025 | 09:44

Άδωνις Γεωργιάδης για την υποχώρηση ασανσέρ στο "Γεννηματάς": Δεν διαπιστώθηκε καμία βλάβη

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, η εταιρεία συντήρησης εξέτασε τον ανελκυστήρα αμέσως μετά το περιστατικό και δε διαπίστωσε καμία βλάβη.

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 10 Αυγ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ: Nα αποσυρθεί η εθνική ομάδα μπάσκετ από τον φιλικό αγώνα με το Ισραήλ

"Είναι η ώρα για άμεσες κυρώσεις, σε όλα τα επίπεδα, για κατάπαυση του πυρός, ειρήνη και αναγνώριση του Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους", αναφέρει

ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 10 Αυγ 2025 | 11:30

Άρθρο Ν. Ανδρουλάκη: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέβη τον Ρουβίκωνα της θεσμικής αυθαιρεσίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό

ΣΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 10 Αυγ 2025 | 11:19

Σπάνια επέμβαση για θρομβοεκτομή στέφθηκε με επιτυχία για 15χρονη - Το μήνυμα Γεωργιάδη

Είναι ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής, στον οποίο διενεργήθηκε θρομβεκτομή σε πνευμονική εμβολή στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα πιο σπάνια Πανευρωπαϊκά

ΠΕΝΘΟΣ 10 Αυγ 2025 | 09:55

Βαρύ πένθος για τον Κώστα Γείτονα - Έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Σταυρούλας Γείτονα-Δεληγιάννη.

ΣΕ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ 09 Αυγ 2025 | 16:52

ΠΑΣΟΚ: "Για ακόμη μια φορά, οι πολίτες πληρώνουν την απουσία πρόληψης στις πυρκαγιές"

Αναφέρουν ότι "η αναμόρφωση του συστήματος 112 είναι απαραίτητη, ώστε να ενημερώνει αποτελεσματικά και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να δράσουν άμεσα"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Αυγ 2025 | 13:50

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν συνηθίζεται - στην Ελλάδα και διεθνώς - κάθε νοσοκομείο να διαθέτει όλες τις κλινικές

Οπως λέει μεταξύ άλλων πως "δεν είναι σύνηθες — ούτε στην Ελλάδα ούτε διεθνώς — κάθε νοσοκομείο να διαθέτει όλες τις κλινικές και όλες τις ιατρικές εξειδικεύσεις".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 08 Αυγ 2025 | 13:54

Τσουκαλάς: Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τόσους πολλούς για τόσο πολύ καιρό - Η ΝΔ πλέον δεν πείθει κανέναν

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι "το "πάρτι των εκατομμυρίων" που ζημίωσε τον πρωτογενή τομέα και την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, αφορά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 08 Αυγ 2025 | 10:17

Γεωργιάδης: Η Λένα Σαμαρά εξετάστηκε από νευρολόγο στο Σισμανόγλειο που ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Οι εξηγήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εξέταση της Λένας Σαμαρά στο Σισμανόγλειο.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Αυγ 2025 | 10:10

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη: "Γάζα: Εθνοκάθαρση σε απευθείας μετάδοση"

"Η Γάζα αιμορραγεί. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι - ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά - έχουν χάσει τη ζωή τους", σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο άρθρο του.

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ ΦΩΝΕΣ 08 Αυγ 2025 | 09:39

Ένταση ανάμεσα σε Γεωργιάδη και υγειονομικούς στη Ρόδο: "Δεν ντρέπεστε;" - "Γιατί φωνάζετε; Για ηρεμήστε"

Φωνές και αντεγκλήσεις μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και υγειονομικών στη Ρόδο. Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα επαναπροκηρυχθούν θέσεις για παθολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 07 Αυγ 2025 | 10:44

Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυήμερη αφωνία, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΧΟΛΙΟ 06 Αυγ 2025 | 23:05

ΠΑΣΟΚ: "Ζουν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ενός αυταρχικού καθεστώτος"

Σχετικά με την απάντηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Αυγ 2025 | 17:33

Η Ακρίτα θέλει να κλείσει το θέμα μετά τον σάλο με την επίθεση σε δημοσιογράφο: "Κουράσαμε"

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η βουλευτής προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους με νέα της ανάρτηση

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ 06 Αυγ 2025 | 14:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πυρά" κατά κυβέρνησης και Μητσοτάκη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο του Politico

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση σχολιάζοντας το άρθρο του Politico

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 06 Αυγ 2025 | 13:20

"Σφαγή" στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση Ακρίτα σε δημοσιογράφο του Documento: Την "αδειάζουν" Αρβανίτης και Φαραντούρης

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Νικόλας Φαραντούρης πήραν σαφείς αποστάσεις από την επικριτική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα.

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Αυγ 2025 | 11:35

Έληξε ο συναγερμός για το ύποπτο μηχανάκι κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα για το ύποπτο μηχανάκι κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".