"Όσο ο Τσίπρας θα σκανδαλολογεί, εμείς θα ασκούμε πολιτικές και θα φέρνουμε νίκες. Θα συνεχίσουμε τους μήνες που μένουν μέχρι τις εκλογές, αλλά δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο. Οι πολίτες θέλουν να ξεχάσουν την περίοδο 2015-2019 και εμείς θα τους θυμίζουμε τι έγινε την τριετία της διακυβέρνησης μας".
Με αυτά τα λόγια συνεργάτης του πρωθυπουργού χαράσσει την γραμμή πάνω στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές, μετά το χθεσινό σκληρό… ροκ, μεταξύ Γιάννη Οικονόμου και Νάσου Ηλιόπουλου, σε μία σκηνή που θυμίζει λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές.
Οι ημέρες που πέρασαν άλλωστε δεν ήταν ανέφελες για την κυβέρνηση, δίνοντας πάτημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, με σημαία τον Ανδρέα Πάτση και το μείζον θέμα των πλειστηριασμών, την Ρεβέκκα Πιτσίκα, αλλά και τις υποκλοπές, να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, επιχειρώντας να "πληγώσει" το καλό δημοσκοπικό της προφίλ.
"Τρία χρόνια ο κ. Τσίπρας επένδυε στην αποτυχία της χώρας. Πίστευε ότι υπό το βάρος των τεράστιων εξωγενών κρίσεων η Ελλάδα θα κατέρρεε και μαζί της και η κυβέρνηση. Επειδή όμως αυτή η μεγάλη αποτυχία δεν ήρθε και οι εκλογές πλησιάζουν, αποφάσισε ο ίδιος να επανέλθει στην στρατηγική της σκανδαλολογίας και της επίκλησης του ηθικού πλεονεκτήματος. Με άλλα λόγια στην τακτική της λάσπης", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πάντως προχώρησε σε …αυτοκριτική κάνοντας λόγο για αστοχία στις επιλογές των προσώπων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια, αναφερόμενος στην περίπτωση Πάτση.
Ο πρώην βουλευτής με τις πρακτικές του έφερε έντονα στο προσκήνιο το λεπτό και κοινωνικά ευαίσθητο θέμα των πλειστηριασμών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίζει "κοράκι", αν και κατείχε την ιδιότητα του κυβερνητικού βουλευτή.
"Η κυβέρνηση βλέπει τα λάθη της γρήγορα, τα αναγνωρίζει με βεβαιότητα και κυρίως αποδίδει ευθύνες, αναλαμβάνει το κόστος και προχωρά σε δραστικές λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα -δια του προέδρου του - καλύπτει πολιτικά και στηρίζει στελέχη που έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο", αντέταξε ο Γιάννης Οικονόμου στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγες ώρες αργότερα, με 55 βουλευτές του κόμματος να καταθέτουν ερώτηση στον Πρωθυπουργό και τον Νίκο Δένδια για το εάν ήταν γνωστά και είχαν την έγκριση της κυβέρνησης τα ..πέρα δώθε του Πάτση στο Κόσοβο και οι συναντήσεις του με οικονομικούς, αλλά και πολιτικούς παράγοντες.
Το μπρα ντε φερ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επεκτάθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δίνει αναλυτικά στοιχεία για το πόσοι έγιναν το 2017 και το 2018 (σ.σ. 17.125 και 18.421 αντίστοιχα) αναρωτώμενος εάν επί διακυβέρνησης Τσίπρα τα... κοράκια ήταν περιστέρια. "Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και τους ευάλωτους πολίτες", είπε ο Γ. Οικονόμου. Πρόκειται για "πατενταρισμένο κοράκι που ταυτόχρονα ήταν και μεγαλομπαταχτσής, ο οποίος επιβραβεύτηκε και με την βουλευτική έδρα", έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου.
Τα… μαχαίρια βγήκαν όμως και για την Ρεβέκκα Πιτσίκα, επιχειρηματία και πρόεδρο του μητρώου στελχών της Ν.Δ, η οποία εγκαλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί η εταιρία της πήρε από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ, έργα 400.000 ευρώ.
Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τους ισολογισμούς της εταιρίας της, μιλώντας για PITSIKA GATE, υπονοώντας σαφώς πως η εταίρια της έχει τζιράρει τα τελευταία χρόνια 5,5 εκ. ευρώ " που όλως τυχαίως ταυτίζεται με την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος του οποίου διατηρεί το μητρώο στελεχών… Μπορεί να μας πει η κ. Πιτσίκα τι μέσο όρο κερδών είχε το 2007 που συστήθηκε η εταιρία μέχρι και το 2019 που βγήκε η Ν.Δ του συνεργάτη της κ. Μητσοτάκη για να συγκρίνουμε;".
Η κυβέρνηση στηρίζει την επαγγελματική δραστηριότητα της κ. Πιτσίκα, ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr