Ασκήσεις ισορροπίας στη δοκό για το Κίνημα Αλλαγής

Με ασκήσεις ισορροπίας μοιάζει η κατάσταση που επικρατεί στο Κίνημα Αλλαγής.

askiseis-isorropias-sti-doko-gia-to-kinima-allagis
SHARE THIS
0
SHARES

Η πρόσφατη πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ με αφορμή τη συμφωνία με τα Σκόπια ήταν η αφορμή για νέα κρίση εσωστρέφειας, αλλά και της πεποίθησης ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να διασωθεί το οικοδόμημα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις την Κυριακή πρώτη Ιουλίου όπου αναμένονται να συνεδριάσουν τα κεντρικά όργανα του κόμματος.

Το κλίμα εντός του Ποταμιού είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξο για την πορεία του ΚΙΝΑΛ καθώς υπάρχει έντονος προβληματισμός αλλά και δυσφορία για τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά με σημείο αναφοράς την απόφαση της για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

Στελέχη της Σεβαστοπούλεως, αλλά και βουλευτές του Ποταμιού επιμένουν ότι η συμπόρευση του κόμματος τους με την ΔΗΣΥ δεν παρέχει εν λευκώ εξουσιοδότηση στην κυρία Γεννηματά να πράττει να αποφασίζει χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν αντίθετες φωνές.

Οι ίδιοι υπενθυμίζουν ότι το Ποτάμι σε αντίθεση με τους άλλους πολιτικούς «παρτνενέρ» του ΚΙΝΑΛ διαθέτει (έστω και ολιγομελής) Κοινοβουλευτική Ομάδα γεγονός που πρέπει να του προσδίδει ενισχυμένο ρόλο αλλά και βάρος στις τελικές αποφάσεις

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι την θέση «ρήξη εδώ και τώρα» δεν την υιοθετούν όλα τα στελέχη στη Σεβαστοπούλεως.

Κατά πληροφορίες ο στενός συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, Δημήτρης Τσιόδρας δεν έχει ακόμα αφήσει πίσω του το ΚΙΝΑΛ.. Αντίθετα πιστεύει, τουλάχιστον προς ώρας, ότι το Ποτάμι πρέπει να συνεχίσει τη μάχη του εντός του Κινήματος Αλλαγής. Παρόμοιες απόψεις έχουν εκφράσει και άλλοι.

Έτσι δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι ο Δημήτρης Τσίοδρας, αλλά και ο Γιάννης Μειμαρόγλου εκπροσωπούν το Ποτάμι στην επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής που είναι επιφορτισμένη με την λίστα των ψηφοδελτίων. Πολιτικοί αναλυτές υπενθυμίζουν εξάλλου ότι στο σύντομο βίο το ΚΙΝΑΛ έχει περάσει και άλλες έντονες κρίσεις που όμως τις ξεπέρασε..

Τι θα κάνουν οι βουλευτές

Παρόμοια είναι και η εικόνα εντός της ΚΟ του Ποταμιού καθώς δεν υπάρχει ενιαία στάση και άποψη για τις εξελίξεις.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης (σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA) ασκεί κριτική στους χειρισμούς της ΔΗΣΥ. «Δεν πάλεψα για να συγκροτηθεί ένα ΠΑΣΟΚ – plus που θα μιλά η πρόεδρος και όλοι θα σωπαίνουν» αναφέρει.

Υπογραμμίζει πάντως ότι ακόμα και αν συμβεί το αναπόφευκτο δεν θα πρέπει οι βουλευτές του Ποταμιού να τραβήξουν το δρόμο τους. «Εκτός από τους πολιτικούς σχεδιασμούς υπάρχει και η πολιτική ηθική» λέει με νόημα.

Και εκείνος αναμένει την απόφαση του Ποταμιού την πρώτη Ιουλίου ώστε στην συνέχεια να αποφασίσει με τους «ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς» σε πανελλαδική συνδιάσκεψη τι μέλλει γενέσθαι.

Ο Γιώργος Αμυράς βρίσκεται στα όρια του. Κατά πληροφορίες ο βουλευτής επιθυμεί σφόδρα να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή, δηλαδή στην ΝΔ.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς που θεωρείται ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Αναμένει και εκείνος τις εξελίξεις.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός δηλώνει ότι βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι εκτός ΚΙΝΑΛ αλλά και ότι έχει πάρει διαζύγιο με την Αριστερά.

Ο Σπύρος Δανέλλης έχει κατ΄ επανάληψη κρατήσει αποστάσεις από το Κίνημα Αλλαγής. Στην τελευταία παρέμβαση του έθεσε ζήτημα συνοχής του ΚΙΝΑΛ αν η ΔΗΣΥ καταψηφίσει τη συμφωνία για τα Σκόπια.

 

Φωτογραφία: EUROKINISSI

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook