Αυτός έγραψε το τηλεγράφημα για τις «περούκες»

Νέα τροπή στην υπόθεση με τις «περούκες» δίνει δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα, της ομογενειακής εφημερίδας.

autos-egrapse-to-tilegrafima-gia-tis-peroukes
SHARE THIS
0
SHARES

Νέα τροπή στην υπόθεση με τις «περούκες» δίνει δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα, της ομογενειακής εφημερίδας.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», το τηλεγράφημα «ήταν μια κατά παραγγελία δουλειά, γραμμένο από μη επαγγελματία δημοσιογράφο με προφανή στόχο να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως βάση για επίθεση ενάντια στους καναλάρχες. Όσο για τους δημοσιογράφους, αυτοί ελάχιστα τους ενδιέφεραν».

Το δημοσίευμα, αφου επισημαίνει ότι το ΑΠΕ δεν έχει μόνιμο απεσταλμένο στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, η εφημερίδα συνεχίζει και αποκαλύπτει: «το τηλεγράφημα γράφτηκε από υπάλληλο του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, το τηλεγράφημα στηρίχθηκε σε μήνυμα του υπεύθυνου της ασφάλειας του… υπουργού των Εξωτερικών Κοτζιά -όχι του Τσίπρα- στο κομματικοποιημένο Γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη. Περιέχει δε και μερικές χοντρές ανακρίβειες για να το κάνει πιο δραματικό. Για παράδειγμα, οι δημοσιογράφοι δεν συνελήφθησαν όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ. “Έγινε εξακρίβωση στοιχείων”, γράφει ο υπεύθυνος της ασφάλειας του Κοτζιά, όπως εξάλλου ισχυρίζονταν οι δημοσιογράφοι από την πρώτη στιγμή».

Και καταλήγει: «το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει -για μια ακόμα φορά- πώς αντιλαμβάνεται την λειτουργία των ΜΜΕ η κυβέρνηση. Αλλά και την παντελή αδιαφορία της στις συνέπειες που η παραποίηση και μεγιστοποίηση του θέματος θα είχε στους δημοσιογράφους. Το ουσιαστικό λοιπόν σκάνδαλο είναι η συμμετοχή του Γραφείου Τύπου στην εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών συμφερόντων και όχι οι περούκες των δημοσιογράφων»

Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του ο απεσταλμένος του του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για την δημοσιογραφική κάλυψη του πρωθυπουργικού ταξιδιού, αναφέρει ότι το επίμαχο τηλεγράφημα δεν το έστειλε εκείνος. Στη δήλωσή του ο κ.Μηλιώνης σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες πληροφορήθηκε ότι το όνομά του ενεπλάκη στην περιβόητη ιστορία και προσθέτει ότι περίμενε από όσους έχουν «την επαγγελματική, δεοντολογική και ηθική ευθύνη να αποκαστήσουν πλήρως την αλήθεια γύρω από το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ». Ο κ.Μηλιώνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είναι ο συντάκτης και επισημαίνει ότι τα κείμενά του στο Πρακτορείο φέρουν πάντοτε την υπογραφή του ή έστω τα αρχικά του. 

Μετά την δημόσια διευκρίνιση από τον απεσταλμένο του ΑΠΕ στη Νέα Υόρκη ότι δεν έστειλε εκείνος το τηλεγράφημα για τη «σύλλυψη» των δύο δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν με περούκες τον υπουργό Επικρατείας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο με νέο τηλεγράφημά του αναφέρει ότι η είδηση βασίστηκε σε αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook