Βολές δημάρχων του Σαρωνικού για ανεπάρκεια του κράτους

Αίσθηση προκάλεσε την ίδια στιγμή η αποκάλυψη του δήμαρχου Βουλιαγμένης για το τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

boles-dimarxwn-tou-sarwnikou-gia-aneparkeia-tou-kratous
|
SHARE THIS
0
SHARES

Για έλλειμμα ενημέρωσης αναφορικά με την αντιμετώπιση της ρύπανσης κατηγόρησαν το υπουργείο Ναυτιλίας οι δήμαρχοι Σαρωνικού.

Ο Γιάννης Μόραλης (δήμαρχος Πειραιά) διερωτήθηκε ότι αφού πήγαν όλα καλά γιατί υπήρξε τότε η εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας. Υπογράμμισε πάντως ότι δεν είναι τώρα η ώρα για απόδοση ευθυνών και είπε ότι κύριο μέλημα είναι να καθαρίσουν πρώτα οι ακτές.

Αίσθηση προκάλεσε την ίδια στιγμή η αποκάλυψη του δήμαρχου Βουλιαγμένης για το τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο δήμος του απευθύνθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να κάνει μετρήσεις στις παραλίες της περιοχής, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν ότι το Κέντρο ήταν κλειστό λόγω Σαββατοκύριακου.

Έτσι ο δήμος κατέφυγε σε ιδιωτική εταιρία μέτρησης στην Θεσσαλονίνη.

Ο δήμαρχος είπε ακόμα ότι στην αρχή οι αρμόδιες αρχές τον είχαν διαβεβαιώσει ότι η ρύπανση δεν θα φτάσει έως τον δήμο του.

Όταν τελικά η πετρελαιοκηλίδα «χτύπησε» τις παραλίες του πήρε πρωτοβουλία και απευθύνθηκε σε ιδιωτική εταιρία που τοποθετεί θαλάσσια φράγματα.

Εξήγησε ωστόσο ότι πρόκειται για ένα πολύ δαπανηρό έξοδο διότι κοστίζει από 30 έως 50 χιλιάδες ευρώ την ημερα.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook