Διαφοροποίηση Κοντονή από Μαξίμου για Συνταγματική Αναθεώρηση

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής στη Βουλή αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση.

bombes-kontoni-diaforopoieitai-gia-ti-suntagmatiki-anathewrisi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής στη Βουλή αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση 

Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα το Μαξίμου στην οποία τονίζονταν ότι το περιεχόμενο των υπό αναθεώρηση άρθρων δεσμεύουν και την επόμενη Βουλή. 

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε εντελώς λάθος αυτή την προσέγγιση “Δεν είναι σωστή. Δεν είναι κραυγαλέα λάθος όπως η άποψη να περιοριστεί η Βουλή μόνο στην καταγραφή των άρθρων που θέλει να αναθεωρηθούν αλλά δεν είναι σωστή. Υπάρχει πρόβλημα. Και η άποψη αυτή δεν λαμβάνει υπ’όψιν της ότι υπάρχει ο ενδιάμεσος κρίκος που είναι το εκλογικό σώμα. Ο λαός που κρίνει. Άρα  να αποτυπωθούν τα άρθρα και η κατεύθυνση, γιατί έτσι θα κρίνει ο λαός. Η επόμενη Βουλή όμως δεν δεσμεύεται από την προηγούμενη ως προς την κατεύθυνση. Πρέπει να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και σύνεση που επιβάλλει το συνταγματικό κείμενο. Ο λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος” είπε ο πρώην υπουργός 

Ο ιδιος εξέφρασε τη διαφωνία του και για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο 32 , η οποία θέλει εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό αν η Βουλή δεν επιτύχει την εκλογή. Ο κ. Κοντονής μίλησε ακόμη και για αλλοίωση πολιτεύματος αν συμβεί κάτι τέτοιο λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν πρέπει να υπάρχει καμία συσχέτιση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη λαϊκή βούληση. Όποιος λέει ότι δεν έχει αρμοδιότητες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει λάθος. Άλλο οι υπερεξουσίες όπως το ότι μονομερώς ο ΠτΔ μπορούσε να διαλύσει τη Βουλή. Ο ΠτΔ πρέπει να εκλέγεται από το Κοινοβούλιο. Να δούμε πως θα αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής αλλά αν παρεμβληθεί το εκλογικό σώμα τότε πλέον αλλοιώνεται η μορφή του πολιτεύματος και δεν νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να ζήσουμε καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτουν εντάσεις τραγικές” είπε ο κ. Κοντονής.

 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook