Βουλή΄: Αφορμή για κατήχηση έδωσαν μαθητές στο Τάσο Πετρόπουλο

Οι μαθητές που βρέθηκαν στα Θεωρεία της Βουλής για να παρακολουθήσουν τις εργασίες στην Ολομέλεια.

bouli-aformi-gia-katixisi-edwsan-mathites-sto-taso-petropoulo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αφορμή για κατήχηση, έδωσαν στο Τάσο Πετρόπουλο, μαθητές που βρέθηκαν στα Θεωρεία της Βουλής για να παρακολουθήσουν τις εργασίες στην Ολομέλεια.

Ο υφυπουργός Εργασίας με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, καλωσόρισε τους μαθητές και αφού υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει τα προβλήματα που συσσωρεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια» αναφέρθηκε στην περίοδο προ της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά της Βουλής:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα από τα χρόνια 2010, 2011 μέχρι και το 2014 αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%.

Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων στην Αθήνα, από όπου είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι γιατί ήταν άνθρωποι που έτρωγαν τα αποφάγια, είναι μία εικόνα την οποία ίσως δεν προλάβατε να δείτε εσείς, παιδιά, αλλά είναι μια πραγματική εικόνα η οποία έχει εκλείψει. Αντιμετωπίσαμε μία ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να αφήσουμε πίσω μας αυτό το παρελθόν. Διότι ο κατώτατος μισθός στην περίοδο 2010-2014 μειώθηκε κατά 22% για τους άνω των είκοσι πέντε και κατά 32% για τους κάτω των είκοσι πέντε και γενικά υπήρξε μία μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης κοινωνικής προστασίας κατά 18% μεταξύ 2010- 2014.

Δυόμισι εκατομμύρια πολίτες ήταν ανασφάλιστοι και εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, κύριε Πρόεδρε της Βουλής, να απαντήσω σε όλα όσα είπε ο κ. Μηταράκης και σε άλλα ακόμα που αποτελούν τις αιτίες για όσα είπε. Και οι αιτίες βρίσκονται στην πλήρη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, διότι τρία εκατομμύρια οκτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, συμπολίτες μας, ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας με κίνδυνο τον κοινωνικό αποκλεισμό για τα 2/3 των νέων. Για αυτόν τον λόγο προκλήθηκε και αυτή η φυγή εκτός της Ελλάδος.

Δεν μπορούμε να ξεχνάμε τις αιτίες που με αντίξοους όρους έπρεπε η δική μας Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και δεν μπορεί να ρωτάει κανείς σαν να ξεχνάει το τι έφταιξε για το παρελθόν».

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Φωτο: EUROKINISSI 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook