Follow us

Βουλή: Κόντρα Πλεύρη, Σκουρλέτη, Βαρουφάκη για τις συμμαχίες - "Είναι το ΜέΡΑ25 η προοδευτική διακυβέρνηση;"

Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν Θάνος Πλεύρης, Πάνος Σκουρλέτης και Γιάνης Βαρουφάκης για το δημοψήφισμα του 2015 και τις συμμαχίες στις επόμενες εκλογές

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πλεύρης Σκουρλέτης Βαρουφάκης

Κόντρα ανάμεσα σε Θάνο Πλεύρη, Πάνο Σκουρλέτη και Γιάνη Βαρουφάκη ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή όσα είπε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 για τα σενάρια συμμαχιών και συγκυβερνήσεων στις επόμενες εκλογές.

"Εσείς κ. Βαρουφάκη δεν είχατε να χάσετε τίποτα όταν κλείσατε τις τράπεζες" απάντησε ο υπουργός Υγείας στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015 και την πολιτική συζήτηση περί συμμαχιών την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε στον γραμματέα του ΜέΡΑ 25 πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να σας απαντήσει σχετικά με το δημοψήφισμα του 2015 γιατί "είναι το παρελθόν του που θέλει να κρύβει. Εσείς κ. Βαρουφάκη είστε το παρελθόν που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κρύβει, γιατί προσπάθησε να φορτώσει σε εσάς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετήσατε. Υπουργός του Αλέξη Τσίπρα ήσασταν, ως Υπουργός του Αλέξη Τσίπρα εκτελούσατε εντολές της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και μόλις ήρθαν τα δύσκολα προσπάθησε να ξεχάσει το παρελθόν του ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ".

Αντιτάχθηκε με όσα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης σχετικά με τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος λέγοντας πως "όλοι έχουμε δει τι είπατε εκείνη την μέρα, ότι είναι απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών, για εσάς, να στέκεστε στα ATM όταν κλείσατε τις τράπεζες! Γιατί κύριε Βαρουφάκη είναι απρεπές; Γιατί εσείς δεν θα είχατε πρόβλημα ακόμα και αν κατέρρεε εντελώς το σύστημα; Πείτε μου, πού είναι τα οικονομικά σας συμφέροντα ως Βαρουφάκης εσάς;

Διότι αν υλοποιούνταν αυτά όλα τα οποία θέλατε και είχε καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, εσείς πόσο θα είχατε πληγεί από αυτή την κατάρρευση; Είχατε περιουσία που δεν θα είχε επηρεαστεί από την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών. Γι αυτό σας λέω πως ήταν απρέπεια. Το να έχεις περιουσιακά στοιχεία, τα οποία δεν επηρεάζονται από την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών, αλλά να παίζεις ως παίγνιο τον ελληνικό λαό στο τι θα γίνει".

Διαβάστε Επίσης

Απρεπές κύριε Βαρουφάκη, συνέχισε ο υπουργός ήταν πως "την ημέρα που ψηφιζόταν -μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα, το οποίο κάνατε- και αφού είχε αποχωρήσει όλος ο κόσμος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και βρέθηκε αυτή εδώ η παράταξη να βάλει την Ελλάδα πάνω από όλα να μείνει, εσείς δεν ήρθατε στο Κοινοβούλιο να υπερασπιστείτε την πολιτική σας. Ήσασταν στην Αίγινα. Δεν ήρθατε να υποστηρίξετε την πολιτική σας. Να ακούσει ο ελληνικός λαός τη δική σας ιστορία και αυτά δεν μπορούμε να τα ξεχνάμε, κύριε Βαρουφάκη".

Υπερασπίζεστε ότι αν είχε ακολουθηθεί ο δρόμος, ο οποίος πιστεύατε, θα ήταν ο δρόμος που θα είχε λύσει το πρόβλημα. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι είναι ο καταστροφικός δρόμος και περισσότερο υπεύθυνος από εσάς είναι ο Πρωθυπουργός τότε, ο Αλέξης Τσίπρας που επέτρεψε να φτάσει η χώρα στο χείλος του γκρεμού".

Ο κ. Πλεύρης, ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ εάν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Τσακαλώτος, "πως επιλογή του είναι μια τυχόν συγκυβέρνηση με τον κ. Βαρουφάκη. Και εάν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθηθεί το σχέδιο του κ. Βαρουφάκη, όπως μας το παρουσίασε εδώ πέρα. Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας το θέλει αυτό; Είναι το ΜέΡΑ25 η προοδευτική διακυβέρνηση;" αλλά σε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαντήσει ποτέ! Και ξέρετε γιατί δεν θα σας απαντήσει; Διότι ό,τι κάνατε ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και μόλις είδε τις συνέπειες αυτού που γινόταν, είπε να τα φορτώσουμε στον Βαρουφάκη. 'Αρα, όταν λέμε Βαρουφάκης λέμε Αλέξης Τσίπρας. Γι' αυτό θα είσαστε πάντοτε υπόλογοι και πάντοτε όταν ο Αλέξης Τσίπρας κοιτά τον καθρέφτη του θα βλέπει τον Γιάνη Βαρουφάκη".

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον φαύλο κύκλο των μνημονίων

Πάνος Σκουρλέτης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του απάντησε στον κ. Πλεύρη πως "κατανοώ την προσπάθειά σας, καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές, να θέλετε πάση θυσία να αποφύγετε τη συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική σας, για τις αστοχίες σας, για την αδυναμία διαχείρισης της πανδημίας, της ακρίβειας, και να θέλετε να πάτε στο 2015.

Την αποδεχόμαστε αυτήν την πρόκληση. Διότι η περίοδος 2015-2019 ήταν η αρχή του τέλους των μνημονίων. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έκλεισε τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, και ιδιαίτερα εκείνο το πρώτο εξάμηνο της σκληρής διαπραγμάτευσης, όταν εσείς παίζατε τον ρόλο της πέμπτης φάλαγγας, όταν τα στελέχη σας τα κυβερνητικά λέγαν "Βάστα, Σόιμπλε", όταν λέγατε ότι τα μνημόνια είναι ευλογία και θα έπρεπε αν δεν υπήρχαν να τα είχαμε ανακαλύψει εμείς. Αυτά λέγατε! Όταν η κ. Μπακογιάννη τότε ότι "μπορεί να μην ξανανοίξουν οι τράπεζες". Τα θυμόσαστε αυτά; Όταν σπεκουλάρατε πάνω στην κατάρρευση της χώρας" και χαρακτήρισε "κορυφαία την στιγμή του δημοψηφίσματος του 62%.

Γιατί ανάγκασε τις πιο ακραίες φωνές εντός της Ευρώπης να αποδεχθούν τη νόμιμα δημοκρατική, εκλεγμένη κυβέρνηση και τις θεωρίες περί εξοστρακισμού της χώρας. Αυτή είναι η αλήθεια που σας πονάει. Είναι όταν ο λαϊκός παράγοντας επεμβαίνει δυναμικά και αλλάζει τα δεδομένα, και αυτό το αποτέλεσμα οδήγησε σε ένα λιγότερο επώδυνο συμβιβασμό. Και το ξέρει σήμερα ο ελληνικός λαός. Είναι ένα μνημόνιο το οποίο εσείς λέτε αχρείαστο, αλλά ήταν ένα μνημόνιο ήπιο, το οποίο έκλεισε τον φαύλο κύκλο των μνημονίων. Και σήμερα, εσείς ερχόσαστε και κάνετε τους μάγκες με τις πλάτες της διαχείρισης των οικονομικών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019".

Βαρουφάκης σε Πλεύρη: Ψεύδεστε ασυστόλως

Γιάνης Βαρουφάκης

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης, από την πλευρά του είπε στον υπουργό πως "δεν σας επιτρέπω είναι να ψεύδεστε ασυστόλως και κατ' εξακολούθηση. Πρώτον, ο ίδιος σας είπα ότι χαρακτήρισα απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών εκείνη τη μέρα να κάτσω στην ουρά των ATM και σας εξήγησα γιατί. Διότι θεωρούσα ότι την ώρα που οι συνάδελφοί μου οι Βουλευτές άδειαζαν τα ΑΤΜ της Βουλής, τα ΑΤΜ, τα οποία αντίθετα με τα ΑΤΜ, του λαού εκεί έξω, και με ευθύνη της δικής μου υπογραφής δεν ξαναγέμιζαν από την τράπεζα της Ελλάδας, ήταν απρέπεια για τον Υπουργό Οικονομικών, θα ήταν σαν τον καπετάνιο στο πλοίο, ο οποίος πάει να πιει νερό πριν πιει και ο τελευταίος επιβάτης. Είμαι απολύτως καθαρός σε αυτό.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης, είπατε ότι έλειπα από τη συνεδρίαση της Βουλής. Ψεύδεστε. Πρόκειται για ψεύδος. Θυμάστε τι αφορούσε εκείνη η συνεδρίαση; Να εξουσιοδοτήσουμε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να διαπραγματευθεί εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στις Βρυξέλλες. Δεν μου λέτε, εγώ όταν πήγαινα στα EUROGROUP έπαιρνα ποτέ άδεια από τη Βουλή των Ελλήνων για να διαπραγματευτώ; Εγώ έστειλα μια επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής και είπα ότι τον εξουσιοδοτώ. Όταν ήρθε όμως πίσω με τα μνημόνια, ήμουν εδώ νύχτα-μέρα, κάθε δευτερόλεπτο, μάχιμος εναντίον του μνημονίου. Το καταψήφισα και υποστήριζα τις θέσεις μου.

Είπατε, όμως κάτι άλλο, για το κατά πόσον έπαιξα στα ζάρια τη χώρα, τα ακίνητα, αν έχω εγώ ακίνητα. Επιτρέψτε μου να μη ρίξω το επίπεδο. Επιτρέψτε μου να μη ρίξω το επίπεδο να μιλάω επί προσωπικού. Θα μιλήσω πολιτικά. Από τον Δεκέμβριο 2009 έλεγα στον Γιώργο Παπανδρέου "Μην τολμήσεις να πάρεις ένα τεράστιο δάνειο, μια μεγάλη πιστωτική κάρτα από την οποία να προσποιείσαι ότι τραβάς χρήματα για να αποπληρώνεις τα χρέη σου". Από τότε είχα μια σταθερή θέση […]. Η στάση μου ήταν αυτή πάντοτε. Και τι έλεγα; Οποιαδήποτε πατριωτική κυβέρνηση έπρεπε να πει "όχι σε νέες πιστωτικές κάρτες", με ρήξη και αν αυτό χρειάζεται και δραχμή να το σκεφτούμε. Δεν τη θέλουμε, αλλά όπως όταν ο Ερντογάν απειλεί να σου πάρει ένα νησί δεν λες "εγώ δεν θα κάνω ποτέ πόλεμο", έτσι λες ποτέ "δεν πάω στο εθνικό νόμισμα". Ήταν η θέση μου από το 2009. Κατέβηκα τον Ιανουάριο του 2015 μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν τη θέση, ψηφίστηκα με αυτήν τη θέση, έγινα υπουργός οικονομικών με αυτήν τη θέση της ρήξης, πήγα στο EUROGROUP και έκανα αυτήν τη ρήξη. Είμαι περήφανος που όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνθηκολόγησε μαζί με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -δικαίωμά τους είναι, δικό τους κόμμα ήταν, εγώ δεν ανήκα καν στον ΣΥΡΙΖΑ- εγώ παραιτήθηκα και από τότε συνεχίζω να είμαι εδώ και να λέω ακριβώς το ίδιο πράγμα".

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρατήρησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν σήκωσε το γάντι και δεν απάντησε στον κ. Βαρουφάκη και αυτό αξιολογείται, όπως αξιολογείται ότι δεν μπορεί να λέτε κ. Βαρουφάκη πως όταν "ο κόσμος στήνεται στις ουρές με δικές σας αποφάσεις τόσο αφ' υψηλού να αναφέρετε ότι είναι απρεπές" επίσης " στην συνεδρίαση, εκείνη μετά το δημοψήφισμα, που είχατε πάψει να είστε Υπουργός Οικονομικών και περίμενε όλος ο ελληνικός λαός να δει τι θα γίνει εσείς επιλέξατε να λείπετε, να έρθετε να πείτε το τι έχει γίνει" και σε προσωπικό επίπεδο του είπε "εσείς, κύριε Βαρουφάκη, τι συνέπειες θα είχατε από την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος αν τελικά γινόταν και δεν είναι προσωπικό.

Θάνος Πλεύρης

Γιατί, εσείς, σε μια κατάρρευση θα μπορούσατε να συνεχίσετε τη ζωή σας, όπως την είχατε και πιο πριν, με μια πετυχημένη πορεία εκτός Ελλάδος, αλλά εδώ θα βρισκόταν όλος ο κόσμος χωρίς καταθέσεις. Κι αυτό, λοιπόν, δεν είναι προσωπική κριτική" και κατέληξε "εγώ εγκαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι ενώ τον πείσατε για όλα αυτά και πήρατε εντολή να υλοποιήσετε όλα αυτά, προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη αλλού σε εσάς και για αυτόν τον λόγο επιμένω: Αλέξης Τσίπρας ίσων Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτό ήταν το πρώτο οκτάμηνο που στοίχισε στον ελληνικό λαό, αυτό πληρώσαμε με ένα αχρείαστο νέο μνημόνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτό ακριβώς το πράγμα κρίθηκε".

Ο κ. Βαρουφάκης αντέτεινε πως "εγώ για το τι θα έχανα είχα από τις αρχές Ιανουαρίου του 2015, μόλις προκηρύχθηκαν οι εκλογές, είχα στείλει επιστολή παραίτησης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου δίδασκα. Και ενώ θα μπορούσα να είχα πάρει άδεια άνευ αποδοχών - να έχω την "πισινή" που λένε- για να επιστρέψω δεν την είχα όπως άλλωστε είχα ότι δεν θα ξαναφύγω ποτέ από την Ελλάδα, γιατί οι τύχες μου συνδέονται πλέον, από τη στιγμή που κατεβαίνω στον πολιτικό στίβο, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, με τις τύχες όσων είναι αναγκασμένοι να ζουν σε αυτή τη χώρα. Οπότε, νομίζω ότι αυτό το απαντάει".

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε πως αυτή η αντιπαράθεση φέρνει στο προσκήνιο απολύτως καταδικασμένες εποχές στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Φέρνει ξανά στο προσκήνιο την περίοδο του πρώτου εξάμηνου της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με υπουργό τότε τον κ. Βαρουφάκη. Ξαναθυμόμαστε όλοι και κυρίως οι Έλληνες πολίτες πώς με το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο εκείνης της διακυβέρνησης φτάσαμε ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού. Φτάσαμε ένα βήμα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ελληνικός λαός όλο αυτό το πλήρωσε με ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, το χειρότερο μνημόνιο όλων! Το μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μνημόνιο που έφεραν οι χειρισμοί του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να ξεχάσουν οι Έλληνες πολίτες. Όλη αυτήν την περιπέτεια του 2015! Είναι χρέος μας, λοιπόν, να μην ξαναγυρίσει η χώρα, να μην ξαναγυρίσει η Ελλάδα, σε τέτοιες εποχές και σε τέτοιες περιπέτειες. Το μάθημα νομίζω ότι το έχουμε μάθει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το Art Explora Festival φέρνει ένα δεκαήμερο γεμάτο τέχνη στο λιμάνι του Πειραιά

Το πρώτο πλωτό μουσείο στον κόσμο κάνει στάση στον Πειραιά και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 10:16

Στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Δευτέρας, από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 26 Σεπ 2025 | 12:11

Ο διάλογος Τσιάρτα - Πλεύρη στο Χ για μεταναστευτικό και εγκληματικότητα: "Τι γίνεται; Αυτά θα έχουμε κάθε μέρα;"

Ο Βασίλης Τσιάρτας είπε πως "δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια" και ζήτησε να εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΥΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 22:56

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις για τις φρεγάτες Belharra - Ποιοι καταψήφισαν

Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ενώ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΒΟΥΛΗ 24 Σεπ 2025 | 23:58

Δένδιας για νέα Belhara: "Αποκτάμε το πιο ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό"

Ο κ. Δένδιας, παράλληλα, έκανε γνωστό ότι "την Δευτέρα θα πάω στην Ιταλία και η πρόθεσή μας είναι και ελπίζω να τα καταφέρουμε να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο συνεννόηση με την Ιταλική πλευρά για τις Bergamini"

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Σεπ 2025 | 12:35
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 23 Σεπ 2025 | 23:42

Η Βουλή φωτίστηκε με την χρυσή κορδέλα της ελπίδας - Μήνυμα στήριξης στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου [εικόνες]

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία βέβαια μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 20:14

Βουλή: Άγρια κόντρα Μυλωνάκη - Κωνσταντοπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Έχετε αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη"

"Αυτή είναι η αλήθεια", ξεκαθάρισε ο Γ. Μυλωνάκης κατηγορώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως έχει αναγάγει "το ψέμα σε επιστήμη και την συνωμοσιολογία σε τέχνη"

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ «ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ» 20 Σεπ 2025 | 23:06

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών: Φωταγωγήθηκε η Βουλή

H Ελλάδα διαθέτει περιορισμένη "δεξαμενή" εθελοντών δοτών και γι' αυτό δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών της.

20 Σεπ 2025 | 08:26

Γιατί σώπασαν ξαφνικά οι αντάρτες της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Τι λέγεται στα... πηγαδάκια

Αν και σε πολλούς γαλάζιους, δεν ήχησε θετικά η προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ, προτίμησαν να… κατεβάσουν τα όπλα και να τηρήσουν σιγή ασυρμάτου.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18 Σεπ 2025 | 21:43

Τέμπη: Πατέρας από το Αίγιο κάνει απεργία πείνας στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι

Ο Πάνος Ρούτσι και ο κύριος Δημήτρης βρίσκονται δίπλα δίπλα στο Σύνταγμα.

ΕΝΤΑΣΗ 18 Σεπ 2025 | 17:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδρά η αντιπολίτευση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν

Με πρώτους μάρτυρες τους διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ "από το σήμερα προς τα πίσω" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, η διερεύνηση, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 17:19

Βουλή: Την Τετάρτη οι πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ολος ο κατάλογος με τα ονόματα

Πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική, ο νυν πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννης Καββαδάς όπως και ο τέως επικεφαλής του Οργανισμού, Νίκος Σαλάτας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 17 Σεπ 2025 | 12:07

Ο Πλεύρης έδωσε εντολή για επανεξέταση ασύλου του Παλαιστίνιου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση

Εντολή για επανεξέταση ασύλου για τον Παλαιστίνιο που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση έδωσε ο Θάνος Πλεύρης.

16 Σεπ 2025 | 21:58

Βουλή: Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ για τις παλαιές συντάξεις χηρείας του ΟΓΑ

Οι εν λόγω συντάξεις του πρώην ΟΓΑ παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 16 Σεπ 2025 | 09:10

Η Νίκη απομακρύνει από την Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ τον βουλευτή Νίκο Βρεττό - "Αν διαγραφώ δεν θα παραδώσω την έδρα"

Η Νίκη ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό και τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 16 Σεπ 2025 | 08:51

Πλεύρης: Θα αποσυμφορηθεί από τους μετανάστες η Κρήτη τις επόμενες δύο ημέρες – Σήμερα θα φύγουν 600 άτομα

"Από χθες ξεκίνησε η αποσυμφόρηση του νησιού και μέσα σε δύο-τρεις μέρες θα έχουν φύγει όλοι", είπε ο Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην αύξηση ροών προς την Κρήτη.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 15 Σεπ 2025 | 15:12

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτό είναι το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής

Από τα πρώτα θέματα της Επιτροπής θα είναι η κατάρτιση του καταλόγου μαρτύρων που θα προτείνουν τα κόμματα, καθώς και των εγγράφων που θα ζητήσουν να κατατεθούν.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 15 Σεπ 2025 | 12:33

Τέμπη: Πατέρας 22χρονου θύματος κάνει απεργία πείνας και δίψας έξω από τη Βουλή - Στο πλευρό του η Μαρία Καρυστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει το γεγονός πως ο εφέτης ανακριτής Λάρισας αρνήθηκε αίτημα -και- της οικογένειας Ρούτσι για εκταφή του γιου τους.

ΜΕΡΑ25 15 Σεπ 2025 | 10:07

Βαρουφάκης: "Αν η απάντηση είναι Τσίπρας, το ερώτημα είναι λάθος και εκ του πονηρού"

Εάν η απάντηση είναι Τσίπρας, το ερώτημα είναι λάθος, σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Σεπ 2025 | 09:36

Βουλή: Με την εκλογή προεδρείου η πρώτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Για τη θέση του προέδρου της επιτροπής η κυβερνητική πλειοψηφία θα προτείνει τον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέα Νικολακόπουλο.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 12 Σεπ 2025 | 20:51

Καθιερώνεται ο όρος "παράνομη μετανάστευση" με εγκύκλιο Πλεύρη - Οικειοθελής επιστροφή για αποφυγή φυλάκισης

Με την εγκύκλιο, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, καθίσταται σαφές ότι από εδώ και στο εξής καταργείται σε όλα τα έγγραφα ο όρος "παράτυπη μετανάστευση", ο οποίος αντικαθίσταται με τον νομικά ακριβή όρο "παράνομη μετανάστευση"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 11 Σεπ 2025 | 22:31

Τηλεφωνική επικοινωνία Πλεύρη με τον Τούρκο ομόλογό του - Τι είπαν για τις ροές

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των δικτύων λαθροδιακινητών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 11 Σεπ 2025 | 17:39

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συγκροτήθηκε η εξεταστική επιτροπή - Ποιοι βουλευτές θα μετέχoυν από κάθε κόμμα

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των βουλευτών που θα συγκροτήσουν την εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΒΟΥΛΗ 10 Σεπ 2025 | 08:51

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα

"Η αντιπολίτευση μπορεί να λαϊκίζει και να τα καταγγέλλει όλα. Εμείς όμως δουλεύουμε και αφήνουμε έργο" ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Σεπ 2025 | 15:07

Βουλή: Επίθεση Βελόπουλου σε Γιαννούλη - "Ειρωνείες στο σπίτι σου και στη μάνα σου - Άντε με τον προδότη της Μακεδονίας"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέκοπτε την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξέφυγε σε χαρακτηρισμούς - "Μια ζωή ήσουν κρατικοδίαιτος"

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 02 Σεπ 2025 | 22:30

"Σκληρό ροκ" Πλεύρης - Ζωής στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ και μεταναστευτικό

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε κάνει λόγο για αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για προσπάθεια αντιμετάθεσης των αλγεινών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες

ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ 'ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 01 Οκτ 2025 | 22:06

Ν. Ανδρουλάκης: Όραμά μας είναι μια Ελλάδα για όλους, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για μια χώρα συμπεριληπτική

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 01 Οκτ 2025 | 19:03

Συνεχίζεται η κόντρα Αυγενάκη - Κασσελάκη: Ανάρτησε τα έγγραφα μεταβίβασης ακινήτου - "Η συνέχεια στα δικαστήρια"

Με την ανάρτηση του, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε την δήλωση Πόθεν Έσχες του κ. Αυγενάκη για να ισχυριστεί ότι η αγοραπωλησία δεν έγινε

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 01 Οκτ 2025 | 19:01

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της - Πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσέθεσε ότι "πρέπει να πάρουμε το μήνυμα της Ουκρανίας"

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 01 Οκτ 2025 | 16:58

Λάουρα Κοβέσι: Συνάντηση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως με Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα, Λάουρα Κοβέσι.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 15:06

Μητσοτάκης από τη Δανία: Η Ευρώπη να κινητοποιήσει πόρους για τα έργα κοινής άμυνας - Να βλέπει την ασφάλεια συνολικά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό έργο άμυνας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Οκτ 2025 | 13:55

Στην Αθήνα η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι - Τι ζήτησε από τον Γιώργο Φλωρίδη και την κυβέρνηση

Η κ. Κοβέσι ζήτησε την ενίσχυση του ελληνικού παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στη χώρα μας.

ΠΑΣΟΚ 01 Οκτ 2025 | 13:28

Τσουκαλάς: Μετά την πίεσή μας και τις συνεχείς αποκαλύψεις, ο Μυλωνάκης επιτέλους εξαναγκάστηκε να έρθει στην Εξεταστική

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή Μυλωνάκη να κληθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΓΟΣ 01 Οκτ 2025 | 13:00

"Λουκέτο" και στα social media της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα λόγω shutdown

Εξαίρεση θα αποτελούν μόνο οι δημοσιεύσεις που θα αφορούν σε ζητήματα ασφάλειας και προστασίας.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 01 Οκτ 2025 | 12:54

Ανδρουλάκης: Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους - Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή

"Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΚΑΦΕΝΕΙΟ 01 Οκτ 2025 | 12:50

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σε κόντρα με την Ομάδα Αλήθειας για τα "χαμένα βαγόνια στα Τέμπη"- Το βίντεο που τον εκθέτει

Σε πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ) διέψευδε ότι μίλησε ποτέ για χαμένα βαγόνια, αλλά το βίντεο τον διαψεύδει.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 01 Οκτ 2025 | 12:30

Γ. Παπανδρέου: Υπερψηφίστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης η έκθεση για την τήρηση των υποχρεώσεων της Ουγγαρίας

Η Έκθεση αποτέλεσε μία από τις πιο κρίσιμες συζητήσεις της Συνέλευσης, καθώς συνδέεται άμεσα με την προστασία της δημοκρατικής τάξης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 01 Οκτ 2025 | 12:00

Στροφή της ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Γιώργος Μυλωνάκης δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή

Ο κ. Μυλωνάκης ζητά την κλήση του ως μάρτυρας προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 01 Οκτ 2025 | 11:43

Λατινοπούλου για πόθεν έσχες:" Α ρε μαμά - μπαμπά, βλέπετε τι περνάω - Πήγαινα και με το ΚΤΕΛ όταν χρειαζόταν"

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου έκανε λόγο για "ανίερες δυνάμεις" που ενώθηκαν εναντίον της.

ΕΞΩΔΙΚΟ 01 Οκτ 2025 | 10:40

Η επανόρθωση των "Παραπολιτικών" για το Πόθεν Έσχες της Τζένης Μπαλατσινού: "Δεν έχει 20 ακίνητα, ούτε σπίτι στο Ψυχικό"

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" ανακάλεσε όσα έγραψε σχετικά με τη δήλωση Πόθεν Έσχες της Τζένης Μπαλατσινού και του Βασίλη Κικίλια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Οκτ 2025 | 09:44

Γεωργιάδης: "Με βρίζει το MEGA όλη μέρα, με πολεμάει ο Μαρινάκης- Βαγγέλη μου όχι άλλο, θα με βγάλεις πρώτο"

"Η κυρία Κωνσταντοπούλου θέλει να μην ξεκινήσει το δικαστήριο γιατί αν φτάσει στις εκλογές με τα Τέμπη ανοιχτά προσδοκά να πάρει 15%" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΓΙΑ ΤΟ "ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 01 Οκτ 2025 | 09:20

Το έμμεσο "καρφί" Κατρίνη σε Διαμαντοπούλου: "Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα δίπλα στα κοινωνικά κινήματα"

Ο Μιχάλης Κατρίνης προχώρησε σε ανάρτηση για να υπογραμμίσει ότι "το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα δίπλα στα κοινωνικά κινήματα".

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ 01 Οκτ 2025 | 07:27

Συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς να υπερασπίζονται το κυβερνητικό έργο - "Κόντρα στην προπαγάνδα και τα ψέματα"

Ο πρωθυπουργός θύμισε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής, ζητώντας από τους υπουργούς να υπερασπίζονται όσα έχει καταφέρει η χώρα.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 30 Σεπ 2025 | 22:47

Ο Κασσελάκης σκίζει και πετάει στα σκουπίδια το εξώδικο Αυγενάκη [βίντεο]

"Ο άνθρωπος είναι προφανώς ψεύτης. Αλλά το εάν είναι και κλέφτης, αυτό θα πρέπει να το αποδείξει η κυρία Κοβέσι", είπε χαρακτηριστικά

ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 21:48

Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο πετυχημένοι υπουργοί - Το 70% ήθελε μείωση ΦΠΑ

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης προηγούνται και στο σύνολο, όπως και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 21:01

Τι αλλάζει στις Ένοπλες Δυνάμεις: 12μηνη θητεία, εθελοντική στράτευση γυναικών και αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας, στόχος είναι η δημιουργία ενός σώματος 150.000 ενεργών εφέδρων - Φρένο στις αναβολές, σύσταση διοίκησης Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, νέο μοντέλο εκπαίδευσης

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ 30 Σεπ 2025 | 19:17

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε 19.489 προσλήψεις και μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο - Σε ποιους τομείς

"Πράσινο φως" από το Υπουργικό Συμβούλιο για σχεδόν 20.000 προσλήψεις το 2026 και μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο - Προτεραιότητα ο τομέας της Υγείας, όπου προστίθενται 5.228 θέσεις

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 18:42

Λευτέρης Αυγενάκης: Εξώδικο στον Στέφανο Κασσελάκη για συκοφαντική δυσφήμιση - Για το πόθεν έσχες

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι κατέθεσε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το πόθεν έσχες του Λευτέρη Αυγενάκη - Τι απαντά ο βουλευτής της ΝΔ

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ 30 Σεπ 2025 | 18:18

Στην Αθήνα έως το τέλος Οκτωβρίου η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε τη Δευτέρα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ -παρουσία του γιου της, συγγενών και φίλων- και άρχισε και επισήμως τη θητεία της

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30 Σεπ 2025 | 16:03

Νίκος Παππάς για την επίθεση στο Κολωνάκι: Λόγω θέσης και εμπειρίας δεν πλακώνομαι πλέον στα πεζοδρόμια

"Δεν είναι το πεδίο μου ούτε τα δικαστήρια, ούτε οι αστυνομίες, θα την αποσύρω την μήνυση", είπε ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 30 Σεπ 2025 | 15:32

Πηγές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

"Μάταιος κόπος. Η αμηχανία μπροστά στην ευθύνη για διακοπή των επιδοτήσεων των αγροτών είναι παραπάνω από φανερή", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 30 Σεπ 2025 | 15:05

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει ο Σημανδράκος για τον Αυγενάκη, το Μαξίμου και τις πιέσεις για να πληρωθεί ο "φραπές"

"Κακώς διαπομπεύτηκε η 73χρονη με τα €800.000- Ορθώς της καταβλήθηκαν" υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Πλεύρης: Όσοι παίρνουν άσυλο θα μπαίνουν στην αγορά εργασίας - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν δύο είδη δομών όπου θα διαχωρίζονται άτομα που δικαιούνται άσυλο και άτομα που δεν δικαιούνται άσυλο.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 14:10

Κωστής Χατζηδάκης: Κάνουμε αγώνα δρόμου για να πληρωθούν οι αγρότες, ικανοποιώντας τις προϋποθέσεις της Κομισιόν

"Σε 15 περίπου ημέρες ξεκινούν οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις. Ακολουθεί η καταβολή των ετήσιων αποζημιώσεων αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι", τόνισε

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ 30 Σεπ 2025 | 13:39

Καταγγελία Κασσελάκη στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το πόθεν έσχες Αυγενάκη: Έσοδα πάνω 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς εξήγηση

"Η αναφορά αφορά το πόθεν έσχες του 2023 του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο εμφανίζει έσοδα άνω του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκή εξήγηση".

ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ 30 Σεπ 2025 | 13:29

Δίκη Βαλυράκη: "Ο Σήφης σφαγιάστηκε, δεν είχε ατύχημα - Εχουμε στυγερό έγκλημα", κατέθεσε η χήρα του πρώην υπουργού

Η χήρα του πρώην υπουργού δήλωσε πως ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων πως ο σύζυγός της είχε κάποιο ατύχημα και πως δεν έχουν καμία ευθύνη για τον θάνατο δεν έχει την παραμικρή βάση.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 13:27

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Μ. Λαζαρίδη - Μ. Αποστολάκη - "Γελάει ο κόσμος" - "Να μη δουλευόμαστε"

Η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 30 Σεπ 2025 | 12:42

Το μήνυμα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τον ψηφιακό εθισμό - Η φωτογραφία με τον διακεκριμένο ψυχολόγο Jonathan Haidt

"Μαζί του θα θέσουμε τα θεμέλια για την αποκατάσταση της παιδικής ηλικίας", αναφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ 30 Σεπ 2025 | 12:05

Η Λατινοπούλου απαντά για το ετήσιο εισόδημα των 3.000 ευρώ: "Ζούσα στο σπίτι της γιαγιάς μου, δεν έβγαινα όλη μέρα"

Πώς εξήγησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου τη δήλωση πόθεν έσχες με εισόδημα μόνο 3.000 ευρώ για το 2023.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 30 Σεπ 2025 | 11:50

Μαρινάκης για Τέμπη: Σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν στις δημοσκοπήσεις - Αποκρουστική εργαλειοποίηση

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε πολιτικούς αρχηγούς ότι "κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσει η δίκη" και "σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν δημοσκοπικά".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 30 Σεπ 2025 | 11:32

Διαφοροποίηση Βούλτεψη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μυλωνάκης πρέπει να έρθει στην εξεταστική επιτροπή

Η βουλευτής της ΝΔ διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της ΝΔ που λέει "όχι" στην κλήση Μυλωνάκη, "Φραπέ" και "Χασάπη" στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 11:16

Επανεμφάνιση Κώστα Καραμανλή με νέα παρέμβαση στις 15 Οκτωβρίου

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να αναφερθεί στα σύγχρονα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα,.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΝΕΡΑ 30 Σεπ 2025 | 10:48

Η αναφορά Δένδια στη διαφθορά και τα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δημοσκόπηση της Alco

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο του Νίκου Δένδια για την διαφθορά σε ομιλία του για την την επέτειο της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς το 1821.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 30 Σεπ 2025 | 10:35

Το Πόθεν Έσχες αποκάλυψε τον γάμο του Γιώργου Αμυρά με τον σύντροφό του

Ο Γιώργος Αμυράς προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό δεν είχε γίνει γνωστός ο γάμος του με τον σύντροφό του.

"ΕΛΛΑΔΑ 1953 -2024: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" 30 Σεπ 2025 | 10:06

Το νέο βιβλίο Γιαννίτση, το μήνυμα Σακελλαροπούλου και η παρουσία της Δάφνης Σημίτη - Ποιοι πήγαν στην εκδήλωση [εικόνες]

Αρκετοί πολιτικοί και ακαδημαϊκοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση "Ελλάδα 1953- 2024 – Χρόνος και Πολιτική Οικονομία".

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 30 Σεπ 2025 | 09:25

Χρυσοχοΐδης: Θα προσλάβουμε 50 άοπλους αστυνομικούς ως διαμεσολαβητές με τους Ρομά

Τη δημιουργία για πρώτη φορά ενός νέου σώματος που θα στελεχωθεί με 50 ένστολους άοπλους αστυνομικούς που θα αναλάβουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τις κοινότητες των Ρομά, ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 09:20

Απάντηση Καρυστιανού σε Γεωργιάδη: "Σας ξεμπροστιάζω, εσείς κρύβεστε πίσω από την ιδιότητά μου, της χαροκαμένης μάνας"

Η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε για δειλία και άκρατη αλαζονεία τον υπουργό Υγείας, και τονίζει ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 30 Σεπ 2025 | 08:00

Αλλαγές στο στράτευμα: Τέλος οι φαντάροι σε Αεροπορία και Ναυτικό - Προαιρετική θητεία για τις γυναίκες

Όλοι θα κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, λόγω αυξημένων αναγκών - Εχει παρατηρηθεί "φάμπρικα" αιτημάτων με την επίκληση ψυχολογικών-ψυχιατρικών λόγων που δεν έχουν βασιμότητα.

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 29 Σεπ 2025 | 23:09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις με διαλόγους στελέχους του Μαξίμου και πρώην προέδρου του Οργανισμού

Από την αντιπολίτευση κατηγορούν την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης στο πλαίσιο της εξεταστικής, ενώ επιμένουν ότι στην επιτροπή πρέπει να κληθούν οι Μυλωνάκης, "Φραπές" και "Χασάπης"

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 29 Σεπ 2025 | 20:35

Ευρωπαία εισαγγελέας: Στην Αθήνα για συναντήσεις με Φλωρίδη και Πιερρακάκη η Λάουρα Κοβέσι

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκηκαι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Τζαβέλλα

ΣΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2025 | 20:28

Δημοσκόπηση Alco: Στο 24% η ΝΔ, στο 19% οι αναποφάσιστοι - Συγκάλυψη και διαφθορά στην κυβέρνηση βλέπουν 7 στους 10

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η οποία διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να "ξεφούσκωσε" δημοσκοπικά - Πώς αυτοπροσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ 29 Σεπ 2025 | 20:08

Αλ. Σδούκου για Τέμπη: Για εμάς το πιο κρίσιμο είναι να ξεκινήσει η δίκη και να αποδοθεί δικαιοσύνη

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ καμώνεται την υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά στην πραγματικότητα ζητά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Σεπ 2025 | 19:24

Επίσκεψη Δένδια στην Ιταλία: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για 2+2 φρεγάτες [εικόνες]

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Γκουΐντο Κροσέτο στη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας F 598 ITS

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Gutenberg

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 29 Σεπ 2025 | 17:11

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μόλις 3.000 ευρώ εισόδημα για το 2023 στο Πόθεν Έσχες - Τα σχόλια στο Χ

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με βάση το πόθεν έσχες της, δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ενώ δεν έχει μετοχές, συμμετοχές σε επιχειρήσεις ή και δανειακές υποχρεώσεις.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 16:38

Σφοδρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε δικαστικούς για τα Τέμπη: Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους ξετσίπωτους λειτουργούς

"Η δικογραφία διεκπεραιώνεται κατά παραγγελία του κ. Φλωρίδη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 16:26

Αλέξης Τσίπρας: Το Πόθεν Έσχες του πρώην πρωθυπουργού - Τα εισοδήματα από βραβεία και το ινστιτούτο με το όνομά του

Τα στοιχεία της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Σεπ 2025 | 15:39

Παύλος Μαρινάκης: Αν παραγγέλλουμε αποφάσεις στη δικαιοσύνη όπως συνέβαινε επί Τσίπρα, τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε;

"Για κάθε αίτημα μόνη αρμόδια να απαντήσει είναι η δικαιοσύνη" είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τα όσα ζητά ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 29 Σεπ 2025 | 15:31

Ποιος θα "πληρώσει" εκλογικά ένα κόμμα Καρυστιανού - Ποιο κόμμα κινδυνεύει περισσότερο με καθίζηση

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και οι εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών για τις επιπτώσεις ενός κόμματος Τεμπών

ΒΟΡΕΙΩΣ 29 Σεπ 2025 | 13:54

Μονοκατοικία στο Ψυχικό απέκτησε η Ολγα Κεφαλογιάννη- Εχει εμβαδόν 687 τμ

Η μονοκατοικία της υπουργού Τουρισμού είναι εμβαδού 687 τμ

ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 29 Σεπ 2025 | 13:52

Αγόρασε μεζονέτα στη Βάρη 286 τμ ο Γιώργος Παπανδρέου- Πήρε δάνειο από την τράπεζα

Ο πρώην πρωθυπουργός αγόρασε μια διώροφο ημιτελή μονοκατοικία στη Βάρη

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 13:52

Το πόθεν έσχες της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Τι δήλωσε για εισοδήματα και ακίνητα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα έτη 2023 και 2024, οι οποίες αφορούν στις χρήσεις του 2022 και του 2023 αντίστοιχα.

ΑΝΕΣΗ 29 Σεπ 2025 | 13:29

Πόθεν Εσχες: Τρία ακίνητα και εισοδήματα 1,7 εκ ευρώ για το ζεύγος Στ. Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ

Ο σύζυγος του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Τάιλερ Μακμπέθ δεν δηλώνει κανένα εισόδημα ή ακίνητο στο όνομά του.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 29 Σεπ 2025 | 13:26

Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού ασκεί αντιπολίτευση από το βάθρο της μητέρας που έχασε το παιδί της

"Το ενδεχόμενο κόμμα της Καρυστιανού ή το να συμμετέχει και το ενδεχόμενο κόμμα του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της Κεντροαριστεράς" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης