X

Βουλή: Ψηφίζεται το απόγευμα ο Κλιματικός Νόμος από την Ολομέλεια - Ομιλία Τσίπρα

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής ο "Εθνικός Κλιματικός Νόμος".

Γράφει: TheToc team

Αργά το απόγευμα -και έπειτα από διήμερη συζήτηση- αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας "Εθνικός Κλιματικός Νόμος- Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου είχε ταχθεί μόνο η ΝΔ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιφυλάχθηκαν και ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Διαβάστε Επίσης

Το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσει και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Στο επίκεντρο της σημερινής συζήτησης και αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρίσκονται και οι δύο τροπολογίες που προβλέπουν:

Διαβάστε Επίσης

- την έκτακτη οικονομική ενίσχυση μέχρι 600 ευρώ για το λογαριασμό ρεύματος και

- την υποχρεωτική εξαίρεση από την αναδάσωση των εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες αλλά δεν έχουν κυρωθεί στους δασικούς χάρτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ