Follow us

Δένδιας σε Μπλίνκεν: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει απειλή πολέμου από την Τουρκία - Υπεγράφη η συμφωνία συνεργασίας με ΗΠΑ

Ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε μαζί με τον Αντονι Μπλίνκεν τo πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ - Ελλάδας - Τι λένε διπλωματικές πηγές

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
1

Στην αμερικανική πρωτεύουσα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και πρίν από λίγο υπέγραψε μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του 'Αντονι Μπλίνκεν τo δεύτερο τροποποιητικό πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Εκτός από τη Συμφωνία, εξαιρετική σημασία θα έχει η επιστολή που θα παραδώσει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στον ομόλογό του, που θα σημειώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Διαβάστε Επίσης

Στις δηλώσεις του ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε αξιόπιστο σύμμαχο και πυλώνα για τις βορειοατλαντικές σχέσεις την Ελλάδα και ευχαρίστησε την χώρα μας εκ μέρους του Τζο Μπάιντεν, για την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας, αλλά και για τις καλές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ.

1

1

Δένδιας: Η χώρα μας αντιμετωπίζει απειλή πολέμου από την Τουρκία

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι οι δράσεις της Ελλάδα αποσκοπούν στην ειρήνη και βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο, ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει απειλή πολέμου από την Τουρκία, αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στην αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Γαλλίας, τονίζοντας πως ενισχύει τον ευρωπαϊκό βραχίονα του ΝΑΤΟ.

1

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές

Στον απόηχο της υπογραφής, διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι η MDCA αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης που αναγνωρίζει έμπρακτα τον διευρυμένο γεωπολιτικό ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα.

Για το τι προσφέρει στη χώρα μας η ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) αναφέρουν:

Η Ελλάδα υπέγραψε την ανανέωση της διμερούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Γιατί η ανωτέρω εξέλιξη θωρακίζει την Ελλάδα και προωθέι τα ελληνικά συμφέροντα;

1. Επιβεβαιώνεται από τις ΗΠΑ ο στρατηγικός και σταθεροποιητικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Όπως είναι γνωστό και όπως αποδεικνύουν οι αναδυόμενες συμμαχίες (QUAD, AUKUS), οι ΗΠΑ αποδεσμεύονται από την Ευρώπη και βασική προτεραιότητα είναι η περιοχή του Ινδό-Ειρηνικού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ΗΠΑ επιλέγουν την Ελλάδα, ως μια από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες επενδύουν για το μέλλον, ενισχύοντας το γεωπολιτικό και στρατηγικό τους αποτύπωμα, με συμβατική δέσμευση που θα ακολουθηθεί ανεξαρτήτως του ενοίκου του Λευκού Οίκου, καθώς είναι τουλάχιστον πενταετής η διάρκεια της συμφωνίας.

Η μεγαλύτερη διάρκεια είναι προφανές ότι επιτρέπει στη συμφωνία να μην εξαρτάται από τη συγκυρία της στιγμής στις σχέσεις των ΗΠΑ με άλλα κράτη της περιοχής και προσδίδει μακροπρόθεσμα χαρακτηριστικά στη δέσμευσή τους να επενδύσουν γεωπολιτικά και στρατηγικά στην Ελλάδα.

Επισημαίνεται ότι την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ επενδύουν στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή και σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν υπάρχει αντίστοιχη κίνηση προς την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ, για πρώτη φορά δεν μας βάζουν στο "ίδιο καλάθι".

Αντιθέτως, οι ΗΠΑ δεν πτοούνται από την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και δε διστάζουν να αναπτύξουν τις δυνάμεις τους στην Ελλάδα.

Η επιλογή της Αλεξανδρούπολης υποδηλώνει μεταξύ άλλων την αμερικανική βούληση ενίσχυσης της ασφάλειας της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, αλλά με παράκαμψη των Στενών, με ό,τι οφέλη αυτό συνεπάγεται για τη περιοχή του Έβρου και ευρύτερα της Θράκης.

Η διμερής σχέση έχει περάσει σε επίπεδο χωρίς σύγκριση στην διακοσαετή ιστορία των δύο κρατών.

2. Η κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας θωρακίζεται περαιτέρω, τόσο μέσω της ρητής αναφοράς στο κείμενο της συμφωνίας, αλλά και της παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων σε περιοχές κλειδιά, όπως ο Έβρος ή η Κρήτη.

Η Αμερικανική πλευρά επιβεβαιώνει, τρεις δεκαετίες μετά την αρχική συμφωνία, σε ένα εντελώς διαφορετικό γεωπολιτικό περιβάλλον πλέον, την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Στην επιστολή αναφέρεται επί λέξη ότι η νέα Συμφωνία "επεκτείνει την στρατηγική αμυντική μας εταιρική σχέση” και "έμπρακτα καταδεικνύει την σταθερή μας αποφασιστικότητα για προάσπιση κυριαρχίας εδαφικής ακεραιότητας κατά απειλητικών δράσεων και ένοπλων επιθέσεων”.

3. Οι ΗΠΑ ουσιαστικά καταδικάζουν το casus belli για πρώτη φορά σε συμβατικό κείμενο.

Με την επιβεβαίωση της απόφασης για αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας κατά ενεργειών που απειλούν την ειρήνη περιλαμβανομένης της ένοπλης επίθεσης, καθώς και με τη δέσμευση των δυο πλευρών να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες, αλλά και να αντιταχθούν σε αυτές, είναι η πρώτη φορά που αποτυπώνεται σε συμβατικό κείμενο με τις ΗΠΑ η ουσιαστική απόρριψη της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής (το casus belli είναι του 1995, άρα μετά την υπογραφή της MDCA).

4. Οι ΗΠΑ επενδύουν σε Ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε καίριες περιοχές στρατηγικής σημασίας, όπως ο Έβρος και η Κρήτη.

Η επιλογή στρατοπέδου πλησίον της Αλεξανδρούπολης και του Ναύσταθμου της Σούδας, στη συνέχεια των γεγονότων του Έβρου, του "τουρκο-λιβυκού μνημονίου" και των προκλήσεων της Τουρκίας στις περιοχές αυτές, ενισχύει το αμερικανικό αποτύπωμα σε περιοχές καίριας σημασίας για την χώρα μας.

Παράλληλα, όμως επιτρέπει την χρήση των εκσυγχρονισμένων εγκαταστάσεων από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Βασικοί κανόνες για κάθε επένδυση είναι η σταθερότητα και η προοπτική ότι η επένδυση θα αποδώσει σε βάθος χρόνου.

Στην κατεύθυνση αυτή, η πενταετία θα επιτρέψει την έγκριση των κονδυλίων από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Εξάλλου, η αρχική συμφωνία του 1990 είχε οκταετή διάρκεια και προβλεπόταν περίοδος 17 μηνών για τον τερματισμό της, εφόσον καταγγέλλονταν από μία πλευρά.

Η συμφωνία είναι πενταετής, με περίοδο "χάριτος", εφόσον μία από τις δύο πλευρές την καταγγείλει, δύο ετών.

5. Η συμφωνία με τις ΗΠΑ, λίγες ημέρες μετά την συμφωνία με τη Γαλλία, καθώς και τις συμφωνίες με τα ΗΑΕ, δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα, η οποία υπερβαίνει δεσμεύσεις σε πολυμερή σχήματα.

Στρατηγικοί σύμμαχοι της Ελλάδας επενδύουν διμερώς στην χώρα μας, ενισχύοντας υπάρχουσες δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, υποδηλώνοντας έτσι την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν στην προστασία και ευημερία της χώρας μας.

Παράλληλα στρατηγικοί σύμμαχοι, εκτός των πολυμερών σχημάτων, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επενδύουν στην άμυνα της Ελλάδας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για ενίσχυση των δεσμών με άλλους εταίρους.

6. Η Ελλάδα καθίσταται κρίσιμος παράγοντας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, ενισχύει την Ευρωπαϊκή Άμυνα και παράλληλα ενδυναμώνει τον διατλαντικό δεσμό, τηρώντας στο ακέραιο τις συμμαχικές της δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία με την Γαλλία ενδυναμώνει την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η Ελλάδα, με την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας, συνεισφέρει στην κατανομή των βαρών μεταξύ Ευρωπαίων συμμάχων και των ΗΠΑ εντός του ΝΑΤΟ. Επίσης ενισχύονται οι αμυντικές δυνατότητες τόσο της ΕΕ, όσο και του ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία με τις ΗΠΑ αποτελεί απόδειξη ότι η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ παραμένει ακέραια και δυναμική.

Οι δύο συμφωνίες αλληλοσυμπληρώνονται και δεν είναι ανταγωνιστικές. Αποτελούν σημεία σταθμούς στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή, καθώς και την Ευρω-Ατλαντική ασφάλεια.

Η Ελλάδα εργάζεται για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ, σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, ενισχύοντας τον γεωστρατηγικό της ρόλο στη σταθερότητα της περιοχής.

7. Η συμφωνία επιτρέπει την επέκταση του Αμερικανικού αποτυπώματος, συμπεριλαμβανομένων άλλων νησιών, στο μέλλον.

Η συμφωνία δεν αποκλείει την μελλοντική αμερικανική παρουσία στα Ελληνικά νησιά, πέραν της Κρήτης.

Αντιθέτως, υπάρχει ρητή πρόβλεψη στη συμφωνία για επέκταση και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Στην παρούσα συγκυρία, η Αμερικανική πλευρά, για λόγους στρατηγικούς που αφορούν τις αμερικανικές γεωγραφικές επιλογές γενικότερα, αλλά και για οικονομικούς λόγους, δεν επιθυμούσε, στην παρούσα τουλάχιστον συγκυρία, να δεσμευτεί άμεσα για άλλες περιοχές.

Τίποτα δεν εμποδίζει την αναθεώρηση της συμφωνίας με την αύξηση των τοποθεσιών, εφόσον το επιβάλουν οι συνθήκες.

Για το τι προσφέρει στη χώρα μας η επιστολή του Αμερικανού ΥΠΕΞ προς τον Πρωθυπουργό διπλωματικές πηγές σημειώνουν:

1. Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας και "περιφερειακός ηγέτης".

Στην επιστολή του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναγνωρίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως "περιφερειακός ηγέτης" καθώς και "πυλώνας σταθερότητας", υποδηλώνοντας έτσι ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν η χώρα μας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, τόσο με την προώθηση της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, όσο και ως παράγων σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα η επιστολή επιβεβαιώνει τις άριστες διμερείς σχέσεις, οι οποίες "φτάνουν σε νέα ύψη".

2. Η επιστολή υπογραμμίζει την δέσμευση των ΗΠΑ για την αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας από απειλές ή ένοπλη επίθεση.

Η σχετική αναφορά, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στην Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά σε μονομερές πολιτικό κείμενο που δεσμεύει αποκλειστικά τις ΗΠΑ, υποδηλώνοντας έτσι την δέσμευση της χώρας αυτής για την προστασία της Ελλάδας έναντι κάθε είδους εξωτερικής απειλής.

3. Η επιστολή κάνει ρητή αναφορά στην δυνατότητα ανάπτυξης Αμερικανικών δυνάμεων σε Ελληνικά νησιά πέραν της Κρήτης.

Σε μια πολιτικά δεσμευτική κίνηση, οι ΗΠΑ τονίζουν ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούν να επιχειρούν ή να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ασκήσεις τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και σε νησιά.

Με τον τρόπο αυτό, οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν de facto την άσκηση πλήρους κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά της και βεβαίως την δυνατότητα στρατιωτικοποίησης τους.

4. Για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ, στην επιστολή Blinken, κάνουν ρητή αναφορά στην ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Η αναφορά σε κυριαρχικά δικαιώματα αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό νέο στοιχείο, καθώς οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν και ζητούν τον πλήρη σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, καθώς και στην Υφαλοκρηπίδα της.

Επίσης, αν και οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει την UNCLOS, υπογραμμίζουν ότι το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας αποτελεί μέρος του εθιμικού δικαίου, είναι δεσμευτικό για όλες τις χώρες και διέπει την οριοθέτηση των ζωνών αυτών.

5. Αναφορά στο κοινό αξιακό πλαίσιο των δύο κρατών.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής προόδου, την οποία αντικατοπτρίζει η ανανεωμένη MDCA.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Φούρνος το πρωί, εστιατόριο το βράδυ: Γιατί το More Φίλings στο Κουκάκι αξίζει την προσοχή σου

Η νέα άφιξη στην κουλ αθηναϊκή γειτονιά έχει άποψη, διπλό προφίλ και νοστιμιά σε κάθε της έκφραση.

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΒΟΥΛΗ 08 Ιαν 2026 | 16:45

Δένδιας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Εθνική ευθύνη η εκλογίκευση στις Ένοπλες Δυνάμεις

"Ο νέος ανθυπολοχαγός, μόλις αποφοιτήσει, έπαιρνε 940 ευρώ και το κάνουμε 1.340 ευρώ", είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 08 Ιαν 2026 | 16:14

Ο Καρτερός επιτίθεται στην Καρυστιανού για τα "καρφιά" στον Τσίπρα: Αντιγραφή ξεφτισμένης και χυδαίας προπαγάνδας

Στο άρθρο του στην "ΕφΣυν" ο Θανάσης Καρτερός κατηγορεί τη Μαρία Καρυστιανού πως με όσα δήλωσε, "είναι λογικό τον Τσίπρα να αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 15:36
"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

"ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ" 08 Ιαν 2026 | 13:27

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη ΔΕΗ ότι απαγορεύει στον Ανδρουλάκη να επισκεφθεί τη μονάδα "Πτολεμαΐδα V"

"Νομίζουν ότι θα φιμώσουν την αξιωματική αντιπολίτευση και θα εμποδίσουν την ανάδειξη των ζητημάτων και τη λογοδοσία ενώπιον του ελληνικού λαού", λέει το ΠΑΣΟΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 13:08

Π. Μαρινάκης για αγρότες: Προϋπόθεση για διάλογο είναι να μην υπάρχουν τα μπλόκα

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα μέτρα από όσα ανακοινώσαμε", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

«ΒΑΘΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ» 08 Ιαν 2026 | 12:59

Μιχαηλίδου για Βαρουφάκη: Επικίνδυνες οι δηλώσεις του για τα ναρκωτικά - Έχω χάσει φίλο μου από ecstasy

"Δεν γίνεται όταν μιλάμε για οικογένεια, για ενδοοικογενειακή βία να έχουμε ανθρώπους που στον δημόσιο λόγο τους να λένε ότι είναι "κουλ" να κάνεις ναρκωτικα" τόνισε η κα Μιχαηλίδου

«ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ» 08 Ιαν 2026 | 12:38

Δρογώσης για Καρυστιανού: "Η Μάγδα Φύσσα δεν έκανε κόμμα, ούτε πολιτεύτηκε και την έβριζαν οι ακροδεξιοί"

"Η μητέρα Καρυστιανού που έχει τη συμπάθεια όλων μας προχωράει σε εντελώς αψυχολόγητη κίνηση", σχολιάζει ο τραγουδοποιός με αφορμή την ίδρυση κόμματος από τη Μ. Καρυστιανού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 11:54

Γεωργιάδης για αγροτικά μπλόκα: Το να κόβουν την Ελλάδα στα δύο είναι κανονική ανταρσία κατά του κράτους

"Αφού ευαγγελίζεται την κάθαρση και το όλα στο φως, ας πει ποιοι της προσέφεραν χρήματα, πόσα και για ποιο σκοπό'", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη Μαρία Καρυστιανού.

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

«ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ» 08 Ιαν 2026 | 10:41

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για "φθηνό ρεύμα για όλους με απλές, δίκαιες αλλαγές"

"Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Με απλές, δίκαιες αλλαγές μειώνουμε τους λογαριασμούς - "Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο".

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 10:12

Χατζηδάκης: Εάν δεν βρούμε λύση με τους αγρότες ήρεμα και συναινετικά, θα εφαρμοστεί ο νόμος

"Δεν έχει κανένα νόημα η παράταση αυτής της κατάστασης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 08 Ιαν 2026 | 09:33

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ότι έχει ανώνυμο λογαριασμό τρολ στο Χ: "Ψεκασμένες ανοησίες"

Φωτιά στο Χ από ανάρτηση ενός λογαριασμού τρολ, ο οποίος εμφανίστηκε να απαντά σε πρώτο ενικό αντί του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:51

Βαρουφάκης: Προκαταρκτική εξέταση για τη δήλωσή του για τα ναρκωτικά - "Μας πάνε πίσω στα πέτρινα 50s", απαντά

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών - Η απάντησή του

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 07 Ιαν 2026 | 18:43

"Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις": Κόντρα Δένδια - στρατιωτικών

Η ΠΟΜΕΝΣ χαρακτήρισε διατάξεις του νομοσχεδίου ως αντισυνταγματικές - Αλλαγές επί τα βελτίω προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ 07 Ιαν 2026 | 17:27

Γιάνης Βαρουφάκης: Η αστυνομία στέλνει στον εισαγγελέα το βίντεο που λέει ότι πήρε ναρκωτικά [βίντεο]

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι "έχω πάρει ουσίες, αυτό έλειπε να μην είχα"

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΚΟΜΜΑ 07 Ιαν 2026 | 16:59

Παπαχρήστος: Ποιος πολιτικός θα είναι σίγουρα στο κόμμα Καρυστιανού- Ψαρεύει στο "'ιδιο κοινό" με τον Τσίπρα

"Η Μαρία Καρυστιανού θα διευρύνει το εκλογικό κοινό και θα κινητοποιήσει ψηφοφόρους που απείχαν από την κάλπη".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Ιαν 2026 | 15:38

Επίθεση Ελενας Ακρίτα στον "καιροσκόπο" Φαραντούρη: "Την έδρα πίσω Νικολάκη"

Η Έλενα Ακρίτα ζητά από τον Νικόλα Φαραντούρη να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

Ο Φάμελλος διέγραψε τον Φαραντούρη που πάει στο κόμμα της Καρυστιανού- Δεν παραδίδει την έδρα

"Ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος - Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΖΥΜΩΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 13:58

Κεντροαριστερός καφές για τρεις στο Κολωνάκι: Ποιοι μετείχαν και τι συζήτησαν

Από την παρέα πέρασε για λίγο και ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

«ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΤΛ" 07 Ιαν 2026 | 13:00

Ανδρέας Λοβέρδος: "Το κόμμα Καρυστιανού απευθύνεται κυρίως στον χώρο των ψεκ - Επηρεάζει και τον Τσίπρα"

"Υπάρχει καταρχάς ο χώρος των ψεκ, εκεί κυρίως απευθύνεται, όσοι δεν θέλουν τα εμβόλια κτλ." δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος για το κόμμα Καρυστιανού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 12:57

Γεωργιάδης: "Βλάκας" ο Βαρουφάκης - Ζητώ συγγνώμη από τον καραγκιόζη, είναι μεγάλο κομμάτι της παράδοσης

"Μπορεί να πεθάνει ένα παιδί που άκουσε αυτόν τον βλάκα να λέει για το ecstasy", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΡΦΙΑ 07 Ιαν 2026 | 12:39

Αιχμές Καιρίδη κατά Άδωνι Γεωργιάδη για Τραμπ: "Άλλο να είμαστε συγκρατημένοι και άλλο να χειροκροτάμε"

"Μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η δική μου φωνή ή του Άδωνι ακούγεται στον Λευκό Οίκο γιατί υπάρχει σε κάποιους ο μεγαλοϊδεατισμός" σχολίασε μεταξύ άλλων ο Δ. Καιρίδης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:07

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Φαραντούρη: Μένει μέχρι να πάει στην... Καρυστιανού - "Αν πορευτώ αλλιώς, θα ενημερώσω"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε εκ νέου, νερό στον μύλο της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας εμμέσως ότι μένει μέχρι να φύγει. Σενάρια διαγραφής του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 11:30

Ένωση Δικαστών για Βενεζουέλα: Εμπεδώνεται η αντίληψη ότι το μόνο εφαρμοζόμενο δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού

Χωρίς αναστρέψιμο χαρακτήρα η εμπέδωση της αντίληψης ότι το μόνο εφαρμοζόμενο δίκαιο είναι το δίκαιο του ισχυρού, αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 07 Ιαν 2026 | 11:22

Μητσοτάκης: 45 δισ. ευρώ από την Κομισιόν σε Έλληνες και Ευρωπαίους αγρότες

Στις 12:00 θα εξειδικευτεί το "πακέτο" των μέτρων από την κυβέρνηση με τα οποίο προσδοκούν να έρθουν σε συμφωνία με τους αγρότες ώστε να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις.

"ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ" 07 Ιαν 2026 | 11:08

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό ρεύμα: Ως 7 λεπτά η κιλοβατώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία

"Η ενεργειακή αυτάρκεια του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής", τονίζει το ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΙΑ 07 Ιαν 2026 | 10:35

"Θερμό" επεισόδιο με τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τους Τούρκους στο Χ - Του απάντησε ο Νταβούτογλου

Ο Φ. Κρανιδιώτης ανέβασε φωτογραφία του Ερντογάν με τη λεζάντα "Next" αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι ο επόμενος που θα συλληφθεί μετά τον Ν. Μαδούρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 10:15

Γεωργιάδης: "Η Καρυστιανού βγάζει ακροδεξιό προφίλ - Να πει ποιοι της έδιναν λεφτά για να μην κάνει κόμμα"

"Ενώ έλεγα ότι θα κάνει ζημιά στην Κωνσταντοπούλου, τελικά φαίνεται ότι θα κάνει μεγάλη ζημιά στον Βελόπουλο", δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΕΡΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ 07 Ιαν 2026 | 09:54

Τα Ελληνικά hoaxes αδειάζουν τον Άδωνι Γεωργιάδη: Παραπληροφόρηση το βίντεο με τους πανηγυρισμούς για τον Μαδούρο

Το βίντεο που ανάρτησε ο υπουργός Υγείας για "το τι ακριβώς συμβαίνει στους δρόμους της Βενεζουέλας αυτή την στιγμή", έχει τραβηχτεί το 2024 στον Παναμά.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ 07 Ιαν 2026 | 09:19

ΠΑΣΟΚ: Ποδαρικό με καμπάνια για την ενέργεια - Οι προτάσεις για τους αγρότες

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια περιλαμβάνονται τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και οι ενεργειακές κοινότητες.

ΥΠ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 07 Ιαν 2026 | 08:48

Μιχαηλίδου: Βασική προτεραιότητα για το 2026 η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος

"Αν και συχνά αποφεύγουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό, το δημογραφικό είναι εδώ και μας επηρεάζει", δήλωσε μεταξύ άλλων η υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 07 Ιαν 2026 | 08:40

Σημείο μηδέν για κυβέρνηση και αγροτικά μπλόκα - Οι προσδοκίες του Μαξίμου και όλα τα σενάρια

Αμέσως μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και την εξειδίκευση των παρεμβάσεων, το "μπαλάκι" θα περάσει και πάλι στην πλευρά των μπλόκων

ΠΗΓΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 07 Ιαν 2026 | 08:09

Εξηγήσεις για το κόμμα Καρυστιανού ζήτησε από τον Φαραντούρη ο Φάμελλος - Τι του απάντησε

Επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη, είχε ο Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για τη στάση του απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία της κ. Καρυστιανού.

ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ 07 Ιαν 2026 | 07:44

Λατινοπούλου: Δεν με αφορά το κόμμα Καρυστιανού - Περιμένω να δω το μαλλιοτράβηγμά της με Ζωή, Τσίπρα, Βελόπουλο

Τι απάντησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασία της Φωνής Λογικής με το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ 06 Ιαν 2026 | 19:41

Άκης Σκέρτσος για τον θάνατο του αδελφού του και την τραγωδία στα Τέμπη: "Ας μιλήσουμε από καρδιάς για το δράμα"

"Υπάρχουν πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα που επιλέγουν συνειδητά να εργαλειοποιούν το πένθος", τονίζει σε ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος

ΜΕ 600 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 06 Ιαν 2026 | 18:55

Πιερρακάκης από το Φανάρι: Έμπρακτη στήριξη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων από την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

"ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ" 06 Ιαν 2026 | 18:29

Και επίσημα ανακοίνωσε το κόμμα η Καρυστιανού - Τι είπε για Τσίπρα και το "καρφί" για Πλακιά

Η Μαρία Καρυστιανού δεν ξεκαθάρισε εάν θα τεθεί επικεφαλής του νέου πολιτικού σχηματισμού, αλλά έστειλε ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 06 Ιαν 2026 | 17:38

Φαραντούρης για κόμμα Καρυστιανού: "Συζητώ μαζί της δεν είναι κρυφό - Υπάρχει συναντίληψη"

Η Μαρία Καρυστιανού "εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό ένα κίνημα πολιτών που κατέβασε εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους", τόνισε ο Νικόλας Φαραντούρης

06 Ιαν 2026 | 15:19

Φάμελλος: Γιορτή αναγέννησης τα Θεοφάνεια – Εύχομαι το ίδιο και για την πατρίδα μας

O Σωκράτης Φάμελλος, παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 06 Ιαν 2026 | 14:54

Στο Φανάρι για τα Θεοφάνια ο Ανδρουλάκης: "Το 2026 να υπάρξουν πολλές θετικές αλλαγές"

"Το 2026 να πετύχουμε μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και μεγαλύτερη προοπτική".

ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ 06 Ιαν 2026 | 14:10

Καραχάλιος: Η Καρυστιανού είναι αυταρχική, θεωρεί ότι ξέρει τα πάντα - Επιλέγει το στρατόπεδο της υπερδεξιάς

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κ. Καρυστιανού "θεωρεί ότι ξέρει τα πάντα και για την πολιτική" και πως "μιλάει συνεχώς για κάθαρση, χωρίς να μας λέει πώς".

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Ιαν 2026 | 11:54

Γεωργιάδης κατά Βαρουφάκη για τις δηλώσεις περί ναρκωτικών: Ανεύθυνε, καραγκιόζη, είναι επικίνδυνο αυτό που λες, έλεος!

Τη σφοδρή αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ομολόγησε ότι έκανε χρήση του ναρκωτικού ecstasy

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ 06 Ιαν 2026 | 10:50

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Θεοφάνια: "Με σιγουριά, σχέδιο και προσπάθεια, τα καλύτερα είναι μπροστά μας"

"Στο ξεκίνημα του 2026, συνεπώς, χωρίς ν' αρνούμαστε τις δυσκολίες, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι", τονίζει ο πρωθυπουργός.

ΣΗΜΕΡΑ 06 Ιαν 2026 | 09:27

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης για τη σύνοδο της "Συμμαχίας των Προθύμων" -Συμμετέχουν 35 ηγέτες για τη στήριξη της Ουκρανίας

Είκοσι επτά ηγέτες κρατών ή κυβερνήσεων, κυρίως από την Ευρώπη, αναμένονται στη γαλλική πρωτεύουσα για αυτήν τη νέα σύνοδο όπου θα εκπροσωπηθούν συνολικά 35 χώρες.

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 06 Ιαν 2026 | 08:18

Υπομονή τέλος για την κυβέρνηση με τους αγρότες - Μπαίνει μπροστά το plan B

Οι αγρότες από την πλευρά τους περιμένουν να ακούσουν τα μέτρα, αλλά οι διαθέσεις των σκληρών των μπλόκων, παραμένουν "άγριες"

"ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ" 05 Ιαν 2026 | 23:22

Μαρία Καρυστιανού για τη δημιουργία νέου κόμματος - "Οργανώνεται πολύ γρήγορα, δεν ξέρω αν θα ηγηθώ"

"Μου έχουν προσφέρει πολλά χρήματα και τίτλους για να σιωπήσω", τόνισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Μαρία Καρυστιανού

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 05 Ιαν 2026 | 20:01

Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα ζητά η Ελλάδα

Η Ελλάδα υπογράμμισε ότι δεν αναγνωρίζει τη νομιμοποίηση της εξουσίας του Νικολάς Μαδούρο, ούτε τα αποτελέσματα των εκλογών της 28ης Ιουλίου 2024

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 05 Ιαν 2026 | 18:43

Γεραπετρίτης: "Η Ελλάδα θα υποστηρίξει την καθολική τήρηση του Διεθνούς Δικαίου" στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου του Μπαχρέιν

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Ιαν 2026 | 16:40

Γεωργιάδης για Μαδούρο: "Ολόσωστη η δήλωση Μητσοτάκη - Οι αριστεροί έχασαν τον αγαπημένο τους δικτάτορα"

"Κάποιοι αγρότες υποκινούνται από τον Κασιδιάρη, κάποιοι από το ΚΚΕ, κάποιοι από την Καρυστιανού, κάποιοι από το μυαλό τους" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΑΔΟΥΡΟ 05 Ιαν 2026 | 16:00

Σεισμικές έρευνες μέσα στο 2026 στα νότια της Κρήτης ανακοίνωσε ο Παπασταύρου

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου αναφέρθηκε στον ενεργειακό χάρτη της χώρας μας και στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ 05 Ιαν 2026 | 15:43

Δίκη Novartis: "Με βράβευσαν ως αξιόπιστη οι αμερικανικές αρχές" είπε η "Αικατερίνη Κελέση"

Τι είπε στην απολογία της στη δίκη για τη Novartis η πρώην προστατευόμενη μάρτυρας Μαρία Μαραγγέλη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 05 Ιαν 2026 | 15:18

Νίκη Κεραμέως: Οι έξι προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας για τη νέα χρονιά

"Έξι στόχοι, μια κατεύθυνση: περισσότερη ασφάλεια και καλύτερη καθημερινότητα για όλους", αναφέρει η Νίκη Κεραμέως.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 15:05

Η πρώτη δημοσκόπηση του 2026: Δημοφιλέστερο πολιτικό πρόσωπο η Μαρία Καρυστιανού, ακολουθεί η Ζωή

Η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα χρονιά, προηγείται μεν στην πρόθεση ψήφου, αλλά έχει απώλειες

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 05 Ιαν 2026 | 14:40

Τα 7 σημεία για την αναβάθμιση της αεροναυτιλίας - Τι αλλάζει στην Εναέρια Κυκλοφορία

Το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05 Ιαν 2026 | 13:02

Καιρίδης για Βενεζουέλα: Ο πρωθυπουργός προφανώς αναγνωρίζει ότι υπάρχει ζήτημα νομιμότητας

"Από εκεί και πέρα, αποφασίζει ο πρωθυπουργός να προτάξει το ζήτημα της σύλληψης ενός στυγνού δικτάτορα, ο οποίος βύθισε τη Βενεζουέλα σε μία καταστροφή", δήλωσε ο κ. Καιρίδης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 05 Ιαν 2026 | 12:57

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους αγρότες: Την Τετάρτη τα μέτρα με ή χωρίς την παρουσία τους - Τέρμα η υπομονή

"Όλοι θέλουν να πάρουν περισσότερα οι αγρότες, αλλά είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

"ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" 05 Ιαν 2026 | 12:08
ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 05 Ιαν 2026 | 11:18

Βαρουφάκης: "Έχω πάρει ecstasy και χόρευα επί 16 ώρες - Πιο ευχάριστο είναι το χόρτο αλλά δεν μου δίνουν"

"Θα ήθελα να δω μαστουρωμένη τη Μέρκελ. Όταν είσαι μαστουρωμένος, ο εαυτός σου μεγαλώνει, οπότε φαντάζεστε έτσι τον Μητσοτάκη;", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 05 Ιαν 2026 | 11:15

Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο θεατές στα μπλόκα - Δεν θα αφήσουμε έτσι το θέμα του FIR Αθηνών

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς Χατζηδάκη. "Ελπίζω να πει ότι δεν χρηματοδοτήθηκε ποτέ από το καθεστώς Μαδούρο".

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 05 Ιαν 2026 | 08:58

Αίτημα της Ζ. Κωνσταντοπούλου στον Ν. Κακλαμάνη για σύγκληση της Βουλής μετά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπέβαλε επίσημο αίτημα σύγκλησης της Βουλής προς τον κ. Κακλαμάνη.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 05 Ιαν 2026 | 07:16

Τραβούν το σχοινί οι αγρότες με μπλόκα τύπου "πολιορκίας" – Σήμερα η τελευταία κυβερνητική πρόσκληση σε διάλογο

Η απόφαση των αγροτών να παραμείνουν στα μπλόκα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τεντώνει το σκοινί με το κυβερνητικό στρατόπεδο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 20:54

Μαρινάκης για Παπαδάκη: "Μια από τις επιδραστικότερες φωνές της ενημέρωσης και της ελληνικής τηλεόρασης"

"Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές και άντεξε όσο κανένας στον χρόνο", έγραψε ο Παύλος Μαρινάκης για τον Γιώργο Παπαδάκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Ιαν 2026 | 20:03

Μητσοτάκης για Παπαδάκη: "Θλίψη για την ξαφνική απώλεια - Σφράγισε την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα"

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατου του αγαπημένου δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2026 | 18:01

Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα της Βενεζουέλας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 16:45

Πυρά Σαμαρά σε Μητσοτάκη για τη Βενεζουέλα: Το Διεθνές Δίκαιο δεν είναι επιλεκτικό - Μας το θυμίζει η Κύπρος

"Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να γνωρίζει ότι οι αρχές του διεθνούς δικαίου δεν είναι επιλεκτικές", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 14:44

ΝΔ: "Σοβαρή και υπεύθυνη στάση" προς τη Βενεζουέλα - Δριμύ κατηγορώ από το ΠΑΣΟΚ

Πυρ ομαδόν από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση Μητσοτάκη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιαν 2026 | 14:31
"ΒΑΝΑΥΣΗ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ" 03 Ιαν 2026 | 22:40

Μητσοτάκης για Βενεζουέλα: "Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών"

Ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός δίνει στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη Βενεζουέλα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ Χ 03 Ιαν 2026 | 18:36

ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Βενεζουέλα - Βρισκόμαστε σε επαφή με την ελληνική κοινότητα

Με ανάρτηση στο Χ το ΥΠΕΞ δηλώνει ότι "παρακολουθεί την κατάσταση" στη Βενεζουέλα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 03 Ιαν 2026 | 18:06

Τουρκικό πολεμικό πλοίο "παρενόχλησε" ελληνικό σκάφος που πόντιζε καλώδιο μεταξύ Νάξου και Αστυπάλαιας

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο προέβη σε "αναγνώριση" του ελληνικού εμπορικού το οποίο πλέει επί ημέρες στην περιοχή

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 03 Ιαν 2026 | 16:57

Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για την Βενεζουέλα: Ο λαός της χώρας θα αποφασίσει το μέλλον του

Στις 6.30 μ.μ., υπάρχει κάλεσμα από το ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, στο Μέγαρο Μουσικής, για παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 03 Ιαν 2026 | 10:29

Μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες από τον Κώστα Τσιάρα: "Η κοινή λογική πρέπει να πρυτανεύσει"

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά για τον πρωτογενή τομέα

ΧΑΛΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ 03 Ιαν 2026 | 08:58

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε να δει τον "Καποδίστρια" του Γιάννη Σμαραγδή παρέα με τον γιο του [Εικόνα]

Ο πρωθυπουργός, πήγε στον Κινηματογράφο "Αθήναιον", όπου μαζί με τον γιο του παρακολούθησε την ταινία του Γιάννη Σμαραγδή "Καποδίστριας"

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ 308.605 ΦΟΙΤΗΤΕΣ 02 Ιαν 2026 | 14:22

Μαρινάκης και Σκέρτσος για τη διαγραφή αιώνιων φοιτητών: Οριστικό τέλος στην ελληνική ιδιαιτερότητα του "αιώνιου φοιτητή"

Την 31η Δεκεμβρίου 2025 διαγράφηκαν 308.605 φοιτητές από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΤΒ 02 Ιαν 2026 | 13:57

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Νικήτα Κακλαμάνη για την επιλογή των μελών των Ανεξαρτήτων Αρχών

"Δεν μπορεί ο Ν. Ανδρουλάκης να λέει ότι δεν ψηφίζει με τη ΝΔ τον ορισμό των ανεξάρτητων αρχών ενώ ήταν δική του πρόταση", δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 02 Ιαν 2026 | 13:19

ΥΠΕΞ: Διαθεσιμότητα της Ελλάδας να νοσηλεύσει εγκαυματίες από το Κραν Μοντανά

Το ΥΠΕΞ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία, παραμένουν σε ετοιμότητα για ανταπόκριση σε πιθανό νεότερο ελβετικό αίτημα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Ιαν 2026 | 13:17

Νέα παρέμβαση Ραγκούση: Να δώσουμε προτεραιότητα στην Ελλάδα που παράγει κι όχι στην Ελλάδα που καταναλώνει

"Η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την υπερκατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, στην παραγωγή", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Ιαν 2026 | 18:17

Υπουργείο Εξωτερικών: "Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν στο Κραν Μοντανά"

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά

ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ Ο Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 01 Ιαν 2026 | 17:46

Μητσοτάκης: Πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη στο Νοσοκομείο "Γεώργιος Γεννηματάς"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με ασθενείς και εργαζόμενους και αντάλλαξε ευχές στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γεώργιος Γεννηματάς".