Follow us

Δείτε Live τη δεξίωση προς τιμή του Εμμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό

Το γαλλικό προεδρικό ζεύγος θα υπογράψει στο Βιβλίο των Επισκεπτών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δείτε Live τη δεξίωση προς τιμή του Εμμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό

Στις 9 το βράδυ αναμένεται να φτάσει ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μπριζίτ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα υπογράψουν στο Βιβλίο των Επισκεπτών και αμέσως μετά θα παρακαθήσουν στο επίσημο δείπνο που παρατίθεται προς τιμήν τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύγυγό του Βλασία Παυλοπούλου.

Στο επίσημο δείπνο θα παρακαθήσουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα, και από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί: Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το κοινωνικό κράτος στην ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου

Στην ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στην ΕΕ, ως προϋπόθεση αντιμετώπισης των κινδύνων ρήξης του κοινωνικού ιστού στα κράτη-μέλη της, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο της προσφώνησής του κατά το δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος μνημόνευσε στην προσφώνησή του τις "εμβληματικές φυσιογνωμίες του γαλλικού πνεύματος", τον συγγραφέα Αντρέ Μαλρώ και την ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγύ, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Γαλλία θα εκπληρώσει στο ακέραιο την ιστορική αποστολή που της αναλογεί ως προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και ως προς τον πλανητικό ρόλο της ΕΕ, στάθηκε ιδιαίτερα στην απαίτηση της θεσμικής εμβάθυνσης του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, της υπεράσπισης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στην ΕΕ και της πλήρους ενεργοποίησης του πυλώνα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας της κοινότητας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαιτείται η θεσμική εμβάθυνση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, η οποία θα το οδηγήσει στην ολοκλήρωσή του υπό όρους μιας Ομοσπονδίας, η οποία στηρίζεται στις αρχές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και, συνακόλουθα την Δημοκρατική Αρχή. Διότι δίχως αυτό το υπόστρωμα, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αβέβαιο, όπως ακόμη περισσότερο αβέβαιο καθίσταται και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης.

Ως προς την υπεράσπιση του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου στην ΕΕ , τόνισε ότι «μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τους κινδύνους ρήξης του κοινωνικού ιστού στα κράτη-μέλη της». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτούς τους κινδύνους επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τα λαϊκιστικά ως και νεοναζιστικά μορφώματα, που επιχειρούν να κατεδαφίσουν το όλο Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: Κατά το 2017 οι Λαοί της Ευρώπης -και ιδίως ο Γαλλικός Λαός μέσω της εκλογής σας- έδωσαν την δέουσα απάντηση στους εχθρούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως οι Λαοί της Ευρώπης αναμένουν από την Ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την λήψη εκείνων των αποφάσεων, που θα θωρακίσουν οριστικά το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα έναντι των υπονομευτών του, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Για το θέμα της πλήρους ενεργοποίησης του πυλώνα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας, και με αφορμή τα τεκταινόμενα σήμερα στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική και στην Βόρεια Κορέα, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν έχει το δικαίωμα να ολιγωρήσει εν προκειμένω, όταν μάλιστα πολλές από τις προκλήσεις αυτές έχουν ευθείες επιπτώσεις στους Λαούς της, με κυριότερη εκείνη της τρομοκρατίας και της επέκεινα τρομοκρατικής βαρβαρότητας, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας».

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Παυλόπουλος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Ελλάδας, τις οποίες η χώρα «εκπληρώνει στο ακέραιο» και «αναμένει την αυτονόητη αμοιβαιότητα εκπλήρωσης υποχρεώσεων και από την πλευρά των Εταίρων μας».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, τα οποία η Ελλάδα «υπερασπίζεται υπό το φως και στην βάση των θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Δικαίου». Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων είπε ο κ. Παυλόπουλος ενώ χαρακτήρισε αδιανόητη κάθε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, πολλώ μάλλον όταν οδηγεί, μέσω της αμφισβήτησης των συνόρων της Ελλάδας, και στην αμφισβήτηση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έστειλε μάλιστα μηνύματα προς Σκόπια και Τίρανα ότι υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική, με τη χρήση του ονόματος που αποπνέει αλυτρωτισμό η πρώτη, και την παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας, η δεύτερη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος είπε για τα εθνικά θέματα τα εξής:

Ως προς το Κυπριακό -και με την αυτονόητη βεβαίως διευκρίνιση ότι αυτό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα- επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του. Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου. Επιπλέον δε, θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως προς τα Ελληνικά σύνορα, μ’ έμφαση σ’ εκείνα του Αιγαίου, η Συνθήκη της Λωζάνης, σύμφωνα με την πεμπτουσία του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή. Κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα. Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί, μέσω της αμφισβήτησης των συνόρων της Ελλάδας, και στην αμφισβήτηση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο σημείο τούτο πρέπει να επισημάνω ότι εμείς τείνουμε πάντοτε χείρα φιλίας και καλής γειτονίας προς την Τουρκία. Εμείς, οι Έλληνες, θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, θέλουμε μια Τουρκία ευημερούσα, μια Τουρκία η οποία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Αλλ’ αυτό προϋποθέτει, για να γίνει πράξη, από την πλευρά της Τουρκίας μια πλήρη, ειλικρινή και έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο σύνολό τους. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε δεν είναι δυνατό να χτισθεί πραγματική φιλία. Οι φιλίες χτίζονται πάνω στην ειλικρινή βάση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Εμείς το εννοούμε αυτό και είμαστε εδώ να ζήσουμε ως φίλοι και καλοί γείτονες. Αλλά είμαστε έτοιμοι επίσης, αν χρειασθεί, να υπερασπισθούμε και τα εθνικά μας θέματα που, όπως είπα πριν, είναι και θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκής της προοπτική. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρεμφερές είναι και το μήνυμα της Ελλάδας προς την γείτονα Αλβανία: Όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά: Φαγητό, ποτό και εμπειρίες που δεν χάνεις

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

29 Σεπ 2025 | 06:00

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΑΝΕΤΟ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΟ 28 Σεπ 2025 | 13:02
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Σεπ 2025 | 09:24

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω του αγώνα δρόμου "Greece Race for the Cure 2025"

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της λεωφόρου Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα, λόγω διεξαγωγής του αγώνα - Ποιοι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 09:02

Φωτιά στο ιστορικό ξενοδοχείο "Δωδώνη" στην πλατεία Βάθη - Απεγκλωβίστηκαν 7 άνθρωποι και μια γάτα [βίντεο]

Στο συγκεκριμένο κτίριο είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά τον Ιούνιο του 2008 - Σε εκείνο το περιστατικό είχαν χάσει τις ζωές τους μια 35χρονη γυναίκα με το αγοράκι της, 2,5 ετών

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Σεπ 2025 | 09:19
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 25 Σεπ 2025 | 07:45

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 24χρονου "Παλαιστίνιου": Δάγκωσε αστυνομικό και φώναζε "Αλλάχου Ακμπάρ"

Ο "πιθανόν" 24 χρόνων άνδρας, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστεία, σωματικές βλάβες, φθορές, απείθεια, αντίσταση, παράνομη είσοδο στη χώρα και απέλαση.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 24 Σεπ 2025 | 17:01

Αυτός είναι ο 24χρονος που δάγκωσε και χτύπησε αστυνομικούς - Δήλωσε ψεύτικη ταυτότητα, έχει συλληφθεί 8 φορές

Όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛΑΣ, ο συλληφθείς έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, δηλώνοντας ότι είναι Παλαιστίνιος - Έχει συλληφθεί άλλες 7 φορές

ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ 24 Σεπ 2025 | 10:24

"Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου": Τι φέρνει η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με το Θέατρο Τέχνης

Το πρόγραμμα "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" αποτελεί πρωτοβουλία του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

22 Σεπ 2025 | 09:00
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 22 Σεπ 2025 | 07:42

Μοναστηράκι: Συγκλονίζει η 53χρονη που τραυματίστηκε από την πτώση δέντρου - "Εχασα πολύ αίμα, χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι"

Με την ανήλικη κόρη της ήταν η 53χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης το Σάββατο

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 21 Σεπ 2025 | 10:37

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο"

21 Σεπ 2025 | 08:14

Mιμή Ντενίση: Με ριγέ καπέλο και αέρινο casual outfit στο κέντρο της Αθήνας

Ο χαλαρός περίπατος στους δρόμους της πρωτεύουσας.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 20 Σεπ 2025 | 21:31

Η στιγμή της πτώσης δέντρου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης: Η απάντηση της Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων - Η γιακαράντα "είχε ελεγχθεί"

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του δήμου Αθηναίων για τις πτώσεις δέντρων.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 20 Σεπ 2025 | 15:27

Αυτόπτης μάρτυρας για πτώση δέντρου: "Πήραν αιμόφυρτη τη γυναίκα" - "Οφείλεται στους ισχυρούς ανέμους", λέει ο δήμος Αθηναίων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων για την πτώση τριών δέντρων στην πόλη, με τη μια περίπτωση να έχει αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο πολιτών.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 20 Σεπ 2025 | 13:01

Επεσε δέντρο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας – Δύο τραυματίες [βίντεο]

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έπεσε ένα μεγάλο δέντρο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 20 Σεπ 2025 | 12:07

Η Αθηνάς χωρίς αυτοκίνητα η ιστορική οδός από το βράδυ του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής

Ο δήμος Αθηναίων διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ "Αθηνάς Χωρίς Αυτοκίνητο", στο τμήμα από την οδό Ευριπίδου μέχρι το Μοναστηράκι

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 15 Σεπ 2025 | 18:16

"Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο": Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παρακάνω οδούς και πλατείες κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα

15 Σεπ 2025 | 09:00

Ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ της Αθήνας ανοίγει ξανά

Restart σε νέο πόστο και με πιο 'μπαρίστικο' attitude για το ιδιαίτερα δημοφιλές bar brand του αθηναϊκού κέντρου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 12 Σεπ 2025 | 15:05

Live - Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στην άνοδο του Κηφισού λόγω τροχαίου - Προβλήματα και στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας Αττικής, στην άνοδο του Κηφισού τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν από τη Μεταμόρφωση μέχρι του Ρέντη.

11 Σεπ 2025 | 09:00
ΤΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΚΑΜΕΡΑ 09 Σεπ 2025 | 08:33

Βίντεο: Ετσι ταρακουνήθηκε η Αττική από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ - Η κάμερα κουνιόταν για αρκετά δευτερόλεπτα

Ο σεισμός, με εστιακό βάθος μόλις 13,6 χιλιομέτρων, χαρακτηρίζεται επιφανειακός και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός και σε ολόκληρη την Αττική.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 08 Σεπ 2025 | 12:27

Επεισοδιακή καταδίωξη 20χρονου γόνου επιχειρηματικής οικογένειας στο κέντρο της Αθήνας – Χτύπησε αστυνομικό

Σκηνές από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας με πρωταγωνιστή έναν 20χρονο γιο επιχειρηματία.

ΣΑΝ ΧΘΕΣ 07 Σεπ 2025 | 09:43

Σεισμός 1999: 26 χρόνια από τον φονικό σεισμό της Αθήνας - Τα 15 δευτερόλεπτα της καταστροφής [εικόνες]

Ο σεισμός της Πάρνηθας του 1999, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του 1999, με μέγεθος 5,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ, έλαβε χώρα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, 14:56:50 τοπική ώρα.

06 Σεπ 2025 | 09:00

Έτοιμοι για το πρώτο συναυλιακό ΣΚ του Σεπτέμβρη;

Το πρώτο σαβαβτοκύριακο πίσω στην πόλη, η ολική έκλειψη της Σελήνης και δύο μεγάλες φεστιβαλικές διοργανώσης δίνουν το στίγμα της νέας σεζόν.

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΜΑΛΙΑΣ 02 Σεπ 2025 | 12:22
02 Σεπ 2025 | 08:00

Σεπτέμβριος στην Αθήνα: Ο απόλυτος οδηγός εμπειριών

Burger Fest, Ludovico Einaudi για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο, θεατρικές παραστάστεις, Primer Music Festival και ό,τι αξίζει να ζήσεις τις επόμενες εβδομάδες στην πόλη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 31 Αυγ 2025 | 13:57

Βασιλίσσης Όλγας: Ειδικός εξηγεί γιατί δεν πρέπει να δοθεί στην κυκλοφορία - Δεν θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό της Αθήνας

"Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Όλγας θα είναι κανονική, συνεχώς μποτιλιαρισμένη, με μηδενικό όφελος για τα οχήματα και μεγάλη ζημιά στους πεζούς" αναφέρει ο καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Πολιτικής, Γιώργος Γιάννης

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30 Σεπ 2025 | 16:03

Νίκος Παππάς για την επίθεση στο Κολωνάκι: Λόγω θέσης και εμπειρίας δεν πλακώνομαι πλέον στα πεζοδρόμια

"Δεν είναι το πεδίο μου ούτε τα δικαστήρια, ούτε οι αστυνομίες, θα την αποσύρω την μήνυση", είπε ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 30 Σεπ 2025 | 15:32

Πηγές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

"Μάταιος κόπος. Η αμηχανία μπροστά στην ευθύνη για διακοπή των επιδοτήσεων των αγροτών είναι παραπάνω από φανερή", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 30 Σεπ 2025 | 15:05

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι λέει ο Σημανδράκος για τον Αυγενάκη, το Μαξίμου και τις πιέσεις για να πληρωθεί ο "φραπές"

"Κακώς διαπομπεύτηκε η 73χρονη με τα €800.000- Ορθώς της καταβλήθηκαν" υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Πλεύρης: Όσοι παίρνουν άσυλο θα μπαίνουν στην αγορά εργασίας - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν δύο είδη δομών όπου θα διαχωρίζονται άτομα που δικαιούνται άσυλο και άτομα που δεν δικαιούνται άσυλο.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Σεπ 2025 | 14:10

Κωστής Χατζηδάκης: Κάνουμε αγώνα δρόμου για να πληρωθούν οι αγρότες, ικανοποιώντας τις προϋποθέσεις της Κομισιόν

"Σε 15 περίπου ημέρες ξεκινούν οι πληρωμές για τις αποζημιώσεις. Ακολουθεί η καταβολή των ετήσιων αποζημιώσεων αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι", τόνισε

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ 30 Σεπ 2025 | 13:39

Καταγγελία Κασσελάκη στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το πόθεν έσχες Αυγενάκη: Έσοδα πάνω 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς εξήγηση

"Η αναφορά αφορά το πόθεν έσχες του 2023 του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο εμφανίζει έσοδα άνω του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκή εξήγηση".

ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ 30 Σεπ 2025 | 13:29

Δίκη Βαλυράκη: "Ο Σήφης σφαγιάστηκε, δεν είχε ατύχημα - Εχουμε στυγερό έγκλημα", κατέθεσε η χήρα του πρώην υπουργού

Η χήρα του πρώην υπουργού δήλωσε πως ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων πως ο σύζυγός της είχε κάποιο ατύχημα και πως δεν έχουν καμία ευθύνη για τον θάνατο δεν έχει την παραμικρή βάση.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 13:27

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Μ. Λαζαρίδη - Μ. Αποστολάκη - "Γελάει ο κόσμος" - "Να μη δουλευόμαστε"

Η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 30 Σεπ 2025 | 12:42

Το μήνυμα της Μαρέβα Γκραμπόφσκι για τον ψηφιακό εθισμό - Η φωτογραφία με τον διακεκριμένο ψυχολόγο Jonathan Haidt

"Μαζί του θα θέσουμε τα θεμέλια για την αποκατάσταση της παιδικής ηλικίας", αναφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑ ΝΕΑ 30 Σεπ 2025 | 12:22

Τα καρφιά Λαζαρίδη κατά Μητσοτάκη και το νέο κόμμα Σαμαρά: "Δεν είσαι η λύση, αλλά το πιο σοβαρό πρόβλημα"

Το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά εγκαλεί την κυβέρνηση για το "φιάσκο", όπως το χαρακτηρίζει, της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:13

Μητσοτάκης στο υπουργικό: "Αμόκ παραπληροφόρησης, είπαν πως είναι ψεύτικη μέχρι και η φωτογραφία μου με τον Τραμπ"

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "η μάχη για την αλήθεια είναι ένα μέτωπο το οποίο διατρέχει όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Από την υπόθεση των Τεμπών μέχρι και τον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ 30 Σεπ 2025 | 12:05

Η Λατινοπούλου απαντά για το ετήσιο εισόδημα των 3.000 ευρώ: "Ζούσα στο σπίτι της γιαγιάς μου, δεν έβγαινα όλη μέρα"

Πώς εξήγησε η Αφροδίτη Λατινοπούλου τη δήλωση πόθεν έσχες με εισόδημα μόνο 3.000 ευρώ για το 2023.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 30 Σεπ 2025 | 11:50

Μαρινάκης για Τέμπη: Σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν στις δημοσκοπήσεις - Αποκρουστική εργαλειοποίηση

Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε πολιτικούς αρχηγούς ότι "κάνουν τα πάντα για να καθυστερήσει η δίκη" και "σηκώνουν το θέμα κάθε φορά που πέφτουν δημοσκοπικά".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 30 Σεπ 2025 | 11:32

Διαφοροποίηση Βούλτεψη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μυλωνάκης πρέπει να έρθει στην εξεταστική επιτροπή

Η βουλευτής της ΝΔ διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή της ΝΔ που λέει "όχι" στην κλήση Μυλωνάκη, "Φραπέ" και "Χασάπη" στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 11:16

Επανεμφάνιση Κώστα Καραμανλή με νέα παρέμβαση στις 15 Οκτωβρίου

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να αναφερθεί στα σύγχρονα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα,.

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΝΕΡΑ 30 Σεπ 2025 | 10:48

Η αναφορά Δένδια στη διαφθορά και τα αποκαλυπτικά στοιχεία στη δημοσκόπηση της Alco

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το σχόλιο του Νίκου Δένδια για την διαφθορά σε ομιλία του για την την επέτειο της απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς το 1821.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 30 Σεπ 2025 | 10:35

Το Πόθεν Έσχες αποκάλυψε τον γάμο του Γιώργου Αμυρά με τον σύντροφό του

Ο Γιώργος Αμυράς προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό δεν είχε γίνει γνωστός ο γάμος του με τον σύντροφό του.

"ΕΛΛΑΔΑ 1953 -2024: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" 30 Σεπ 2025 | 10:06

Το νέο βιβλίο Γιαννίτση, το μήνυμα Σακελλαροπούλου και η παρουσία της Δάφνης Σημίτη - Ποιοι πήγαν στην εκδήλωση [εικόνες]

Αρκετοί πολιτικοί και ακαδημαϊκοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση "Ελλάδα 1953- 2024 – Χρόνος και Πολιτική Οικονομία".

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 30 Σεπ 2025 | 09:25

Χρυσοχοΐδης: Θα προσλάβουμε 50 άοπλους αστυνομικούς ως διαμεσολαβητές με τους Ρομά

Τη δημιουργία για πρώτη φορά ενός νέου σώματος που θα στελεχωθεί με 50 ένστολους άοπλους αστυνομικούς που θα αναλάβουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή με τις κοινότητες των Ρομά, ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 09:20

Απάντηση Καρυστιανού σε Γεωργιάδη: "Σας ξεμπροστιάζω, εσείς κρύβεστε πίσω από την ιδιότητά μου, της χαροκαμένης μάνας"

Η Μαρία Καρυστιανού κατηγόρησε για δειλία και άκρατη αλαζονεία τον υπουργό Υγείας, και τονίζει ότι ο αγώνας της θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 30 Σεπ 2025 | 08:00

Αλλαγές στο στράτευμα: Τέλος οι φαντάροι σε Αεροπορία και Ναυτικό - Προαιρετική θητεία για τις γυναίκες

Όλοι θα κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, λόγω αυξημένων αναγκών - Εχει παρατηρηθεί "φάμπρικα" αιτημάτων με την επίκληση ψυχολογικών-ψυχιατρικών λόγων που δεν έχουν βασιμότητα.

ΣΤΙΣ 11 30 Σεπ 2025 | 07:12

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μητσοτάκη - Ολα τα θέματα που βρίσκονται στο "τραπέζι"

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει, σήμερα στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 29 Σεπ 2025 | 23:09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις με διαλόγους στελέχους του Μαξίμου και πρώην προέδρου του Οργανισμού

Από την αντιπολίτευση κατηγορούν την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης στο πλαίσιο της εξεταστικής, ενώ επιμένουν ότι στην επιτροπή πρέπει να κληθούν οι Μυλωνάκης, "Φραπές" και "Χασάπης"

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ 29 Σεπ 2025 | 20:35

Ευρωπαία εισαγγελέας: Στην Αθήνα για συναντήσεις με Φλωρίδη και Πιερρακάκη η Λάουρα Κοβέσι

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκηκαι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Τζαβέλλα

ΣΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2025 | 20:28

Δημοσκόπηση Alco: Στο 24% η ΝΔ, στο 19% οι αναποφάσιστοι - Συγκάλυψη και διαφθορά στην κυβέρνηση βλέπουν 7 στους 10

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η οποία διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να "ξεφούσκωσε" δημοσκοπικά - Πώς αυτοπροσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ 29 Σεπ 2025 | 20:08

Αλ. Σδούκου για Τέμπη: Για εμάς το πιο κρίσιμο είναι να ξεκινήσει η δίκη και να αποδοθεί δικαιοσύνη

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ καμώνεται την υπεύθυνη αντιπολίτευση, αλλά στην πραγματικότητα ζητά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Σεπ 2025 | 19:24

Επίσκεψη Δένδια στην Ιταλία: Υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για 2+2 φρεγάτες [εικόνες]

Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Ιταλίας Γκουΐντο Κροσέτο στη Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας F 598 ITS

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Gutenberg

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 29 Σεπ 2025 | 17:11

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μόλις 3.000 ευρώ εισόδημα για το 2023 στο Πόθεν Έσχες - Τα σχόλια στο Χ

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, με βάση το πόθεν έσχες της, δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ενώ δεν έχει μετοχές, συμμετοχές σε επιχειρήσεις ή και δανειακές υποχρεώσεις.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 16:38

Σφοδρή επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε δικαστικούς για τα Τέμπη: Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους ξετσίπωτους λειτουργούς

"Η δικογραφία διεκπεραιώνεται κατά παραγγελία του κ. Φλωρίδη", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 16:26

Αλέξης Τσίπρας: Το Πόθεν Έσχες του πρώην πρωθυπουργού - Τα εισοδήματα από βραβεία και το ινστιτούτο με το όνομά του

Τα στοιχεία της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Σεπ 2025 | 15:39

Παύλος Μαρινάκης: Αν παραγγέλλουμε αποφάσεις στη δικαιοσύνη όπως συνέβαινε επί Τσίπρα, τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε;

"Για κάθε αίτημα μόνη αρμόδια να απαντήσει είναι η δικαιοσύνη" είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τα όσα ζητά ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 29 Σεπ 2025 | 15:31

Ποιος θα "πληρώσει" εκλογικά ένα κόμμα Καρυστιανού - Ποιο κόμμα κινδυνεύει περισσότερο με καθίζηση

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και οι εκτιμήσεις των πολιτικών αναλυτών για τις επιπτώσεις ενός κόμματος Τεμπών

ΒΟΡΕΙΩΣ 29 Σεπ 2025 | 13:54

Μονοκατοικία στο Ψυχικό απέκτησε η Ολγα Κεφαλογιάννη- Εχει εμβαδόν 687 τμ

Η μονοκατοικία της υπουργού Τουρισμού είναι εμβαδού 687 τμ

ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ 29 Σεπ 2025 | 13:52

Αγόρασε μεζονέτα στη Βάρη 286 τμ ο Γιώργος Παπανδρέου- Πήρε δάνειο από την τράπεζα

Ο πρώην πρωθυπουργός αγόρασε μια διώροφο ημιτελή μονοκατοικία στη Βάρη

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 13:52

Το πόθεν έσχες της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Τι δήλωσε για εισοδήματα και ακίνητα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα έτη 2023 και 2024, οι οποίες αφορούν στις χρήσεις του 2022 και του 2023 αντίστοιχα.

ΑΝΕΣΗ 29 Σεπ 2025 | 13:29

Πόθεν Εσχες: Τρία ακίνητα και εισοδήματα 1,7 εκ ευρώ για το ζεύγος Στ. Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ

Ο σύζυγος του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Τάιλερ Μακμπέθ δεν δηλώνει κανένα εισόδημα ή ακίνητο στο όνομά του.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΜΑΡΑ 29 Σεπ 2025 | 13:26

Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού ασκεί αντιπολίτευση από το βάθρο της μητέρας που έχασε το παιδί της

"Το ενδεχόμενο κόμμα της Καρυστιανού ή το να συμμετέχει και το ενδεχόμενο κόμμα του Τσίπρα ανήκουν στη σφαίρα της Κεντροαριστεράς" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 13:03

Η περιουσία των πολιτικών αρχηγών - Τι δήλωσαν στα πόθεν έσχες για τα οικονομικά έτη 2023 και 2022

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών και συνολικά των υπόχρεων πολιτικών προσώπων για τη διετία 2023-2024 (χρήση 2022, 2023) έδωσε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας, η Βουλή.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 29 Σεπ 2025 | 12:38

Πόθεν έσχες: Η απίστευτη αμοιβή των 18,4 εκατ. ευρώ για τον βουλευτή Παύλο Σαράκη - Δικηγόρος στην υπόθεση Novartis

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης είναι ο πλουσιότερος στην ελληνική Βουλή.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Σεπ 2025 | 12:33

Ανδρουλάκης από Χίο: Πλήρες σχέδιο συγκάλυψης από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ - Αδιανόητο και προσβλητικό

"Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, προσβλητικά και για τις μνήμες των ανθρώπων και περιφρονητικά για τη νοημοσύνη του λαού", τόνισε.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 12:31

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου για τα οικονομικά έτη 2023 και 2022

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων. Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 12:22

Πόθεν έσχες: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη - Εισόδημα 128.000€ και καταθέσεις ένα εκατ. ευρώ

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:58

Το πόθεν έσχες του Σωκράτη Φάμελλου - Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το 2022 και 2023

Αναρτήθηκαν σήμερα στο site της Βουλής των Ελλήνων οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Σεπ 2025 | 11:40

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη: Το δάνειο 150.000 ευρώ από την αδερφή του και το οικόπεδο στο Ζαγόρι

Αναρτήθηκαν σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης "πόθεν έσχες" των πολιτικών - Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 10:56

Παπασταύρου για Chevron: Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα με την Τουρκία - Καζάν καζάν γιοκ για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

"Δηλαδή, καζάν καζάν γιοκ για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν είναι για μοίρασμα", είπε.

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 10:54

Συγγνώμη από τον δημιουργό της fake δήλωσης Γεωργιάδη για τον Π. Ρούτσι - "Γενναίοι μέχρι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες"

Λήξη στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ψευδή δήλωση που αποδόθηκε σε εκείνον για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι, έδωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 10:16

Στη δημοσιότητα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023

Στη δημοσιότητα δόθηκαν το πρωί της Δευτέρας, από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Σεπ 2025 | 07:54

Ο Γεωργιάδης απειλεί με μηνύσεις για ένα fake tweet: "Κύριε Ρούτσι, υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που δεν έχουν να φάνε"

Μηνύσεις προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη διακίνηση ψεύτικης δήλωσής του για τον Πάνο Ρούτσι.

ΓΙΑ 2022-2023 29 Σεπ 2025 | 07:26

Στη δημοσιότητα σήμερα τα "πόθεν έσχες" των πολιτικών

Σήμερα, Δευτέρα, δίδονται στη δημοσιότητα, από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα οικονομικά έτη 2022-2023.

"ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" 29 Σεπ 2025 | 06:41

Ξανά στη μέγγενη μεταξύ Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Για 15η μέρα συνεχίζει την απεργία πείνας ο Π. Ρούτσι

Η τραγωδία των Τεμπών, όχι μόνο δεν έχει ξεχαστεί, αλλά αντιθέτως "προκαλεί" το θυμικό, αφήνοντας πληγές στην κυβέρνηση.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 17:15

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζε αλλά και ενορχήστρωνε την επιχείρηση των παράνομων επιδοτήσεων

"Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας[...]είναι ενδεικτικοί του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:32

Με 8 βουλευτές η "Νίκη": Διέγραψε τον αντάρτη Βρεττό που στήριξε την πρόταση ΝΔ για πρόεδρο της Εξεταστικής του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Νίκος Βρεττός στήριξε για πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ανδρέα Νικολόπουλο και την πρόταση της ΝΔ, σε αντίθεση με τη βούληση του κόμματός του.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Παύλος Γερουλάνος: Το πολιτικό έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο για το ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργασίες δεν είναι μέσα στο ραντάρ

"Η ανατροπή στις εκλογές είναι πλέον υπόθεση κινητοποίησης των ανθρώπων οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη"

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 11:03

Μητσοτάκης: "Ωρα να αποσύρει το casus belli η Τουρκία - Δεν χάνεται το δικαίωμα κανενός συγγενούς" αναφέρει για Ρούτσι

"Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν" αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 28 Σεπ 2025 | 09:34

Βουλή: Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών για τα έτη 2022 και 2023

Τα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κομμάτων, των μελών του υπουργικού συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των περιφερειαρχών, των δημάρχων και όσων διαχειρίζονται τα οικονομικά των κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 19:27

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Mαζί με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σε ανάρτησή της, η Μαρέβα Γκραμπόφκι, μοιράστηκε μία φωτογραφία από την σημερινή εκδήλωση

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 27 Σεπ 2025 | 17:56

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Aπροκάλυπτη εργαλειοποίηση και "κυνήγι μαγισσών"

Με αφορμή δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για "κυνήγι μαγισσών"

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 364 ΣΗΜΕΙΩΝ 27 Σεπ 2025 | 15:19

Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο λόγω της λευκής απεργίας ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας - Εισοδήματα έως και 120.000 ευρώ λέει το υπουργείο

Γιατί καθυστερούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο - "Έχουμε θεσπίσει πολύ σημαντικές διατάξεις για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας" δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δίμας

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 27 Σεπ 2025 | 12:29

Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή

Για το "κόμμα Τσίπρα" είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Σεπ 2025 | 11:05

Διπλωματική πηγή: Επικοινωνία Γεραπετρίτη - Φιντάν πριν την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη Ερντογάν

"Ήταν δύσκολο να υπάρξει επαναπρογραμματισμός διότι ήταν πολύ πιεσμένα τα προγράμματα" αναφέρει ανώτατη διπλωματική πηγή - Χαμηλές προσδοκίες για την επικείμενη τριμερή στο Κυπριακό λόγω εκλογών στα κατεχόμενα

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δημοφιλία 55,1% για τον Χάρη Δούκα - Οι Αθηναίοι συμφωνούν με τις παρεμβάσεις του Δήμου

Tο 48,9% πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στη θητεία του απ' ό,τι είχε ο προηγούμενος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.