Τσακαλώτος στο Open Mind: Η Κομισιόν έχει άδικο, όχι εμείς

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στο Open Mind και την Έλλη Στάη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στο Open Mind και την Έλλη Στάη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για την έκθεση της Κομισιόν, την τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, την υπερφορολόγηση και τη μεσαία τάξη, καθώς για και τα αίτια της ήττας στις ευρωεκλογές και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο για την εθνική κάλπη.

"Ποιος έχει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία, αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα πιάσουμε τα πλεονάσματα ή εμείς που λέγαμε ότι δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με το να μοιράζουμε τα πλεονάσματα στο τέλος;” σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στην έκθεση της μεταμνημονιακής εποπτείας, ενώ υποστήριξε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ότι οι δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ ανοίγουν τις ορέξεις σε ορισμένους ακραίους κύκλους στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε ακόμη για το εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραμέλησε τη μεσαία τάξη, το θέμα της υπεφορολόγησης αλλά και την περίφημη δήλωση περί περί ταξικής μεροληψίας της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις δηλώσεις του κ. Ρέγκλινγκ για το κόστος του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. "Αν ήταν φοιτητής μου θα τον έκοβα. Με στεναχωρεί ως πανεπιστημιακό πια. Έβγάλε έναν αριθμό για να χτυπήσει την κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τα λάθη της κυβέρνησης και τις αιτιάσεις περί αλαζονείας, ο υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι στελέχη της κυβέρνησης έπεφταν σε επικοινωνιακές παγίδες με αποτέλεσμα να μην αλλάζει η ατζέντα και να μην γίνει γνωστό το έργο που κάνει η κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε εξαιρετική τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε υπέρμαχος του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας και στο τέλος της εκπομπής παρέθεσε και τη δική του ανάλυση για τον χώρο της... μόδας.

Τσακαλώτος στο Open Mind: Η Κομισιόν έχει άδικο, όχι εμείς

Διαβάστε τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Για την έκθεση της Κομισιόν και τη δήλωση Τσίπρα

“Στα 4 χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών έχω δει πολλές εκθέσεις. Αυτή δεν είναι από τις πιο αυστηρές. Δεύτερον, για 3 συνεχή χρόνια μας έλεγε η Κομισιόν και το ΔΝΤ ότι δεν θα φτάσουμε στο στόχο. Και μας ανάγκαζε στο τέλος του χρόνου να δούμε πιο είναι το πλεόνασμα και να το μοιράσουμε στο τέλος. Αυτή είναι μια κακή δημοσιονομική πολιτική. Ποιος έχει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία, αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα πιάσουμε τα πλεονάσματα ή εμείς που λέγαμε ότι δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με το να μοιράζουμε τα πλεονάσματα στο τέλος;” σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: “Έχει ένα δίκιο ο κ. Τσίπρας, γιατί όταν είσαι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις προσλήψεις λες ότι από το 1 προς 1 πάμε στο 1 προς 5, ανοίγεις ορέξεις, ανοίγεις το δρόμο για σενάρια”.

“Υπάρχουν άνθρωποι στο Λαϊκό Κόμμα που αγαπάνε τη λιτότητα, που είναι μέσα στο DNA τους. Αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι πρέπει να φτιάξουμε τους συσχετισμούς στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να φύγουμε από τη στρατηγική της λιτότητας” τόνισε σε άλλο σημείο και πρόσθεσε: “Έχουμε πολύ μεγάλη αξιοπιστία στην Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η Κομισιόν έχει άδικο. Πρέπει να δει ο ελληνικός λαός ποιους εμπιστεύεται”.

Για την τροπολογία που αφορά τη μη μείωση του αφορολόγητου

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι μαζί με την μη μείωση του αφορολόγητου θα καταργηθούν και τα αντίμετρα. Σημείωσε όμως ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των αντιμέτρων έχουν ήδη νομοθετηθεί. Ένα μέρος είναι σε όσα ανακοινώσαμε με τον πρωθυπουργό στο Ζάππειο. Είναι ένα λίγο διαφορετικό μίγμα.

"Χρειαζόμαστε στοχευμένη πολιτική για τα μεσαία στρώματα"

Για τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι η κεντρική αιτία της ήττας ήταν η παραμέληση της μεσαίας τάξης αλλά και τη δήλωση περί ταξικής μεροληψίας για τη μεσαία τάξη:

“Η μεσαία τάξη είναι ένα κομμάτι που είναι μαγαζατορες, ένα που είναι μικροεπιχειρηματίες, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι όχι μεγάλοι μάνατζερ. Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχουμε μια στοχευμένη πολιτική για τα μεσαία στρώματα και σιγά σιγά καθώς βγαίνουμε από την κρίση κάνουμε φοροελαφρύνσεις. Γιατί σε όλη την Ευρώπη πλήττεται η μεσαία τάξη; Γιατί πληρώνουν περισσότερο για τα σπίτια, την παιδεία και την υγεία και την ιδιωτική ασφάλιση. Και για αυτό το διαθέσιμο εισόδημά τους είναι μικρότερο. Η μεσαία τάξη πλήττεται σε όλη την Ευρώπη γι' αυτό δεν ψήφισε τα δεξιά κόμματα”.

Τσακαλώτος στο Open Mind: Η Κομισιόν έχει άδικο, όχι εμείς - εικόνα 2

Για τη δήλωση περί ταξικής μεροληψίας της κυβέρνησης

"Τι εννοώ με την ταξική μεροληψία; Μια κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να έχει προτεραιότητες. Αρα αν είμαστε σε μια κατάσταση όπως το 2015, πρέπει να αρχίσεις από κάπου. Εγώ καταλαβαίνω ότι η μεσαία τάξη δεν έχει δει τσέπη του το γεγονός ότι η οικονομία πάει καλύτερα” σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

“Αυτό εννοεί ο πρωθυπουργός ότι είπε ότι εμείς κατανοούμε ότι υπάρχουν μεσαία στρώματα που τους έχουμε σταθεροποιήσει, αλλά έχουν ανάγκες που δεν τις ικανοποιήσαμε” τόνισε σε άλλο σημείο.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης ανέφερε μάλιστα ότι “θα πρέπει ο κόσμος να σκεφθεί πολύ ποιον προτιμάει, αν θέλει Αχτσιόγλου και Φωτίου που πάλεψαν για να φέρουν το κοινωνικό κράτος ή τον κ. Βρούτση και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει ένας κόσμος να αποφασίσει…”

Για την υπερφορολόγηση

Ως προς τις αιτιάσεις για υπερφορολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι και η κυβέρνηση έχει μια ευθύνη, όχι όμως όση οι άλλες κυβερνήσεις: “Έχουμε και εμείς μια ευθύνη για την υπερφορολόγηση, η μεγαλύτερη όμως έγινε επί Σαμαρά, υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, προσδιορίζοντας ως προς το φάσμα τη μεσαία τάξη ως μια οικογένεια με 2 παιδιά που έχει ετήσια εισοδήματα από 25.000 μέχρι 40-45.000 ευρώ”.

“Δεν αφήνουμε στο απυρόβλητο τη διακυβέρνηση Καραμανλή” ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Έλλης Στάη, ενώ σχολιάζοντας το σύνθημα με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στις ευρωεκλογές (“Με τους πολλούς”) υποστήριξε ότι “οι πολιτικές που προωθεί η ΝΔ ειναι για περιορισμένη μερίδα του πληθυσμού”.

Για τις εκτιμήσεις Ρέγκλινγκ για το κόστος του πρώτου εξαμήνου

Ιδιαίτερα σκληρός στις τοποθετήσεις του ήταν ο κ. Τσακαλώτος προς τον κ. Ρέγκλινγκ και τις εκτιμήσεις του επικεφαλής του ESM για το κόστος του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

“Έχει απολύτως λάθος. Το μόνο σίγουρο, που είναι σε αριθμούς σίγουρο, είναι ότι το 2010-2015 χάσαμε 60 εκατομμύρια και 24% του ΑΕΠ. Αν γίνει Ειδικό Δικαστήριο πρέπει να γίνει για αυτό. Δύο κόμματα που κυβερνούσαν τόσα χρόνια μας έφεραν στα μνημόνια” ανέφερε και πρόσθεσε:

“Οι εκτιμήσεις Ρέγκλινγκ είναι για το καλάθι των αχρήστων, αν ήταν φοιτητής μου θα τον έκοβα. Με στεναχωρεί ως πανεπιστημιακό πια. Έβγάλε έναν αριθμό για να χτυπήσει την κυβέρνηση”.

Ο υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τη θητεία του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, επανέλαβε τη θέση του ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι συλλογικές. “Η δική μου θέση είναι ότι συλλογικά αποφασίζει μια κυβέρνηση. Μαζί αποφασίζουμε” είπε χαρακτηριστικά.

“Πιστεύω ότι ο κίνδυνος να πάμε πίσω είναι πραγματικός, να πάμε πίσω στην υγεία, την παιδεία και τις εργασιακές σχέσεις. Και ο κόσμος που δεν μας ψήφισε πρέπει να το ζυγίσει” δήλωσε αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Βαρουφάκη περί χαμένης ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος στο Open Mind: Η Κομισιόν έχει άδικο, όχι εμείς - εικόνα 3

Για τον χαρακτήρα των εθνικών εκλογών

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: "Υπήρχαν και προβλήματα για τη διακυβέρνηση. Τώρα είναι άλλο παιχνίδι. Ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, ποιος έλυσε το θέμα του χρέους για να κάνουμε τώρα τη συζήτηση για τη μεσαία τάξη. Εμείς έχουμε δώσει τη δυνατότητα για τον ελληνικό λαό να μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει προγράμματα” σημείωσε και πρόσθεσε:

“Αν έλεγα ένα λάθος που κάναμε είναι ότι δεν δώσαμε τη σημασία που έπρεπε ήταν στη δημόσια διοίκηση. Φταίμε όλοι. Δεν κάναμε αρκετά πράγματα για να αναδιαμορφώσουμε τη δημόσια διοίκηση. Της δώσαμε μεγαλύτερη διαφάνεια, προσπάθησε να λύσει προβλήματα, αλλά κάναμε λιγότερα από όσα μπορούσαμε να κάνουμε”.

Για τις αιτιάσεις περί αλαζονείας

Ερωτηθείς από την Έλλη Στάη για τις κατηγορίες περί αλαζονείας και για συμπεριφορές όπως αυτές του κ. Πολάκη, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: “Τα φαινόμενα που περιγράφετε είχαν και ένα άλλο κακό. Δεν άλλαζε η ατζέντα. Και οι ίδιοι πέφταμε σε μια παγίδα που μας στήνανε. Μέρος της αποτυχίας μας είναι ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι έχουμε κάνει για τη μία ή την άλλη κοινωνική ομάδα”.

Ειδικότερα για την αντιπαράθεση του κ. Πολάκη με τον κ. Κυμπουρόπουλο, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε: “Επί της ουσίας είχε δίκιο ο κ. Πολάκης, γιατί αυτό που είπε ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν ήταν…Ο τρόπος που το έκανε ήταν αυτό που τσιμπάς σε ένα συνεχή καυγά με την αντιπολίτευση […] Και εγώ έχω παραφερθεί στη Βουλή σε σημείο να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου”.

Για την κριτική στην “δικαστική οδό για τον Σοσιαλισμό”

“Η θέση μου είναι ότι δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας, ούτε ανακριτής. Στην ισορροπία να αναδεικνύεις σκάνδαλα και να θωρακίζεις το δημόσιο τομέα να μην γίνουν σκάνδαλα στο μέλλον, η έμφαση πρέπει να είναι στο δεύτερο. Η διαφωνία μου με ορισμένους είναι ότι μια Αριστερά, πρωτίστως την ενδιαφέρει να κάνει το δεύτερο” είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι για το θέμα υπήρχαν και διαφωνίες στο υπουργικό, όμως την ευθύνη την έχουν όλοι μαζί.

Τσακαλώτος στο Open Mind: Η Κομισιόν έχει άδικο, όχι εμείς - εικόνα 4

Για τη σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα

“Είχαμε μια εξαιρετική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Μου έχει αλλάξει τη θέση πολλές φορές, έχει ένα πολιτικό κριτήριο που δεν έχω εγώ. Και εγώ του έχω αλλάξει τη θέση σε ορισμένα πράγματα. Ηταν μια σχέση άνετη” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Για την Προοδευτική Συμμαχία

Αναφορικά με το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας και το αν τον εκφράζει, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε: “Με εκφράζει πολύ γιατί θεωρώ ότι αν είναι να αντιμετωπίσουμε την κεντροδεξιά και την ακροδεξια, πρέπει να συνεργαστούμε. Και αυτό είναι το μεγάλο μου παράπονο για το ΚΙΝΑΛ, δεν κατάλαβε ότι πρέπει να συζητήσει σοβαρά με άλλα κόμματα. Πρέπει να γίνει μια συσπείρωση”.

Για το αν έχει ηγετικές φιλοδοξίες

Ερωτηθείς αν έχει ηγετικές φιλοδοξίες, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε αρνητικά ενώ δήλωσε ότι αρχηγός θα είναι “ο Αλέξης για πολλά χρόνια ακόμη”.

Το αναπάντεχο σχόλιο για τη μόδα

Προς το τέλος της εκπομπής, και μετά τις δηλώσεις για οικονομικά και πολιτικά θέματα, ο υπουργός Οικονομικών δεν δίστασε να κάνει και τη δική του ανάλυση για τον… χώρο της μόδας.

Με αφορμή τη φράση του “έχουμε τσαλακωθεί όλοι” από τα μνημόνια, αλλά και τη σχετική ερώτηση που του έκανε η Έλλη Στάη, αναφορικά με το πιο χαλαρό τρόπο ντυσίματος που έχει συνήθως και το αν αυτό δείχνει κάτι για τον χαρακτήρα του, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε:

“Εγώ έχω ένα dress code ενός αριστερού πανεπιστημιακού. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει. Υπάρχουν 3 κατηγορίες στη μόδα κ. Στάη. Είναι οι άνθρωποι που είναι πάντα εντός της μόδας. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να είναι πάντα εντός της μόδας και είναι πάντα από πίσω και άρα δεν είναι ποτέ στη μόδα. Και είναι η τρίτη κατηγορία που είμαι εγώ που φοράω πάντα τα ίδια πράγματα και σαν το ρολόι που δύο φορές δείχνει πάντα τη σωστή ώρα, πότε είμαι στη μόδα, πότε δεν είμαι…”.

"Κανείς δεν θα πίστευε ότι έχετε μια τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυση για τη μόδα. Το ακούσαμε και αυτό σήμερα" είπε από τη μεριά της η κ. Στάη.

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Φωτογραφίες: Άθα Σκοταρά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

20 Φεβ 2021 | 08:48

Η τέφρα από το ηφαίστειο της Αίτνας ταξιδεύει στη Μεσόγειο [Βίντεο]

Εντυπωσιακές εικόνες από το ηφαίστειο της Αίτνας

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ 18 Φεβ 2021 | 18:51

Γερμανία: Η Μέρκελ ξέχασε να φορέσει τη μάσκα της και...τρέχει πανικόβλητη [Βίντεο]

Η Άνγκελα Μέρκελ σε αναταραχή αφού η καγκελάριος ξέχασε να βάλει τη μάσκα της μετά από ομιλία της στο γερμανικό κοινοβούλιο.

"ΜΑΣ ΚΑΡΦΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΜΟΥ" 11 Φεβ 2021 | 11:19

Viral η επική ατάκα οργανωτή κορονο-πάρτι στην εκνευρισμένη τηλεπαρουσιάστρια Ανθή Βούλγαρη: Δεν σας καλέσαμε...

Ο ίδιος ο οργανωτής φαίνεται πως λογάριαζε χωρίς τον πρώην της αγαπημένης του, που τους "κάρφωσε" με καταγγελία.

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 03 Μαρ 2021 | 21:12

Μητσοτάκης σε ΕΛΚ: Να γίνει γρήγορα πραγματικότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το απόγευμα σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 03 Μαρ 2021 | 21:04

Απάντηση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: "Ανευθυνότητα και υποκρισία - Καλεί σε διαδηλώσεις και καταγγέλλει ασφυξία στα νοσοκομεία"

"Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες" συμπληρώνει η ανακοίνωση της ΝΔ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Μαρ 2021 | 20:04

Βουλή: Αγρια κόντρα Καραμανλή - Βρούτση με Τσακαλώτο για τις δηλώσεις Δρίτσα και τον Κουφοντίνα

Νέα αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Θ. Δρίτσα μεταξύ του Κ. Αχ. Καραμανλή και των Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Βρούτση

ΒΟΥΛΗ 03 Μαρ 2021 | 20:02

Γεωργιάδης: "Πρέπει να προχωρήσουμε με ταχύτητα στην απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, χωρίς εκπτώσεις στη διαφάνεια"

Παρέμβαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΥΠΕΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 03 Μαρ 2021 | 18:34

Σεισμός Ελασσόνα - Μητσοτάκης στον διευθυντή Δημοτικού σχολείου που έβγαλε με ασφάλεια 63 παιδιά: Mας κάνατε υπερήφανους

Ο Διευθυντής με την άμεση παρέμβασή του κατάφερε κατά τη διάρκεια του σεισμού να βγάλει έξω με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφούς του.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΝ..ΔΟΛΟΦΟΝΟ 03 Μαρ 2021 | 17:05

Πληρωμένη απάντηση Τατσόπουλου σε Κούρτοβικ- "Τα θύματα Κουφοντίνα ζητούν συγνώμη για τους απρεπείς συγγενείς τους"…

Η πληρωμένη απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου στην δικηγόρο του Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 03 Μαρ 2021 | 16:31

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Μέχρι το 2023 "τουλάχιστον" η χαλάρωση των κανόνων για τα ελλείμματα

Απαιτούνται αξιόπιστες δημοσιονομικές πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΗ 03 Μαρ 2021 | 16:19

Η απάντηση του facebook στον ΣΥΡΙΖΑ- Γιατί κατεβάζει τις αναρτήσεις υπέρ του Κουφοντίνα

Η εταιρεία απάντησε στις διαμαρτυρίες γιατί κατέβασε αναρτήσεις υπέρ του Κουφοντίνα

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ 03 Μαρ 2021 | 16:12

Συνάντηση Μητσοτάκη με δημάρχους νησιών Βορείου Αιγαίου: Δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει νέα Μόρια

"Δεν θα επιστρέψουμε σε μία λογική όπου τα νησιά μας θα επιβαρύνονται με εξαιρετικά αυξημένους αριθμούς προσφύγων", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 03 Μαρ 2021 | 14:55

Σεισμός στην Ελασσόνα - Επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου: "Έτοιμη να βοηθήσει η Τουρκία"

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνεισφέρει βοήθεια εφόσον προκύψει ανάγκη, εξέφρασε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκος Δένδια για τον σεισμό στην Ελασσόνα.