Follow us

Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη με βαριές κουβέντες στη Βουλή

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το κλίμα των τοποθετήσεων θα ήταν ήρεμο, η πραγματικότητα της συζήτησης που διεξήχθη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ήταν διαφορετική.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη με βαριές κουβέντες στη Βουλή

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι το κλίμα των τοποθετήσεων θα ήταν ήρεμο και θα θύμιζε... Οξφόρδη, η πραγματικότητα της συζήτησης που διεξήχθη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ήταν τελείως διαφορετική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εφ όλης της ύλης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, με τη θεματολογία να καλύπτει από την οικονομία μέχρι το Σκοπιανό και τη στάση της Αλβανίας, και τον πρωθυπουργό να απαντά σε αντίστοιχα υψηλούς τόνους στον αρχηγό της ΝΔ.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι βαριές κουβέντες ανάμεσα στους δύο αρχηγούς αλλά και και μία κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής, με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο για μεροληψία και τον δεύτερο να μιλά για αυταρχισμό.

Τσίπρας: Ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός

Με βολές εναντίον του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός. "Θα ξεκινήσω με μια παρατήρηση. Είμαι από το 2009 στη Βουλή, μένω άναυδος από τη συμπεριφορά πολιτικού αρχηγού. Να απευθύνεται με αυτό το ύφος σε βουλευτές. Μια συμπεριφορά που αν οφείλεται στο ότι έχετε νεύρα, να διατάζετε βουλευτή να περάξει έξω και να κουνάτε το δάκτυλο, είναι τα νεύρα σας... Να συμπεριφέρεστε ως κακομαθημένο κολεγιόπαιδο και νομίζετε ότι είστε στο τσιφλίκι του πατέρα σας. Αυτή η οίησή σας είναι επικίνδυνη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

"Είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι πουλήσαμε τη Μακεδονία για τις συντάξεις. Σας ρωτώ κ. Μητσοτάκη. Η συναλλαγή θέλει δύο. Γιατί δεν λέτε με ποιον έκανα αυτή τη συναλλαγή, με την κ. Μέρκελ, τον κ. Γιούνκερ ή τον κ. Μακρόν; Αποδεικνύει και την ψεύτικη πίστη του κ. Μητσοτάκη για το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Δεν είστε ευρωπαϊστής, αλλά ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι και Όρμπαν και συνθήματα Μιχαλολιάκου. Στο συνέδριο σας πήγατε και ένα σκαλί παρακάτω. Μετά τον κ. Σαμαρά που θυμήθηκε τον εμφύλιο και αναπαρήγαγε τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής, βγήκατε κ. Μητσοτάκη επαναλάβατε την αθλιότητα περί συναλλαγής και είπατε να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι για αυτά που κάνει αλλά για αυτά που πιστεύει. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν όταν άνοιξαν τα ξερονήσια. Δεν έχετε καταλάβει πόσο διχαστικός είναι αυτός ο λόγος. Και έχετε το θράσος να κουνάτε σήμερα το δάχτυλο ότι δήθεν εμείς διχάζουμε και πολώνουμε".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεθηκε και στην επίθεση στα γραφεία του ΣΚΑΙ και στα όσα υποστήριξε επ'αυτού ο κ. Μητσοτάκης: "Πέραν αυτών και με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση στον ΣΚΑΙ, έρχεστε και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορείτε πάλι εμένα ως υπεύθυνο αυτής της εξέλιξης. Με δυο λόγια επαναλαμβάνετε την ανοησία ότι η κυβέρνηση είναι ο ηθικός αυτουργός της δράσης των τρομοκρατών. Είχαμε να ακούσουμε τέτοια άθλια κατηγορία από τότε που πάλι κάποιοι ακραιοι από την παράταξή σας την δεκαετία του 1980 κατηγορούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν".

Και πρόσθεσε: "Το σκεπτικό είναι ότι όποιος ασκεί πολιτική κριτική τότε οπλίζει και στοχοποιεί το χέρι των τρομοκρατών. Αυτό λέτε. Αν είναι αυτό τότε θα έπρεπε και εσείς να ήταν ο ηθικός αυτουργός των επιθέσεων που δέχεται κάθε δύο εβδομάδες ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Αν ισχύει αυτή η θεωρία τότε και εσείς είστε ηθικοί αυτουργοί διότι κάθε δεύτερη εβδομάδα έχουμε βομβιστικούς μηχανισμούς σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον προπηλακισμό του δημάρχου Θεσσαλονίκης και την βεβήλωση των μνημείων. Αυτή είναι μια ολισθηρή αντίληψη την οποία πρέπει να αποσύρετε από τον πολιτικό διάλογο".

"Μιλήσατε για κυβέρνηση εθνικών υποχωρήσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι φανερό ότι η αντίθεσή σας με τη συμφωνία είναι προσχηματική για να μην διασπάσετε το κόμμα σας και να ψαρέψετε στα θολά νερά του εθνικιστικού ακροατηρίου. Στο θέμα της εθνότητας επιμένετε διαρκώς. Σήμερα ήρθε μια νέα τροπολογία στη Βουλή των Σκοπίων, η οποία λέει ότι αυτό που καθορίζεται στη συμφωνία των Πρεσπών είναι η υπηκοότητα και όχι η εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονιας. Αν ψηφιστεί θα βγείτε δημόσια να πείτε ότι όσα λέγατε είναι λόγια του αέρα; Πιθανολογώ ότι δεν θα το κάνετε" ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ πρόσθεσε: "Οσον αφορά τις κορώνες σας για την Αλβανία, κάνετε τον τσάμπα μάγκα. Το μήνυμα που έχουμε πει είναι σαφές, αν δεν υπάρξει σεβασμός των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας δεν θα υπάρξει ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας".

Σχετικά με τον προϋπολογισμό, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι "πριν από τέσσερα χρόνια παραλάβαμε μια χώρα βυθισμένη στη χρεοκοπία, που είχε υποστεί ένα πρόγραμμα σοκ κοινωνικής διάλυσης. Έρχεστε σήμερα κ. Μητσοτάκη και λέτε να συγκρίνουμε. Βεβαίως. Εφαρμόσατε μέτρα λιτότητας από το 2010 ως το 2014 ύψους 65 δισ. Κόψατε τις συντάξεις για 40 δισ. Μειώσατε τον εθνικό μας πλούτο κατά ένα τέταρτο. Αφήσατε χώρα κατεστραμένη. Μας λέτε διαρκώς ότι ψηφίσαμε το χειρότερο μνημόνιο. Θέλετε να συγκρίνουμε; Εμείς κάναμε ήπια δημοσιονομική προσαρμογή στα 6.4 δισ. Εσείς από το 10 έως το 2014 είχατε μέτρα λιτότητας 65 δισ. Δέκα φορές πιο σκληρή η δική σας δημιονομική προσαρμογή. Εμείς πετύχαμε εκεί που αποτύχατε παταγωδώς. Εμείς οι ανίκανοι που δεν είμαστε από τζάκια και δεν είμαστε τεχνοκράτες. Τρία χρόνια διαρκώς καταστοφολογείτε και ζητάτε εκλογές. Επενδύσατε τα πάντα στην καταστροφή και δεν σας βγήκε".

"Υποστηρίζετε τον μύθο γιατί μόνο με μύθους τρέφεστε, ότι η Ελλάδα είναι αποκλεισμένη από τις αγορές, γιατί τα επιτόκια δανεισμού είναι σε απαγορευτικά επίπεδα. Πρώτον, η συμμετοχή ξένων επενδυτών στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, οι ημερήσιες συναλλαγές στην δευτερογενή αγορά και η απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή των θεσμικών και των ιδιωτών επενδυτών στην ανταλλαγή των ομολόγων του PSI που έλαβε χώρα πριν λίγους μήνες δείχνει κατά πόσο είμαστε αποκλεισμένοι ή όχι. Δεύτερον, το ενδιαφέρον και την θετική διάθεση των επενδυτών για τις επικείμενες εκδόσεις ελληνικών τίτλων, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις και τις συζητήσεις που κάνω τόσο εγώ όσο και το οικονομικό επιτελείο. Τρίτον, το επιτόκιο της δεκαετίας, γιατί μόνο αυτό κοιτάτε και όχι τη συνολική καμπύλη των επιτοκίων, κυμαίνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πάνω του 4%, μεταξύ 4,1 και 4,35%" σημείωσε ο πρωθυπουργός.

O κ. Τσίπρας εμφανίστηκε επιπλέον αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, διαμηνύοντας ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουν δημοσκόποι, αλλά «οι άνθρωποι που λεηλατήσατε, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο του 2019 θα βλέπουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία». «Προσπαθείτε διαρκώς να φτιάξετε μια αντεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και να κατασκευάσετε επιχειρήματα» ανέφερε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

"Εμείς είμαστε με τους πολλούς και εσείς είστε με τους λίγους. Είστε ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του πολιτικού συστήματος που μας οδήγησε στα βράχια και τη χρεοκοπία. Αν εσείς λέτε ότι πρέπει να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που πιστεύει εμείς δεν θέλουμε να ηττηθείτε για αυτά που πιστεύετε. Εμείς θέλουμε να ηττηθείτε για αυτά που κάνατε και για αυτά που θα κάνετε αν επιστρέψετε. Όχι για τις ιδέες σας. Πρέπει να ηττηθείτε για αν δεν γίνει αυτό θα καταστρέψετε ξανά το κοινωνικό κράτος, θα συρρικνώσετε τους μισθούς, να επαναφέρετε το καθεστώς της φοροασυλίας του μεγάλου πλούτου, θα εφαρμόσετε ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, θα κάνετε ξανά τη χώρα περίκλειστη και φοβική" ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

"Μείναμε όρθιοι, θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές και να σας καλέσω να ψηφίσετε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό της χώρας, τον πρώτο δικό μας, δικό σας προϋπολογισμό, μιας Ελλάδας ελεύθερης και πιο δίκαιης. Το χρωστάμε στους πολίτες, θα ολοκληρώσουμε το έργο μας και θα έχουμε τη δυνατότητα νέας εντολής".

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό. "Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση και τον προϋπολογισμό. Την κυβέρνηση των φόρων, της λιτότητας και των απαράδεκτων εθνικών υποχωρήσεων, καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των σκανδάλων και της διαπλοκής. Καταψηφίζουμε τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ότι αυτοί συμβολίζουν, την πολιτική χωρίς αρχές. Την πολιτική για το κόμμα και όχι για την πατρίδα. Δεν σας καταψηφίζουμε μόνο εμείς αλλά και η πλειοψηφία των Ελλήνων και στις εκλογές που έρχονται θα σας καταψηφίσουν και οι Ελληνες. Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνετε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορά στην βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ, μιλώντας για στρατηγική της έντασης που ακολούθησε η κυβέρνηση. "Η τρομοκρατία θρέφεται σε μια κοινωνία που ένα τμήμα της έχει αποκτήσει ένα αίσθημα ανοχής στη βία. Και για αυτά φέρετε προσωπικά ευθύνη" είπε και πρόσθεσε: "Όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία σε διαφορετικές απόψεις τόσο αμείλικτη θα είναι για εκείνους που θα επιχειρήσουν να τη φιμώσουν με βία. Όσοι φαντασιώνονται επαναστάσεις και ένοπλους αγώνες να ξέρουν ότι επί των ημερών μας θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη".

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι κανονικά ο κύκλος της κρίσης θα έπρεπε να έχει κλείσει πριν 4 χρόνια εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε προκαλέσει εκλογές. "Εμποδίσατε την έξοδο της χώρας από το 2ο πρόγραμμα, φέρατε 3ο μνημόνιο και ζημιώσατε την Ελλάδα με 100 δισ. ευρώ. Εάν δεν είχατε έρθει στην εξουσία, η κρίση θα είχε τελειώσει. Το 2014 η χώρα είχε ήδη θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είχαν δρομολογηθεί μια σειρά από μεγάλες επενδύσεις. Οι φόροι μειώνονταν και προχωρούσαν οι αποπληρωμές οφειλών του Δημοσίου. Το χρέος τότε κρινόταν βιώσιμο από το ΔΝΤ. Το ίδιο ΔΝΤ που μετά το έκρινε μη βιώσιμο επειδή μεσολάβησε το πρώτο εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε η χώρα θωρακιζόταν και από τον Μάρτιο του 2015 ήταν διαθέσιμη για την Ελλάδα η ποσοτικη χαλάρωση. Τώρα τι έγινε; Απλά το χάσατε".

"Θα σας θυμούνται για 5 λέξεις"

Όπως υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ο κόσμος θα θυμάται την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για 5 λέξεις. Ψέμα, φτώχεια, φόροι. Φόβος, σκάνδαλα. "Χάθηκαν 4 πολύτιμα χρόνια. Το 2015 η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Η χώρα δεν μπορεί σήμερα να δανειστεί από τις αγορές και τα διεθνή επιτόκια παίρνουν πάλι την ανηφόρα. Χάσαμε τα 3 καλύτερα χρόνια της διεθνούς οικονομίας, παγιδευμένοι σε μια ιδεοληπτική πολιτική που επέμενε να φορολογεί λυσσαλέα την πραγματική οικονομία" ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει "παγώσει" το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων: "Βρίσκεται στο χαμηλότερο ύψος που ήταν τα τελευταία χρόνια. Για να χτίσετε, υποτίθεται, ένα μαξιλάρι ασφαλείας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι πήρατε μέτρα 11 δισ. και επιστρέφετε το 1 δισ. σε πολίτες που έχετε εξαχρειώσει. Τα βαριά πλεονάσματα πριονίζουν την οικονομία. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που πανηγυρίζει γιατί ξεπερνά τους ήδη υψηλούς στόχους που έχει θέσει. Αναγκάσαστε τους Ελληνες να πληρώσουν 4.2 δισ. ευρώ παραπάνω. Φτάσαμε στο σημείο οι συνολικές οφειλές στην εφορία να έχουν ξεπεράσει τα 103 δισ. ευρώ".

"Μιλάτε για ταξική μεροληψία, λέτε ότι βοηθάτε τους πιο αδύναμους. Οι μειώσεις μισθών είναι οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, το 2013 1 στους 4 είχε αμοιβή έως 500 ευρώ. 7 στους 10 ανέργους είναι μακροχρόνια άνεργοι. Την ίδια ώρα το 19% των πολιτών καταβάλει το 90% του φόρου εισοδήματος. Αδικούνται όμως όλοι σήμερα από την πολιτική σας. Στα 4 χρόνια που κυβερνάτε έχετε αυξήσει το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ ενώ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων αυξάνεται πάλι, με γρήγορο τρόπο. Δεν στέκομαι μόνο στην δημοσιονομική επιβάρυνση. Ξαναζωντανεύετε τις αμαρτίες ενός παλαιοκομματικού κράτους" σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε αξιόπιστος ούτε αναπτυξιακός. Σε κανέναν από τους 4 προϋπολογισμούς δεν πιάσατε τους 4 στόχους της ανάπτυξης. Ο προϋπολογισμός υπηρετεί τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα με τα οποία αντιστάθμισε ο κ. Τσιπρας για την αναξιοπιστία του. Ο λογαριασμός για το ότι κάνατε το 1ο εξάμηνο του 2015. Ο προϋπολογισμός διατηρεί τους 29 φόρους και τις περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ. Φορολογική αφαίμαξη, πίεση στον κοινωνικό ιστό και πλήρη μεταρρυθμιστική ατονία. Άδικος. Μια πορεία ανάμεσα σε φόρους, φόβους και ψέματα. Σχέδιο κομμένο και ραμμένο στον μικρόκοσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς θα αποτελεί σύντομα παρελθόν".

"Το δικό μας σχέδιο είναι το εξής: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, νέες επενδύσεις και καλές δουλειές. Στο επίκεντρο της δικής μας πολιτικής βρίσκεται και η επιστροφή σε λογικά ετήσια πλεονάσματα. Συμφωνείτε κ. Τσίπρα με τον στόχο της μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων; Η ΝΔ θα κληθεί στους επόμενους μήνες να γεφυρώσει παλιά και νέα ρήγματα στα χρόνια της κρίσης. Πρέπει να αποδείξουμε εμείς η Κεντροδεξιά ότι ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή μπορούν να πάνε χέρι-χέρι" σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βολές για Σκοπιανό και Αλβανία

"Θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε μόνο για αριθμούς, όταν εξελίσσεται αρνητικά το θέμα του Σκοπιανού, όταν οι βόμβες στα ΜΜΕ και η ανομία παντού δίνουν το μέτρο της καθημερινής ανασφάλειας και όταν η δημόσια ζώη δηλητηριάζεται από σκάνδαλα. Περιμένω κ. Τσίπρα να μιλήσετε όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τα άλλα, τις εξελίξεις που αφορούν τα εθνικά θέματα. Ανεβήκατε στη Θεσσαλονίκη για να προσβάλετε τους Μακεδόνες μέσα στο σπίτι τους. Το ίδιο λέει το 80% της ελληνικής κοινωνίας. Ερμηνεύσατε όπως θέλετε την ιστορία. Για μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα ούτε μια λέξη, ούτε για τα καμώματα του συνεταίρου σας, που μαλώνει τον κ. Κοτζιά. Που τώρα ζητά μυστική ψηφοφορία για το Σκοπιανό. Αυτό δεν θα γίνει, και τότε θα ακουστεί το ΝΑΙ που θα πείτε εκεί που όλοι είπαν ΟΧΙ" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

"Περιμένω να μιλήσετε και για την Αλβανία, για την παράνομη υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών από το αλβανικό κράτος. Απειλήσατε ότι θα με καταγγείλετε στις Βρυξέλλες, δεν είπατε όμως τίποτα ούτε για τον κ. Ράμα. Θα το πω όμως εγώ. Αν η Αλβανία δεν σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας μπορεί να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες".

"Αναρωτιέμαι αν θα μιλήσετε σήμερα για το "ηθικό σας πλεονέκτημα" και αναρωτιέμαι πως αισθάνονται οι πολίτες τώρα που σας βλέπουν να βουλιάζετε στην αλαζονεία, τη χλιδή και την διαφθορά της εξουσίας" κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κόντρα Μητσοτάκη - Βούτση

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της ΝΔ, μια παρατήρηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ήταν στο βήμα, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει πρωτοφανής σύγκρουση μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε μόλις ξεκινήσει να μιλά για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΝΔ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον διέκοψε. «Αν είστε κουρασμένη να βγείτε έξω» απάντησε αμέσως ο αρχηγός της ΝΔ.

«Σας παρακαλώ να μιλάτε δια εμού» παρατήρησε ο πρόεδρος της Βουλής και η κατάσταση βγήκε αμέσως εκτός ορίων.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είστε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν μπορείτε ή αν δεν θέλετε να προεδρεύστε να κατεβείτε κάτω».

Νίκος Βούτσης: «Γιατί προκαλείτε τεχνητή ένταση»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα επιβάλω εγώ την τάξη».

Νίκος Βούτσης: Τι πράγματα είναι αυτά. Αυτόν τον αυταρχισμό αλλού όχι στον Πρόεδρο της Βουλής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μην ουρλιάζετε. Γιατί ουρλιάζετε; Έχετε αποποιηθεί τον ρόλο σας. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Νίκος Βούτσης: Εσείς είστε εδώ και τέσσερα χρόνια σε προεκλογική περίοδο».

Γεννηματά: Παίρνουν 10 και δίνουν 1

Να αποδομήσει το αφήγημα του success story της κυβέρνησης αναφορικά με τις 100 αντιμνημονιακές ημέρες της κυβέρνησης επιχείρησε η Φώφη Γεννηματά, καταδικάζοντας παράλληλα τις πρακτικές, αλλά και τα προγράμματα της ΝΔ.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ αποκήρυξε την τρομοκρατική ενέργεια κατά του ΣΚΑΙ. «Δεν αρκεί να καταδικάζουμε την τυφλή βία έχουμε υποχρέωση να την αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά» είπε και ζήτησε από όλες τις πλευρές να σταματήσουν τα διχαστικά διλήμματα βάζοντας τέλος στο κλίμα τεχνικής όξυνσης που καλλιεργεί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η Φώφη Γεννηματά άσκησε αυστηρή κριτική στην οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση απορρίπτοντας το αφήγημα της περί εξόδου της χώρας στο ξέφωτο.

Και αφού πρώτα υπενθύμισε ότι ούτε έχουμε βγει στις αγορές αλλά και ότι ούτε έχει υπάρξει αληθινή ανάπτυξη, καταλόγισε στους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ότι παίρνουν δέκα και δίνουν ένα.

Η επικεφαλής του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι σε κάθε ένα ευρώ για άμεσους φόρους αντιστοιχεί 1,5 ευρώ σε έμμεσους. Υποστήριξε επίσης ότι στη χώρα παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου κάθε άλλο παρά κλίμα ανάπτυξης υπάρχει.

«Μεταβιβάσατε στο υπερταμείο εκατοντάδες ακίνητα ενώ ταυτόγχρονα χάσαμε την ευκαιρία να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» είπε. Ανέφερε επίσης ότι το πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων έχει μειωθεί κατά 550 εκατομμύρια ευρώ την ίδια στιγμή που τα αποτελέσματα από τον έλεγχο των φορολογικών λιστών και την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και τσιγάρων είναι ανύπαρκτα.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα πιο παλιό και από τον παλιό και προέβλεψε ότι η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θα φέρει νέα αδιέξοδα αλλά και τέταρτο μνημόνιο.

«Λύση όμως δεν είναι να επιστρέψει η χώρα στην Δεξιά» είπε ειδικά όπως εξήγησε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι θα ακολουθήσει τις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν είναι το μέλλον της Ελλάδας μια ανάπτυξη για λίγους» υπογράμμισε και εξέφρασε την άποψη ότι πίσω από τους καυγάδες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είναι οι ίδιοι. Ζήτησε τέλος καθαρή εντολή για να αλλάξει η χώρα σελίδα.

Kαμμένος κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Τις συνήθεις αιχμές κατά των κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (και για τα Σκόπια) περιλάμβανε η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Βουλή.

Θέλοντας μάλιστα να διαχωρίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από τους μνημονιακούς προκατόχους της επέμεινε ότι «εμείς δεν κάναμε κολοτούμπες ζητήσαμε την έγκριση του Ελληνικού λαού και εκείνος μας έβγαλε ξανά κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε ότι άφησε εκτός «προσκλητηρίου» νυν και πρώην υπουργών του κόμματος του τον Τέρενς Κουίκ καταδεικνύοντας ότι το ρήγμα μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών και των ΑΝΕΛ είναι οριστικό.

Ο Πάνος Καμμένος ονομάτισε όλους τα μέλη των ΑΝΕΛ που έχουν περάσει από το υπουργικό συμβούλιο και αναφέρθηκε διεξοδικά στα πεπραγμένα τους. Δεν είπε όμως λέξη για τον Τέρενς Κουικ.

Την ίδια στιγμή αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών απέφυγε να επαναλάβει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. «Θα δούμε ποιος θα πάρει την ευθύνη. Εμείς εδώ είμαστε» δήλωσε.

Απαντώντας τέλος στην ρητορική της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετέτρεπε τη χώρα σε Βενεζουέλα είπε: «Αν έλθει η ΝΔ στα πράγματα μαζί με τους ακροδεξιούς που έχει συγκεντρώσει και καθώς έχει μετατραπεί σε πολιτικό βραχίονα εγκληματικής οργάνωσης, θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Κολομβία».

Θεοδωράκης: Σκεφτείτε τα λάθη σας

Κρίκους της ίδιας αλυσίδας που έχουν μόνο ποιοτικές διαφορές χαρακτήρισε εκείνους που καίνε μηχανάκια και πετούν μολότοφ με τους τρομοκράτες που έβαλαν τη βόμβα στα γραφεία του ΣΚΑΪ, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι τα γεγονότα αυτά είναι τα συμπτώματα μιας θρησκείας που ονομάζεται «βαρβαρολαγνεία».

Απέδωσε δε ευθύνες για την κατάσταση στην κυβέρνηση επικαλούμενος την ατάκα του Πρωθυπουργού που με αφορμή την επέτειο του Γρηγορόπουλου είπε ότι τον Δεκέμβριο εκείνο εκτός από τις μολότοφ είχαμε και την ανάπτυξη συμμετοχικών δράσεων.

«Δηλαδή οι κλούβες των ΜΑΤ προστατεύουν το Μαξίμου από αυτές τις συμμετοχικές δράσεις;» διερωτήθηκε με ειρωνική διάθεση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν αιχμηρός και κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Εξέφρασε την άποψη ότι τα πλεονάσματα είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μένει στάσιμη ως προς την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

«Σκεφτείτε τα λάθη σας, σκεφτείτε εκείνα που δεν κάνατε λόγω των ιδεοληψιών, αλλά και της ανικανότητας σας» ανέφερε και είπε ότι για να αλλάξει η χώρα σελίδα δεν πρέπει να χάσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να βγουν στην επιφάνεια οι δυνάμεις εκείνες που ποτέ δεν λαϊκισαν, ποτέ δεν είπαν ψέματα, οι δυνάμεις που είναι κοντά σε εκείνους που δοκιμάζονται.

Αιχμές Λεβέντη κατά εκείνων που άλλαξαν "στρατόπεδο"

Αιχμές κατά των βουλευτών που άλλαξαν «στρατόπεδο» περιλάμβανε η ομιλία του Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή την ίδια στιγμή που η Ένωση Κεντρώων απειλείται με κοινοβουλευτική διάλυση και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννη Σαρίδης δεν καταψηφίζει τον προυπολογισμό.

«Αποστάτης είναι ένας βουλευτής που μεταπηδά από κόμμα σε κόμμα και δεν παραδίδει την έδρα του» δήλωσε ο κ. Λεβέντης και έγινε αμέσως μετά περισσότερος διαφωτιστικός «Αυτή τη στιγμή τέσσερις βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων έχουν πάει σε άλλα κόμματα» είπε, ενώ απέδωσε ευθύνες και στα κόμματα που τους αποδέχθηκαν λέγοντας ότι υπέπεσαν σε μεγαλύτερο αδίκημα.

«Δεν θα έρθει όμως η ημέρα των εκλογών» προειδοποίησε ¨εκεί οι αποστάτες θα εξαφανιστούν» εκτίμησε και πρόσθεσε ότι τις συνέπειες θα τις υποστούν και τα κόμματα που τους δέχθηκαν.

Απέδωσε πάντως το «αλισβερίσι» στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Μιλώντας τέλος για το Σκοπιανό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στοχοποίησε όσους έχουν άλλη άποψη εμφανίζοντας τους ως ακροδεξιούς και εξέφρασε την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι πρωθυπουργοί στο παρελθόν.

Προέβλεψε ότι αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας ψηφίσει το σκοπιανό με τη βοήθεια δανεικών βουλευτών θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση από τον ελληνικό λαό.

«Θα είναι ένα ανάθεμα ιστορικό και θα εργαστούμε στην επόμενη Βουλή για την ανατροπή της συμφωνίας» κατέληξε. Αναφερόμενος τέλος στην επίθεση στο ΣΚΑΪ απέδωσε ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και σε ΝΔ για την ακραία πόλωση που έχουν διαμορφώσει που οδηγεί σε τέτοιες πράξεις κάποιους θερμοκέφαλους.

ΦΩΤΟ: INTIMEnews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σε αυτά τα καφενεία του Παγκρατίου αράζει τώρα η πόλη

Παλιά και νέα σημεία αστικών μαζώξεων και νόστιμων εδεσμάτων σε μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της πρωτεύουσας.

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 11:26

Μητσοτάκης για τη φωτιά στα Τρίκαλα: Η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι η πυροσβεστική ήδη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΜΕΡΕΣ 26 Ιαν 2026 | 10:15

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό για κυκλοφοριακό και τα νέα μέτρα στον Κηφισό

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη σε έναν μήνα από τώρα θα αρχίσει προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι πολίτες, με περισσότερα μέλη της τροχαίας στους δρόμους

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 25 Ιαν 2026 | 20:16

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην εθνική πόλο: "Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι"

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!"

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:57

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών-μελών της

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΟ INSTAGRAM 24 Ιαν 2026 | 18:51

Καλάβρυτα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας [βίντεο]

"Μου ζήτησαν να παρουσιάσω το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας στα Καλάβρυτα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 24 Ιαν 2026 | 11:58

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα: Στις πίστες του Χιονοδρομικού, με τα χιονοπέδιλα στον ώμο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΣΤΟ EUROPA LEAGUE 23 Ιαν 2026 | 16:28

Στη Βουδαπέστη με τον γιο του ο Αλέξης Τσίπρας - Είδε από κοντά τον αγώνα του Παναθηναϊκού [εικόνες]

Ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την υπόσχεση στον γιο του και είδαν από κοντά την αναμέτρηση Φερεντσβάρος - Παναθηναϊκός

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 23 Ιαν 2026 | 11:36

Φαραντούρης για Καρυστιανού: "Μην με προεξοφλείτε πουθενά" - Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής μίλησε για "λάθος συμπεράσματα" όσων μίλησαν για σύνδεσή του με το κόμμα Καρυστιανού - Τι απάντησε για το ενδεχόμενο πρόσκλησης στο κόμμα Τσίπρα.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Ιαν 2026 | 10:41

Μητσοτάκης στο Euronews: Είναι καλό που ο Τραμπ έκανε σαφές ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση στη Γροιλανδία

Η διατλαντική σχέση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 23 Ιαν 2026 | 09:18

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο TheTOC: "Ο Τσίπρας δεν είναι αριστερός, η Καρυστιανού έχει σκοταδιστiκές απόψεις"

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στο TheTOC για την κυβέρνηση, τους αγρότες, τον Αλ. Τσίπρα και τη Μ. Καρυστιανού.

ΕΕ-ΗΠΑ 23 Ιαν 2026 | 07:25

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι εντάσεις ζημιώνουν και τις δύο πλευρές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα", σε σχέση με τον χρόνο στον οποίο συγκαλέστηκε η Σύνοδος Κορυφής.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 20:08

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Ναι" στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ, αλλά μόνο για τη Γάζα

"Πρότασή μου, οι 13 χώρες να προσυπογράψουν την προσχώρησή τους μόνο για την επόμενη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Γάζα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ" 22 Ιαν 2026 | 17:00

Μαρινάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Νταβός - Η επίσημη εξήγηση

Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού ήταν διήμερη παρουσία του στο Νταβός, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22 Ιαν 2026 | 07:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στο Νταβός: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και μετά Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στις 10:30 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το ζήτημα της ευλογιάς και των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 17:16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέταξε σήμερα για το Νταβός εξαιτίας της κακοκαιρίας - Ισως πάει αύριο

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός δεν θα αναχωρήσει απόψε για τη Ζυρίχη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 11:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθυστερεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Νταβός λόγω κακοκαιρίας

Η αναχώρηση του πρωθυπουργού για την ελβετική πόλη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 21 Ιαν 2026 | 06:31

Η Ευρώπη απέναντι στον Τραμπ - Ο Μητσοτάκης στο Νταβός και οι δύσκολες ισορροπίες της Ελλάδας

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, και από την άλλη κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Ιαν 2026 | 18:38

Το δείπνο της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

Στο δείπνο συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 20 Ιαν 2026 | 13:22

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στην κηδεία του βιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου - Παρών και ο Παύλος Ντε Γκρες

Ο "πατριάρχης" της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

20 Ιαν 2026 | 12:24

Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση στο "αντίο" στην τελευταία αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, στην ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Ιαν 2026 | 10:53

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών - Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ"

Η Ελλάδα έχει στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά είναι και μέλος της ΕΕ τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον ΠτΔ - "Έχουμε αγωνιστεί για την υπεράσπιση πολυμέρειας και Διεθνούς Δικαίου".

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ 19 Ιαν 2026 | 13:06

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Εξω από το Μαξίμου ο Ανεστίδης [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες θα προτάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 14 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 19 Ιαν 2026 | 12:00
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 19 Ιαν 2026 | 10:06

Δρυμιώτης: Στο 10-12% Καρυστιανού και Τσίπρας - "Μονόδρομος η ΝΔ, δεν αποκλείω αυτοδυναμία"

"Δεν πιστεύω ότι για δεύτερη φορά ο λαός θα κάνει το λάθος να εμπιστευτεί ερασιτέχνες. Θες να χτίσεις σπίτι πας σε πολιτικό μηχανικό, είσαι άρρωστος πας σε γιατρό. " δήλωσε ο κ. Δρυμιώτης.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ 18 Ιαν 2026 | 10:39

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές της Καρυστιανού δεν μπορεί να είναι μόνο Τέμπη - Ιδιος με το 2015 ο Τσίπρας

"Λέτε να μην ήξερα ότι θα πάθω πολιτική ζημιά;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις δηλώσεις του πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη πέρυσι

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ 18 Ιαν 2026 | 09:48

"Αλέξη, ρίχ' το": Τα ευτράπελα στην παρουσίαση της "Ιθάκης" και το τρυφερό χάδι της Μπαζιάνα στον Τσίπρα [εικόνες - βίντεο]

Δεν κρατιούνται οι θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα, που γεμίζουν θέατρα και σινεμά με την ελπίδα να ανακοινώσει το νέο κόμμα

ΣΤΟ YOUTUBE 18 Ιαν 2026 | 09:08

Παπαργύρης (GPO): Η Καρυστιανού έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη 2η θέση - Πόλος εξουσίας μαζί με Τσίπρα

Ανάλυση από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη - "Το κόμμα Καρυστιανού προσελκύει κυρίως απολιτίκ και αναποφάσιστους ψηφοφόρους"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Ιαν 2026 | 15:47

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η παρουσίαση της "Ιθάκης" - "Και το ταξίδι ξανάρχισε"

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 17 Ιαν 2026 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "προβοκατόρικη" ερώτηση του Νίκου Μάνεση - "Μη με τρομάζετε έτσι" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, στη συνέντευξή του στον Alpha

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 Ιαν 2026 | 13:22

Αλέξης Τσίπρας: Live η παρουσίαση του βιβλίου "Ιθάκη" στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στο "Ολύμπιον"

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς για να την παρακολουθήσει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:51

Θεσσαλονίκη: Ενταση έξω από το "Ολύμπιον" πριν την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα - Έξι προσαγωγές

Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "Ολύμπιον" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Ιαν 2026 | 12:44

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόσω ολοταχώς" στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα [εικόνες]

Στους δρόμους του Αμαρουσίου περπάτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με πολίτες

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Ιαν 2026 | 10:15

Μητσοτάκης: "Δεν μπορώ να δώσω άλλα χρήματα στους αγρότες" - Τι είπε για Ανεστίδη και Καρυστιανού

"Μέσα στον Φεβρουάριο το ραντεβού με Ερντογάν, είπε χοντράδα ο Ράμα - Θλιβερή η εικόνα της Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ, στυγνός δικτάτορας ο Μαδούρο"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 16 Ιαν 2026 | 20:31

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Ποιος αντικαθιστά τον Ανεστίδη

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Ιαν 2026 | 16:56

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Ιαν 2026 | 16:28

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΤΕΠ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 16 Ιαν 2026 | 13:45

Οι αγροτοσυνδικαλιστές αδειάζουν Ανεστίδη: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του - Να αυτοεξαιρεθεί από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Οφείλει ως έμπειρος συνδικαλιστής που είναι να διευκολύνει τη Συντονιστική Επιτροπή και να μην χαλάσει ο διάλογος", είπε ο κ. Αλειφτήρας για τον Κώστα Ανεστίδη.

ΣΑΛΟΣ 16 Ιαν 2026 | 10:51

"Εντάξει, ζητάω και συγγνώμη", λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανεστίδης μετά τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη

"Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο γιατί ήταν εκτός αέρα... εγώ απλά το είπα φιλικά σε όλους, ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες πίσω από κλειστές πόρτες", σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 21:07

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βίντεο με την υποδοχή του "Κίμωνα" στον Σαρωνικό Κόλπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στη λαμπρή τελετή υποδοχής της φρεγάτας "Κίμων"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 19:30

Γεύμα Μητσοτάκη με τον διοικητή της Fed, παρουσία Γκίλφοϊλ - "Εντυπωσιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας"

Γεύμα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στιβ Μίραν, είχε την Πέμπτη 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2026 | 13:35

Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω την πατρίδα πιο ασφαλή από ό,τι την παρέλαβα

Έναν ακόμα "κρίκο" σε μία "διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων" χαρακτήρισε την ένταξη της φρεγάτας Belharra "Κίμων" στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρωθυπουργός.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 15 Ιαν 2026 | 12:29

Φιντάν: Συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο - "Να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου"

"Θέλουμε μόνιμη λύση στο Αιγαίο", δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ 15 Ιαν 2026 | 11:14

Αποστολάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές - Ενδιαφέρουσες οι κινήσεις Τσίπρα και Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "και τα δύο έχουν ενδιαφέρον".

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

"ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ" 14 Ιαν 2026 | 16:31

Ψηφιακός φάκελος: Ο Μητσοτάκης σε δικηγορικό γραφείο για την εφαρμογή του – "Λιγότερη γραφειοκρατία"

Παρακολούθησε στην πράξη την εφαρμογή του νέου ψηφιακού δικαστικού φακέλου ο κ. Μητσοτάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Ιαν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Μια κομματική μειοψηφία επιμένει στα μπλόκα - Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμούς και παρανομίες

"Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη" και "δεν θα πληρώνουν πια Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο", τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Ιαν 2026 | 18:37

Τι ειπώθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών -Βελτιώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο

Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 13 Ιαν 2026 | 14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με Μητσοτάκη - Το "καρφί" για τους "σκληρούς" των μπλόκων που δεν πήγαν [βίντεο]

Με τα πόδια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ 13 Ιαν 2026 | 14:10

Ο Σάκης Μουμτζής εξηγεί, γιατί ο Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις (παρά τη φθορά)

Το δημοσκοπικό παράδοξο της κυριαρχίας του πρωθυπουργού σε όλες τις μετρήσεις εδώ και 10 χρόνια

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Ιαν 2026 | 12:59

Ο Σαουλίδης απαντά στις αιχμές για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει βουλευτές του"

"Δεν είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που λέω. Είναι η παρουσίαση βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς", είπε.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ 12 Ιαν 2026 | 20:29

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε στη Μαδρίτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ', στα βασιλικά ανάκτορα, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία

ΜΑΔΡΙΤΗ 12 Ιαν 2026 | 16:40

Μητσοτάκης από την Ισπανία: "Η ΕΕ είναι ενωμένη στο ζήτημα της Γροιλανδίας - Να πρυτανεύσει η λογική"

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Γροιλανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΕΕ θα είναι απολύτως ενωμένη στο ζήτημα αυτό και ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 08:18

Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στη Μαδρίτη - Συναντήσεις με Σάντσεθ και Βασιλιά Φελίπε

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια.

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 14:41

Επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ισπανία: Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 10:28

Μητσοτάκης στην πρώτη ανασκόπηση 2026: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, την διάσκεψη των προθύμων για την Ουκρανία και στην Παιδεία

10 Ιαν 2026 | 16:11

Μητσοτάκης: Selfies και συζητήσεις με πολίτες στο Μοσχάτο - Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τους πλήρωσε ακριβά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Μοσχάτο, αμέσως μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 14:23

Μητσοτάκης για τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ: Αλλάξαμε την Ελλάδα, θυμηθείτε πού ήταν το 2016 και πού είναι σήμερα

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών και φίλων του κόμματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος