
«Υπάρχουν οι ενδείξεις, ούτε θέλουμε να ποινικοποιήσουμε, ούτε να κυνηγήσουμε, εάν κριθεί απαραίτητο από την Ολομέλεια θα πάμε στη Δικαιοσύνη» δήλωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κεντρικό δελτίο του OPEN και την Έλλη Στάη, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.
Κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «έχει γίνει μεγάλη δουλειά στην Εξεταστική επιτροπή και τα στοιχεία θα συζητηθούν στην Ολομέλεια». Όπως είπε «το πόρισμα κάνει τη δουλειά του και η δικαστική εξουσία εάν και εφόσον κληθεί και αυτή θα κάνει τη δουλειά της».
Μάλιστα ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε πως «το πόρισμα αναδεικνύει κάποιες ευθύνες» προσθέτοντας πως «πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς σκιές και ενδείξεις συγκάλυψης.
Αναφερόμενος στο άρθρο 86 και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών τόνισε ότι «αυτή η ιστορία πρέπει να αλλάξει» με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να απαντά πως συμφωνεί, σημειώνοντας όμως πως «τώρα αυτό ισχύει».
Στην υπόθεση της πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» σημείωσε πως παρέλαβε ένα Νοσοκομείο κλειστό μα μαύρες σημαίες και πανό, με απλήρωτους εργαζόμενους για τρία χρόνια και το δημόσιο να μην «έχει πάρει φράγκο».
Όπως σημείωσε «με δικές μου ενέργειες πωλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο Τσίπρας αό την ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι το ελληνικό δημόσιο -μέσω Ωνασείου- θα πάρει το Ντυνάν. Εγώ πούλησα ένα νοσοκομείο με 225 εκατομμύρια χρέη, 115 εκατομμύρια στην Πειραιώς και ο Τσίπρας θέλει να το αγοράσει πίσω με 75 εκατομμύρια. Αν αυτό λέγεται ξεπούλημα τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους».
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως δεν έχει γίνει κανένα ξεπούλημα στο Νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλήγει σε πρόταση προκαταρκτικής ενώ έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης δηλώνοντας πως δεν ανησυχεί.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr