opap
Advertisement

Follow us

Δημόσιες αντιδράσεις για το ιδιωτικό συμφωνητικό

Πολιτική θύελλα συνεχίζει να προκαλεί η υπόθεση Φλαμπουράρη. Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η ΝΔ. Ερωτηματικά για τη μεταβίβαση μετοχών και το γνήσιο της υπογραφής.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Δημόσιες αντιδράσεις για το ιδιωτικό συμφωνητικό

Διαστάσεις χιονοστοιβάδας παίρνει η υπόθεση Φλαμπουράρη, μετά τη σωρεία ερωτημάτων που έχουν προκύψει για το εάν παραμένει ή όχι μέτοχος στην τεχνική εταιρεία του, η οποία τον περασμένο Μάϊο και ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, πήρε έργο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει επίσημα ότι το θέμα "έχει βάθος" και ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα, ακόμη και για το ενδεχόμενο ύπαρξης "παρένθετου προσώπου". Την ίδια ώρα, τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Αλέκος Φλαμπουράρης για να αποδείξει ότι έχει παραχωρήσει το μερίδιό του στην εταιρεία, αμφισβητούνται ως προς τη νομική τους επάρκεια, ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η φερόμενη μεταβίβαση δεν έγινε συμβολαιογραφικώς, αλλά με ιδιωτικό συμφωνητικό και μάλιστα με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

«Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας", υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Συγγρού τονίζει για πρώτη φορά ότι "η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης, αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν».

Τι υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι

Την εγκυρότητα της διαδικασίας που φέρεται να έχει ακολουθήσει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης προκειμένου να μεταβιβάσει στον συνεταίρο του τις μετοχές του στην εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ αμφισβητούν έγκυροι νομικοί κύκλοι.

Ναι μεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κ. Φλαμπουράρη περί μη υποχρέωσης γνωστοποίησης της συναλλαγής στην εφορία μετά την ψήφιση του τελευταίου κώδικα φορολογίας εισοδήματος (ν. 4172) μέχρι να υποβληθεί η φορολογική δήλωση, ωστόσο, επικαλούνται τον νόμο που βασικού μετόχου που ορίζει ότι μεταβιβάσεις μετοχών σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το δημόσιο πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι με ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο φέρει μόνο μια σφραγίδα αστυνομικού οργάνου για τη θεώρηση του γνησίου της υπογραφής.

Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι, επικαλούνται τις διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 3310/2005 (είναι ο νόμος περί βασικού μετόχου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή) το οποίο αναφέρει:

«Οποιαδήποτε συμφωνία αφορά στην κατοχή, άσκηση δικαιωμάτων ψήφου ενεχυρίαση, σύσταση αλληλόχρεου λογαριασμού ή υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών ή εταιρικών μεριδίων επιχείρησης μέσων ενημέρωσης ή επιχείρησης που συμμετέχει σε διαγωνιστική διαδικασία ή διαδικασία ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης ή βασικού μετόχου των επιχειρήσεων αυτών, περιβάλλεται το συμβολαιογραφικό τύπου ανεξαρτήτως του τόπου καταρτίσεώς της, επί ποινή ακυρότητας».

Το ίδιο άρθρο μάλιστα, στην προηγούμενη παράγραφο αναφέρει ότι «οποιαδήποτε συμφωνία αφορά στην κατοχή, άσκηση δικαιωμάτων ψήφου, ενεχυρίαση, σύναψη δανείου, σύσταση αλληλόχρεου λογαριασμού ή υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ποσοστού τουλάχιστον ένα τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου επιχείρησης μέσων ενημέρωσης ή επιχείρησης που συμμετέχει σε διαγωνιστική διαδικασία ή διαδικασία ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης ή βασικού μετόχου, ή εταίρων των επιχειρήσεων αυτών, γνωστοποιείται στο τμήμα ελέγχου διαφάνειας του ΕΣΡ επί ποινή ακυρότητας».

Το μόνο στοιχείο που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Φλαμπουράρης, είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο δεν έχει κατατεθεί σε καμία δημόσια αρχή (ούτε καν στην εφορία ως συμφωνητικό που έχει φορολογικό ενδιαφέρον) και δεν φέρει καμία συμβολαιογραφική επικύρωση. Ο νόμος που προαναφέρθηκε ορίζει ρητά ότι υπάρχει ποινή ακυρότητας στη μεταβίβαση αν δεν συντρέχουν οι δύο προϋποθέσεις (ενημέρωση τμήματος διαφάνειας ΕΣΡ και συμβολαιογραφική πράξη) κάτι που στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει διατήρηση του χαρακτήρα του μετόχου με ποσοστό 50% από τον κ. Φλαμπουράρη.

Γνήσιο της υπογραφής από το Αρχηγείο

Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης παρουσίασε σειρά εγγράφων προκειμένου να αποδείξει πως έχει πουλήσει το σύνολο των μετοχών των οποίων ήταν δικαιούχος στην εταιρία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ». Το συμφωνητικό φέρει μάλιστα και το γνήσιο της υπογραφής των αντισυμβαλλομένων, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αντί να γίνει η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής σε ένα ΚΕΠ ή σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς ή πλησίον της έδρας της εταρίας, αυτή έγινε στο... Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως προκύπτει και από τη σχετική σφραγίδα.

Δημόσιες αντιδράσεις για το ιδιωτικό συμφωνητικό

O ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Πανταζής, που σχετικά πρόσφατα εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ανέφερε σε συναδέλφους του, πως πράγματι στις 26 Ιανουαρίου 2015, είχε έρθει στο γραφείο του ένας ηλικιωμένος άνδρας, που όπως υποστηρίζει δεν γνώριζε τότε ότι ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Την προηγούμενη μέρα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από υψηλά ιστάμενους της Κατεχάκη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, για να μην ταλαιπωρηθεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ακόμη ότι για το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει πρωτοκόλληση, ούτε καταγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, οπότε δεν μπορεί και να διαπιστωθεί αν η επικύρωση είναι μεταχρονολογημένη ή όχι.

Τι απάντησε σήμερα ο Φλαμπουράρης

Για καθοδηγουμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς θεωρεί ότι έχει δώσει πλήρεις απαντήσεις για την σχέση του με την εταιρεία «Διάτμηση» και τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί λόγω των εκλογών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 γιατί επικυρώθηκε το γνήσιο της υπογραφής από αξιωματικό στο αρχηγείο της αστυνομίας και σε άλλα ερωτήματα που τίθενται από μέσα ενημέρωσης ανέφερε πως "δεν μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση γιατί υποβιβάζει τον ίδιο και τον πολιτικό αγώνα αφού έχει αποδειχθεί ότι έχει δίκιο".

Πάντως, είπε ότι "δεν απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για την μεταβίβαση των μετοχών, ούτε υποχρέωση υποβολής του συμφωνητικού στη ΔΟΥ και πως η υπεραξία των μετοχών θα φορολογηθεί με την δήλωση του 2016" κάτι που επιβεβαίωσε και ο φοροτεχικός κ. Μουζάκης που ήταν στο στούντιο. Διαβεβαίωσε επίσης, ότι τα έγγραφα έχουν τις πραγματικές ημερομηνίες και όχι μεταχρονολογημένες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Εκεί τρώει καλό κρέας η Αθήνα

Η μέρα που απαιτεί τσίκνισμα και καρνιβορικές υπερβολές καταφθάνει και εμείς σας προτείνουμε δώδεκα εστιατόρια για να την τιμήσετε όπως της πρέπει.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ 20 Νοε 2025 | 14:51

Κηδεία Αλέκου Φλαμπουράρη: Συντετριμμένη η σύζυγός του, Εύη - Στο πλευρό της ο Τσίπρας και η Μπέτυ [εικόνες]

Στο Πάρκο Ελευθερίας, στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες λένε το τελευταίο αντίο στον Αλέκο Φλαμπουράρη

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 87 ΕΤΩΝ 19 Νοε 2025 | 12:00

Boυλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Φλαμπουράρη

"Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και στην οικογένεια του και στο κόμμα του", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς.

ΣΤΙΣ 14:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 18 Νοε 2025 | 20:24

Αλέκος Φλαμπουράρης: Την Πέμπτη στο Πάρκο Ελευθερίας η πολιτική κηδεία

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας και στις δύο κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέθανε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 σε ηλικία 87 ετών

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 18 Νοε 2025 | 20:11

Αλέκος Φλαμπουράρης: Οι παλιοί του σύντροφοι τον αποχαιρετούν - "Θα μας λείψεις παππού"

Πρώην και νυν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπορεύτηκαν με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ 18 Νοε 2025 | 18:01

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Αλέκου Φλαμπουράρη

Θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση θανάτου του Αλέκου Φλαμπουράρη σε ηλικία 87 ετών

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 18 Νοε 2025 | 15:04

Πέθανε ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε ηλικία 87 ετών

Στα 87 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ 11 Φεβ 2026 | 22:51

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ο απολογισμός, οι επτά συμφωνίες, το καλό κλίμα και η… άρση των απειλών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι η ώρα, αν όχι τώρα, πότε να αποσυρθεί το casus belli

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Φεβ 2026 | 20:46

Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Σταθερός διάλογος, θετική ατζέντα και κοινά βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο διάλογος εξακολουθεί να αποτελεί βασικό εργαλείο

ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 11 Φεβ 2026 | 18:36

"Σφαγή" στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο εκλογής συνέδρων: Πώς κέρδισε η πλευρά Ανδρουλάκη στην κόντρα με τον Δούκα

Η συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία δίνει απόλυτη κυριαρχία στον Νίκο Ανδρουλάκη και αποδυναμώνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, Γερουλάνο και Δούκα

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 11 Φεβ 2026 | 18:26

Ραγκούσης για Καρυστιανού: Δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο – Διέσπασε την ενότητα των συγγενών των θυμάτων

Είναι η μόνη πολιτικός που βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των, είπε ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 11 Φεβ 2026 | 17:41

Κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν: "Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις σχέσεις μας - Αν όχι τώρα, πότε;"

"Θέλουμε ειλικρινείς σχέσεις με τους γείτονές μας, να αρθεί κάθε απειλή" δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης - "Πολύτιμος φίλος ο Κυριάκος" είπε ο Ερντογάν

REAL POLLS 11 Φεβ 2026 | 17:30

Δημοσκόπηση: Μικρή ανάκαμψη ΠΑΣΟΚ, υποχώρηση Πλεύσης Ελευθερίας, βύθιση ΣΥΡΙΖΑ, ξεφουσκώνει η Καρυστιανού

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι πρώτη σύμφωνα με έρευνα της Real Polls

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 11 Φεβ 2026 | 16:30

Νάντια Γιαννακοπούλου για Παναγόπουλο: "Θα έπρεπε να διευκολύνει το χώρο και την παράταξή του..."

"Για λόγους αρχής το ΠΑΣΟΚ έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα. Αυτό δεν είναι ούτε συζητήσιμο, ούτε διαπραγματεύσιμο" δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου

ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ 11 Φεβ 2026 | 16:08

Τα φαρμακερά σχόλια για τους "πασόκους" που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν στο κόμμα που εγκατέλειψαν

Κάποιοι θυσιάστηκαν πολιτικά για να μπορούν αυτοί να επιστρέψουν σήμερα εκεί που έφτυναν χθες, έγραψε ο Μεϊμάρογλου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ CAPITAL 11 Φεβ 2026 | 16:01

Βενιζέλος: Να συνεχίσουμε τον διμερή διάλογο με την Τουρκία - Στόχος συμφωνία ή προσφυγή στη διεθνή Δικαιοσύνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε στην 1η Ημερίδα Άμυνας & Γεωπολιτικής του Capital.gr και του Forbes Greece

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ 11 Φεβ 2026 | 14:41

Τι συμβαίνει με την Πλεύση Ελευθερίας και τη Ζωή; Γιατί της φεύγουν οι βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλο;

Οι λόγοι μάλλον δεν είναι πολιτικοί- Μάλλον δεν αντέχουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 11 Φεβ 2026 | 14:30

Άγκυρα: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο - Σε λίγο οι κοινές δηλώσεις

Έπειτα από περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ 11 Φεβ 2026 | 14:27

Στον Βοτανικό Χατζηδάκης και Δούκας: Οι αναπλάσεις θα θυμίζουν σε μικρογραφία το Ελληνικό

Κωστής Χατζηδάκης και Χάρης Δούκας επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών ανάπλασης στον Βοτανικό

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 11 Φεβ 2026 | 13:39

Η πρώτη ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη μετά το διπλό χειρουργείο: "Eυχαριστώ το προσωπικό του ΚΑΤ"

"Θερμές ευχαριστίες για τα μηνύματά σας και τις ευχές σας", έγραψε μεταξύ άλλων η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 11 Φεβ 2026 | 13:33

Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Θέλουμε ειρήνη και ασφάλεια με τους γείτονές μας

Δηλώσεις Ερντογάν στην κοινοβουλευτική του ομάδα με αναφορά στη σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ 11 Φεβ 2026 | 13:20

Γιάννης Παναγόπουλος: Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη - Στο κτίριο της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είχε προαναγγείλει ότι θα μιλήσει δημοσίως "εγκαταλείποντας τον σεβασμό που έδειξε στις θεσμικές διαδικασίες, εφόσον κι αυτές ούτε τον σεβάστηκαν, ούτε τον προστάτευσαν".

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 11 Φεβ 2026 | 13:04

Deutsche Welle για το επεισόδιο Μαρινάκη - Αβραμίδη: "Γιατί απειλείτε δημοσιογράφους;"

Το κείμενο συνδέει τον σύγχρονο δημόσιο διάλογο με τον Βολταίρο θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσο προστατεύεται ουσιαστικά η ελευθερία της έκφρασης.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11 Φεβ 2026 | 12:07

Κωνσταντοπούλου για την "έξοδο" της Καραγεωργοπούλου: "Η αγάπη στο τέλος θα νικήσει"

"Τα μικρά ή μεγάλα χτυπήματα, από όπου κι αν προέρχονται, μας δίνουν νέα δύναμη για τον αγώνα μας" δηλώνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 11 Φεβ 2026 | 12:02

Φλωρίδης: Εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία να εκλέγουν οι δικαστές την ηγεσία τους

Η εκλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης από τους δικαστές είναι "εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ 11 Φεβ 2026 | 11:54

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Συμπλοκή οπαδών με δύο νεαρούς ελαφρά τραυματίες - Βρέθηκαν αυτοσχέδια ρόπαλα

Οι οπαδοί που συνεπλάκησαν στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια ρόπαλα.

ΚΟΙΝΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ 11 Φεβ 2026 | 11:54

Ν. Δένδιας στο συνέδριο Άμυνας του Capital.gr: "Δεν εξοπλιζόμαστε από μιλιταρισμό - Είναι ανάγκη επιβίωσης"

"Κρατάμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Φεβ 2026 | 11:09

"Ιθάκη": Με γνωστή ηθοποιό το πάνελ για την παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί και η συντονίστρια ή συντονιστής του πάνελ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 11 Φεβ 2026 | 11:06

Στίγκας μετά την αθώωση των Σπαρτιατών: Κανονικά στις επόμενες εκλογές με κρατική χρηματοδότηση

Ο Β.Στίγκας τόνισε ότι οι "Σπαρτιάτες" θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές και ότι πλέον βάσει του νόμου δικαιούνται ξανά κρατική χρηματοδότηση.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 11 Φεβ 2026 | 10:23

Διαγράφηκε οριστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο το κόμμα τον είχε απομακρύνει από την Ευρωομάδα του

"ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» 11 Φεβ 2026 | 10:10

Ελένη Καραγεωργοπούλου: Ολόκληρη η επιστολή ανεξαρτητοποίησης - Και επίσημα εκτός Πλεύσης Ελευθερίας

"Διαμορφώθηκαν πολιτικές διαφοροποιήσεις σε ζητήματα κατεύθυνσης, οι οποίες, με σεβασμό στον θεσμικό ρόλο της ηγεσίας, οδήγησαν στην παρούσα επιλογή μου", σημειώνει η Ελ. Καραγεωργοπούλου.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ 11 Φεβ 2026 | 09:41

Νέα μποφόρ στο ΠΑΣΟΚ: Οι απειλές της ΠΑΣΚΕ για Παναγόπουλο, η "διεύρυνση" και οι εσωκομματικές έριδες

Το μήνυμα της ΠΑΣΚΕ προς την Χαριλάου Τρικούπη είναι "κάτω τα χέρια τον Παναγόπουλο" - Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να στρέψει τον προβολέα του σκανδάλου αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 11 Φεβ 2026 | 07:13

Γεωργιάδης: Να κάνει μήνυση ο Δένδιας - Ακραία συκοφαντικό ότι "η Ζωή δεν άφηνε την Καραγεωργοπούλου να κάνει ερωτήσεις"

"Εγώ αν έλεγε η κ. Καραγεωργοπούλου κάτι τέτοιο και αντί να πει Δένδιας έλεγε Γεωργιάδης, θα της είχα κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση", λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης.

ΑΓΚΥΡΑ 11 Φεβ 2026 | 06:32

Τι θα συζητήσουν Μητσοτάκης και Ερντογάν σήμερα στην Αγκυρα: Οι στόχοι της Αθήνας και η απουσία Δένδια

Η Αθήνα εκτιμά ότι ο διάλογος που έχει αρχίσει εδώ και δυόμιση χρόνια πρέπει να συνεχιστεί γιατί έχει οδηγήσει σε σημαντικά κεκτημένα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ 10 Φεβ 2026 | 20:12

Παναγόπουλος: Να γιατί δεν παραιτείται από πρόεδρος της ΓΣΕΕ - Η ΠΑΣΚΕ απειλεί το ΠΑΣΟΚ με διάσπαση

Σε επιστολή συμπαράστασης της ΠΑΣΚΕ προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ περιλαμβάνονται ευθείες απειλές για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ στον χώρο των συνδικάτων

10 Φεβ 2026 | 19:35

Μ. Χρυσοχοΐδης: Προσοχή στα deep fake βίντεο - Αλλοιώνουν την πραγματικότητα

Αφορμή η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

ΕΕ 10 Φεβ 2026 | 19:25

Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε κατάλογο "ασφαλών χωρών" και νέες διαδικασίες ασύλου

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η δημιουργία ενιαίου καταλόγου "ασφαλών χωρών καταγωγής" σε επίπεδο ΕΕ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 10 Φεβ 2026 | 18:40

Πολάκης από Βουλή: "Χυδαία και προκλητική η αίτηση άρσης ασυλίας μου – Έχω καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες"

Ο Π. Πολάκης σημείωσε πως είναι η 13η φορά που αντιμετωπίζει τέτοια διαδικασία, λόγω κατάθεσής του στη δίκη για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΤΑΡΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ 10 Φεβ 2026 | 18:24

Στο στόχαστρο Φιντάν ο Δένδιας, μία μέρα πρίν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, κριτική και από Τσελίκ

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα αναμένεται να γίνει σε ένα πολωμένο κλίμα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 Φεβ 2026 | 17:54

Στην Άγκυρα την Τετάρτη ο Μητσοτάκης: Πότε θα συναντηθεί με τον Ερντογάν - Ποιοι υπουργοί θα τον συνοδεύσουν

Θα πραγματοποιηθεί η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ 10 Φεβ 2026 | 17:18

"Σπαρτιάτες": Αθώοι οι 11 κατηγορούμενοι βουλευτές και ο Ηλίας Κασιδιάρης για εξαπάτηση ψηφοφόρων

Η υπόθεση των Σπαρτιατών είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής Βασίλη Στίγκα περί μαφιόζικων μεθόδων εντός του κόμματος

ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ 10 Φεβ 2026 | 16:59

Παναγόπουλος: Αρνείται να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΓΣΕΕ παρά την κατακραυγή- Ερευνα και για πολιτικά πρόσωπα

Ορισμένοι ερμηνεύουν την παραμονή του στο πόστο, σαν μια προσπάθεια να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων κατάρτισης της ΓΣΕΕ

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 10 Φεβ 2026 | 16:40

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης δεν πρέπει να δει τον Ερντογάν, επιμένω για τις αμβλώσεις" - Τι λέει για τους "ψεκ"

"Με έχουν πει ακροαριστερή και ακροδεξιά, ακριβώς γιατί δεν υπάρχει ταμπέλα σε αυτό που πάμε να κάνουμε", είπε η Μαρία Καρυστιανού για το υπό ίδρυση κόμμα της

ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 10 Φεβ 2026 | 15:56

"Σπαρτιάτες": Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των 13 κατηγορουμένων - "Δεν προκύπτει καθοδήγηση Κασιδιάρη"

Η υπόθεση αφορά σε κατηγορίες για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος - "Δεν προκύπτει καθοδήγηση από τον Κασιδιάρη" - Οι κατηγορούμενοι σε πρώτο βαθμό είχαν αθωωθεί

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ 10 Φεβ 2026 | 15:33

Μητσοτάκης: Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η στήριξη της κτηνοτροφίας - Στόχος η εκρίζωση της ευλογιάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε εθνικό στόχο την αντιμετώπιση της ευλογιάς για την προστασία της ελληνικής κτηνοτροφίας

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 10 Φεβ 2026 | 14:33

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο άτυπος αρχηγός της "συνταγματικής" αντιπολίτευσης- Γιατί τον βάζει απέναντι η κυβέρνηση

Ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο διαθέτει ακροατήριο και την ικανότητα να διατυπώνει με ενάργεια την σκέψη του, αλλά το Σύνταγμα είναι και της απολύτου αρμοδιότητάς του

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 10 Φεβ 2026 | 14:08

Ελένη Καραγεωργοπούλου: Η "βελούδινη" επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την Πλεύση Ελευθερίας και τα "ναι μεν αλλά"

"Η απόφασή μου να συνεχίσω ως ανεξάρτητη Βουλευτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφορετικής πολιτικής στάθμισης" σημειώνει μεταξύ άλλων η κα Καραγεωργοπούλου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Φεβ 2026 | 13:53

Μαρινάκης για το επεισόδιο με δημοσιογράφο: "Δεν υπάρχει απειλή με νόμιμα μέσα - Μάχη ενάντια στην προπαγάνδα"

"Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος για άλλη μια φορά προέβη σε μια παραποίηση δεδομένων, η οποία συνιστά, ενδεχομένως να συνιστά, κάποια πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα", δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Φεβ 2026 | 13:46

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων [βίντεο]

Στη συνάντηση θα συζητηθούν διεξοδικά όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 10 Φεβ 2026 | 13:17

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οι 10 υπουργοί που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό και γιατί δεν πάει ο Δένδιας

Μαζί με τον Κ. Μητσοτάκη, στην Άγκυρα θα μεταβούν οι διπλωματικοί σύμβουλοί του πρωθυπουργού και δέκα κυβερνητικά στελέχη.

ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ 10 Φεβ 2026 | 13:09
ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ 10 Φεβ 2026 | 13:02

Μαρέβα Μητσοτάκη: "Το σημαντικό χτύπημα είναι στον ώμο" - Τι είπε ο Γ. Λιάγκας για τον τραυματισμό της

Ο παρουσιαστής της εκπομπής "Πρωινό" Γιώργος Λιάγκας δήλωσε πως "το σημαντικό χτύπημα είναι στον ώμο του ενός χεριού".

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10 Φεβ 2026 | 12:53

Υπόθεση Παναγόπουλου: Τι απαντούν ΥΠΟΙΚ και Υπ. Εργασίας για τα προγράμματα κατάρτισης

Τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας απαντούν σε δημοσιεύματα σχετικά με τις μεταφορές προγραμμάτων κατάρτισης από ευρωπαϊκούς πόρους στο ΕΣΠΑ και την υπόθεση Παναγόπουλου.

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 10 Φεβ 2026 | 12:27

Μακρόν: Επαινοι στην Ελλάδα - "Οι εμπορικές απειλές των ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει - Αναγκαία τα ευρωομόλογα"

Η Ελλαδα "έχει σημειώσει σημαντικές οικονομικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα δύσκολων, αλλά γενναίων μεταρρυθμίσεων", λέει ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 10 Φεβ 2026 | 12:16

Δημοσκόπηση Interview: Μείωση για Καρυστιανού, στάσιμος ο Τσίπρας - "Όχι" σε εμπλοκή του Παύλου Ντε Γκρες

Πρώτη με 26,9% η ΝΔ, η οποία καταγράφει διαφορά 14,9% από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 12% - Στάσιμα καταγράφονται τα ποσοστά για το εκκολαπτόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 10 Φεβ 2026 | 11:55

Άρση ασυλίας Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - "Η πιο χυδαία που μου έχουν κάνει"

"Η πιο χυδαία άρση ασυλίας που μου έχουν κάνει" σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Φεβ 2026 | 11:11

Επιμένει στην κόντρα με Βενιζέλο ο Μαρινάκης: Μας κατηγορεί αυτός που απαγόρευσε στη δικαιοσύνη να ερευνά υπουργούς

"Ο κ. Βενιζέλος τότε πρόσθεσε το "αμελητί", να σταματάει δηλαδή η δικαιοσύνη όταν συναντάει ένα όνομα πολιτικού", σημείωσε ο Π. Μαρινάκης αναφορικά με το αρ. 86 περί ευθύνης υπουργών.

ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 10 Φεβ 2026 | 10:48

Κυρανάκης: Κάτω από 5% η εισιτηριοδιαφυγή - Έχουν εννιαπλασιαστεί οι έλεγχοι στα ΜΜΜ

Το ίδιο χρονικό διάστημα οι έλεγχοι στο μετρό πενταπλασιάστηκαν - Το πρόστιμο για όποιον δεν έχει εισιτήριο είναι στα 100 ευρώ.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 10 Φεβ 2026 | 10:32

Πλεύση Ελευθερίας: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελένη Καραγεωργοπούλου - Έμεινε μόνο με 5 βουλευτές το κόμμα

Μετά την εξέλιξη αυτή, η δύναμη της ΚΟ περιορίζεται σε πέντε έδρες, ενώ αν χάσει έναν ακόμη, σταματάει να διαθέτει κοινοβουλευτική ομάδα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HURRIYET 10 Φεβ 2026 | 09:52

Βολές Φιντάν κατά Δένδια: Εμποδίζει την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης "διαθέτουν τόσο τη βούληση όσο και την ικανότητα" να επιλύσουν προβλήματα

10 Φεβ 2026 | 09:34

Οι θέσεις με τις οποίες προσέρχεται ο Μητσοτάκης στη συνάντηση κορυφής με τον Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες, θα θέσουν επί τάπητος των σύνολο των διμερών, περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 10 Φεβ 2026 | 09:10

Γεωργιάδης για Τέμπη: Αλλο αν έγινε λάθος στην διαχείριση του χώρου και να ζητήσουμε χίλια συγγνώμη, άλλο η συγκάλυψη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες περί συγκάλυψης και παράνομου φορτίου στην εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη έχουν καταρριφθεί.

"ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" 10 Φεβ 2026 | 08:43

Κόντρα Αλιβιζάτου-Βενιζέλου για το άρθρο 86: "Ηταν βήμα προς τα πίσω" - "Ποιος εισαγγελέας παρέκαμψε τη Βουλή;"

Έντονος διάλογος μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και του Ν. Αλιβιζάτου στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση.

ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 10 Φεβ 2026 | 07:20

Πλεύρης για τραγωδία στη Χίο: Η Αριστερά προσπαθεί να στοχοποιήσει το Λιμενικό -Ο Μαροκινός έχει πολυτελή υπεράσπιση

"Τα κόμματα της Αριστεράς δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η αλήθεια, τους ενδιαφέρει να συκοφαντήσουν το ελληνικό Λιμενικό", είπε ο Θάνος Πλεύρης.

10 Φεβ 2026 | 06:42

Στο... μάτι του Μαξίμου το ΠΑΣΟΚ - Νομικός "πόλεμος" με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Την τακτική "καρότο και μαστίγιο" εφαρμόζει το Μαξίμου απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που έχει βάλει στο "μάτι" μέρος των ψηφοφόρων του.

ΥΠ. ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Φεβ 2026 | 06:38

Παπαστεργίου για social media: Τα παιδιά μας κινδυνεύουν - Ερχονται απαγορεύσεις και περιορισμοί ανάλογα με την ηλικία

"Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προστατέψουμε τα παιδιά", τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 09 Φεβ 2026 | 21:21

Μητσοτάκης: "Η ελληνική γλώσσα ένα διαχρονικό, πολύτιμο, ανταλλακτήριο ιδεών"

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως τα ελληνικά στη μακρά τους διαδρομή γίνονται δανειστές και δανειζόμενοι όρων

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 09 Φεβ 2026 | 20:44

Προκλητικές δηλώσεις από τον Τσελίκ: "Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα"

Ο Ομέρ Τσελίκ, υπογράμμισε πως η τουρκική πλευρά, πάντα πρεσβεύει πως όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν

ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ 09 Φεβ 2026 | 19:59

Κοσμοσυρροή στο ΟΑΚΑ για την κοπή της πίτας του Κωστή Χατζηδάκη - Yπουργοί, στελέχη και φίλοι στην εκδήλωση

Το "παρών" έδωσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και γραμματείς της ΝΔ και πολλές εκατοντάδες πολιτών.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 09 Φεβ 2026 | 19:00

Κόντρα Λαζαρίδη - ΠΑΣΟΚ για τον "Φραπέ": "Προφυλακισμένος ο κουμπάρος του Ανδρουλάκη - Δυσωδία και διαφθορά"

Τώρα τι έχουν να πουν;" ρωτά ο κ. Λαζαρίδης με αφορμή την ποινική δίωξη στον Γιώργο Ξυλούρη - ΠΑΣΟΚ: "Σας ευχαριστούμε για το "ιδιοφυές" tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Φεβ 2026 | 18:56

ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Παναγόπουλου: Τα "γαλάζια παπαγαλάκια" επιχειρούν να κρύψουν τα κυβερνητικά φαινόμενα διαφθοράς

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "δεν ασκεί εξουσία, ούτε βάζει υπογραφές για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και εθνικών πόρων"

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 09 Φεβ 2026 | 18:46

Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση: Καταστρατηγήσατε το άρθρο 86 για να συγκαλύψετε ευθύνες σε Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι "η κυβέρνηση μας είπε σήμερα ότι αφού συγκάλυψε τις ευθύνες των Υπουργών της καταστρατηγώντας το άρθρο 86, τώρα είναι έτοιμη να διαμορφώσει μία τέλεια διάταξη του άρθρου 86

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Φεβ 2026 | 18:42

Επεισόδιο με Μαρινάκη και δημοσιογράφο: "Είστε θρασύδειλος - Μπορεί να υποστείτε τις συνέπειες του νόμου"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε θρασύδειλο τον δημοσιογράφο Χρήστο Αβραμίδη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Φεβ 2026 | 16:25

Π. Μαρινάκης: Δεν θα χρεωθεί η κυβέρνηση και η ΝΔ και τον κ. Παναγόπουλο

Ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο ναυάγιο της Χίου, μεταξύ άλλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Φεβ 2026 | 15:55

Μαρινάκης κατά Βενιζέλου: Οξύμωρο ο εμπνευστής του "αμελητί" να μας κατηγορεί για συνταγματικό λαϊκισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση το άρθρο 86 πρέπει πλέον να αλλάξει και σχολίασε την κριτική Βενιζέλου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 09 Φεβ 2026 | 15:05

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με κτηνοτρόφους την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να ανακοινωθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας - "Στόχος να ξαναχτίσουμε καλύτερα την ελληνική κτηνοτροφία"

ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ 09 Φεβ 2026 | 13:22

Παναγόπουλος: Το ανώνυμο τηλεφώνημα και η πισίνα στο εξοχικό της Αρκαδίας- Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το σκάνδαλο

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είχαν εδώ και καιρό υποψίες, ότι ο τρόπος ζωής του συνδικαλιστή, δεν ανταποκρινόταν στα εισοδήματά του,

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 09 Φεβ 2026 | 12:41

Υπόθεση Παναγόπουλου: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα - Και για άλλα 5 πρόσωπα

Ξεκίνησε η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για την υπόθεση Παναγόπουλου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ 09 Φεβ 2026 | 12:33

Καβγάς Άδωνι Γεωργιάδη - Ιάσονα Αποστολόπουλου: "Βλάπτετε την πατρίδα" - "Η λάσπη είναι το επάγγελμά σου"

Η αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε με αφορμή συνέντευξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου για την τραγωδία στη Χίο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Φεβ 2026 | 12:29

Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Στόχος η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων σε βάθος χρόνου

"Πρέπει να φτάσουμε στην κατάργηση των Πανελλαδικών μετά από μεταβατική περίοδο" σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

ΛΙΣΤΑ 09 Φεβ 2026 | 12:21

ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι "πράσινες" μεταγραφές της Επιτροπής Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα

Τα 44 ονόματα που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για την Επιτροπή Συμπαράταξης - Διεύρυνσης. Αναλυτικά τα κεντρικά στελέχη που συμμετέχουν.

«ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ» 09 Φεβ 2026 | 11:37

Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για "αναθεωρητικό λαϊκισμό"- Οι ειρωνείες για την πρόταση Μητσοτάκη

Ο Ευ. Βενιζέλος προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού για κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 09 Φεβ 2026 | 11:26

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας: 12 ερωτήσεις – απαντήσεις

Το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης που προωθεί ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Φεβ 2026 | 11:01

Γεωργιάδης: "Η Μαρέβα Μητσοτάκη εμπιστεύθηκε το ΕΣΥ, χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ, είναι καλά"

O Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι "το ΚΑΤ έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο" και αποκάλυψε ότι "είναι στα σκαριά μία πολύ μεγάλη δωρεά για το ΚΑΤ".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 09 Φεβ 2026 | 10:42

Το μήνυμα Δούκα στον υποψήφιο δήμαρχο των σοσιαλιστών στο Παρίσι: "Για τη δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη"

"Από τις 22 Μαρτίου να δώσουμε μαζί, στην Ευρώπη, τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για τη δημοκρατία στο Παρίσι, στη Γαλλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη".

ΜΕ ΤΟ «OK» ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 09 Φεβ 2026 | 10:26

Καραχάλιος σε Κασσελάκη για το νέο όνομα του κόμματος: "Κατέβασε την ταμπέλα, αλλιώς call your lawyer"

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε στο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας να μετονομαστεί το κόμμα, σε "Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Φεβ 2026 | 10:18

Κεραμέως: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης είναι 1.516 ευρώ

"Έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης και τον Μάρτιο θα υπάρξει τελική εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την αύξηση που θα ισχύσει από 1ης Απριλίου", δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 09 Φεβ 2026 | 06:26

Συνταγματική αναθεώρηση: Δύσκολη η συναίνεση των κομμάτων - Ενοχλημένη η κυβέρνηση με τον Βενιζέλο

Οι αντιδράσεις από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι δύσκολα η παρούσα Βουλή θα καταφέρει να συμφωνήσει έστω και στο απλό: στο ποια άρθρα δηλαδή θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

08 Φεβ 2026 | 18:10

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους – Ο πιο αντιθεσμικός Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης

Δριμεία επίθεση Τσουκαλά κατά Μητσοτάκη με αφορμή την Συνταγματική αναθεώρηση και το μήνυμα του πρωθυπουργού

«ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ» 08 Φεβ 2026 | 17:36

Τουρκικά ΜΜΕ: Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης

Φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ερντογάν είναι "έμπειροι ηγέτες" ως μήνυμα συνέχισης των "ήρεμων νερών"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 08 Φεβ 2026 | 17:09

Συγκινεί η Σέβη Βολουδάκη: "Τρία χρόνια μετά, ο πόνος δεν έφυγε, είναι μια ανοιχτή πληγή που μάθαμε να ζούμε μαζί της"

Η συγκινητική ανάρτηση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 08 Φεβ 2026 | 15:42
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 14:04
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 08 Φεβ 2026 | 13:35

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 13:20

Ανδρουλάκης: "Οι ευχές που δέχτηκα για τα γενέθλιά μου ήταν η πιο όμορφη υπενθύμιση των δεσμών που μας ενώνουν"

"Προχωράμε σταθερά, μαζί, έτσι για την αλλαγή" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 10:21

Μητσοτάκης: Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Μηδενική ανοχή στους διακινητές μεταναστών

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τραγωδία στη Χίο, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει καμία απολύτως ανοχή στους διακινητές μεταναστών.

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 07 Φεβ 2026 | 20:55

Τσίπρας: "Νέα μεταπολίτευση" και ρήξη με τα συμφέροντα – Επίθεση στην κυβέρνηση κατά την παρουσίση της "Ιθάκης"

"Βρίσκομαι ξανά εδώ, για να σας καλέσω να αρματώσουμε το πλοίο για νέα ταξίδια", σημείωσε ο πρωην πρωθυοπουργός κατά την παρουσάισητου βιβλίου Ιθάκη στα Ιωάννινα

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» 07 Φεβ 2026 | 16:42

"Δεν με τελείωσαν": Μηνύματα Κασσελάκη από το ΣΕΦ - Προτείνει αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας

​Στην ανάλυσή του για το σημερινό πολιτικό σκηνικό, υποστήριξε ότι το 2027 δεν θα είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση