Δημοσκόπηση μήνυμα της Metron: Φόβος για το 2017, δυσαρέσκεια, αδιέξοδα

Απρόβλεπτες εξελίξεις εντός του 2017 φοβάται το 60% των ελλήνων σύμφωνα με νέο γκάλοπ της Metron Analysis. Η ΝΔ προηγείται με ισχυρό προβάδισμα σχεδόν 10 μονάδων

dimoskopisi-minuma-tis-metron-fobos-gia-to-2017-dusareskeia-adieksoda
SHARE THIS
0
SHARES

Την εικόνα απόρριψης και κατάρρευσης του κυβερνητικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μαζί με το αίσθημα διαλυτικής ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία, αποτυπώνει γκάλοπ της Metron Analysis για την τηλεόραση του ΑΝΤ όπου εμφανίζει τη ΝΔ προηγείται με 10,2%. 

Συντριπτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ τα ποιοτικά χαρακτηριστικά 

Το 81% των ερωτηθέντων αξιολογούν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης.

Εξι στους 10 έλληνες ( ποσοστό 60% )θεωρεί ότι οι εξελίξεις στη χώρα το 2017 θα είναι «μάλλον απρόβλεπτες» έναντι 38% που κρίνει ότι θα είναι προβλέψιμες.

 

Το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα τα πάει χειρότερα το 2017

Το 67% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πάει χειρότερα, 19% πως θα πάει όπως μέχρι τώρα και μόλις 12% πιστεύει ότι θα τα πάει καλύτερα.

 

Αρνητική η επίδοση και στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους

Οι 8 στους 10 (ποσοστό  79%)  αποτιμούν αρνητικά τις επιδόσεις της  κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και μόνο έαν   16% απαντά  θετικά.

Ενώ το 68% εμφανίζεται αρνητικό και ως προς την «17ωρη διαπραγμάτευση» του Πρωθυπουργού μετά το δημοψήφισμα. Μόλις το  24% την αξιολογεί θετικά.

«Μετανιώνουν» για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα!

 

Από τα πλέον ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία δείχνει να  «μετανιώνει» για την ψήφο στο δημοψήφισμα όπου υπενθυμίζεται πως το 61,31% συντάχθηκε με την θέση της κυβέρνησης υπέρ του ΟΧΙ.      

Συγκεκριμένα το 67% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά (!) το δημοψήφισμα και την επιλογή στήριξης του «όχι» από την κυβέρνηση.  

Προβάδισμα με 10,2 για τη ΝΔ 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόθεση με αναγωγή

Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ έχει διαφορά 14,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σχηματίζεται επτακομματική Βουλή.

Ειδικότερα. η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9% ο ΣΥΡΙΖΑ 22,3%. Τρίτο κόμμα η ΧΑ με 8%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,2%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 7%

 

Καταλληλότερος Πρωθυπουργός

Προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 21% των αυθόρμητων απαντήσεων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%. Ενα ποσοστό 46% εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι καλύτερος.

 

 

Επιπτώσεις από την εκλογή Τραμπ

Για την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ το 33% εκτιμούν ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, το 39% εκτιμούν ότι θα είναι ουδέτερες και 19% θετικές.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook