Advertisement
opap
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Follow us

Δημοσκόπηση Real Polls: Κοντά στο 30% η ΝΔ - Δεύτερο αλλά στάσιμο το ΠΑΣΟΚ, σε ελεύθερη πτώση η Πλεύση Ελευθερίας

Η δημοσκόπηση δείχνει το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει 27% στην πρόθεση ψήφου και 31,5% στην πρόβλεψη αποτελέσματος. Σημαντική πτώση για την Πλεύση Ελευθερίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΛΠΗ

Σε ποσοστά γύρω από το 30% φαίνεται πως σταθεροποιείται η ΝΔ, με την Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και το ΠΑΣΟΚ να επανακάμπτει στη δεύτερη θέση, χωρίς όμως να σημειώνει κέρδη.

Η νέα δημοσκόπηση της Real Polls για το Protagon, επιβεβαιώνει την πολιτική ρευστότητα διαρκείας –μια ατελής πόλωση με ένα μόνο κυρίαρχο κόμμα και την αντιπολίτευση κατακερματισμένη– όπως και τη σταθεροποίηση της ΝΔ στην περιοχή πάνω από το 31% στην πρόβλεψη αποτελέσματος, ποσοστό πάνω από αυτό των ευρωεκλογών του περυσινού Ιουνίου (28,31%), αλλά σταθερά και σημαντικά χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2019 (39,85%) και του 2023 (40,79% και 40,56%).

Δημοσκόπηση Real Polls: Κοντά στο 30% η ΝΔ - Δεύτερο αλλά στάσιμο το ΠΑΣΟΚ, σε ελεύθερη πτώση η Πλεύση Ελευθερίας

Η δημοσκόπηση δείχνει το κυβερνών κόμμα να λαμβάνει 27% στην πρόθεση ψήφου και 31,5% στην πρόβλεψη αποτελέσματος, οριακά χαμηλότερα από τις αντίστοιχες μετρήσεις της έρευνας του Μαΐου (27,7% και 31,9%). Φυσικά, η ΝΔ είναι μακράν το πρώτο κόμμα, με ποσοστά τριπλάσια του δεύτερου στην πρόθεση ψήφου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτή την έρευνα έχει η σημαντική πτώση της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς μετρήθηκε στο 8,8% (από 14,1% στην έρευνα του Μαΐου), με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επανακάμπτει στη δεύτερη θέση. Η επιστροφή και δημοσκοπικά στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρέπει να αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς στη Χαριλάου Τρικούπη: το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λαμβάνει 9% στην πρόθεση ψήφου (υποχωρώντας οριακά σε σύγκριση με το 9,2% του Μαΐου), και φαίνεται ότι τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα και μείωναν την απήχηση του κόμματος παραμένουν. Το 13% ως πρόβλεψη είναι οριακά υψηλότερο από τη μέτρηση του Μαΐου (12,9%) επίδοση του κόμματος στις ευρωεκλογές πέρυσι (12,79%).

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ REAL POLLS

Διαβάστε Επίσης

Από τη μεγάλη πτώση της Πλεύσης Ελευθερίας ενισχύονται τρία κόμματα: η Ελληνική Λύση, η οποία αναρριχήθηκε ξανά στην τέταρτη θέση με 7,2% στην πρόθεση ψήφου (από 5,3% τον Μάιο), ο ΣΥΡΙΖΑ, που "τσίμπησε" στο 4,9% (από 3,7%), και το ΜέΡΑ25, που πιάνει πλέον το όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης (από 1,9% τον Μάιο). Το ΚΚΕ είναι στην πέμπτη θέση, σχεδόν σταθερό, με 6,2% (6,4%).

Η ίδια εικόνα παραμένει στην πρόβλεψη αποτελέσματος, που φέρνει τη ΝΔ στο 31,5%, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 13% και την Πλεύση Ελευθερίας στο 12,3% (από 18,9% τον Μάιο). Στην τέταρτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 8,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,9%. Η ιδιαιτερότητα σε αυτή τη μέτρηση –της πρόβλεψης αποτελέσματος– είναι ότι άλλα τρία κόμματα, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,7%, η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου με 3,6% και το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη με 3,2%, μπαίνουν στη Βουλή.

Ο προβληματισμός για την αδιέξοδη ρευστότητα στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, κάτι που είδαμε και στις προηγούμενες έρευνες, εξακολουθεί να εντοπίζεται από τους πολίτες στο θέμα της ηγεσίας. Στο ερώτημα "Ποιο από τα παρακάτω πρόσωπα θα μπορούσε να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης και να την οδηγήσει στην κυβέρνηση;", οι απαντήσεις είναι συντριπτικές: Το 54,3% απαντά "κανένας", ένα 13,5% ο Αλέξης Τσίπρας, στο 11,6% βρίσκεται η κυρία Κωνσταντοπούλου και μόλις στο 5,6% ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ REAL POLLS

Ο δείκτης δυσφορίας των πολιτών σχετικά με τους πρωταγωνιστές στον χώρο της Κεντροαριστεράς εντοπίζεται και σε μια δεύτερη ερώτηση, σχετικά με τις απόψεις τους για την αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται τελευταία στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Το 73% πιστεύει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να κρατηθούν στο προσκήνιο συγκεκριμένοι πολιτικοί και πολιτευτές.

Στο μεταξύ, και καθώς διακινείται η παραφιλολογία για επιστροφή του κ. Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή στο πλαίσιο του περίφημου rebranding, και καθώς αυτή η παραφιλολογία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τα γεγονότα του δημοψηφίσματος και των capital controls επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το πώς οι πολίτες στέκονται απέναντι σε εκείνη την κρίσιμη περίοδο.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων, το 73%, απαντούν "ναι" και "σίγουρα ναι" στο ερώτημα αν τα γεγονότα αυτά συνεχίζουν να επηρεάζουν την άποψη που έχουν για τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου. Μόνο ένα 25% θεωρεί ότι τα γεγονότα αυτά συνέβαλαν στο να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Παρ’ όλα αυτά, ένα 56% θεωρεί ότι για τα γεγονότα αυτά δεν είχε αποκλειστικά την ευθύνη η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αν υπάρχει ένα σχετικά θετικό σημείο για την εικόνα του κ. Τσίπρα, αυτό προκύπτει από την ερώτηση "Ποιος Πρωθυπουργός άσκησε, κατά τη γνώμη σας, την αποτελεσματικότερη εξωτερική πολιτική;".

Σε αυτό το ερώτημα ο κ. Τσίπρας έρχεται τρίτος με 14,6%, με δεύτερο τον Κώστα Αλ. Καραμανλή (19,2%) και πρώτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (28,5%) –και αυτό με τη σειρά του λέει πολλά για την άστοχη κριτική που δέχεται τελευταία, κυρίως από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος σε αυτή τη μέτρηση εντοπίστηκε τελευταίος με ένα γλίσχρο 2,7%.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ REAL POLLS

Για την κυβέρνηση το μεγαλύτερο αγκάθι παραμένει η ακρίβεια. Είναι το πρώτο που απασχολεί τους πολίτες, με δεύτερο το ΕΣΥ και τρίτο τους χαμηλούς μισθούς, με τους πολίτες να θεωρούν ότι για την υψηλή ακρίβεια ευθύνεται κυρίως η κυβέρνηση σε ποσοστό 67%, ενώ μόλις ένα 9,7% υιοθετεί την εξήγηση της "εισαγόμενης ακρίβειας".

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ REAL POLLS

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Κι όμως, μπορείς να δεις πρώτος από όλους την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί παρουσιάζει το νέο του φιλμ "Ένα απλό ατύχημα", που θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 16 Οκτωβρίου.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 06 Οκτ 2025 | 20:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "Η άμεση κλήτευση και κατάθεση όλων των ανωτέρω, χωρίς εξαιρέσεις και καθυστερήσεις, είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας πλήρους και αντικειμενικής εικόνας της υπόθεσης"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 06 Οκτ 2025 | 16:57

Ανδρουλάκης: "Ο Μητσοτάκης να βάλει στην άκρη τα παιχνίδια και να ενημερώσει για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας μας οδηγούν σε επικίνδυνα γεωπολιτικά μονοπάτια

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 06 Οκτ 2025 | 15:38

Ειρωνική ανάρτηση Διαμαντοπούλου για Τσίπρα: Προκαλεί την 7η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει τον "κατακερματισμό"…

Το ειρωνικό σχόλιο της Αννας Διαμαντοπούλου για το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 06 Οκτ 2025 | 13:08

Φλωρίδης για παραίτηση Τσίπρα: Άντε πάλι από την αρχή, στο πεζοδρόμιο - Η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα

Πώς σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης την είδηση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:26

Καρφιά Πολάκη για παραίτηση Τσίπρα: "Άρα η συζήτηση δεν γινόταν ερήμην - Καλές θάλασσες με την 5η διάσπαση"

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε σε ανάρτησή του μία φωτογραφία με ένα σκάφος με κόκκινα πανιά να οδεύει σε παγόβουνο.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΕΠΟ 06 Οκτ 2025 | 12:25

Ραγκούσης για δικαστική διαμάχη με τον Αλ. Ζαβό και το κλείσιμο ινστιτούτου: Η Δικαιοσύνη μίλησε καθαρά

"Σήμερα, με τη δικαστική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι η επιλογή εκείνη δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και νομικά ακέραιη", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 06 Οκτ 2025 | 12:11

Παπαδημούλης για παραίτηση Τσίπρα: Η ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία διψά για μια πολιτική αλλαγή

"Μακάρι η σημερινή απόφαση και τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα να συμβάλλουν στο να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει.

ΑΝΟΙΓΜΑ 06 Οκτ 2025 | 12:01

Καραμέρος για παραίτηση Τσίπρα: "Πράξη υπέρβασης" από τον ηγέτη του προοδευτικού χώρου

"Το μήνυμα σε όλους εμάς είναι η προοπτική για ένα ταξίδι σε πιο όμορφες θάλασσες", αναφέρει ο Γιώργος Καραμέρος.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 06 Οκτ 2025 | 11:38

Ο Θοδωρής Δρίτσας στη θέση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: "Θα κρατήσω την έδρα, δεν έχω άλλη επιλογή"

Ο Θοδωρής Δρίτσας είναι πρώτος επιλαχών για να πάρει την έδρα του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή μετά την παραίτησή του.

ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 11:06

Ενόχληση στη Χαριλάου Τρικούπη για την παρέμβαση Δούκα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πριν τοποθετηθεί, ας ενημερωθεί"

Ο Χάρης Δούκας ζήτησε "κάθαρση" με αφορμή δημοσιεύματα για εμπλοκή "πράσινου" στελέχους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

85 06 Οκτ 2025 | 10:05

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου - Τα συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικό Ανδρέας Θεοφίλου, αγωνιστής της Αριστεράς.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Οκτ 2025 | 20:54

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αποχαιρετώ τον Γιώργο Κασιμάτη με τον σεβασμό που του αρμόζει

Με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά τον Γιώργο Κασιμάτη.

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Οκτ 2025 | 16:02

Τσίπρας: Χρήσιμη η αριστερά που δεν το βάζει στα πόδια, όταν τολμά να πάρει την ευθύνη της διακυβέρνησης

"Η αριστερά είναι χρήσιμη, ιδίως στα δύσκολα" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ 05 Οκτ 2025 | 14:45

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πρασιανάκης.

Εφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νομικός Γιώργος Πρασιανάκης.

ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ 04 Οκτ 2025 | 18:37

Μετωπική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ και "πράσινο" στέλεχος που δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στη Θεσσαλία - Ο Χάρης Δούκας ζητά διαγραφές

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ΚΥΔ και να δήλωνε δημόσιες εκτάσεις στην Κάρλα στη Θεσσαλία.

04 Οκτ 2025 | 15:03

Ο Τσίπρας απάντησε σε φοιτητές της Σορβόννης για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε πρώτη φορά για το ενδεχόμενο να δημιουργήσει νέο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο εσωτερικό της χώρας γίνεται ερήμην του.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Οκτ 2025 | 13:58

Τσουκαλάς: Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωσης

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνεχή εργαλειοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ανέφερε ότι "υπάρχουν δομικά προβληματικές πρόνοιες του άρθρου 86 που επιτρέπουν στην πλειοψηφία να κουκουλώσει".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 04 Οκτ 2025 | 13:10

Φάμελλος: Κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η Δεξιά

"Για να φύγει η δεξιά μια ώρα αρχύτερα και να ανασάνει η πατρίδα μας και ο Ελληνικός λαός", τόνισε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΝΔ 04 Οκτ 2025 | 08:05

Ανησυχία στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της απεργίας πείνας του Ρούτσι - Φουντώνει το κίνημα των Τεμπών

Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ μετά τη δήλωση Δένδια για τον Πάνο Ρούτσι - Πυροσβεστικό ρόλο έπαιξε η επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

03 Οκτ 2025 | 22:30

Αλέξης Τσίπρας από Σορβόννη: Η Ευρώπη είναι μια ήπειρος με λάθος ηγεσία

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη μίας "προοδευτικής στροφής" τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 03 Οκτ 2025 | 15:10

Ανδρουλάκης: Είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα να εμποδίζεις τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει υπουργούς;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε το γεγονός ότι εξαιτίας του άρθρου 86 δεν προχώρησε η διερεύνηση πολιτικών προσώπων σε αλλεπάλληλες δικογραφίες, όπως είπε η Λάουρα Κοβέσι.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 Οκτ 2025 | 10:40

Τσίπρας για Γάζα: "Γεράκι του πολέμου" ο Μπλερ - Διεθνής πειρατεία κόντρα στους ακτιβιστές της ειρήνης"

"Να εγκαταλείψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες την παθητική τους στάση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου" είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Οκτ 2025 | 10:38

Νέες κινητοποιήσεις "Στο Κόκκινο": "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς είμαστε 3,5 μήνες απλήρωτοι"

Για "ρεκόρ εργοδοτικής ασυνέπειας που είχαμε αντιμετωπίσει και επί των ημερών Κασσελάκη", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 03 Οκτ 2025 | 10:19

Η κοινή φωτογραφία Μπακογιάννη - Τσίπρα στο Στρασβούργο: "Μία από τις καλύτερες ομάδες"

Η κ. Μπακογιάννη έγραψε ότι οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Κύπρου χαρακτηρίστηκαν "ως μία από τις καλύτερες ομάδες του Συμβουλίου".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων - Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

"Εχουμε έναν κοινό στόχο με τον Νίκο Ανδρουλάκη - Θέλουμε πολιτική αλλαγή", τόνισε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Χάρης Δούκας

ΟΧΙ ΤΑΝΚΣ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Οκτ 2025 | 13:29

Τσουκαλάς για ΝΔ: Πιάνονται με την γίδα στην πλάτη και μετά λένε ότι είναι οι γενναίοι που θα καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι χθες έπαιζε κρυφτό για τον κ. Μυλωνάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 02 Οκτ 2025 | 11:37

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει στόχο να γίνει κυβέρνηση και η ΝΔ να πάει στην αντιπολίτευση

"Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν στόχο: Η Νέα Δημοκρατία να πάει στην αντιπολίτευση και να γίνει το ίδιο κυβέρνηση", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΝΔ 02 Οκτ 2025 | 09:54

Μ. Λαζαρίδης: "Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, θα καθόμουν σπίτι μου - Δεν υπάρχει λόγος να κάνει κόμμα"

"Αν ήμουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το 1993 είχε ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ, θα καθόμουν στο σπίτι μου", δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης.

ΝΕΑ ΡΩΓΜΗ 02 Οκτ 2025 | 09:46

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Κατσανιώτης της ΝΔ υπέρ της κλήσης του "Φραπέ" και του "Χασάπη" στην Εξεταστική

Ερωτώμενος για το εάν θα πρέπει να εξεταστούν και ο "Φραπές" και ο "Χασάπης", ο γαλάζιος βουλευτής είπε "και ο μπακάλης εάν χρειάζεται".

ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 02 Οκτ 2025 | 08:41

Η αγκαλιά Τσίπρα και Πιπιλή στο Στρασβούργο: "Επιτέλους, βρήκαμε κάτι να μας ενώνει"

Η κ. Πιπιλή αναφέρθηκε μάλιστα και στην κοινή τους αγάπη για τον Παναθηναϊκό, γράφοντας: "Επιτέλους! Βρήκαμε κάτι να μας ενώνει".

ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ 'ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 01 Οκτ 2025 | 22:06

Ν. Ανδρουλάκης: Όραμά μας είναι μια Ελλάδα για όλους, που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για μια χώρα συμπεριληπτική

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 01 Οκτ 2025 | 19:03

Συνεχίζεται η κόντρα Αυγενάκη - Κασσελάκη: Ανάρτησε τα έγγραφα μεταβίβασης ακινήτου - "Η συνέχεια στα δικαστήρια"

Με την ανάρτηση του, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε την δήλωση Πόθεν Έσχες του κ. Αυγενάκη για να ισχυριστεί ότι η αγοραπωλησία δεν έγινε

ΠΑΣΟΚ 01 Οκτ 2025 | 13:28

Τσουκαλάς: Μετά την πίεσή μας και τις συνεχείς αποκαλύψεις, ο Μυλωνάκης επιτέλους εξαναγκάστηκε να έρθει στην Εξεταστική

Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή Μυλωνάκη να κληθεί ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 01 Οκτ 2025 | 12:54

Ανδρουλάκης: Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους - Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή

"Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΚΑΦΕΝΕΙΟ 01 Οκτ 2025 | 12:50

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης σε κόντρα με την Ομάδα Αλήθειας για τα "χαμένα βαγόνια στα Τέμπη"- Το βίντεο που τον εκθέτει

Σε πολλές τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (ΠΑΣΟΚ) διέψευδε ότι μίλησε ποτέ για χαμένα βαγόνια, αλλά το βίντεο τον διαψεύδει.

ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 21:48

Δημοσκόπηση ALCO: Δένδιας και Πιερρακάκης οι πιο πετυχημένοι υπουργοί - Το 70% ήθελε μείωση ΦΠΑ

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης προηγούνται και στο σύνολο, όπως και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ DATA CONSULTANTS 30 Σεπ 2025 | 18:04

Δημοσκόπηση στη Δυτ. Ελλάδα: Πρώτη αλλά αποδυναμωμένη η ΝΔ, με μόλις 1% διαφορά από πιθανό "κόμμα Καρυστιανού"

Η εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό που καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 30 Σεπ 2025 | 15:32

Πηγές ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

"Μάταιος κόπος. Η αμηχανία μπροστά στην ευθύνη για διακοπή των επιδοτήσεων των αγροτών είναι παραπάνω από φανερή", αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Σεπ 2025 | 13:27

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα Μ. Λαζαρίδη - Μ. Αποστολάκη - "Γελάει ο κόσμος" - "Να μη δουλευόμαστε"

Η καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΣΤΟΝ ALPHA 29 Σεπ 2025 | 20:28

Δημοσκόπηση Alco: Στο 24% η ΝΔ, στο 19% οι αναποφάσιστοι - Συγκάλυψη και διαφθορά στην κυβέρνηση βλέπουν 7 στους 10

Η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, η οποία διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, ενώ την ίδια ώρα η Πλεύση Ελευθερίας δείχνει να "ξεφούσκωσε" δημοσκοπικά - Πώς αυτοπροσδιορίζονται οι αναποφάσιστοι

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Στην τελική ευθεία η έκδοση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Gutenberg

ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ 29 Σεπ 2025 | 18:31

Συνεδριάζει την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια θέματα θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

ΠΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ 29 Σεπ 2025 | 16:26

Αλέξης Τσίπρας: Το Πόθεν Έσχες του πρώην πρωθυπουργού - Τα εισοδήματα από βραβεία και το ινστιτούτο με το όνομά του

Τα στοιχεία της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Σεπ 2025 | 12:33

Ανδρουλάκης από Χίο: Πλήρες σχέδιο συγκάλυψης από την κυβέρνηση για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ - Αδιανόητο και προσβλητικό

"Μιλάμε για πράγματα αδιανόητα, προσβλητικά και για τις μνήμες των ανθρώπων και περιφρονητικά για τη νοημοσύνη του λαού", τόνισε.

ΒΟΥΛΗ 29 Σεπ 2025 | 12:22

Πόθεν έσχες: Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη - Εισόδημα 128.000€ και καταθέσεις ένα εκατ. ευρώ

Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 28 Σεπ 2025 | 17:15

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το Μαξίμου όχι μόνο γνώριζε αλλά και ενορχήστρωνε την επιχείρηση των παράνομων επιδοτήσεων

"Οι διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας[...]είναι ενδεικτικοί του ύφους και του ήθους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 28 Σεπ 2025 | 11:13

Παύλος Γερουλάνος: Το πολιτικό έδαφος είναι εξαιρετικά εύφορο για το ΠΑΣΟΚ - Οι συνεργασίες δεν είναι μέσα στο ραντάρ

"Η ανατροπή στις εκλογές είναι πλέον υπόθεση κινητοποίησης των ανθρώπων οι οποίοι δεν πάνε στην κάλπη"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 27 Σεπ 2025 | 21:57

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσκεψη στα μαστιχοχώρια της Χίου

Το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Βολισσό που επλήγη από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δημοφιλία 55,1% για τον Χάρη Δούκα - Οι Αθηναίοι συμφωνούν με τις παρεμβάσεις του Δήμου

Tο 48,9% πιστεύει ότι ο Χάρης Δούκας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα στη θητεία του απ' ό,τι είχε ο προηγούμενος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 15:11

Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ουρά της Κωνσταντοπούλου και του Βαξεβάνη η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Το ένα λάθος μετά το άλλο

"Η απελπισία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής οδηγεί την ηγεσία του από το ένα λάθος στο άλλο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 13:36

ΠΑΣΟΚ: Ένοχη η σιωπή του Μαξίμου για τον Μυλωνάκη - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατάπιε τη γλώσσα του

"Πέντε ώρες μετά την ανακοίνωση μας και το Μαξίμου συνεχίζει την ένοχη σιωπή" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 12:07

Στο Ηρώδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη - Η χειραψία με την Μαρίνα Σταυράκη [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ηρώδειο μαζί με τον ηθοποιό Μιχάλη Αεράκη, για να παρακολουθήσουν την αρχαία τραγωδία "Ανδρομάχη" του Ευρυπίδη.

ΠΑΣΟΚ 26 Σεπ 2025 | 11:09

Επιμένει ο Γερουλάνος: Οι απόψεις και οι αγωνίες δεν συνιστούν αμφισβήτηση - Μικρό το παράθυρο ευκαιρίας

Ο Παύλος Γερουλάνος επέμεινε ότι το κόμμα έχει μικρό χρονικό περιθώριο για να "ξεκολλήσει η βελόνα".

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 26 Σεπ 2025 | 10:12

"Ποιος είναι ο Μάκης;": Οι επίμονες ερωτήσεις της Μιλένας Αποστολάκη στον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κυριάκος Μπαμπασίδης δήλωσε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο "Μάκης" της επίμαχης συνομιλίας.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 09:38

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να αποπέμψει τον Μυλωνάκη - Ο Σαλμάς επιβεβαιώνει τον Μπουκώρο

"Το ότι γνώριζε για τις επισυνδέσεις και ενημέρωνε τους εμπλεκόμενους, θέτει μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΣΤΟ STAR 25 Σεπ 2025 | 21:03

Δημοσκόπηση GPO: Αγγίζει το 20% το "κόμμα Τσίπρα" - 1 στους 2 θέλει προσφυγή στις κάλπες και κυβέρνηση συνεργασίας

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7% με πτώση μιας μονάδας σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο - Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια, φορολογικές ρυθμίσεις και χαμολά εισοδήματα

"Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ "ΠΙΑΣΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ" 25 Σεπ 2025 | 15:25

Πηγές ΝΔ για την Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ "ουρά" της Κωνσταντοπούλου - Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιδράσεις

Πηγές της ΝΔ χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ ""ουρά" της της Ζ. Κωνσταντοπούλου", καταμαρτυρώντας του παραποίηση γεγονότων στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή.

ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 13:24

"Τα πήρε" ο Ανδρουλάκης: Σε λάθος κατεύθυνση οι δηλώσεις Γερουλάνου, "σεβασμός στους συγγενείς" είπε στην Διαμαντοπούλου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε εκ νέου ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 25 Σεπ 2025 | 13:09

Νέα εμφάνιση Τσίπρα: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης

Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:41

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κλήση του Γιώργου Μυλωνάκη ως μάρτυρα

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για νέα στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή του Γεωργίου Μυλωνάκη στην υπόθεση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Σεπ 2025 | 12:19

"Αδειάζει" την Διαμαντοπούλου ο Τσουκαλάς: Η κ. Καρυστιανού είναι σύμβολο, πιστεύω ότι θα επαναδιατυπώσει

"Πιστεύω ότι και η ίδια θα επαναδιατυπώσει αυτό το οποίο είπε, ώστε να έχουμε μία καθαρή εικόνα", είπε ο κ. Τσουκαλάς.

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ 24 Σεπ 2025 | 15:48

Ξαφνικά "τρικυμία" στο ΠΑΣΟΚ: Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ξαναφούντωσαν την γκρίνια για τον Ανδρουλάκη

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πείθει ως υποψήφιος πρωθυπουργός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 12:09

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ να μην γίνει ούτε Καρυστιανού ούτε Κωνσταντοπούλου

"Εμείς θέλουμε μια χώρα με πολιτική ηρεμία" είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 11:23

Η απάντηση Ανδρουλάκη στις αιχμές Γερουλάνου και Δούκα για "βελόνες" και συνεργασίες

"Ακούω ερωτήματα που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, διότι έχουν απαντηθεί και από μένα και από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση επιχειρεί "ξυλόλιο 2" στα Τέμπη - Έκανε δήλωση και ο Τσίπρας που οργάνωσε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι

Όσον αφορά το αίτημα Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Παρέμβαση Τσίπρα για απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Η άρνηση εκταφής των παιδιών είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

"Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Σεπ 2025 | 07:48

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήξερε μετά τα Τέμπη να στείλει επιστολή στον Ντογιάκο, αλλά τώρα δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

"Όποτε θέλουν παρεμβαίνουν, όποτε δεν θέλουν, δεν παρεμβαίνουν", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 23 Σεπ 2025 | 22:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάθεση σειράς εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν σε αυτήν, ζητούν την κατάθεση μιας σειράς κρίσιμων, κατ' αυτούς, εγγράφων

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Σεπ 2025 | 13:15

Ο Σακελλαρίδης έριξε άκυρο στον Τσίπρα και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του: "Μου είπε η Ράνια να πάω στο νοσοκομείο"

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκλεισε την... πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένιωσα έναν πόνο, τρόμαξα, ήταν κρίσιμο που μου είπε η Ράνια να πάω στον γιατρό", είπε για την περιπέτεια της υγείας του.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ 23 Σεπ 2025 | 12:57

Οι 4 προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και την προστασία των δανειοληπτών

"Το ιδιωτικό χρέος είναι δίδυμος αδελφός της ακρίβειας, περιορίζοντας το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών και απειλώντας τη βιωσιμότητα επιχειρήσεων" τονίζει το ΠΑΣΟΚ.