Διπλή «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα του Σεπτεμβρίου

Διπλή «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα του Σεπτεμβρίου και από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων αλλά και από τον ΕΝΦΙΑ.

dipli-trupa-sta-forologika-esoda-tou-septembriou
SHARE THIS
0
SHARES

Τεστ Σεπτεμβρίου: αρνητικό. Η αποστολή των διπλών εκκαθαριστικών κατά τον προηγούμενο μήνα σε εκατομμύρια νοικοκυριά –και ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων- είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα του Σεπτεμβρίου και από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων αλλά και από τον ΕΝΦΙΑ.

Η υστέρηση του Σεπτεμβρίου μόνο από τον φόρο εισοδήματος  φυσικών προσώπων, διαμορφώθηκε στα 177 εκατ. ευρώ ενώ 69 εκατ. ευρώ ήταν η «τρύπα» και από τον ΕΝΦΙΑ. Για να καλύψει την «τρύπα» το υπουργείο Οικονομικών «γκρέμισε» τις δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και τις επιστροφές φόρου.

Αρκεί να σημειωθεί ότι οι δαπάνες του ΠΔΕ για τον Σεπτέμβριο ήταν μειωμένες κατά 315 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου ενώ οι επιστροφές φόρου συγκρατήθηκαν κατά 105 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Με αυτά τα δεδομένα, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 4,795 δισ. ευρώ έναντι στόχου 2,521 δισ. ευρώ.  

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook