
"Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια. Κατά τη συνάντηση, επανέλαβα τις γνωστές μου θέσεις σχετικά με το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη", τονίζει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.
Και συνεχίζει: "Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή και με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε, από σήμερα η ευθύνη της φροντίδας του Μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.
Καλή τους τύχη”.
Πρωτοβουλία Δένδια οι συναντήσεις με Δούκα και Χρυσοχοΐδη
Ένα 24ωρο μετά την ψήφιση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να συζητήσουν για τον καθαρισμό του μνημείου.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων πάντως δεν έχει φροντίσει για καμία παρέμβαση, αντίθετα όταν ετέθη θέμα για τις δικές του ευθύνες, απάντησε με μια ανάρτηση μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και με τον κ. Ρούτσι.
Η τροπολογία πέρασε χθες από τη Βουλή με 159 ψήφους και πλέον η αρμοδιότητα για την συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου περνά στο υπουργείο Άμυνας, ενώ η φύλαξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Δένδιας κάλεσε σήμερα στις 9 το πρωί τον Χάρη Δούκα και συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο καθαρισμός του μνημείου, αρμοδιότητα την οποία έχει και ο δήμος Αθηναίων.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε δήλωσε πως "εγώ αυτό το οποίο αναμένω από το Υπουργείο Άμυνας είναι να έρθει πολύ σύντομα με μία πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναδειχθεί το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr