Εκδήλωση Άδωνι: Παιδιά διάβαζαν αρχαία σε σκύλους

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης μαζί με τους δυο του γιους τον Περσέα και τον Αλκαίο.

ekdilwsi-adwni-paidia-diabazan-arxaia-se-skulous
SHARE THIS
0
SHARES

Μια ξεχωριστή εκδήλωση οργάνωσε η «Ελληνική Αγωγή» που διευθύνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου. 

Η εκδήλωσε είχε τρεις άξονες: Το παιδί, τον σκύλο και το βιβλίο. Τα παιδιά που μαθαίνουν αρχαία ελληνικά στην Ελληνική Αγωγή βρέθηκαν όλα μαζί και διάβασαν βιβλία σε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «ακροατές».

«Οι μαθητές μας διάβασαν σε γλυκύτατα και υπομονετικά σκυλάκια, αποσπάσματα από την αρχαία ελληνική γραμματεία», αναφέρει tweet της Ελληνικής Αγωγής. 

Όπως λένε, έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά, ακόμη και εκείνα που είτε λόγω δυσλεξίας είτε από ιδιοσυγκρασιακή συστολή, αποφεύγουν να κάνουν ανάγνωση και να «εκθέσουν εαυτόν»- με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν δεσμούς αγάπης με το λογοτεχνικό κείμενο-, παρουσία σκύλου διαβάζουν αβίαστα γιατί αισθάνονται ότι δεν κρίνονται.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης μαζί με τους δυο του γιους τον Περσέα και τον Αλκαίο. Μαζί με τον Περσέα χάιδεψαν για ώρα έναν από τους ειδικά εκπαιδευμένος σκύλους της εκδήλωσης ενώ ο μικρός Αλκαίος διάβασε σε ένα λαμπραντόρ ένα αρχαίο κείμενο.
 

ΦΩΤΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook