Ένταση με την Παπασπύρου στη Βουλή για τα σκάνδαλα

Στον αντίποδα η κυρία Παπασπύρου προχώρησε με τη σειρά της σε καταγγελίες αποκαλύπτοντας ότι δέχεται απειλές μέχρι και από δημοσιογράφο.

entasi-me-tin-papaspurou-sti-bouli-gia-ta-skandala
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την καταγγελία ότι η Γενική Επιθεωρήτρια της Δημόσιας Διοίκησης λειτουργεί ως «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης προχώρησε η αντιπολίτευση κατά την ακρόαση της στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Οι  βουλευτές καταλόγισαν στην Μαρία Παπασπύρου ότι προχωρά σε θεσμικές παρεκλήσεις και παραβίαση του νόμου προκειμένου να ικανοποιηθούν οι κυβερνητικές στοχεύσεις σε υποθέσεις όπως η NOVARTIS αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στον αντίποδα η κυρία Παπασπύρου προχώρησε με τη σειρά της σε καταγγελίες αποκαλύπτοντας ότι δέχεται απειλές μέχρι και από δημοσιογράφο που την προειδοποίησε πως θα αποκαλύψει υποτιθέμενες πολεοδομικές παραβάσεις της οικογένειας της.

Οι διάλογοι εντός της επιτροπής ήταν χαρακτηριστικοί για το κλίμα που επικράτησε:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στην κυρία Παπασπύρου, ήταν ιδιαίτερα οξύς για την εμπλοκή της στην υπόθεση NOVARTIS:

«Πως σέβεστε τη μυστικότητα της προδικασίας; Εσείς δίνετε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ. Λίγες ημέρες πριν και λίγες μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας είχατε βγει σε δεκάδες ΜΜΕ και δημιουργήσατε κλίμα το οποίο εναρμονιζόταν με τη στόχευση της κυβέρνησης. Ένα κλίμα το οποίο κατέρρευσε παταγωδώς» ανέφερε.

Αιχμηροί ήταν ο Γιώργος Γεωργαντάς, Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ) που χαρακτήρισαν συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό κυρία Παπασπύρου  «στημένη» σε ότι αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ. Την κατηγόρησαν ότι άφησε υπόνοιες για οσμή σκανδάλου και για διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Απαντώντας η γενική επιθεωρήτρια αρνήθηκε τις καταγγελίες και αντέτεινε ότι δεν είναι ανακριτικός υπάλληλος αλλά μονοπρόσωπο διοικητικό όργανο με υποχρέωση να ενημερώνει τους πολίτες. Η κα Παπασπύρου επανέλαβε ότι οι επιθέσεις κατά των ειδικών επιθεωρητών έχουν μόνη στόχευση να σταματήσουν οι έρευνες τους. "Δεν προανήγγειλα διώξεις. Είπα μόνο πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα" επέμεινε η κα Παπασπύρου .

 

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: Ήμουν αυτήκοος μάρτυρας όταν προαναγγείλατε διώξεις. Αυτό ήταν το ολίσθημα

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ: Αν θα γίνουν διώξεις είπα. Δεν έχω καμία συμμετοχή για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ: Στο ΚΕΕΛΠΝΟ πήγαν τα κλιμάκια γιατί δεν μας έστελναν έγγραφα. 

Ένταση υπήρξε και όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από την κυρία Παπασπύρου να εξηγήσει για ποιο λόγο διαβίβασε αναφορά στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να κινηθεί ποινική διαδικασία κατά δικαστή ο οποίος δίκασε υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων για την υπόθεση φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ:  Δεν ζήτησα δίωξη για κανέναν δικαστή. Η απόφαση αυτή αν θα δείτε στο διατακτικό της υποχρεώνει τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ αν ζητήσει αστυνομική φρουρά από το Υπουργείο. Εφόσον δεν εκτελείτο η απόφαση με ρώτησαν τι να κάνω. Τη διαβίβασα όχι στον εισαγγελέα αλλά στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Κάνατε πειθαρχική αναφορά σε βάρος του δικαστή; Γιατί το στείλατε; Πως χαρακτηρίζετε νομικά το έγγραφό σας;

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ: Εφόσον δεν εκτελείτε η απόφαση αυτή...

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Υποβάλατε πειθαρχική αναφορά κατά δικαστού

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ: Όχι

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Έχουν συνοχή αυτά που λέτε και κάνατε; Είμαι αρμόδιος να αξιολογήσω τα λεγόμενά της. Ενημερώνεστε για το περιεχόμενο προανακριτικών πράξεων και το αναπαράγετε δημοσιογραφικά

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ : Όχι 

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Φυσικά και το κάνετε. Ενημερώνετε για ποινική προδικασία στην οποία δεν μετέχει και κάνει σχόλιο στα μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για σοβαρό θέμα παραβίασης της ποινικής προδικασίας και οριοθέτησης αρμοδιοτήτων

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Δεν μπορεί να γίνονται αυτά. 

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ: Δεν έχω επέμβει σε ποινική προδικασία. Τους περισσότερους ανθρώπους δεν τους γνωρίζω. 

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Άρα έχετε πρόσβαση στη δικογραφία

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ: Όχι εγώ. Ο εισαγγελέας και οι επιθεωρητές. Δεν έχω καν διαβάσει τα πορίσματα που διαβίβασα. Θα τα μελετήσω αργότερα. Ξέρω όμως τις πληροφορίες που μου έρχονται από τις υπηρεσίες και τους πολίτες. Εγώ διαβίβασα την απόφαση.  Τι έκανε ο Πρόεδρος από εκεί και πέρα δικαίωμά του.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είναι πειθαρχική αναφορά

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ: Δεν έχω πει ποτέ ψέματα. 

 

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook