Follow us

Εντονη κριτική Ανδρουλάκη στη Διάσκεψη Τομέων του ΠΑΣΟΚ: "Κυβέρνηση και Μητσοτάκης παίζουν τα ρέστα τους"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η σημερινή διάσκεψη σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια συνέχεια στην έως τώρα πορεία, αλλά και μια νέα αφετηρία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
νικος ανδρουλακης

"Δείχνουμε στον ελληνικό λαό έναν εναλλακτικό δρόμο. Ναι, μπορούμε και διαφορετικά. Ναι, μπορούμε και καλύτερα", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας με την ομιλία του τη Διάσκεψη των Τομέων Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ.

Υπογράμμισε ότι "σήμερα στέλνουμε στους πολίτες ένα πολύ καθαρό μήνυμα: αξίζετε πολλά περισσότερα από αυτά που σας προσφέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έχετε δικαίωμα για μια καλύτερη ζωή και η αλλαγή αυτή θα έρθει με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης".

Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι εκείνα είναι η δύναμη της παράταξης, "ένα πλούσιο στελεχιακό δυναμικό που κανένα άλλο κόμμα δεν διαθέτει, ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα". "Δεν προέρχεστε", σημείωσε, "από πελατειακά χρηματοδοτούμενα φυτώρια στελεχών που λειτουργούν ως βατήρας αναρρίχησης σε δημόσια αξιώματα. Δεν εξαρτάστε από κανέναν. Αυτό είναι το διαφορετικό πολιτικό ήθος απέναντι στην παρακμιακή κυβέρνηση της ΝΔ". Στον απόηχο ουσιαστικά των δημοσιευμάτων για την "Ομάδα Αλήθειας" ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι "τους αφήνουμε με τους γκεμπελικούς τους μηχανισμούς, τους χορηγούς τους, με τη διαφθορά τους, με το πελατειακό κράτος". "Γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και οι θεσμοί γι' αυτούς είναι ένα λάφυρο, ένας μοχλός εξουσίας στο δικό τους πολιτικό παιχνίδι. Αυτή θα είναι η οικτρή παρακαταθήκη της ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη", είπε. Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη για να επουλώσει τα τραύματα στους θεσμούς και άνοιξε χειρότερες πληγές. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι "η διαφθορά δεν είναι κανονικότητα".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα χωρίς σύγκρουση με συμφέροντα και κάλεσε όλους παρά τις δυσκολίες "να αγωνιστούμε ενωμένοι δυναμικά σε κάθε γωνία της πατρίδας μας. Δεν θα μας κάμψει κανείς, ούτε το σύστημα εξουσίας του κυρίου Μητσοτάκη…", σημείωσε.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι έχει πάρει "διαζύγιο" και από την Ηθική και από το Κράτος Δικαίου, τονίζοντας ότι "αυτό το αρνητικό κεκτημένο έχουμε χρέος να ανατρέψουμε" και πως το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στους απλούς ανθρώπους "που αναζητούν αξιοπιστία και σχέδιο, που δεν ανέχονται τη διαφθορά και την αναξιοκρατία", τους σύγχρονους μη προνομιούχους, τα μεσαία στρώματα, τους αγρότες, τη νεολαία. "Δεν είμαστε κόμμα-κομήτης ούτε μονοπρόσωπος φορέας, αλλά κίνημα λαϊκό και πατριωτικό με βαθιές ρίζες στην κοινωνία", σημείωσε.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει "και σχέδιο και πρόσωπα αξιόπιστα και καταρτισμένα". "Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά δύναμη υπεύθυνης διακυβέρνησης. Δεν βολευόμαστε από τη συγκυρία, αλλά αγωνιζόμαστε για τη νέα προοπτική της Ελλάδας. Η καραμέλα του 'δεν έχετε θέσεις' τελείωσε οριστικά", είπε, υπογραμμίζοντας ότι "η χώρα απέκτησε επιτέλους αξιωματική αντιπολίτευση που στριμώχνει την κυβέρνηση και πετυχαίνει σημαντικές κοινοβουλευτικές νίκες". Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε τις προτάσεις του κόμματος για τις τράπεζες, τα ασφάλιστρα υγείας, τη Δημόσια Υγεία, το ιδιωτικό χρέος, τον περιορισμό της golden visa, για τους εποχικούς πυροσβέστες και την αναστολή χρηματοδότησης των Σπαρτιατών. Σχολίασε ότι κάποιοι όμως επιλέγουν να δίνουν χώρο στις κοκορομαχίες και δεν ενδιαφέρονται για ποιοτικό δημόσιο διάλογο, και σημείωσε ότι "οφείλουμε όμως να αγωνιστούμε -όλοι μαζί-, να μεταφέρουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε κάθε γωνιά της χώρας". Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κόμματος: επένδυση στο κοινωνικό κράτος, ισχυρή δημόσια παιδεία και υγεία, ολοκληρωμένη στιβαρή στεγαστική πολιτική.

Απευθυνόμενος στα στελέχη είπε ότι η παράταξη είναι ενωμένη και ανανεωμένη, ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, γιατί "έχουμε και πρόγραμμα και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα -το στελεχιακό μας δυναμικό- για να κάνουμε το λαό κοινωνό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας". "Έχουμε τη δυνατότητα αλλά και το χρέος να προσφέρουμε στον ελληνικό λαό μια αξιόπιστη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Διότι μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να το πετύχουμε. Ας αγωνιστούμε για να το κάνουμε πράξη. Είναι στο χέρι μας", σημείωσε. Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, αν οι προτάσεις και οι λύσεις του ΠΑΣΟΚ πάνε σε κάθε σπίτι, "να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των επόμενων εκλογών".

Τόνισε ότι τον απλό κόσμο δεν τον αφορά ο κομματικός μικρόκοσμος αλλά οι λύσεις στα προβλήματα "και είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε σε αυτή την απαίτηση των πολιτών για την παράταξη μας". "Ο κοινός μας αντίπαλος", είπε, "βρίσκεται εκτός των τειχών: είναι η διαφθορά, η αναξιοκρατία και οι συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η σημερινή διάσκεψη σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια συνέχεια στην έως τώρα πορεία, αλλά και μια νέα αφετηρία. Όπως εξήγησε: "Συνέχεια, διότι όλοι εσείς θα συμμετάσχετε σε μια γόνιμη διαδικασία επικαιροποίησης, εμβάθυνσης και εμπλουτισμού των προγραμματικών μας θέσεων". Πρόσθεσε ότι η κατάρτιση του προγράμματος είναι μια δυναμική διαδικασία διαρκούς επεξεργασίας και προσαρμογής σε νέα δεδομένα, με τον προγραμματικό διάλογο ήδη να έχει ανοίξει με τον πολίτη μέσω των περιφερειακών συνδιασκέψεων. "Θέλουμε τον πολίτη ενεργό στη διαμόρφωση του προγράμματός μας, που θα γίνει αύριο κυβερνητικό σχέδιο, εφαρμοσμένη πολιτική με ψηφισμένα νομοσχέδια και υλοποιημένες δράσεις", υπογράμμισε.

Ακολούθως σημείωσε ότι η διάσκεψη σηματοδοτεί και μια νέα αφετηρία, καθώς "η ανανέωση των Τομέων πολιτικής και ο εμπλουτισμός με νέα πρόσωπα κάνουν πράξη το ανοικτό κόμμα". Υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι να έχεις ξεκάθαρη στόχευση, διακριτές πολιτικές προτεραιότητες και συγκεκριμένο όραμα, "αλλιώς η πολιτική μετατρέπεται σε μια άνευρη τεχνοκρατική υπόθεση, μια διαδικασία που αφορά λίγους…". Τόνισε το χρέος των δημοκρατών σοσιαλιστών και προοδευτικών να δώσουν ξανά πνοή στη Δημοκρατία.

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε ότι "η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παίζουν τα ρέστα τους με το υπερπλεόνασμα", "θεωρούν πως είναι το πολιτικό μπαζούκας, με το οποίο επιχειρούν να βγουν από το σπιράλ της φθοράς τους". "Πλανώνται ότι θα τα καταφέρουν", υποστήριξε, σχολιάζοντας ότι "το υπερπλεόνασμα συγκρούεται με την πραγματικότητα" και πως "ο ελληνικός λαός δεν είναι λωτοφάγος", αλλά βλέπει "έξι χρόνια κυβέρνησης ΝΔ, έξι χρόνια διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας, ακρίβεια και κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης". Είπε ότι δεν υπάρχει δίκαιο μέρισμα από την ανάπτυξη και πως οι πιο φτωχοί γίνονται φτωχότεροι. Ρώτησε αν είναι ανθεκτική η ανάπτυξη όταν μία στις δύο ξένες άμεσες επενδύσεις είναι real estate.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθως είπε: "Για ποια σύγκλιση μιλάμε, όταν η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που το 2024 έχει χαμηλότερο πραγματικό ΑΕΠ, σε σχέση με το 2010. Τι άλλαξε στην Ελλάδα με τα 36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης; Για ποιο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο μιλάμε όταν το 2024 είχαμε το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στην ΕΕ". Σχολίασε ότι όμως "για την κυβέρνηση όλα πάνε καλώς" και "βρήκαν 'ξαφνικά' 11,4 δισεκατομμύρια, ενώ υπολόγιζαν 6 δισ.".

Σημείωσε ότι "το υπερπλεόνασμα δεν είναι προϊόν μιας ανθεκτικής και ανταγωνιστικής οικονομίας, αλλά μιας κακής ποιότητας ζωής". Είπε ότι κάνει τους πολίτες να νιώθουν αδύναμοι και μετά η κυβέρνηση μοιράζει επιδόματα αντί να κάνει διαρθρωτικές παρεμβάσεις. Έθεσε το ερώτημα τι θα μείνει σε μόνιμες υποδομές κοινωνικής στέγασης από το 1 δισ. που θα δώσουν σε τέσσερα χρόνια από το επίδομα στέγασης. "Με τα μεταβατικά επιδόματα που γίνονται μόνιμα δεν αλλάζει τίποτα στη χώρα", υποστήριξε, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν αντιμετωπίζει το λαό ως πολίτες αλλά ως εκλογικούς πελάτες.

Διαβάστε Επίσης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι όλες οι μεγάλες επιλογές της κυβέρνησης συνοδεύτηκαν από σημαντικές αστοχίες, με "τρανό παράδειγμα την εμμονή της στην Golden visa" -"δεν αγγίζουν τη ρίζα του προβλήματος, που είναι η προσφορά κατοικιών. Ενισχύουν μόνο τη ζήτηση. Τόσα χρόνια δεν έλεγαν κουβέντα για κοινωνικές κατοικίες". Σημείωσε ότι απαιτείται συνολικό που θα αυξήσει την προσφορά κατοικιών. Επανέλαβε τους βασικούς άξονες του σχεδίου του ΠΑΣΟΚ:

-Ίδρυση Δημόσιας Εταιρείας Διαχείρισης ακινήτων, μέσα από τα προγράμματα της οποίας -μαζί με τα προγράμματα κοινωνικής στέγασης των Δήμων- υπολογίζεται ότι μπορούν να πέσουν στην αγορά 40.000 σπίτια με χαμηλά ενοίκια σε βάθος 5ετίας.

-Κανόνες στη βραχυχρόνια μίσθωση σε ζώνες πίεσης.

-Κατάργηση της golden visa σε μικρά νησιά, αστικά κέντρα μεγάλης πίεσης και Θράκη.

-Τροποποίηση της επενδυτικής βίζας (angel visa) με στόχο η οικονομική δραστηριότητα στην περιφέρεια να προσελκύσει νέους ανθρώπους, και να αποκλιμακωθεί η οικιστική πίεση στα αστικά κέντρα.

-Φοροελαφρύνσεις Ενοικίων: Ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα τους στη Διεύθυνση Ακινήτων απολαμβάνουν μειωμένης ή μηδενικής φορολογίας για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ως προς το "επίδομα" που ανακοινώθηκε για τους συνταξιούχους, είπε ότι ο πρωθυπουργός "δεν έκανε καμία αναφορά για ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων τους, όπως είναι η επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ούτε είπε κουβέντα για τους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και για την αναμόρφωση του συστήματος της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων". Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει νέο ΕΚΑΣ που αφορά γύρω στους 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους, κυμαίνεται από 70 έως 150 ευρώ και το συνολικό κόστος είναι 540 εκατ. ευρώ.

Ως προς τη φοροδιαφυγή σχολίασε πως "μάθαμε, τελικά, ότι ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος για το 2025 είναι 1,1 δισ. ευρώ και ότι αυτός ο δημοσιονομικός χώρος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής". Είπε ότι έχουν γίνει κάποια βήματα, αλλά πρέπει να μάθουμε ποια είναι αυτά για να τα αξιολογήσουμε σωστά. Διότι αυτό το ποσό, συνέχισε, είναι περίπου κατά 50% μειωμένο, σε σχέση με τα περίπου 1,9 δισ. ευρώ που εκτιμά η ΑΑΔΕ και το οικονομικό επιτελείο ότι προέρχονται από τη φορολογική συμμόρφωση. Ρώτησε τελικά ποιο είναι το ποσό που έκανε δεκτό η Επιτροπή από τα έσοδα λόγω πάταξης της φοροδιαφυγής και την καλύτερη συμμόρφωση.

Για το ιδιωτικό χρέος "που καλπάζει" είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει "ρεαλιστικό πλαίσιο παρεμβάσεων που ανακουφίζει, δίνει διέξοδο στον ευάλωτο δανειολήπτη αλλά και στην πραγματική οικονομία". Στόχος του σχεδίου:

- Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης σε 120 δόσεις, μαζί με τη θέσπιση κινήτρων για τους συνεπείς.

-Η προστασία των πραγματικά αδύναμων από την απώλεια της πρώτης κατοικίας.

-Η ενίσχυση του ρόλου της Πολιτείας, απέναντι στην ασυδοσία των funds και των servicers, μαζί με την εμπέδωση της διαφάνειας και της προστασίας των δικαιωμάτων των δανειοληπτών.

- Η προστασία όσων έλαβαν δάνειο σε ελβετικό φράγκο.

-Η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών και οφειλετών.

Η φετινή 3η Σεπτέμβρη θα είναι αφιερωμένη στο δημογραφικό και την περιφερειακή ανάπτυξη, προανήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης. Σημείωσε ότι για να αναταχθεί η χώρα πρέπει η περιφέρεια να πάψει να ερημώνει, να πάρει τα πάνω του ο αγροτικός τομέας, να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας. Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ, συνέχισε, προβλέπει:

-Επαναδιαπραγμάτευση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, με απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων και προσαρμογή του στις ανάγκες της ελληνικής υπαίθρου, ώστε ωφελούμενοι να είναι οι πραγματικοί αγρότες.

-Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων σε αγροτικές περιοχές για μηδενισμό του κόστους ενέργειας.

- Θέσπιση Κάρτας Αγροτικού Πετρελαίου, με επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία.

-Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για δικαιότερες αποζημιώσεις.

-Προστασία της αγροτικής γης από κερδοσκοπικές πρακτικές και ξένα funds.

-Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες είναι η πιστοποίησή τους σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και εθνικά πρότυπα.

-Μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων ελληνοποιήσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

ΜΠΡΡΡΡ 31 Οκτ 2025 | 15:12

Βάσια Αναστασίου: Η επιλαχούσα βουλευτής που είπε ότι είναι "ένα θάνατο" πριν να καταλάβει την έδρα…

Αρνητικά σχόλια για την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσια Αναστασίου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 31 Οκτ 2025 | 13:20

Δούκας: Eμπιστεύομαι τον Ανδρουλάκη αλλά να είναι καθαρό, μέσω συνεδρίου, ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ

Ο Χάρης Δούκας είπε ότι εμπιστεύεται τον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε όμως παράλληλα ότι λείπει ένα μεγάλο, ανοιχτό συνέδριο.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:04

Εντονες αντιδράσεις για το λουκέτο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ - Τι θα γίνει με τις συντάξεις στην επαρχία

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, το επιστολικό έργο έχει μειωθεί κατά 90% την τελευταία δεκαετία, γεγονός που καθιστά μη βιώσιμη τη διατήρηση τόσων φυσικών καταστημάτων.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 31 Οκτ 2025 | 11:56

Διαγραφή Βούλτεψη ζητά το ΠΑΣΟΚ - Είπε "να πάει πίσω στη χώρα της η Ευρωπαία Εισαγγελέας"

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στη Σοφία Βούλτεψη για δηλώσεις της για την Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 11:29

ΠΑΣΟΚ σε γραμμή... Ντόρας για την απομάκρυνση του Λιμενάρχη Χανίων: Αλαζονεία και αυταρχισμός Κικίλια

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Βασίλη Κικίλια να ενημερώσει τη Βουλή αν η απόφασή του να απομακρύνει τον Λιμενάρχη Χανίων ελήφθη σύμφωνα με τις αρμόζουσες διατάξεις.

ΟΠΕΚΕΠΕ 31 Οκτ 2025 | 10:16

Ο Φεύγας της ΝΔ για τους αγρότες της Κρήτης: "Γιατί ξεσηκώνονται μόνο αυτοί;" - Οργή από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Ποιος μας το λέει ότι είναι πραγματικοί οι αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα στην Κρήτη;" σχολίασε ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 09:12

Θεατρική βραδιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Η παράσταση που παρακολούθησε [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες από την παράσταση στο instagram

ΜΕ ΤΟΝ "KILL BILL" 30 Οκτ 2025 | 18:02

Χρηστίδης - Μαρκογιάννακης: Δίπλα δίπλα στο ΣΕΦ οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - Τα γέλια με τον Σπανούλη [βίντεο]

Αν και αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο, η αγάπη για το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό ενώνει τον Παύλο Χρηστίδη και τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη που είδαν δίπλα-δίπλα το ματς με τη Μονακό στο ΣΕΦ

ΠΗΓΕΣ 30 Οκτ 2025 | 17:32

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική: Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ-Cognitera-Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες

Οι πηγές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι "από την κατάθεση προκύπτει ότι οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ - Cognitera - Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες

''ΤΡΙΓΜΟΙ'' 30 Οκτ 2025 | 17:13

Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος "σφάζουν με το γάντι" τον Ανδρουλάκη: "Υπάρχουν ζητήματα", "γίνονται και λάθη"

Ουδείς είναι τέλειος, τα προβλήματα να τα διορθώνουμε", είπε η Άννα Διαμαντοπούλου - "Δεν με φοβίζουν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ", είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 30 Οκτ 2025 | 14:06

"Καρφιά" Διαμαντοπούλου για Ανδρουλάκη: Είναι ισχυρός αρχηγός αλλά υπάρχουν ζητήματα με την εικόνα του [βίντεο]

"Υπάρχει εκλεγμένος αρχηγός, με αυτόν πρέπει να πάμε στις εκλογές. Ουδείς είναι τέλειος, τα προβλήματα να τα διορθώνουμε", είπε η Άννα Διαμαντοπούλου

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΠΡΩΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 30 Οκτ 2025 | 10:58

Κύρτσος: "Θετική η πρωτοβουλία Τσίπρα - Το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε πρέσα δημοσκόπων - Μαξίμου - Media"

Ο κ. Κύρτσος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαθέτει έναν ισχυρό προπαγανδιστικό μηχανισμό, ο οποίος χρησιμοποιεί ΜΜΕ και δημόσιο χρήμα για να ελέγχει την πολιτική του εικόνα.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 08:37

Γερουλάνος: Λάθος η άδεια καρέκλα στην κηδεία Σαββόπουλου, το ΠΑΣΟΚ όμως ήταν εκεί

"Δεν με φοβίζουν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ", είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Οκτ 2025 | 20:17

Σε τροχιά συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ: Στις 3 Νοεμβρίου η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ θα παρίσταται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 29 Οκτ 2025 | 14:32

Συνεχίζεται η κόντρα για Άγνωστο Στρατιώτη: "Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση" - "Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα"

Δεν σταματά η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 29 Οκτ 2025 | 12:55

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ είπε όχι στην άμεση κλήση "Φραπέ" και Σεμερτζίδου - Συγκάλυψη καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο κόμματα έκαναν λόγο για "συνειδητή επιλογή συγκάλυψης" με αφορμή τη μη κλήτευση του Γιώργου Ξυλούρη ("Φραπές") και της Πόπης Σεμερτζίδου.

29 Οκτ 2025 | 11:02

ΠΑΣΟΚ: Είναι επίσημη θέση της κυβέρνησης ότι "το να είσαι αριστερός, έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας";

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση για τις αναρτήσεις της "Ομάδας Αλήθειας".

ΠΑΣΟΚ 29 Οκτ 2025 | 10:46

Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και ψεύδεται ανερυθρίαστα σε απευθείας μετάδοση

"Ως δικηγόρος αγνοεί ότι ο Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 191Α προβλέπει ποινές φυλάκισης για όποιον ρυπαίνει, φθείρει ή προσβάλλει τόπους ιδιαίτερης εθνικής σημασίας", αναφέρει ο κ. Τσουκαλάς.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 29 Οκτ 2025 | 08:43

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θέλει rebranding αλλά λείπει από την κηδεία Σαββόπουλου – Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι να τσακωθούν στο δευτερόλεπτο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως ήταν πολύ άσχημη εικόνα οι άδειες καρέκλες στην κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 16:23

Ανδρουλάκης: Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες

"Να πούμε ένα μεγάλο "Όχι" στη διαφθορά, την αδικία, την ατιμωρησία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Οκτ 2025 | 13:51

Νάντια Γιαννακοπούλου για παραίτηση Παπαβασιλείου: Καλό είναι να μην βάζουμε τέτοιου είδους αυτογκόλ

"Καλό είναι να μην γίνονται τέτοιου είδους λάθη. Καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί", τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Οκτ 2025 | 12:59

Τσουκαλάς για απουσία Ανδρουλάκη από την κηδεία Σαββόπουλου: "Eίχε ανειλημμένη υποχρέωση στο εξωτερικό"

Ο Κώστας Τσουκαλάς έκανε λόγο για μία "εικόνα σκηνοθετημένη ώστε να εγείρει συζητήσεις".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 27 Οκτ 2025 | 12:38

Χάρης Δούκας: "Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σφιχταγκαλιάζονται με τη ΝΔ - Να μιλήσουμε ακόμα και με τον Τσίπρα"

"Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ενώσει δυνάμεις στην κοινωνία και αφού το ίδιο έχει καθαρή θέση, δεν βρίσκω τον λόγο να μην είναι ανοικτό στον διάλογο" είπε ο κ. Δούκας.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ 27 Οκτ 2025 | 10:10

Γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ: Η απουσία Ανδρουλάκη από την κηδεία Σαββόπουλου και το αυτογκόλ με τον "φιλομητσοτακικό" διευθυντή

Η μουρμούρα πάντως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από τα αυτογκόλ είναι και εύλογη και αναμενόμενη.

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 25 Οκτ 2025 | 19:45

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Παπαβασιλείου από διευθυντής του γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τα σχόλια θαυμασμού στην κυβέρνηση

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου ανέλαβε τα καθήκοντά του ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόλις χθες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 24 Οκτ 2025 | 15:13

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Από το σούπερ μάρκετ μέχρι το ρεύμα… η αλήθεια είναι μία - Όλα αυτά τα πληρώνεις εσύ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Οκτ 2025 | 13:04
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 16:20

Κατάθεση Ανδρουλάκη για Predator: "Θα πάμε την υπόθεση μέχρι τέλους - Να πληρώσουν όσοι έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 22 Οκτ 2025 | 14:33

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρωτοφανές το αίτημα της ΝΔ ο ελεγχόμενος να γίνει ελεγκτής

"Δεν είναι δυνατόν η ίδια υπηρεσία που έχει αναλάβει την εκτέλεση των διαδικασιών να κληθεί να ελέγξει τον εαυτό της" σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 14:23

Νίκος Ανδρουλάκης στη δίκη για τις υποκλοπές: "Οι κατηγορούμενοι πουλούσαν υπηρεσίες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 12:07

Ανδρέας Λοβέρδος για ΠΑΣΟΚ: Αυτό με τον Άγνωστο Στρατιώτη δεν καταπίνεται με τίποτα

"Εγώ δεν έχω αλλάξει. Ό, τι πίστευα πιστεύω και ό,τι έλεγα λέω. Εκείνοι από τους οποίους έφυγα, άλλαξαν", ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕ 21 Οκτ 2025 | 22:31

Ανδρουλάκης για Σαββόπουλο: "Μέσα από τα τραγούδια του σκιαγραφούσε το βίωμα, τις ελπίδες και τις αγωνίες του λαού μας"

Ο "Νιόνιος" δεν είναι πια κοντά μας, αλλά θα είναι πάντα στις καρδιές μας σε μια θέση στο πάνθεον των κορυφαίων δημιουργών της ελληνικής μουσικής, των μεγάλων Ελλήνων"

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:52

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: "Α λα καρτ ευαισθησία όταν έβγαζαν σέλφι οι υπουργοί της ΝΔ στο μνημείο"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά και στη πρόσφατη ρύθμιση για το 13ωρο στην εργασία όπου επισήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη συνειδητή διασπορά fake news

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 21 Οκτ 2025 | 16:29

Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τον Μόσχο Κορασίδη με αλληλοκατηγορίες

"Πυρά" από πηγές ΝΔ και πηγές ΠΑΣΟΚ για τον εκπρόσωπο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Μόσχο Κορασίδη

25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ 21 Οκτ 2025 | 11:55

Τζέιμι & Τζουλς Ολιβερ: Αυτό είναι το μυστικό του γάμου τους - "Τα αντίθετα έλκονται"

Ο διάσημος σεφ και η σύζυγός του γνωρίστηκαν στην ηλικία των 17 ετών και έκτοτε είναι μαζί, έχοντας αποκτήσει τρεις κόρες και δύο γιους.

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 20 Οκτ 2025 | 18:01

Λοβέρδος: "Στη ΝΔ με εκτιμούν, στο ΠΑΣΟΚ δεν με ήθελαν - Αυτονόητος ο σεβασμός στον Άγνωστο Στρατιώτη"

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι η δική του προσχώρηση "δεν έγινε στη Νέα Δημοκρατία του 42%, αλλά στη Νέα Δημοκρατία που η πρόθεση ψήφου είναι στο 24 με 25 και κατ’ εκτίμηση 28 με 30"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Οκτ 2025 | 13:40

Τσουκαλάς για στεγαστική κρίση: Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός;

"Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα", ερωτά ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Οκτ 2025 | 16:01

Ανατροπή με τον θάνατο της χήρας υπουργού; Στοιχεία πως η φωτιά δεν ήταν τυχαία - "Οι φωνές τους ξεσήκωναν τη γειτονιά"

Η υπόθεση της Ελένης Παπαδοπούλου της χήρας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα μυστήριο που προσπαθεί να λύσει το Ανθρωποκτονιών.

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 18 Οκτ 2025 | 14:34

Ανδρουλάκης: Aδιανόητη η συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Άμυνας - Στόχος ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης

"Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με άλλους όρους ο ρωσικός αναθεωρητισμός σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ 18 Οκτ 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Ο Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο στους ψηφοφόρους της Λατινοπούλου

"Εμείς δεν θεωρούμε επ' ουδενί ότι ο κ. Ρούτσι προσέβαλε το μνημείο, όπως η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΠΙΘΕΣΗ 17 Οκτ 2025 | 20:44

Μαρινάκης: "Κροκοδείλια τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου"

Τα "δάκρυα" του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως "κροκοδείλια" μπορούν να αντιμετωπιστούν, τονίζει ο Π. Μαρινάκης

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 17 Οκτ 2025 | 10:32

Δούκας: "Ναι" στον διάλογο ΠΑΣΟΚ με Τσίπρα - Τα καρφιά για αποκλεισμούς από το Συνέδριο και την "ακούνητη βελόνα" του Γερουλάνου

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι έμαθε για τη συμμετοχή του στην Πολιτική Γραμματεία που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο από τα ΜΜΕ.

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ 16 Οκτ 2025 | 21:46

Έπαθε... Τσίπρα: Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάσος Νικολαΐδης ζήτησε να χωριστούν τα αεροδρόμια Μυτιλήνης και Λέσβου [βίντεο]

Ζητάμε, λοιπόν, να μας εξηγήσετε γιατί παραμένουν μαζί Θεσσαλονίκη και Σκιάθος, Κέρκυρα και Ιωάννινα, Σάμος και Χίος, Μυτιλήνη και Λέσβος", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Η ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 18:37

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί κάθε τρεις και λίγο το manual του διχασμού και της τοξικότητας [βίντεο]

"Όταν άλλα λέει το ΥΠΕΞ, άλλα το υπουργείο Άμυνας και άλλα κάνει το Μαξίμου, τότε κάνεις ανασχηματισμό", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Οκτ 2025 | 15:00

Τραγωδία στην Ευρυτανία: Νεκρός σε τροχαίο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ - Το τζιπ του έπεσε σε γκρεμό [εικόνες]

Ο Κώστας Καρβέλης υπήρξε πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ για πολλές δεκαετίες - Πώς έχασε τη ζωή του ο 77χρονος σε τροχαίο δυστύχημα στην Ευρυτανία - Τα συλλυπητήρια του κόμματος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 12:25

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: "Δεν λειτουργεί το ΥΠΕΞ - Με μπερδέψατε με τον Δένδια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εξωτερικών "είναι στη χειρότερη κατάσταση έπειτα από πολλά χρόνια".

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Σκληρή κόντρα Μαρινάκη - Τσουκαλά για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: "Eυτελή παιχνίδια" - "Eπαιξαν τα ρέστα τους"

Έντονη αντιπαράθεση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ Μαρινάκη και Τσουκαλά οι οποίοι αντήλλαξαν κατηγορίες

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ 15 Οκτ 2025 | 17:38

Boυλή: Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Παππά

Υπέρ της άρσης ασυλίας του Πέτρου Παππά δήλωσαν 26 βουλευτές και κατά της άρσης δήλωσαν 258 βουλευτές

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ 15 Οκτ 2025 | 16:49

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατάθεση του πρώην προέδρου Καπρέλη κατέρριψε τους μύθους της αντιπολίτευσης και το αφήγημα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

"Ο μάρτυρας δεν αποδέχθηκε τον όρο "σκάνδαλο" στον οποίο έχουν επενδύσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης" τονίζουν πηγές της ΝΔ

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 12:23

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι Γραμματείες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου - Ολα τα ονόματα

Στις ολομέλειες των επιτροπών Προγράμματος, Πολιτικών Θέσεων -Διακήρυξης και Καταστατικού θα συμμετάσχουν κατόπιν σχετικής κατανομής τα μέλη της Κ.Π.Ε.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Οκτ 2025 | 19:11

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 13ωρο, η τελευταία πράξη ενός δράματος σε συνέχειες

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει χρήματα για τους εργολάβους, αλλά δεν βρίσκει για τους αγρότες και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα."

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Οκτ 2025 | 17:42

Τροπολογία.ΠΑΣΟΚ: Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, επέκταση μετενέργειας και προσφυγής στη διαιτησία

Αναλυτικά η τροπολογία της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και η Αιτιολογική Εκθεση

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 11:37

Χάρης Δούκας για τον ένα χρόνο απο τις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ: "Η αυτόνομη πορεία δεν είναι απομόνωση"

Κάλεσμα συστράτευσης των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στα κατεστημένα και τη συντήρηση, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΑΣΟΚ 12 Οκτ 2025 | 12:28

"Ανανεωτική Αριστερά": Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ - Στο συντονιστικό ο Μαλέλης

"Η γραμμή της αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν σημαίνει απόρριψη των πολιτικών συμμαχιών, όπου αυτό είναι εφικτό και από τα κάτω αλλά και από τα πάνω".

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12 Οκτ 2025 | 12:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κοιμόταν επί ένα μήνα σε δύο κορυφαία εθνικά θέματα - Ούτε μία λέξη αποδοκιμασίας από το ΥΠΕΞ

"Έπρεπε να τους "ξυπνήσει" η κατεπείγουσα ερώτηση, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης προς την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας", λέει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 11 Οκτ 2025 | 14:01

Αποσύρθηκε η έκθεση της ΕΕ που αναγνώριζε το ψευδοκράτος και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο κ. Μανιάτης είχε καταθέσει κατεπείγουσα σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Οκτ 2025 | 12:27

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον Τσίπρα για να βάλει ένα σκιάχτρο στην πολιτική ζωή και να συσπειρώσει

"Παρατηρώ σε μερίδα του Τύπου, έντυπα και αναλυτές που είναι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ ότι έχουν ένα άγχος να προβλέπουν καθημερινά πόσο καλά θα πάει το εγχείρημα Τσίπρα", τόνισε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 Οκτ 2025 | 12:13

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κυβέρνηση και πρωθυπουργός εκτεθειμένοι από τις συνεχείς αποκαλύψεις"

"Ίσως γι' αυτό έχει αρχίσει ο υπόγειος πόλεμος και τα αλληλοκαρφώματα", λέει το ΠΑΣΟΚ.

11 Οκτ 2025 | 10:23

Ο εκνευρισμός Ανδρουλάκη και η επιστροφή Τσίπρα

Αν το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να κουνήσει τη βελόνα και το υποψήφιο κόμμα Τσίπρα αποκτήσει υπόσταση, πώς θα απαντήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ενδεχόμενο της συνεργασίας τους;

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 10 Οκτ 2025 | 16:16

Η ΝΔ καταγγέλλει "διαστρέβλωση δηλώσεων" του Π Μαρινάκη -"Καλά ξεμπερδέματα" απαντά το ΠΑΣΟΚ

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως ο κ. Τσουκαλάς εν γνώσει του διαστρέβλωσε τη δήλωση του κ. Μαρινάκη.

ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 13:49

Τσουκαλάς για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελικά ο Βάρρας ή ο Βορίδης έχει δίκιο;

"Χθες ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο κ. Βορίδης έχει πολιτική ευθύνη γιατί μόνον έτσι μπορεί να εξηγηθεί η φράση του για "αποκλειστική ευθύνη"". δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΒΟΥΛΗ 09 Οκτ 2025 | 13:13

ΠΑΣΟΚ: "Δεν ήξερα, δεν γνώριζα, είμαι του χώρου"– Οι αποκαλύψεις του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εξεταστική

"Η διαρκής επίκληση άγνοιας από ανώτατο διοικητικό στέλεχος δημιουργεί απορίες για το τι πραγματικά γνωρίζουν τα στελέχη που τοποθετεί η ΝΔ σε κρίσιμες θέσεις" αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 17:10

ΟΠΕΚΕΠΕ- Μ. Λαζαρίδης: Να απομακρύνει ο Ανδρουλάκης τον στενό συνεργάτη του Κορασίδη που εμπλέκεται

Ο κ. Κορασίδης, μέσα από ανάρτηση του, κατηγορεί τη ΝΔ για εργαλειοποίηση

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ 08 Οκτ 2025 | 15:23
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 08 Οκτ 2025 | 12:27

ΠΑΣΟΚ: Επιλεκτική αμνησία από τον πρώην Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Τζαβέλλα

"Ο κ. Τζαβέλλας ούτε διέψευδε, ούτε επιβεβαίωνε, επέλεγε να μην απαντήσει" τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ 08 Οκτ 2025 | 11:59

ΝΔ: Παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη για υπόθεση 400.000 ευρώ

"Ένα χρόνο μετά την παρέμβαση Κορασίδη, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, συστήνεται δευτεροβάθμια επιτροπή για την επίλυση της διαφοράς των 400.000 ευρώ".

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 07 Οκτ 2025 | 17:18

Πηγές ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Βάρρας αποκάλυψε ότι η αποπομπή του έγινε με απαίτηση Neuropublic και εκτελεστή Μάκη Βορίδη

"Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, απαίτησε την παραίτησή του Βάρρα, γιατί "έκανε καλά τη δουλειά του", αναφέρουν οι πηγές ΠΑΣΟΚ

ΟΠΕΚΕΠΕ 07 Οκτ 2025 | 16:21

ΝΔ: Απαραίτητη η κατάθεση στην Εξεταστική του στενού συνεργάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Μπουνάκη

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής πέντε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 06 Οκτ 2025 | 20:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αίτημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ "Η άμεση κλήτευση και κατάθεση όλων των ανωτέρω, χωρίς εξαιρέσεις και καθυστερήσεις, είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση μιας πλήρους και αντικειμενικής εικόνας της υπόθεσης"

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 06 Οκτ 2025 | 16:57

Ανδρουλάκης: "Ο Μητσοτάκης να βάλει στην άκρη τα παιχνίδια και να ενημερώσει για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας μας οδηγούν σε επικίνδυνα γεωπολιτικά μονοπάτια

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 11:06

Ενόχληση στη Χαριλάου Τρικούπη για την παρέμβαση Δούκα και τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πριν τοποθετηθεί, ας ενημερωθεί"

Ο Χάρης Δούκας ζήτησε "κάθαρση" με αφορμή δημοσιεύματα για εμπλοκή "πράσινου" στελέχους στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Οκτ 2025 | 20:54

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αποχαιρετώ τον Γιώργο Κασιμάτη με τον σεβασμό που του αρμόζει

Με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά τον Γιώργο Κασιμάτη.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ 05 Οκτ 2025 | 14:45

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πρασιανάκης.

Εφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νομικός Γιώργος Πρασιανάκης.

05 Οκτ 2025 | 09:00

Best Chef Awards: Οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα Όσκαρ των μαγείρων

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.