Επικοινωνία Σαμαρά - Μέρκελ για την επίθεση στο Χαλάνδρι - Δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Μέρκελ για την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη- Δήλωση Αντώνη Σαμαρά «Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες είναι η Ελλάδα».

epikoinwnia-samara---merkel-gia-tin-epithesi-sto-xalandri---dilwseis-germanwn-aksiwmatouxwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Aνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη, τόσο του ιδίου και της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας πως στην υπόθεση θα χυθεί φως και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ο κ. Σαμαράς τόνισε, επίσης, στην κυρία Μέρκελ ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τους τρομοκράτες να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι «Το μόνο για το οποίο δεν νοιάζονται οι τρομοκράτες, είναι η Ελλάδα»,αναφερόμενος στην επίθεση την οικία του Γερμανού πρέσβη, στο Χαλάνδρι.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

Ευτυχής για το γεγονός ότι κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Ο ίδιος τόνισε ότι τίποτε δεν μπορεί να χαλάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών. Ο κ. Σταϊνμάγερ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους, ενώ σημείωσε ότι το περιστατικό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από το Βερολίνο, το οποίο, όπως είπε, θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επίθεση. «Είμαι πολύ ευτυχής που κατά την επίθεση εναντίον της κατοικίας του πρέσβη μας στην Αθήνα ουδείς υπέστη κάποια ζημία. Αυτό είναι ένα περιστατικό το οποίο παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη. Τίποτα, αλλά απολύτως τίποτα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια επίθεση κατά ενός εκπροσώπου της χώρας μας.

Οι δράστες, όμως, δεν θα καταφέρουν να χαλάσουν τις καλές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Βενιζέλο για τη γρήγορη αντίδρασή τους. Μας διαβεβαίωσαν ότι θα ενδυναμώσουν τα μέτρα ασφαλείας και ότι θα κάνουν το παν ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν ευθύνες» αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Σταϊνμάγερ και επισημαίνει ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον κ. Βενιζέλο, αλλά και τον πρέσβη της χώρας του στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook