
Νέο αίτημα προς την ΕΥΠ για να παραδοθεί η πλήρης αιτιολογία της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ετοιμάζεται να καταθέσει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τις επόμενες μέρες.
Σύμφωνα με τον συντάκτη των ΝΕΩΝ Βασίλη Λαμπρόπουλο, που επικαλείται η στήλη "Μικροπολιτικός", η υποβολή του εγγράφου πιθανολογείται ότι θα ακολουθήσει τη συνεδρίαση τα επόμενα 24ωρα της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, η οποία θα συζητήσει όλα τα δεδομένα μετά την πρώτη απάντηση της ΕΥΠ πριν από 15 ημέρες. Σύμφωνα με αυτήν, οι μυστικές υπηρεσίες επέτρεπαν στην Αρχή να προχωρήσει σε ενημέρωση Ανδρουλάκη μόνο για τον χρόνο της υποκλοπής των συνομιλιών του, που ήταν βέβαια γνωστός, χωρίς όμως κάποια αναφορά στο σκεπτικό της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η ΑΔΑΕ έχει δύο επιλογές. Είτε να αποδεχτεί την απάντηση της ΕΥΠ ή να ζητήσει τον πλήρη φάκελο της υφαρπαγής των συνομιλιών. Όπως λένε οι γνωρίζοντες, "αν αποδεχτούμε την απάντηση της ΕΥΠ, είναι σαν να επικροτούμε μια επιλογή που είναι αντίθετη με την απόφαση του ΣτΕ".
Η συνεδρίαση της προσεχούς εβδομάδας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένης της ασταθούς ισορροπίας που δημιουργήθηκε μετά την αλλαγή των μελών της ΑΔΑΕ από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει προαναγγείλει πως αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση τ0υ ΣτΕ, θα απευθυνθεί και πάλι στη Δικαιοσύνη, όπου κάθε υπεύθυνος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε στον ΣΚΑΙ: "Περιμένω να με ενημερώσει η ανεξάρτητη αρχή. Υπάρχει μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβγαλε αντισυνταγματικό το νόμο του κ. Τσιάρα και λέει ότι πρέπει να μάθουμε την τυπική αιτιολογία. Την πραγματική την ξέρω, είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ το 2021. Το τυπικό ψάχνουμε για να συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα. Είμαι τόσα χρόνια στην πολιτική και ξεκίνησαν να με παρακολουθούν μόλις ξεκίνησα εκστρατεία και σταμάτησαν όταν βγήκα πρόεδρος. Μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Ψάχνω την τυπική αιτιολόγηση που το ΣτΕ τους καλεί να μου πουν για να συνεχίσω τον αγώνα μου και να πάνε εκεί που πρέπει αυτοί που έστησαν τέτοιο παρακράτος εν έτει 2024 στην Ελλάδα".
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στο ΟΡΕΝ, ερωτηθείς σχετικά, περιορίστηκε να πει μόνο ότι "δεν θα μπω καθόλου σε αυτή τη συζήτηση, το ζήτημα αφορά την ΕΥΠ και την ΑΔΑΕ".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr