Follow us

Επίθεση Σκέρτσου σε Ανδρουλάκη: Συνταγή ακυβερνησίας η θέση του για τις μετεκλογικές συνεργασίες

"Δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ο αρχηγός του πρώτου κόμματος" τόνισε ο 'Ακης Σκέρτσος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ερωτηθείς για τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών σε συνάρτηση με το "όχι” του κ. Ανδρουλάκη σε Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα για πρωθυπουργό σε ένα σχήμα συνεργασίας, o υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ότι "προκύπτει πολύ καθαρά, ο πυρήνας του προβλήματος των πολιτικών συνεργασιών, που τελικά αποκαλύπτεται ότι δεν έχουν ένα σαφές προγραμματικό περιεχόμενο και έχουν τελικά μεγάλο κίνδυνο να καταλήξουν σε μία ακυβερνησία στη χώρα".

Ειδικότερα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο κ. Σκέρτσος επισήμανε ότι αυτή η θέση του κ. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ "αποτυπώνει το πρόβλημα που θα κληθούμε να διαχειριστούμε σε έναν κύκλο διερευνητικών εντολών για πιθανές συνεργασίες".

"Εμείς αυτό που χρειαζόμαστε σε αυτή τη φάση είναι μία ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση με ανοιχτό πνεύμα σε συνεργασίες, δηλαδή με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση για να διαχειριστούμε τα πολλά και διαχρονικά προβλήματα που έχει η χώρα μας που αποκαλύφθηκαν και στα Τέμπη. Εμείς δεν είμαστε κατά των συνεργασιών. Επί της αρχής και επί της ουσίας το έχει αποδείξει ο κ. Μητσοτάκης. Έχει απευθύνει από το 2019 μεγάλο κάλεσμα και σε ανθρώπους εκτός των στενών ορίων της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν ανταποκριθεί άνθρωποι σε αυτό το κάλεσμα και έχουμε προσπαθήσει όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα. Θα συνεχίσει αυτό να το κάνει ο Μητσοτάκης. Όμως δεν μπορούν να μπαίνουν όροι στο παιχνίδι που προσβάλλουν την ίδια την έννοια, την ουσία της δημοκρατίας. Οι πολίτες θα ψηφίσουν. Θα σεβαστούμε προφανώς την ψήφο τους, αλλά δεν μπορούν να τίθενται τέτοιοι όροι στο τραπέζι. Να μην βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ο αρχηγός του πρώτου κόμματος" συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Διαβάστε Επίσης

Το ζήτημα είναι να κερδίσει η χώρα και όχι επιμέρους τμήματα των κομμάτων, ανέφερε ο κ. Σκέρτσος ενώ υπογράμμισε ότι δεν ενδιαφέρει τη ΝΔ μια εγωιστική κατάληψη σε καρέκλες της εξουσίας, αλλά να πάει η χώρα μπροστά. "Μας ενδιαφέρει να έχουμε μια ιδεολογική ειλικρίνεια και εντιμότητα σε σχέση με τις λύσεις που υπερασπιζόμαστε και που καταθέτουμε στο τραπέζι και στην κρίση των πολιτών. Εδώ έχουμε συγκεκριμένα προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Έχουμε ένα κράτος που διαχρονικά έχει συσσωρεύσει πολλές στρεβλώσεις. Εμείς δίνουμε μια μάχη. Είναι μια άνιση μάχη. Κάποιες φορές κερδίζουμε τη μάχη, Άλλες φορές χάνουμε τη μάχη, στα Τέμπη τη χάσαμε αυτή τη μάχη, όμως δεν έχουμε χάσει τον πόλεμο. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτό το βαθύ αναχρονιστικό κράτος και ήδη χθες δώσαμε δείγματα γραφής για το πώς εννοούμε αυτή τη σύγκρουση" προσέθεσε ο κ. Σκέρτος. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε, έγιναν εχθές δύο πολύ σημαντικές κινήσεις, με πρώτη, την ανακοίνωση από τον κ. Χατζηδάκη της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε ένα σύνολο ΔΕΚΟ, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, στις μεταφορές, στα ΕΛΤΑ και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες "όπου αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι θα ελέγχονται για το πότε ξεκινούν τη βάρδιά τους".

"Εδώ χρειάζεται πλέον συνεργασία και αίσθημα ευθύνης και από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες" υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Διαβάστε Επίσης

Το δεύτερο στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, είναι η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών "ότι ερχόμαστε να συγκρουστούμε με ένα περιβάλλον ανομίας που διαπιστώνεται ότι υπάρχει στη Μύκονο", με δυνάμεις από την Αθήνα που θα ενισχύσουν την τοπική αστυνομία και τις αρχές της πολεοδομίας, διότι "φαίνεται ότι υπάρχει ένα κύκλωμα εκεί που καταστρατηγεί τους νόμους του κράτους".

Στην περίπτωση του ΟΣΕ, ο κ. Σκέρτσος είπε χαρακτηριστικά ότι "ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πυρήνα του προβλήματος που είναι η αλλαγή κουλτούρας και η αλλαγή κουλτούρας και η ανάληψη της ευθύνης είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μάχη, η οποία θέλει χρόνο και θέλει μια συστράτευση σε όλα τα επίπεδα και της πολιτικής ζωής αλλά και της δημόσιας διοίκησης".

"Η ευθύνη για εμάς είναι δεδομένη και την αναλαμβάνουμε ακέραια" υπογράμμισε, μιλώντας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. "Έχουμε ευθύνη, διότι το σύστημα αυτό δεν ολοκληρώθηκε, όπως όφειλε να έχει ολοκληρωθεί. Έχουμε ευθύνη επίσης, διότι αυτή η χαλαρή εργασιακή κουλτούρα εντός του ΟΣΕ δεν πολεμήθηκε στη ρίζα της. Αυτές είναι δικές μας ευθύνες, τις αναλαμβάνουμε στο ακέραιο και θα συγκρουστούμε με οποιονδήποτε στέκεται απέναντι σε αυτές τις αναγκαίες αλλαγές" δήλωσε ο υπουργός.

Αναφορικά με την σφοδρή κριτική προς τον πρωθυπουργό για την απάντησή του σε ερώτημα που του έθεσε επιζήσασα του δυστυχήματος, μέσω του δημοσιογράφου κ Θεοδωράκη στην προχθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε ότι αυτού του είδους η κριτική προέρχεται από ένα κόμμα "το οποίο δηλώνει αλάνθαστο, δεν έχει αναγνωρίσει κανένα λάθος στη διακυβέρνηση του, παρότι ηττήθηκε πολιτικά η πρόταση διακυβέρνησης και τα αποτελέσματα που έφερε το 2015-2019 ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει φέρει καμία αλλαγή στην ηγετική του ομάδα, επανέρχεται αυτή τη στιγμή μετά από τέσσερα χρόνια και εισηγείται στον ελληνικό λαό την ίδια και απαράλλακτη ομάδα, τα ίδια και απαράλλακτα μυαλά με τον κ. Πολάκη, τον οποίο έχουν επαναφέρει, αλλά και τις ίδιες ιδέες για να αλλάξουν την Ελλάδα, ενώ αυτό καταψηφίστηκε". "Ο κ. Μητσοτάκης αν έχει δείξει κάτι, είναι ότι είναι ένας έντιμος πολιτικός ηγέτης, ο οποίος όποτε γίνεται λάθος το αναγνωρίζει με ειλικρίνεια και με θάρρος, παίρνει την ευθύνη και λέει ότι εγώ αυτό το λάθος θα το διορθώσω, θα το αλλάξω αυτό. Νομίζω ότι στη σύγχρονη πολιτική ιστορία δεν το έχουμε δει σε άλλον πολιτικό ηγέτη. Συνεπώς, θεωρώ ότι είναι μια κριτική εντελώς άτοπη και υποκριτική, διότι έρχεται από έναν πολιτικό φορέα που δεν έχει κάνει τη δική του αυτοκριτική" συμπλήρωσε ο κ. Σκέρτσος.

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά με τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση ότι σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, ο κ. Σκέρτσος δήλωσε επιγραμματικά "και τα fake news έχουν τα όριά τους". Ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, τονίζοντας πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό, είναι φυσικό μονοπώλιο και ανήκει σε εταιρίες του κράτους που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υποδομών, ενώ αυτό το οποίο ψηφίστηκε είναι "άλλη μία σύγκρουση με μια κακή όψη του ελληνικού κράτους που αφήνει αρρύθμιστη τη λειτουργία των δημόσιων φορέων, των δημοτικών οργανισμών που διαχειρίζονται το νερό σε όλη την Ελλάδα".

"Όλα τα υπόλοιπα είναι ιδεοληψίες και λυπάμαι πάρα πολύ, διότι παίζουν με ένα πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα. Το νερό είναι το πιο ιερό δημόσιο αγαθό και το μόνο το οποίο γίνεται εδώ είναι να θέσουμε κανόνες για να εποπτεύεται και να ελέγχεται καλύτερα η παροχή του νερού από τους δημόσιους οργανισμούς" ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα μπορέσει να επανέλθει στο στόχο της αυτοδυναμίας, μετά τις απώλειες που καταγράφονται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Υπουργός τόνισε ότι χρειάζεται μια "πάρα πολύ ψύχραιμη αποτίμηση των προτάσεων διακυβέρνησης που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι" και η ανάδειξη μιας ισχυρής αυτοδύναμης μονοκομματικής κυβέρνησης με πνεύμα συνεργασιών. "Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ένας πολιτικός που κάνει ανοίγματα πέραν των στενών ορίων της κυβέρνησης και του κόμματος", είπε καταλήγοντας ο υπουργός Επικρατείας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αστυνομικές κωμωδίες, δράματα και νεοελληνική λογοτεχνία: Οι ελληνικές σειρές που έρχονται το φθινόπωρο

Με την έναρξη της νέας σεζόν, συγκεντρώσαμε τις σειρές που έρχονται και αξίζουν την προσοχή μας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 30 Αυγ 2025 | 11:49

Νίκος Ανδρουλάκης για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αλλαγή είναι στο χέρι μας

"Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει ελπίδα και διαθέτει σχέδιο για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, πιο ανθρώπινη", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:34

Στα "σχοινιά" Μακρόν και Μπαϊρού: Επτά στους δέκα Γάλλους είναι κατά της κυβέρνησης

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σε μία προσπάθεια να μεταπείσει την κοινή γνώμη, έκανε έκκληση στον γαλλικό λαό δίνοντας διορία 13 ημερών ώστε η Γαλλία να αποφύγει το χάος

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Αυγ 2025 | 14:34

Σφοδρή αντιπαράθεση Ανδρουλάκη - Μαρινάκη: "Ψεύτης και συκοφάντης" - "Να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Παύλο Μαρινάκη ότι ισχυρίστηκε πως το κόμμα του "συνυπέγραψε κείμενο για εσχάτη προδοσία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 25 Αυγ 2025 | 11:21

Ο Ανδρουλάκης ζητά με επιστολή αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης - "Μικροκομματικά παιχνίδια", λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά παράλληλα την ανάληψη κάθε δυνατής διπλωματικής προσπάθειας για την άμεση έναρξη απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Αυγ 2025 | 23:06

Ανδρουλάκης: Ζητά συνεδρίαση της Βουλής για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Την πρωτοβουλία αυτή είχε ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν τη διακοπή των εργασιών.

24 Αυγ 2025 | 14:09

Σκέρτσος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Όταν αντιπολιτεύονται ακόμη και το ηλιοβασίλεμα τερματίζουν την πολιτική φαιδρότητα και τοξικότητα

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος απάντησε στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις καλοκαιρινές διακοπές του. "Παντελής απουσία κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας", τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Αυγ 2025 | 17:10

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας: Εξοργιστική η αλαζονεία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ

"Γιατί άραγε πανηγυρίζουν; Που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

19 Αυγ 2025 | 19:51

Ο Ν. Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας την Πέμπτη

Περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά της Αχαΐας θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Αυγ 2025 | 11:46

Ανδρουλάκης: Ας δυναμώσουμε την πίστη μας σε μία Ελλάδα που στέκεται ισχυρή απέναντι στις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις

"Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες απανταχού της γης. Με ευημερία, υγεία και ειρήνη" τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΙΛΛΕΤ» 12 Αυγ 2025 | 11:39

Προκλητικό δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας κατά Ανδρουλάκη: Τον κατηγορεί για "χιτλερικές εμμονές" επειδή πήγε στην Τένεδο

Το άρθρο κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ως "μια προσωπικότητα που φαίνεται να κουβαλάει ένα σκίτσο της Μεγάλης Ιδέας στην τσέπη του πουκαμίσου του".

ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 10 Αυγ 2025 | 11:30

Άρθρο Ν. Ανδρουλάκη: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέβη τον Ρουβίκωνα της θεσμικής αυθαιρεσίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 10 Σεπ 2025 | 09:35

Την αναγνώριση της Παλαιστίνης ζητούν ο Χάρης Δούκας και ο Δήμαρχος της Βηθλεέμ - Συνάντηση και με Ανδρουλάκη

Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

ΒΟΥΛΗ 10 Σεπ 2025 | 08:51

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κοινωνική αντιπαροχή και την ισόβια τριτεκνική ιδιότητα

"Η αντιπολίτευση μπορεί να λαϊκίζει και να τα καταγγέλλει όλα. Εμείς όμως δουλεύουμε και αφήνουμε έργο" ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 10 Σεπ 2025 | 08:44

Η Αίγυπτος αμφισβητεί επί του πεδίου το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Έρευνες σε περιοχές που διεκδικεί η κυβέρνηση της Τρίπολης

Οι έρευνες του πλοίου σεισμικών ερευνών "Ramform Hyperion" διεξάγονται από τις 21 Αυγούστου σε μια θαλάσσια περιοχή την οποία η Τρίπολη διεκδικεί με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ 10 Σεπ 2025 | 07:37

Καλάβρυτα: Ο ενορχηστρωτής "Τζάκσον", ο κτηνοτρόφος με τα αρχαία νομίσματα και η παγίδα με την τριπλή αγοραπωλησία

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και ο βοηθός του, πωλούσαν τις θρησκευτικές εικόνες έναντι 20.000 € τη μια, ενώ ζητούσαν 50.000 για το κάθε Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα.

«ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ» 10 Σεπ 2025 | 07:16

Ο Μητσοτάκης αφήνει ανοιχτό παράθυρο για νέες παροχές - Οι 10 παρεμβάσεις για την αύξηση του εισοδήματος

Στη χθεσινή του συνάντηση με τον Κώστα Τασούλα, ο πρωθυπουργός "έδειξε" σε νέα θετικά μέτρα, με έμφαση τις μειώσεις φόρων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 09 Σεπ 2025 | 17:58

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικά χρήσιμη η δωρεά της Motor Oil για την ανακαίνιση του θεραπευτηρίου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

"Και οι τρεις Στρατιωτικές Σχολές χρειαζόντουσαν σημαντικές επενδύσεις για να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους", τόνισε ο Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 09 Σεπ 2025 | 17:58

ΝΔ: Fake news της αντιπολίτευσης τα περί επιβολής μείωσης ΦΠΑ από την ΕΕ

"Όσα λέγονται για "πρόστιμα επειδή δεν μειώσαμε ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά" είναι εκτός κάθε πραγματικότητας" τονίζει η ΝΔ.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 09 Σεπ 2025 | 17:07

Σάλος από τη δήλωση του Γιάννη Λοβέρδου της ΝΔ για την ακρίβεια: "Eγώ ζω μόνο με τη βουλευτική αποζημίωση" [βίντεο]

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως καταλαβαίνει τις δυσκολίες των πολιτών, και έφερε ως παράδειγμα τον...ίδιο, λέγοντας ότι και αυτός ζει μόνο από τα εισοδήματά του, δηλαδή τη βουλευτική αποζημίωση.

ΠΑΣΟΚ 09 Σεπ 2025 | 16:05

Συνάντηση Ανδρουλάκη με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων εν όψει ΔΕΘ

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως το Σάββατο το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες.

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ 09 Σεπ 2025 | 15:50

Χαφτάρ: Διαβεβαιώσεις ότι η Βεγγάζη δεν θα κυρώσει (προς το παρόν) το τουρκολυβικό μνημόνιο- Ανακούφιση στην Αθήνα

Ο Μπελκασέμ Χαφτάρ που επισκέφθηκε την Αθήνα είναι υπεύθυνος των οικονομικών της Ανατολικής Λιβύης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:41

Μαρινάκης: Οι φοροελαφρύνσεις είναι στην πραγματικότητα αυξήσεις μισθών

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι το Σάββατο είχε μειώσει 72 φόρους που τώρα γίνονται περισσότεροι αλλά και 22 έμμεσους φόρους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Σεπ 2025 | 15:07

Βουλή: Επίθεση Βελόπουλου σε Γιαννούλη - "Ειρωνείες στο σπίτι σου και στη μάνα σου - Άντε με τον προδότη της Μακεδονίας"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέκοπτε την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξέφυγε σε χαρακτηρισμούς - "Μια ζωή ήσουν κρατικοδίαιτος"

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:01

Ο Τσίπρας με την Μπαζιάνα αγόρασαν το σπίτι τους στην Κυψέλη με τραπεζικό δάνειο 580.000 ευρώ

Η αγοραπωλησία αφορά δύο διαμερίσματα και δύο κλειστές θέσεις πάρκινγκ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα 580.000 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 13:26

Πιερρακάκης: Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους πατριωτικούς φόρους του Τσίπρα

"Την τελευταία φορά που τα ακούσαμε αυτά, υπερφορολογήθηκε η μεσαία τάξη", είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 13:12

Γεωργιάδης για φακελάκι στο Ιπποκράτειο: Εχω πει ο κόσμος να μην δίνει και να κάνει καταγγελία

"Δυστυχώς το φακελάκι που πολεμάμε πάρα πολύ και έχουμε κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις για να το εμποδίσουμε, ναι ζει και βασιλεύει, αρκετοί το κάνουν δυστυχώς".

ΠΩΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 09 Σεπ 2025 | 12:47

Το μυστικό "γκρουπ των 5" στο WhatsApp για τα μέτρα της ΔΕΘ και η ατάκα Μητσοτάκη για το... 2026

Το συγκεκριμένο γκρουπ λειτουργούσε ως συνεχής και αδιάκοπη σύσκεψη και εκεί ουσιαστικά προς τα τέλη Αυγούστου "κλείδωσαν" όλα τα μέτρα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 09 Σεπ 2025 | 12:25

Γεραπετρίτης για καλώδιο με την Κύπρο: Χυδαίες ακρότητες, ιδιωτικά συμφέροντα προσπαθούν να υπονομεύσουν το έργο

"Επιχειρήθηκε να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας και με τη Δυτική Λιβύη", σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών.

"ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΣΕΒΗΣ" 09 Σεπ 2025 | 11:58

Εκνευρίστηκε η Ανθή Βούλγαρη με τον Σπανάκη της ΝΔ: "Άμα θέλετε να κάνουμε τις γλάστρες, να πάμε σπίτι μας"

Κόντρα Ανθής Βούλγαρη - Βασίλη Σπανάκη σε υψηλούς τόνους στον αέρα του Μega.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 09 Σεπ 2025 | 11:18

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Μειώνουμε φόρους, αυξάνουμε καθαρούς μισθούς με έμφαση στις οικογένειες"

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας και τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ 09 Σεπ 2025 | 10:53

Στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει πλέον καταξιωθεί ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 07:15

Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε χαμηλούς τόνους στη ΔΕΘ - Το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και ο φόβος για μια νέα δικογραφία

Ο πρωθυπουργός επέλεξε στις δημόσιες τοποθετήσεις του να κρατήσει ένα ήπιο προφίλ, "καθαρίζοντας" τον πολιτικό διάδρομο μέχρι το εκλογικό 2027, για τον εκλογικό νόμο και για τις πρόωρες εκλογές.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Σεπ 2025 | 23:59

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για τη Διαφάνεια στη Χρέωση των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας

Η τροπολογία "έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης του κόμματος για διαφάνεια και στον τομέα των ασφαλίστρων υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ασυδοσίας και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού"

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 08 Σεπ 2025 | 16:53

Γιώργος Μυλωνάκης σε Ζωή Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προσπαθεί να δημιουργήσει το νέο πολιτικό της παραμύθι

"Είναι προφανές ότι η απόπειρα επανεμφάνισης πρώην συντρόφων της, εύλογα της δημιουργεί μεγάλη πίεση", αναφέρει ο Γιώργος Μυλωνάκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 08 Σεπ 2025 | 16:28

Κώστας Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς πυξίδα και σχέδιο για το πώς πρέπει να σταθεί η χώρα στις νέες συνθήκες

Ο Κώστας Τσουκαλάς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός "ξέχασε" τους μικρομεσαίους, τονίζοντας ότι προχωράει στον "αφανισμό" της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Σεπ 2025 | 15:32

"Καρφί" Καλλιάνου για Αντετοκούνμπο: "Όσοι τον χλεύαζαν, αμφισβητώντας εάν είναι Έλληνας, ας κάνουν σήμερα τον σταυρό τους"

"Όσοι στο παρελθόν χλεύαζαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αμφισβητώντας εάν είναι Έλληνας, ας κάνουν σήμερα τον σταυρό τους που αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής μας και ας αναγνωρίσουν το σφάλμα τους" έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9ΟΥ 08 Σεπ 2025 | 15:18

Ανάρτηση Τσίπρα: Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε

Σήμερα Δευτέρα οκτώ Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση με απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του.

ΤΙ ΑΥΖΗΤΗΣΑΝ 08 Σεπ 2025 | 14:17

Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 08 Σεπ 2025 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Γεραπετρίτη με τον γιο του στρατάρχη Χαφτάρ στο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσής τους στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων από το 1830

"Για τομή που αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 11:00

Στη Θεσσαλονίκη και ο Κώστας Καραμανλής: Αντί για ΔΕΘ πήγε για αγριογούρουνο στη γάστρα σε ταβέρνα του Χορτιάτη

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να κινηθεί ινκόγκνιτο, μακριά από τα στελέχη του κόμματος που είχαν κάνει απόβαση στη συμπρωτεύουσα για την ΔΕΘ.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Μαξίμου στις 12.30

Στο Μαξίμου θα συναντηθεί ο Κ. Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 08 Σεπ 2025 | 10:05

Απάντηση Χριστοδουλίδη σε Μητσοτάκη: H Κύπρος θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για το καλώδιο

"Η Λευκωσία θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πράξουν το ίδιο.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ 08 Σεπ 2025 | 09:58

Στην Αθήνα ο γιος του Χαφτάρ - Συνάντηση με Γεραπετρίτη

Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης, Ελ-Μπαούρ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 09:50

Κεραμέως για ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Αυξημένα καθαρά ποσά στη μισθοδοσία από τον Ιανουάριο

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως για "την ακρίβεια δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στηρίξεις τους πολίτες από το να διευρύνεις το διαθέσιμο εισόδημα".

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 08:24

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τη Λευκωσία για το καλώδιο και τα επόμενα βήματα

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το καλώδιο ως ένα "πολύ σημαντικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης" που θα ωφελήσει πρωτίστως την Κύπρο, η οποία παραμένει ενεργειακά απομονωμένη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 21:02

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Είναι πρωθυπουργός που φοβάται την κοινωνία και τις αντιδράσεις της"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη "πρωθυπουργό εσωτερικού χώρου"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

07 Σεπ 2025 | 18:38

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό ούτε από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

"Ο λαός το 'ταμείο' το κάνει καθημερινά κι αυτό είναι πάντα μείον για τις ανάγκες του", λέει το ΚΚΕ για τη ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ 07 Σεπ 2025 | 17:58

Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Διαμαρτυρίες από Ριζοσπάστη και Documento για αποκλεισμό

"Δεν γνωρίζω το θέμα καν. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 14:50

Τετ α τετ Φάμελλου με Δούκα στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησσαν

Στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπου είχαν ένα τετ α τετ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 14:45

Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους

"Αν θυμάστε εμάς μας είχαν χαρακτηρίσει πολιτικούς απατεώνες", είπε.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2025 | 08:24

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Καλύτερα μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση"

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν όμως τα πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα οποία είπε "όχι" στα ευχολόγια και τον λαϊκισμό - Ούτε μία αναφορά στο όνομα του Τσίπρα.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού