Follow us

Ευρωπαϊκή Αριστερά: Βράβευσε τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis - "Πώς τους βρήκαν;" αναρωτιέται ο Άδ. Γεωργιάδης

"Πώς βρήκαν την επαφή με τους μάρτυρες της Novartis αφού κανείς δεν ξέρει ποιοι ειναι πλην της κας Τουλουπάκη", έγραψε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΟΧΙΥπόθεση Novartis: Τι καταγγέλλουν οι μάρτυρες - Τι απαντούν οι πολιτικοί

Τα σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε το βραβείο για "Δημοσιογράφους, Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος και Υπερασπιστών του Δικαιώματος στην Ενημέρωση", που απένειμε η ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς / Βόρεια Πράσινη Αριστερά (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως το βραβείο απονεμήθηκε φέτος στην Τσέλσι Μάνινγκ, πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού στη γερμανική ερευνητική οργάνωση Correctiv, αλλά και στους προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας στο Twitter τη βράβευση των μαρτύρων έγραψε: "Αναρωτιέμαι πώς βρήκαν οι της ομάδος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την επαφή με τους μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος "Μάξιμο Σαράφη" και "Αικατερίνη Κελέση" και τους έβαλαν και να μιλήσουν; αφού κανείς δεν ξέρει ποιοι ειναι πλην της κας Τουλουπάκη...μαλλον θα ειχαν το τηλ τους κάπου".

"Πυρά" ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία

Στο θέμα της βράβευσης των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis εστιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας παράλληλα βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά οι μάρτυρες περιέγραψαν τις περιπέτειες των ιδίων και των οικογενειών τους, στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Παρουσιάζοντας τη βράβευση των δύο μαρτύρων, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου έκανε λόγο για τις περιπέτειες τους από το Φθινόπωρο του 2017 που άρχισαν να καταθέτουν στην Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ τόνισε πως "χάρη στις δικές τους καταθέσεις και σε αυτές των μαρτύρων που συνεργάζονται με την αμερικανική δικαιοσύνη η Novartis υποχρεώθηκε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο ύψους 345 εκατ. δολαρίων. Από αυτά τα 310 εκατ. αφορούν τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα".

Τί είπε η "Αικατερίνη Κελέση":

Μάλιστα, τόνισε με νόημα ότι "παρά τη χωρίς προηγούμενο αυτή τιμωρία της Novartis, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στραφεί εναντίον της, παρ' ότι στην Ευρώπη το έχει κάνει η Ιταλία και η Γαλλία" και πρόσθεσε πως "αυτό το βραβείο είναι ένδειξη συμπαράστασης και ηθικής ενίσχυσης τους στην μάχη που δίνουν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Μια μάχη για την αλήθεια, για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και κατά της διαφθοράς".

Το βίντεο με τον "Μάξιμο Σαράφη":

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αίσθηση προκάλεσαν οι ερωτήσεις - παρεμβάσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων, σχετικά με το τι πρόκειται να κάνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά ώστε να ενισχύσει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και να τους προστατεύσει από τις επιθέσεις, τις οποίες υφίστανται στην Ελλάδα ακόμη και από εν ενεργεία υπουργούς.

Απαντώντας ο κ. Κούλογλου, δήλωσε πως ενώ υπάρχει αντίστοιχη Οδηγία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία των προστατευομένων μαρτύρων, δεν έχει ακόμη εισαχθεί στην ελληνική νομοθεσία "με αποτέλεσμα ο μόνος τρόπος προστασίας τους να είναι η ηθική μας στήριξη". Πρόσθεσε πως "υπάρχουν εμπόδια για τη διερεύνηση της υπόθεσης, επιθέσεις κατά των δικαστικών λειτουργών που διερευνούσαν την υπόθεση και φυσικά επιθέσεις κατά των μαρτύρων. Αυτό είναι επίθεση στο κράτος δικαίου της Ελλάδας καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει πλήρης διάκριση των εξουσιών και η πολιτική εξουσία παρεμβαίνει στην δικαστική".

O Ευρωβουλευτής της GUE/NGL, Miguel Urban Crespo, δήλωσε πως "με την πανδημία του κορονοϊού, η υπόθεση Novartis έδειξε πόσο επιζήμια είναι η ιδιωτικοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης και τους λόγους που πρέπει να υπερασπιστούμε τα τα δημόσια συστήματα υγείας. Με αυτόν τον τρόπο, είναι απαραίτητη η συνεργασία των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων για την έκθεση των μεγάλων φαρμακευτικών σκανδάλων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βραβείο το μοιράστηκαν επίσης η Chelsea Manning, πρώην αναλύτρια πληροφοριών στον Αμερικανικό στρατό η οποία αποκάλυψε βίντεο που δείχνουν την δολοφονία άοπλων Ιρακινών πολιτών, καθώς και η μη κερδοσκοπική ομάδα έρευνας Correctiv, η οποία αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με το σκάνδαλο "cum-ex", που κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους 55 δις ευρώ. Μιλώντας για την εκδήλωση, ο Συμπρόεδρος της GUE/NGL, Martin Schirdewan, αναφέρθηκε στην καταπίεση που υπόκεινται οι δημοσιογράφοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τόνισε την σπουδαιότητα του βραβείου, καθώς με αυτή την πρωτοβουλία η Ευρωομάδα της Αριστεράς επηρέασε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο και θεσπίζει αντίστοιχο βραβείο από του χρόνου, κάτι που δείχνει πως η συλλογική πολιτική πίεση σε καίρια ζητήματα μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που μίλησε η αδερφή της δολοφονημένης δημοσιογράφου από τη Μάλτα, Daphne Caruana Galizia, Corinne Vella, η οποία δήλωσε πως οι αποκαλύψεις στις μέρες μας είναι επικίνδυνες ενώ "το πιο σημαντικό στο γεγονός ότι οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος επιλέγουν να μιλήσουν ανοιχτά για υποθέσεις, είναι πως βοηθάνε όλους εμάς στο να ζούμε σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον".

Η Marisa Matias, Αντιπρόεδρος και Ευρωβουλευτής της GUE/NGL, χαρακτήρισε ως ήρωες και ηρωίδες των καιρών μας τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και ανέφερε πόσο σημαντικό είναι το βραβείο στην προώθηση του δικαιώματος της έκφρασης και της ελευθερίας του λόγου, ένα δικαίωμα που όπως είπε "θα έπρεπε να υπάρχει σε όλες τις δημοκρατίες".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη και άλλα: Όλες οι φορές που οι Ρήγας-Αποστόλου έγραψαν τηλεοπτική ιστορία

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ 30 Δεκ 2025 | 13:49

"Η Novartis ήταν πολύ διεφθαρμένη εταιρεία - Ο ΟΠΕΚΕΠΕ του φαρμάκου", κατέθεσε ο Δεστεμπασίδης

"Δεν έχω πει ποτέ ότι ο Αντ. Σαμαράς, ο Γ. Στουρνάρας ή ο Ευ. Βενιζέλος δωροδοκήθηκαν. Για τα υπόλοιπα πρόσωπα, μετέφερα μόνο όσα μου αφηγήθηκε ο Κ. Φρουζής"

ΥΨΙΣΤΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 30 Δεκ 2025 | 10:07

Ντόναλντ Τραμπ: Βραβείο ειρήνης από το Ισραήλ για το τέλος του πολέμου στη Γάζα

Οι Ισραηλινοί "εκτιμούν όσα έχετε κάνει για να βοηθήσετε το Ισραήλ και να υποστηρίξετε τον αγώνα μας" κατά της Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ο Νετανιάχου

24 Δεκ 2025 | 09:34

Απονεμήθηκαν τα πρώτα βραβεία του D-Athens Διονύσια Greek 2025

Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και τη θεατρική κοινότητα ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής βραβείων και επαίνων την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου τα D-Athens Διονύσια Greek 2025

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 10:52

Ο προκλητικός Νίκος Παππάς εμφανίστηκε στη... Σκορδά: "Ζητάω συγγνώμη - Δεν έχει ούτε γρατζουνιά ο Γιαννόπουλος"

Ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι δεν γρονθοκόπησε τον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο, ούτε τον χτύπησε από πίσω. Εκανε λόγο για σπρώξιμο και χαστούκι.

17 Δεκ 2025 | 19:27

Ποιοι είναι οι 5 Έλληνες ευρωβουλευτές που καταψήφισαν το μπλόκο στο ρωσικό αέριο

Στο ίδιο "στρατόπεδο" καταγράφηκε και ο Φειδίας Παναγιώτου, ανεξάρτητος ευρωβουλευτής από την Κύπρο

"ΛΥΓΙΣΕ" ΤΟ ΚΟΙΝΟ 11 Δεκ 2025 | 11:29

"Ήταν η τελευταία φορά που είδα τη μαμά μου": Συγκλόνισε ο 11χρονος από την Ουκρανία στην ομιλία του στο Στρασβούργο

Τα λόγια του στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια παρουσίασης ντοκιμαντέρ για τα παιδιά στην Ουκρανία "έσπασαν" τον μεταφραστή και πολλούς από το κοινό που τον άκουγαν.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Δεκ 2025 | 15:55

Novartis: Είχαν φτιάξει βίντεο παρωδία με θέμα την απαγωγή της Ευγενίας Μανωλίδου - Προβλήθηκε στη δίκη

"Αυτό πρέπει να είναι από παλιά… πριν βάλω μαλλιά!", σχολίασε με χιούμορ ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την προβολή του βίντεο.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ 10 Δεκ 2025 | 13:19

Γεωργιάδης στη δίκη Novartis: Δόλιοι και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί ότι είχα πάρει δύο εκατ. ευρώ

Όσα κατέθεσε ο υπουργός Υγείας στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis.

ΣΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Δεκ 2025 | 20:38

Τελικά ο Τραμπ πήρε... βραβείο Ειρήνης - Του το έδωσε η FIFA δια χειρός Ινφαντίνο [βίντεο]

Ο Ντόναλντ Τραμπ περίμενε να λάβει το Νόμπελ Ειρήνης, τελικά έλαβε το βραβείο Ειρήνης από τη FIFA

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 04 Δεκ 2025 | 12:57

Ολοκληρώνεται η θητεία της Λάουρα Κοβέσι στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Ο Γερμανός Αντρές Ρίτερ θα την αντικαταστήσει

Η θητεία της Λάουρα Κοβέσι στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας λήγει το 2026.

04 Δεκ 2025 | 10:50

Η πιο βραβευμένη αρχιτεκτονική αναβίωση της αισθητικής του Βυζαντίου

Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο μοναστήρι της Αγίας Θεοδώρας, το πεντάστερο ξενοδοχείο MonAsty ξεχωρίζει ως μια σύγχρονη ερμηνεία της βυζαντινής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 16:31

Δίκη Novartis: "Ο Στουρνάρας είναι ένας βαθιά έντιμος άνθρωπος και πατριώτης", κατέθεσε ο Σκέρτσος

"Όλη η Ελλάδα χρωστάει στον Στουρνάρα γιατί έσωσε τη χώρα. Δεν μπορώ να δεχτώ οτιδήποτε αφορά στο ήθος του" κατέθεσε ο Άκης Σκέρτσος

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 27 Νοε 2025 | 15:55

Δεσμεύθηκαν 27 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των δύο "προστατευόμενων μαρτύρων" της Novartis στην Ελβετία

Η δέσμευση αφορά κινητά και ακίνητα εντός Ελλάδος, καθώς και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 21 Νοε 2025 | 19:30

Δίκη Novartis: "Ήταν μια στημένη σκευωρία, από τις χυδαιότερες που έχουν υπάρξει" κατέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας

Ο κ. Στουρνάρας, μηνυτής στην υπόθεση, κατέθεσε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ότι οι κατηγορούμενοι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη είπαν ψέματα, εκβιαζόμενοι από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 19 Νοε 2025 | 15:22

Δίκη Novartis: "Θα πάω την υπόθεση μέχρι το τέλος" λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος για τους προστατευόμενους μάρτυρες

"Οι άνθρωποι αυτοί, οι σκόπιμοι ψευδομάρτυρες, να καταδικαστούν" δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος εξερχόμενος των δικαστηρίων για την υπόθεση Novartis

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 18 Νοε 2025 | 17:41

Δίκη Novartis: "Δεστεμπασίδης και Μαραγγέλη είπαν ψέματα και το ήξεραν" κατέθεσε η σύζυγος του Γ.Στουρνάρα

Όσα κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν "ένα δημιούργημα για να καταστραφεί ο Γιάννης Στουρνάρας", είπε στη δευτεροβάθμια δίκη η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη, Λίνα Νικολοπούλου

ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ 17 Νοε 2025 | 15:10

Λύθηκε το "μυστήριο" της διάρρηξης στο σπίτι της Εισαγγελέως Τουλουπάκη- Δεν ήταν συνωμοσία, δεν είχε σχέση με τη Novartis…

Ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε κάνει μεγάλο θέμα και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έχει σχέση με το σκάνδαλο Novartis

ΠΑΝΤΟΤΕ ΛΑΜΠΕΡΗ 12 Νοε 2025 | 10:52

Διαχρονική κομψότητα: Η Μαρία Ναυπλιώτου με cropped σακάκι με ιδιαίτερες λεπτομέρειες και midi φόρεμα

Η Μαρία Ναυπλιώτου πάντοτε ξεχωρίζει με την κομψότητα και το στιλ της.

ΒΡΕΤΑΝΟ-ΟΥΓΓΡΟΣ 11 Νοε 2025 | 09:28

Το βραβείο Booker 2025 στον συγγραφέα Ντέιβιντ Σάλαϊ για το "Flesh" - Η υπόθεση του βιβλίου

Το Booker Prize δόθηκε φέτος στον Βρετανό και Ούγγρο συγγραφέα Ντέιβιντ Σάλαϊ, για το έκτο μυθιστόρημά του, υπό τον τίτλο Flesh ("Σάρκα").

10 Νοε 2025 | 09:00

Ήταν όλοι τους εκεί: Οι σημαντικότερες εμφανίσεις στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του αθηνοράματος

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 από το "αθηνόραμα" απονεμήθηκαν για 27η χρονιά την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

05 Νοε 2025 | 12:25

Novartis: Διακόπηκε για τις 10 Νοεμβρίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό των "Σαράφη" και "Κελέση"

Για τις 10 Νοεμβρίου διακόπηκε από το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

"ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" 05 Νοε 2025 | 09:28

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025: Η παράσταση που σάρωσε - Βαλτινός & Ναυπλιώτου οι καλύτεροι ηθοποιοί, όλοι οι νικητές

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 του "αθηνοράματος" απονεμήθηκαν για 27η συνεχή χρονιά, στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 06:38

Σπουδαία διάκριση για μια σπουδαία ηθοποιό: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρέλαβε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει ενσαρκώσει εμβληματικούς ρόλους, από την αρχαία τραγωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία.

ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 21 Οκτ 2025 | 06:30

Πιατάς, Καραμπέτη, Χουβαρδάς, οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου από την Ενωση Κριτικών - Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών απένειμε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, για τρίτη χρονιά, τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ 16 Οκτ 2025 | 22:50

Ευρωκοινοβούλιο: Προωθεί απαγόρευση πρόσβασης στο διαδίκτυο σε ανήλικους κάτω των 13 ετών

Η Έκθεση αυτή θα αποτυπώσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ο ψηφιακός εθισμός και η έκθεση σε ακατάλληλο ή παράνομο περιεχόμενο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 29 Σεπ 2025 | 12:38

Πόθεν έσχες: Η απίστευτη αμοιβή των 18,4 εκατ. ευρώ για τον βουλευτή Παύλο Σαράκη - Δικηγόρος στην υπόθεση Novartis

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης είναι ο πλουσιότερος στην ελληνική Βουλή.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 25 Σεπ 2025 | 08:42

Ελεονώρα Μελέτη: Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροπολογίες της για την προστασία των ανηλίκων στα social media

Με μια ξεκάθαρη νίκη εγκρίθηκε η γνωμοδότηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελεονώρας Μελέτη, για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Οι 5 υποψήφιες για το θεατρικό βραβείο "Ελευθερία Σαπουντζή" - Γυναίκες μέχρι 30 ετών

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, προσκαλώντας τους φίλους του θεάτρου να παρακολουθήσουν μια σημαντική στιγμή της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.

ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ 23 Σεπ 2025 | 14:08

Βραβεία ΠΣΑΠΠ: Τιμήθηκαν Κωνσταντέλιας, Ελ Κααμπί, Τζολάκης - Κορυφαίος προπονητής ο Μεντιλίμπαρ

Γεμάτη ξεχωριστά και όμορφα στιγμιότυπα ήταν η τελετή των βραβείων του ΠΣΑΠΠ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ 15 Σεπ 2025 | 20:00

Novartis - Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης: "Δεν προέκυψε συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για την ενοχή του" λένε οι δικηγόροι του

Οι δηλώσεις των συνηγόρων του Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, Ιπποκράτη Μυλωνά και Γιάννη Απατσίδη

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 15 Σεπ 2025 | 17:35

Βενιζέλος για Novartis: Οι ενορχηστρωτές και τα πρώτα βιολιά της σκευωρίας έχουν διαφύγει του δικαστικού ελέγχου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη Novartis, τονίζοντας ότι η καταδίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.

15 Σεπ 2025 | 13:17

Σαμαράς για Novartis: Η Δικαιοσύνη επιβάλει και την αποκάλυψη των ηθικών αυτουργών

"Η Δικαιοσύνη επιβάλλει όχι απλά την τιμωρία των φυσικών αυτουργών, αλλά και την αποκάλυψη εκείνων που σκηνοθέτησαν και ενορχήστρωσαν ως ηθικοί αυτουργοί τη σκευωρία της Νοβάρτις!" αναφέρει.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 15 Σεπ 2025 | 12:01

Novartis: Ενοχοι οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες - Φυλάκιση 25 μηνών στον Δεστεμπασίδη και 33 στη Μαραγγέλη με αναστολή

Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και στους δύο πρώην προστατευόμενους μάρτυρες.

15 Σεπ 2025 | 10:59

Δίκη Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες Μαρία Μαραγγέλη και Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης

Αυτή την ώρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων.

ΓΙΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΗΝΥΣΗ 15 Σεπ 2025 | 07:31

Υπόθεση Novartis: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους "Μάξιμο Σαράφη" και "Αικατερίνη Κελέση"

Σήμερα η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόκειται να ανακοινώσει αν οι δύο κατηγορούμενοι, είναι ένοχοι ή όχι για όσα είπαν εμπλέκοντας δέκα πολιτικά πρόσωπα στο σκάνδαλο Novartis.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ 11 Σεπ 2025 | 17:58

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά ζήτησε ενός λεπτού σιγή στο ευρωκοινοβούλιο αλλά η Μέτσολα το αρνήθηκε

Γιατί η Ρομπέρτα Μέτσολα δεν έκανε δεκτό το αίτημα για ενός λεπτού σιγή για τον Κερκ στο ευρωκοινοβούλιο - Τι έκανε Σουηδός ευρωβουλευτής - Επικράτησε αναταραχή

ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ 28 Αυγ 2025 | 13:47

Επίθεση Πολάκη σε Γεωργιάδη: "Αν είχαμε δικαιοσύνη στη χώρα, έπρεπε να ήσουν φυλακή και όχι να δικάζομαι εγώ"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα όσα είχε πει εναντίον του για την υπόθεση Novartis.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 27 Αυγ 2025 | 14:00

Δίκη Novartis: Ενοχοι Δεστεμπασίδης- Μαραγγέλη για ψευδείς καταθέσεις περί χρηματισμού πολιτικών, λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας τόνισε πως "οι κατηγορούμενοι πίστευαν ότι μπορούν να πουν ό,τι θέλουν γιατί ήταν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων".

ΔΙΚΗ NOVARTIS 26 Αυγ 2025 | 15:10

Novartis: Απολογία της "Αικατερίνης Κελέση", δηλαδή της γραμματέως του Φρουζή Μαρίας Μαραγγέλη- Επιμένει για χρηματισμούς πολιτικών

Η Μαρία Μαραγγέλη (Αικατερίνη Κελέση) δήλωσε πως "όσα κατέθεσα είναι αλήθεια" και χαρακτήρισε τον τότε ισχυρό άνδρα της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Φρουζή, "αδίστακτο".

ΤΙ ΕΙΠΕ 30 Ιουλ 2025 | 18:39

Novartis: "Όσα κατέθεσα για χρηματισμούς πολιτικών, μου τα είπε ο επικεφαλής της εταιρίας" - Απολογήθηκε ο "Μάξιμος Σαράφης"

Ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, πρώην στέλεχος της Novartis, ανέφερε πως η φαρμακοβιομηχανία είχε σχεδιάσει στρατηγικά μία μέθοδο επιρροής που ξεκινούσε από γιατρούς και έφθανε σε υπουργούς

ΦΙΛΙΣΤΩΡ ΔΕΣΤΕΜΠΑΣΙΔΗΣ 28 Ιουλ 2025 | 07:12

Δίκη για τη Novartis: Απολογείται σήμερα o προστατευόμενος μάρτυρας "Μάξιμος Σαράφης"

Μετά την απολογία του "Μάξιμου Σαράφη" , το δικαστήριο θα διακόψει τις συνεδριάσεις και έχει προγραμματίσει την απολογία της κ. Μαραγγέλη που είχε καταθέσει ως "Αικατερίνη Κελέση" για 29 Αυγούστου.

ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΚΑ ΑΣΑΦΗΣ 23 Ιουλ 2025 | 09:14

Απορρίφθηκε λόγω αοριστίας η αγωγή του Δημοσίου κατά της Novartis - Θα της πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα

Η αγωγή κρίθηκε νομικά ασαφής και έτσι το Ελληνικό Δημόσιο, πέρα από το γεγονός ότι έχασε τη δίκη, καλείται να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα της εναγόμενης εταιρείας.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 10 Ιουλ 2025 | 12:28

Δ. Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Να επενδύσουμε στην πρόληψη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι πρωταθλήτρια στις διακηρύξεις και ουραγός στην πράξη", τόνισε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας

ΘΡΑΣΟΣ 25 Ιουν 2025 | 16:42

Novartis: Μήνυση εισαγγελέων διαφθοράς (επί ΣΥΡΙΖΑ) κατά Φρουζή- Επειδή τους αποκάλεσε εισαγγελείς killers

Οι δύο εισαγγελείς υπέβαλαν σε βάρος του άλλοτε επικεφαλής της Novartis μήνυση για ψευδή κατάθεση

"ΠΡΟΘΥΜΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ" 24 Ιουν 2025 | 19:23

Δίκη Novartis - Φρουζής: Μου πρότειναν να ψευδομαρτυρήσω για πολιτικά πρόσωπα

Ο κ. Φρουζής κατέθεσε πως ο ίδιος δέχθηκε μεγάλες πιέσεις στην τότε Εισαγγελία Διαφθοράς για να "ψευδομαρτυρήσει" σχετικά με δήθεν πληρωμές της Novartis σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα

ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 18 Ιουν 2025 | 23:44
"ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ" 17 Ιουν 2025 | 17:28

Μανιαδάκης στη δίκη Novartis: "Ο Σαράκης μου είπε ότι αν καταδικάσουμε την εταιρεία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία"

"Όλοι ήξεραν που εργαζόμουν, δεν είχα σχέση με τιμολόγηση φαρμάκων ή λήψη αποφάσεων. Οι καταγγελίες ήταν ψευδείς", δήλωσε ο μάρτυρας

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 13 Ιουν 2025 | 10:29

Σαμαράς στη δίκη Novartis: Τελευταίοι τροχοί της αμάξης Δεσταμπασίδης και Μαραγγέλη, ηθικός αυτουργός είναι ο Τσίπρας

"Σπιλώθηκα και κατηγορήθηκα με τρόπο ατιμωτικό από έναν στημένο θίασο", κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

MY MARKET ΚΑΙ METRO CASH CARRY 13 Ιουν 2025 | 09:38

12 βραβεία για τη METRO στα Internal Communication & Employee Engagement Awards 2025

Κατέκτησε την κορυφαία Platinum διάκριση για την καλύτερη καμπάνια Εσωτερικής Επικοινωνίας, 6 Gold, 3 Silver και 2 Bronze βραβεία!

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS 11 Ιουν 2025 | 14:11

Αβραμόπουλος στη δίκη Novartis: "Λάθος" του Τσίπρα που πήγε με τον συφερτό- Ηθελαν να εξοντώσουν την αντιπολίτευση

"Αυτή είναι μια σκοτεινή και βρώμικη υπόθεση" ανέφερε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τη σκευωρία Novartis

ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Ιουν 2025 | 10:30

Βενιζέλος στη δίκη Novartis: "Δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί κατηγορούμενοι - Πολιτικά τα κίνητρα των ηθικών αυτουργών"

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis για ψευδή κατάθεση.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΤΕ 02 Ιουν 2025 | 17:01

Στουρνάρας για υπόθεση Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα αδύνατα δυνατά να με βγάλει από τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη

"Είπαν ψέματα. Ήταν υποκινούμενοι", είπε ο κ. Στουρνάρας για τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Navartis

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Μαϊ 2025 | 18:16

"Εκρηξη" του Αδωνι Γεωργιάδη στη δίκη της Novartis: "Άθλιοι, να ντρέπεσαι γι' αυτό που σε έκανε η μάνα σου"

Ο συνήγορος υπεράσπισης της "Αικατερίνης Κελέση" κινήθηκε κατά του Αδωνι Γεωργιάδη, πετώντας μάλιστα το μικρόφωνο στο πάτωμα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 22 Μαϊ 2025 | 18:55

Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: "Ήθελα να δείρω τον Τσίπρα στη Βουλή - Έπρεπε να τον μηνύσω" είπε ο Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την εξέτασή του από την υπεράσπιση είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ 20 Μαϊ 2025 | 09:37

Μαίρη Μηνά και Γιάννης Τσουμαράκης: Οι μεγάλοι νικητές των βραβείων "Μελίνα Μερκούρη" και "Δημήτρης Χορν"

Στη Μαίρη Μηνά δόθηκε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για τη σεζόν 2023-24 για την ερμηνεία της στην παράσταση "Ο άσχημος". Στον Γιάννη Τσουμαράκη το "Δημήτρης Χορν".

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ BUONGIORNO 19 Μαϊ 2025 | 18:20

Γιάννης Τσουμαράκης: "Δεν ενημερώθηκα ότι είμαι υποψήφιος για τα φετινά βραβεία "Δημήτρης Χορν", το είδα στο ίντερνετ"

"Έχω δίπλωμα ως yoga instructor. Αποφάσισα να το κάνω γιατί στο επάγγελμα μας υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια"

ΚΑΤΑΘΕΣΗ 19 Μαϊ 2025 | 17:46

Λοβέρδος για Novartis: Θέλανε να μείνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για 10 χρόνια- Έπρεπε να πάνε φυλακή οι πολιτικοί αντίπαλοι"

"Κυρία πρόεδρε είμαι μέχρι εδώ! Ελάτε στη θέση μου! Η ιστορία ήταν να μείνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ για δέκα χρόνια" ξεκίνησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 10 Μαϊ 2025 | 15:35

Ο Χρήστος Μάστορας είναι υποψήφιος στα... ελληνικά Οσκαρ - "Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα"

Ο Χρήστος Μάστορας διεκδικεί ακόμα μια σπουδαία κατάκτηση στην καριέρα του, καθώς είναι υποψήφιος στα "ελληνικά Όσκαρ".

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 08 Μαϊ 2025 | 11:46

Ανατροπή στις Χρυσές Σφαίρες - Ερχεται ένα νέο βραβείο που κανείς δεν περίμενε

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ένα πρωτοποριακό βήμα για ένα μεγάλο σόου βραβείων κινηματογράφου και τηλεόρασης.

05 Μαϊ 2025 | 19:26

Βραβεία "Δημήτρης Χορν": Ανακοινώθηκαν οι 6 υποψήφιοι - Στις 19 Μαΐου η απονομή σε κοινή εκδήλωση με τα "Μελίνα Μερκούρη"

Το επαμειβόμενο βραβείο "Δημήτρης Χορν" είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ 25 Απρ 2025 | 18:57

Οχτώ διακρίσεις για τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στα Sports Marketing & Sponsorship Awards 2025

Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ 10 Απρ 2025 | 19:14

Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε η ένσταση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων για παραγραφή των αδικημάτων τους

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση μόνο για τον τρίτο πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, που κατηγορείται για επιμέρους πράξη - "Νιώθω δικαιωμένος" δήλωσε ο Δεστεμπασίδης

10 Απρ 2025 | 15:27

Η Technogym Greece "Wellness Company of the Year"

Ανάμεσα στα βραβεία της Technogym, ξεχώρισε η Platinum βράβευση στην κατηγορία Best Wellness Social Media Campaign.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 06 Απρ 2025 | 14:48

Σκέρτσος: Τέμπη όπως Νοβάρτις - Πώς κατασκευάζεται μια πολιτική σκευωρία υπό το φως μιας εθνικής τραγωδίας

"Δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη τους και συνεχίζουν να βαδίζουν ακριβώς στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο", λέει ο υπουργός Επικρατείας για την αντιπολίτευση.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 04 Απρ 2025 | 17:24

Αρχισε η δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis: Ήταν αληθείς οι καταθέσεις μου, δήλωσε ο "Μάξιμος Σαράφης"

O Μάξιμος Σαράφης θα υποβάλει αίτημα στο δικαστήριο για την μετάδοση της δίκης μέσω τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ

ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ 02 Απρ 2025 | 11:50

Novartis: Διακοπή για την Παρασκευή στη δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων

Η δίκη, η οποία προσδιορίστηκε για σήμερα έπειτα από αναβολή στις 7 Μαρτίου, διακόπηκε για την Παρασκευή λόγω κωλύματος.

Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 14 Μαρ 2025 | 19:00

To Ευρωκοινοβούλιο απαγορεύει προσωρινά την πρόσβαση σε λομπίστες της Huawei - Έρευνα για διαφθορά του κινεζικού κολοσσού

Για προληπτικό μέτρο με άμεση ισχύ έκανε λόγο εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου - Η απόφαση έρχεται μετά από ένα κύμα αστυνομικών ερευνών και συλλήψεων.

14 Μαρ 2025 | 09:21

Τριπλή Βράβευση για τη ΔΑΕΜ του δήμου Αθηναίων στα GREEN BRANDS AWARDS 2025

Η τριπλή βράβευση της ΔΑΕΜ στα GREEN BRANDS AWARDS 2025 επιβεβαιώνει την αφοσίωση της σε μια πράσινη και βιώσιμη Αθήνα.

ΕΞΕΛΙΞΗ 07 Μαρ 2025 | 17:45

Για τις 2 Απριλίου αναβλήθηκε η δίκη των πρώην υπό προστασία μαρτύρων στην υπόθεση Novartis

Δικάζονται για ψευδείς καταθέσεις σε βάρος πολιτικών και άλλων προσώπων.

04 Μαρ 2025 | 15:33

Η XM κερδίζει επάξια την πρώτη θέση στα Best Workplaces™ for Women Κύπρου για δεύτερη χρονιά

Στην XM η γυναικεία ενδυνάμωση είναι καθημερινή πρακτική

13 Φεβ 2025 | 14:56

Τον τίτλο του πιο καινοτόμου αρχιτεκτονικού γραφείου κατάκτησε για 2η φορά η Potiropoulos+Partners στο πλαίσιο των 2025 Design & Build Awards

Η διάκριση "Most Innovative Architecture Practice 2025 – Greece" αφορά στη συνολική καινοτόμα σχεδιαστική προσέγγιση της Potiropoulos+Partners σε όλο το φάσμα των έργων που πραγματοποιεί.

12 Φεβ 2025 | 15:46

Βραβεία Franchise 2025: Στην Protergia η Ειδική Διάκριση Best Re-Branding strategy

Η εταιρεία, και μέσα από τη νέα της εταιρική ταυτότητα, συνεχίζει να δίνει όλη της την ενέργεια για να προσφέρει το καλύτερο στους πελάτες της.

ΛΕΠΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ 12 Φεβ 2025 | 12:16

Η "Καθημερινή" ειρωνεύεται τον Αυτιά: Οσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον ευρωβουλευτή, η ανθρωπότης δεν θα κινδυνεύσει

Το άκρως ειρωνικό σχόλιο στη στήλη "Στέντωρ" της Καθημερινής για την ομιλία του Γιώργου Αυτιά στο Ευρωκοινοβούλιο.

ΚΩΜΙΚΟ 04 Φεβ 2025 | 15:16

Σάλος με τον Φρέντη Μπελέρη: Πρότεινε τον "φαιδρό" Φειδία για θέση στο Ευρωκοινοβούλιο- Διαχωρίζει τη θέση της η Βόζεμπεργκ

Μετά τις αντιδράσεις ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έσπευσε να διευκρινίσει ότι ήταν μια δική του πρωτοβουλία μόνο και μόνο λόγω της καταγωγής του Φειδία

03 Φεβ 2025 | 12:45

Ένα Grammy και για τον Τζίμι Κάρτερ: Γιατί ο εκλιπών πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τιμήθηκε μετά θάνατον

Ένα Grammy απονεμήθηκε, μετά θάνατον, και στον Τζίμι Κάρτερ που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 100 ετών.

28 Ιαν 2025 | 11:21

Σημαντικές διακρίσεις για την IKEA στα E-volution awards και στα Event awards

Τα E-volution Awards, είναι ένας θεσμός που έχει σαν στόχο να αναδείξει τις σημαντικές τάσεις που καταγράφουν μια τεχνολογική και επιχειρηματική αναβάθμιση.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 22 Ιαν 2025 | 11:21

Δημήτρης Τσιόδρας στο Ευρωκοινοβούλιο: Άμεση εφαρμογή της ευρωπαϊκής ψηφιακής νομοθεσίας για να προστατέψουμε τη δημοκρατία

"Οι πλατφόρμες και τα social media έχουν πάψει να είναι ένα απλό μέσο επικοινωνίας, όπως πιστέψαμε στις αρχές του 21ου αιώνα", τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας

14 Ιαν 2025 | 11:42

Novartis Hellas: Πολλαπλές διακρίσεις σε σημαντικούς θεσμούς

8 βραβεύσεις για την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της εταιρείας, με κορυφαία την αναγνώριση ως "Patient Partnerships Company of the Year".

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 10 Ιαν 2025 | 09:50

Η Αθήνα διοργανώνει τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου τον Ιανουάριο του 2027

"Αναγνωρίζεται η θέση της πόλης μας ως δημοφιλούς προορισμού της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας", λέει ο δήμαρχος Χάρης Δούκας.

ΒΟΥΛΗ 09 Ιαν 2026 | 17:38

Δένδιας για νομοσχέδιο Ενόπλων Δυνάμεων: "Φροντίζουμε ώστε η πατρίδα να είναι πάντα έτοιμη"

"Αυτά που κάνουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως απαραίτητα να γίνουν, όχι γιατί προετοιμάζουμε πολέμους, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη δική μας κυριαρχία"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 16:36

Πορτοσάλτε για Καρυστιανού: "Απόλυτη ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στην επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη"

"Είναι ευφυέστερη όσων κάνουν αντιπολίτευση - Έχει ένα στυλ και φόρμα, με αστικά χαρακτηριστικά", είπε ο Άρης Πορτοσάλτε για τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 09 Ιαν 2026 | 16:01

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Μητσοτάκη ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ

"Τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών με το κόστος ζωής, τις βιώνει όλη η Ελλάδα", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πτολεμαΐδα

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 15:37

Αγρότες: "Καρφιά" Βορίδη για Τσιάρα - "Στη δική μου θητεία στο υπουργείο, όχι μπλόκο, ούτε συνέλευση δεν είχε γίνει"

"Την ευθύνη για τα μπλόκα δεν την έχει πάντως ο πρωθυπουργός", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Ιαν 2026 | 14:51

Νίκος Νικολόπουλος: Πότε θα γίνει η εξαγγελία για το κόμμα Καρυστιανού -Έχω πολιτική και ιδεολογική συγγένεια

"Μπορώ να λειτουργήσω ως "σιδηρούς βραχίων"", σημείωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών αναφορικά με ενδεχόμενο ρόλο στο κόμμα Καρυστιανού

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΝΑΝΗΣ 09 Ιαν 2026 | 13:01

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου για τη μάχη του με τον καρκίνο: "Μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου"

Ο κ. Σινάνης αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Του είπε πως θα βρίσκεται δίπλα του και για τον Δήμο αλλά και για θέματα που αφορούν την υγεία του.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 11:52

Βορίδης για Καρυστιανού: Είχε φανεί πού πήγαινε η δουλειά - Τα λέγαμε τότε και έπεσαν να μας φάνε

"Έπεσαν άλλοι να φάνε την Καρυστιανού τώρα, όπως ο Πολάκης και οι φίλοι του Τσίπρα", είπε ο Μακης Βορίδης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 09 Ιαν 2026 | 11:16

Νέες αιχμές Καιρίδη σε Δένδια: "Είναι άστοχο και ατυχές να δίνεται άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου"

Για το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και την κόντρα με τον Νίκο Δένδια, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης.

ΤΕΜΠΗ 09 Ιαν 2026 | 10:58

Και ο Ρούτσι "αδειάζει" την Καρυστιανού: Να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου - Δεν με εκπροσωπεί το κόμμα της

Ο ενας μετά τον άλλο, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, "αδειάζουν" τη Μαρία Καρυστιανού, μετά την ανακοίνωσή της για τη δημιουργία κόμματος.

ΠΑΣΟΚ 09 Ιαν 2026 | 10:42

Μιλένα Αποστολάκη: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για νέες αυθαίρετες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Χωρίς πλαίσιο προστασίας οι ασφαλισμένοι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Ιαν 2026 | 10:04

Τσιάρας: Φθηνή κλειδωμένη τιμή ρεύματος για τους αγρότες δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη

"Προφανώς υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα που πρέπει να δούμε", δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Ιαν 2026 | 09:18

Δημοσκόπηση GPO: Τα τρία κόμματα που συμπιέζει η Καρυστιανού - Από πού παίρνει ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η κ. Καρυστιανού, "επιχειρεί να λειτουργήσει εκτός των παραδοσιακών ορίων του συστήματος ευελπιστώντας τη δημιουργία ενός υβριδικού νέου τύπου κόμματος".

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΝΤΡΑ 08 Ιαν 2026 | 22:19

Νέο "θερμό" επεισόδιο Δένδια - Καιρίδη στη Βουλή: " Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος" - "Δεν έχεις καταλάβει τι έγινε"

Μια λεκτική αντιπαράθεση του Δημήτρη Καιρίδη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε τη διπλή παρέμβαση του Νίκου Δένδια

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ