Follow us

Γ. Παπανδρέου: Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την εμβάθυνση της Ευρώπης, ενώ η ψήφος στη Δεξιά την εμβάθυνση των προβλημάτων της

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την εμβάθυνση της Ευρώπης σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με άρθρο που ανήρτησε στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα με τίτλο "Με τη συμμετοχή μας και την ψήφο μας πρέπει και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Προοδευτική Ευρώπη", ζητάει από τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για ένα καλύτερο μέλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει αναφορά στο Μανιφέστο του Βεντοτένε, των τριών Ιταλών εξορισμένων πολιτικών το 1941, το οποίο καλούσε "ουσιαστικά τους λαούς να γίνουν οι δημιουργοί του μέλλοντός τους. Καλούσε τους Ευρωπαίους να χτίσουν, μια Ευρώπη Ενωμένη και Ομόσπονδη, με, Κοινή άμυνα, για την εμπέδωση της ειρήνης".

Επίσης επισημαίνει ότι την Κυριακή κρίνεται η πορεία της Ευρώπης καθώς οι συντηρητικές δυνάμεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα των Ευρωπαίων πολιτών που απαιτούν μια άλλη κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη.

"Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την εμβάθυνση της Ευρώπης. Ενώ η ψήφος στη δεξιά σημαίνει εμβάθυνση των προβλημάτων της Ευρώπης. Και η ψήφος στην Ακροδεξιά, με την οποία φλερτάρουν οι δυνάμεις της παραδοσιακής δεξιάς, σημαίνει το τέλος της Ευρώπης", τονίζει επιπλέον ο κ. Παπανδρέου.

Διαβάστε Επίσης

Ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Παπανδρέου

"Ευρωεκλογές 2024:

Με τη συμμετοχή μας και την ψήφο μας πρέπει και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια Προοδευτική Ευρώπη"

Τρεις αγωνιστές, τρεις οραματιστές, Altiero Spinelli, Ernesto Rossi, Eugenio Colorni, φυλακισμένοι από το καθεστώς Μουσολίνι για την αντιφασιστική τους δράση στο νησί Βεντοτένε. Yπήρξαν οι συντάκτες του ομώνυμου Μανιφέστου που έμελλε να αποτελέσει την απαρχή του εγχειρήματος "για μια Ελεύθερη και Ενωμένη Ευρώπη" (https://federalists.eu/federalist-library/the-ventotene-manifesto/).

Ένα κείμενο, βγαλμένο από την σκοτεινή εμπειρία της βίας, της μισαλλοδοξίας, των πολέμων, του ολοκαυτώματος και των αυταρχικών ηγετών, έδειξε έναν άλλον δρόμο, διαφορετικό από αυτούς που ακολουθούσαν μέχρι τότε οι λαοί, υπό τις θελήσεις των ηγετών τους. Γιατί το Μανιφέστο του Βεντοτένε, καλούσε ουσιαστικά τους λαούς να γίνουν οι δημιουργοί του μέλλοντός τους.

Καλούσε τους Ευρωπαίους να χτίσουν, μια Ευρώπη Ενωμένη και Ομόσπονδη, με Κοινή άμυνα, για την εμπέδωση της ειρήνης.

Δίκαιες οικονομικές αλλαγές, για να χτυπηθούν οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες. Προστασία όλων των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλληλεγγύη μεταξύ λαών και πολιτών, αναπτύσσοντας κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση. Ισχυρή διεθνή παρουσία, για να διασφαλιστεί παγκόσμια ειρήνη.

Αλλά και Δημοκρατική Ευρώπη, των πολιτών, με εκλεγμένες από τους λαούς ηγεσίες και όργανα.

Ενέπνευσε ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τους Ρομπέρ Σουμάν, Αλτσίντε ντε Γκάσπερι, Κόνραντ Αντενάουερ, Ζαν Μονέ. Αλλά αποτέλεσε έμπνευση και για τη δημιουργία ενός οργανισμού, για την εμπέδωση της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Κράτους Δικαίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης, το 1949.

Παρά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει έκτοτε, απέχουμε πολύ από το όραμα των φυλακισμένων αγωνιστών και συντακτών του Μανιφέστου του Βεντοτένε.

Η Ευρώπη των πολιτών, η δημοκρατική, αλληλέγγυα και δίκαιη Ευρώπη, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Και όχι μόνο. Σήμερα απειλούνται ακόμη και δημοκρατικές κατακτήσεις που θεωρούνταν αυτονόητες.

Κρίνεται η πορεία της Ευρώπης, στις εκλογές της Κυριακής.

Η παρατεταμένη ηγεμονία των συντηρητικών δυνάμεων στην Ένωση, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε τις νέες και δύσκολες κρίσεις, αλλά τις χειροτέρευσε.

Οδήγησε στην οικονομική κρίση, που προκλήθηκε από καταχρήσεις ισχυρών του παγκόσμιου οικονομικού κατεστημένου, όπως συνέβη και στην Ελλάδα, με τη συνδρομή βεβαίως των ασυλλόγιστων επιλογών και της κακοδιαχείρισης από την τότε δεξιά κυβέρνηση.

Αντί να εμπεδωθεί αίσθημα δικαιοσύνης, οδήγησε σε αυξημένες ανισότητες, κερδοσκοπία των ισχυρών και ακρίβεια, με εξασθενημένα συστήματα πρόνοιας, υγείας, παιδείας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την επικράτηση γενικευμένης ανασφάλειας.

Δυναμίτισε την προοπτική και το μέλλον των νεότερων γενεών, παρά τον τεράστιο πλούτο και τις τεχνολογικές δυνατότητες που διαθέτει όσο ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα.

Υπονόμευσε τη δυνατότητα των Ευρωπαϊκών λαών και της ίδιας της ΕΕ να αντιμετωπίσουμε σοβαρά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα, την ενσωμάτωση νέων πληθυσμών, προσφύγων και εργατών δημιουργικά στις κοινωνίες μας, αφού οι συντηρητικές δυνάμεις, επέλεξαν την εύκολη οδό της δημαγωγίας και του διχασμού με ρατσιστικά συνθήματα.

Επέλεξε αρχικά την άρνηση και στη συνέχεια εμφάνισε σημάδια πολιτικής παραλυσίας μπροστά στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής που μαστίζει και απειλεί όλους μας.

Η συντήρηση αποδείχθηκε ανίκανη να δει τις κρίσεις ως ευκαιρία για ριζικές αλλαγές, με δημοκρατικό πρόσημο, πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης, ειρηνικής, πράσινης μετάβασης σε μια βιώσιμη, σε μια αξιοβίωτη κοινωνία.

Και αυτό, γιατί είναι και θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με ισχυρά συμφέροντα που δεν θέλουν να χάσουν προνόμια, πλούτο και την εξουσία, που τη θεωρούν ιδιοκτησία τους.

Έτσι, η Δεξιά, μη μπορώντας να προσφέρει δίκαιες λύσεις μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και τις προκλήσεις της εποχής μας, αντιδρά απέναντι στους λαούς με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζει διαχρονικά, με αυταρχισμό και αλαζονεία.

Κοινά είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της συντηρητικής αυταρχικής και αλαζονικής αντίληψης στις Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και εδώ στην Ελλάδα:

Έλεγχος των μέσων ενημέρωσης και υπονόμευση της ελευθερίας του τύπου.

Χρήση της νέας τεχνολογίας για παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, αλλά και για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και τον επηρεασμό των πολιτών.

Φτωχοποίηση, κερδοσκοπία και ακρίβεια, με παράλληλη οικονομική ομηρία μεγάλου μέρους των πολιτών μέσω των πελατειακής λογικής pass.

Μεταφορά δημοσίου πλούτου, από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι την παιδεία και την υγεία, σε ιδιωτικά συμφέροντα και κατεστημένα.

Κατασπατάληση των πόρων του ελληνικού λαού και των φορολογουμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από αδιαφανείς συμβάσεις, αναθέσεις και διαφθορά. Χάνεται μια ιστορική ευκαιρία να αναπτύξουμε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Ανάπτυξη που δεν θα βασίζεται στην εξαγορά και τον αφελληνισμό γης, επιχειρήσεων και κατοικιών. Του πλούτου του Ελληνικού λαού, που θα έπρεπε να επενδυθεί για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, ενός μέλλοντος αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής για τους Έλληνες και τη χώρα, σε ένα σύνθετο, δύσκολο και γεμάτο ασύμμετρες προκλήσεις κόσμο.

Βιώνουμε πρωτοφανή ακρίβεια, για να ικανοποιηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα από τα οποία η δεξιά κυβέρνηση προσδοκά τη στήριξή τους για να διατηρηθεί στην εξουσία. Βιώνουμε παράλληλα και πρωτοφανείς τραγωδίες, όπως των Τεμπών. Γιατί ο αυταρχισμός και η αλαζονεία πάνε χέρι χέρι με την αδιαφανή διακυβέρνηση της Δεξιάς, με την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών που απαιτούν να λογοδοτεί η εξουσία στον πολίτη.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα εύλογη είναι η απαίτηση των πολιτών και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για μια άλλη πολιτική.

Διαβάστε Επίσης

Μια άλλη Ευρώπη.

Το ΠΑΣΟΚ πάντα ασκούσε κριτική στην Ευρώπη της συντήρησης. Ήθελε, θέλει και παλεύει, για μια άλλη Ευρώπη. Απέναντι στην κυριαρχία συμφερόντων και κατεστημένων. Για μια Ευρώπη των λαών. Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας, της δημοκρατικής συμμετοχής και της δίκαιης πράσινης μετάβασης.

Ποτέ όμως δεν επεδίωκε την καταστροφή της. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την εμβάθυνση της Ευρώπης. Ενώ η ψήφος στη δεξιά σημαίνει εμβάθυνση των προβλημάτων της Ευρώπης. Και η ψήφος στην Ακροδεξιά, με την οποία φλερτάρουν οι δυνάμεις της παραδοσιακής δεξιάς, σημαίνει το τέλος της Ευρώπης.

Αν θεωρούμε ότι θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας ή τη δύναμή μας "κλεισμένοι" στο εθνικό μας καβούκι, κλείνοντας τα σύνορα και τα μάτια μας στα παγκόσμια φαινόμενα, όπως αυτά της κλιματικής αλλαγής ή των ανισοτήτων, βαφτίζοντας εχθρό μας τον κατατρεγμένο της γης που φτάνει στα σύνορά μας και υπονομεύοντας αξίες και θεσμούς συνεργασίας στην Ευρώπη, τότε απλά εθελοτυφλούμε. Και όχι μόνο.

Γιατί αυτή η αντίληψη μας οδηγεί στην απόλυτη κυριαρχία των ισχυρών και όχι στην ισχύ του δικαίου για όλους. Κατακερματίζει δυνάμεις δημιουργικές και οδηγεί σε νέες περιφερειακές συγκρούσεις και νέες πολεμικές περιπέτειες. Οδηγεί σε απόλυτη αδυναμία αντιμετώπισης των μεγάλων και νέων προβλημάτων της εποχής, όπως αυτά της πανδημίας, των ανισοτήτων, του Διαδικτύου, της τεχνητής νοημοσύνης, της κλιματικής κρίσης που δεν γνωρίζουν σύνορα και γι' αυτό απαιτούν υπερεθνικές απαντήσεις.

Γενιές πολλές πάλεψαν για μια προοδευτική Ευρώπη.

Και στην Ελλάδα - πέραν της πράξης ένταξης μας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το ΠΑΣΟΚ ήταν που αποτέλεσε πάντα την πρωτοπόρα δύναμη. Την προοδευτική δύναμη για την Ευρώπη.

Μια απλή αναφορά στις μεγάλες κατακτήσεις που φέρουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται αρκετή για κατανοηθεί το μέγεθος της προσφοράς του:

Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και η μετεξέλιξή τους στα ζωτικής σημασίας κοινοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ και ΚΑΠ για τη Μεσόγειο.

Μεγάλα έργα υποδομής στην Ελλάδα με τη σωστή αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ένταξη της Κύπρου στη ΕΕ και δημιουργία Ευρωπαϊκού Πλαισίου για την Τουρκία.

Προοπτική Ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής Θεσσαλονίκης επί ελληνικής προεδρίας - Ιούνιος 2003.

Καθοριστικό άρθρο στις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί "αμοιβαίας συνδρομής" όλων των κρατών μελών της Ένωσης αν μια χώρα απειληθεί.

Πρόβλεψη στις Συνθήκες για την ανάληψη Πρωτοβουλίας Πολιτών σχετικά με πολιτικές ΕΕ.

Μηχανισμός Στήριξης κατά της χρεοκοπίας, που μετεξελίχθηκε στα Προγράμματα Στήριξης επί πανδημίας και στα ευρωομόλογα, τα οποία επίσης ήταν πρόταση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2009-2011.

Πράσινη περιβαλλοντική πολιτική, με πρωτοβουλία προοδευτικών δυνάμεων μεταξύ των οποίων οι σοσιαλιστικές και οι πράσινοι της Ένωσης.

Σήμερα, καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης, είναι η ενίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές, των δυνάμεων της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Μόνον έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την οικοδόμηση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας, ικανής να προωθήσει την υιοθέτηση ενός νέου, πράσινου, δημοκρατικού και προοδευτικού κοινωνικού συμβολαίου. Μια Ευρώπη ενός βιώσιμου μέλλοντος αξιοπρέπειας και προοπτικής.

Κοινωνικό συμβόλαιο, που θα επαναφέρει την Ευρώπη στο πεδίο των αξιών. Εξανθρωπίζοντας την παγκοσμιοποίηση.

Θα αποτελούσε ιστορικής σημασίας εξέλιξη, γιατί εκτός των άλλων θα ήταν και έμπρακτη απάντηση σε εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν να αλώσουν και τελικά να υπονομεύσουν την ΕΕ.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να διαδραματίσουν το ιστορικό τους καθήκον και να πρωταγωνιστήσουν στον αγώνα για την προοδευτική στροφή της Ευρώπης.

Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ, αποτέλεσε και αποτελεί πρωταγωνιστική δύναμη στους αγώνες για τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής, δημοκρατικής και συμμετοχικής Ευρώπης.

Μια Ευρώπη που θα ανήκει στους Ευρωπαίους και θα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της προσπάθειας για έναν κόσμο ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Το νησί του Βεντοτένε, σύμφωνα με τους ιστορικούς ήταν το νησί όπου ο Οδυσσέας συνάντησε τις Σειρήνες.

Και η σημερινή Ευρώπη αντιμετωπίζει τις δικές της "Σειρήνες".

Ακραία ιδεολογήματα, παραπληροφόρηση και διχαστική πολιτική, απειλούν να εκτροχιάσουν την πρόοδο προς την ενότητα, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία.

Μέσα από τις φασιστικές φυλακές του Βεντοτένε ακούστηκαν δυνατά οι κραυγές της αγωνίας για το μέλλον της Ευρώπης.

Στο ταξίδι μας προς την Ιθάκη, πρέπει να αγνοήσουμε τις "Σειρήνες" του νεοφασισμού και να δρομολογήσουμε την επιστροφή στις δημοκρατικές μας αξίες και το όραμα μιας ενωμένης Ευρώπης.

Η Ευρώπη του μέλλοντος, η δική μας Ευρώπη, θα είναι δικό μας δημιούργημα.

Διαβάστε Επίσης

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 09 Ιαν 2026 | 21:58

Πυρά Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση: "Τους διακατέχει η νοοτροπία να θέλουν το κράτος ως λάφυρο"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι περιφρονητική στον ελληνικό λαό, δημιουργεί απογοήτευση στους πολίτες

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 09 Ιαν 2026 | 16:01

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Μητσοτάκη ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ

"Τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών με το κόστος ζωής, τις βιώνει όλη η Ελλάδα", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πτολεμαΐδα

ΠΑΣΟΚ 09 Ιαν 2026 | 10:42

Μιλένα Αποστολάκη: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για νέες αυθαίρετες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Χωρίς πλαίσιο προστασίας οι ασφαλισμένοι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

"ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ" 08 Ιαν 2026 | 13:27

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη ΔΕΗ ότι απαγορεύει στον Ανδρουλάκη να επισκεφθεί τη μονάδα "Πτολεμαΐδα V"

"Νομίζουν ότι θα φιμώσουν την αξιωματική αντιπολίτευση και θα εμποδίσουν την ανάδειξη των ζητημάτων και τη λογοδοσία ενώπιον του ελληνικού λαού", λέει το ΠΑΣΟΚ

«ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ» 08 Ιαν 2026 | 10:41

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για "φθηνό ρεύμα για όλους με απλές, δίκαιες αλλαγές"

"Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Με απλές, δίκαιες αλλαγές μειώνουμε τους λογαριασμούς - "Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο".

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Ιαν 2026 | 14:25

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής

Κριτική προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

"ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ" 07 Ιαν 2026 | 11:08

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το αγροτικό ρεύμα: Ως 7 λεπτά η κιλοβατώρα, αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία

"Η ενεργειακή αυτάρκεια του πρωτογενούς τομέα αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής", τονίζει το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ 07 Ιαν 2026 | 09:19

ΠΑΣΟΚ: Ποδαρικό με καμπάνια για την ενέργεια - Οι προτάσεις για τους αγρότες

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια περιλαμβάνονται τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και οι ενεργειακές κοινότητες.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 06 Ιαν 2026 | 14:54

Στο Φανάρι για τα Θεοφάνια ο Ανδρουλάκης: "Το 2026 να υπάρξουν πολλές θετικές αλλαγές"

"Το 2026 να πετύχουμε μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και μεγαλύτερη προοπτική".

"ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" 05 Ιαν 2026 | 12:08
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2026 | 18:01

Ανδρουλάκης για Βενεζουέλα: H πολιτική αλλαγή σελίδας δεν έρχεται ποτέ με τα όπλα

Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - Κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα της Βενεζουέλας.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Ιαν 2026 | 14:44

ΝΔ: "Σοβαρή και υπεύθυνη στάση" προς τη Βενεζουέλα - Δριμύ κατηγορώ από το ΠΑΣΟΚ

Πυρ ομαδόν από την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση Μητσοτάκη

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 03 Ιαν 2026 | 16:57

Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για την Βενεζουέλα: Ο λαός της χώρας θα αποφασίσει το μέλλον του

Στις 6.30 μ.μ., υπάρχει κάλεσμα από το ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, στο Μέγαρο Μουσικής, για παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 02 Ιαν 2026 | 21:43

Βγήκαν τα πρώτα "μαχαίρια" για το 2026 ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Πόλεμος ανακοινώσεων για τους αγρότες

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "βάφτισε το ψάρι κρέας" - Για δήλωση που συνδυάζει άγνοια και δημαγωγία κάνει λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΤΒ 02 Ιαν 2026 | 13:57

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Νικήτα Κακλαμάνη για την επιλογή των μελών των Ανεξαρτήτων Αρχών

"Δεν μπορεί ο Ν. Ανδρουλάκης να λέει ότι δεν ψηφίζει με τη ΝΔ τον ορισμό των ανεξάρτητων αρχών ενώ ήταν δική του πρόταση", δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 01 Ιαν 2026 | 14:37

Μητσοτάκης: Τι ζήτησε για τις Ανεξάρτητες Αρχές απο τον Νικήτα Κακλαμάνη στον πρωτοχρονιάτικο καφέ

Ξανά στο τραπέζι η πρόθεση Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλία συναίνεσης με το ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Δεκ 2025 | 18:06

Νίκος Ανδρουλάκης: Το 2026 είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες - Ολο και πιο δυνατό το αίτημα για δικαιοσύνη

"Μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική και κοινωνική αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Δεκ 2025 | 12:56

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον Ανδρουλάκη - "Το 2026 να είναι χρονιά ευημερίας για όλο τον ελληνικό λαό" [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αντάλλαξε ευχές για υγεία, χαρά και καλή χρονιά, αλλά και δώρα με τα μέλη της αδελφότητας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Δεκ 2025 | 11:46

Τσουκαλάς: Το 2026 να αποτελέσει έτος ανατροπής και πολιτικής αλλαγής με αποχώρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Για τους αγρότες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "η κυβέρνηση πρέπει το διάλογο να τον εννοεί και να μην είναι προσχηματικός".

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 30 Δεκ 2025 | 14:48

Χαμός στο Mega με Καραγκούνη και Τσουκαλά: "Τις πράσινες ακρίδες τις θυμάστε;" - "Είστε η παράταξη βαμπίρ"

Σφοδρή κόντρα στον αέρα του Mega ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Κώστα Καραγκούνη, και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τσουκαλά

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ 30 Δεκ 2025 | 14:37

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Σύλλογο Φλόγα: Η Πολιτεία έχει χρέος να δίνει οξυγόνο και φτερά σε τέτοιες σπουδαίες πρωτοβουλίες

Τον ξενώνα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια "Φλόγα" επισκέφτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης

"ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ" 29 Δεκ 2025 | 23:19

"Οχι" του ΠΑΣΟΚ σε ραντεβού Ανδρουλάκη - Μητσοτάκη για τις ανεξάρτητες Αρχές: "Τα λέμε στη Διάσκεψη των Προέδρων"

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ στέλνουν το μήνυμα για διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής των επικεφαλής ανεξάρτητων Αρχών

29 Δεκ 2025 | 21:22

Κολωνάκι: Αύριο στον ανακριτή ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της

Ο 60χρονος γιος της "αρχόντισσας του Κολωνακίου", κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό

ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 27 Δεκ 2025 | 20:32

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Το παρελθόν του μητροκτόνου - Από τα rave party στα Οινόφυτα έως το έγκλημα στο Κολωνάκι

Τη δεκαετία του 1990 ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου αποτελούσε έναν θρύλο της rave σκηνής στην Ελλάδα, διάσημος για τα πάρτι που διοργάνωνε

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ 27 Δεκ 2025 | 16:19

Κολωνάκι: Το σχέδιο τριών σταδίων για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου - Η μαρτυρία που "ξεκλείδωσε" την υπόθεση

Ο 60χρονος γιος που φέρεται να αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας του, αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη.

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 27 Δεκ 2025 | 12:49

Μαλέλης: Πρόσωπο της χρονιάς η Μαρία Καρυστιανού, θα ταρακουνήσει το σύστημα ο Τσίπρας

"Το μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης είναι ότι η ΝΔ παραμένει πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις, παρά τα σκάνδαλα"

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΕΙΧΕ ΟΦΕΙΛΕΣ 500.000 ΕΥΡΩ 27 Δεκ 2025 | 08:09

Κολωνάκι: Ο 60χρονος κλείδωνε τη μητέρα του στο σπίτι, οι καβγάδες και τα χρέη - Δεν πήγε ούτε στην κηδεία της

Χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια,για να αποδειχθεί ότι το… δυστύχημα από αναμμένο τσιγάρο που είχε στήσει ο 60χρονος γιος της, ήταν ένα φρικτό έγκλημα.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Δεκ 2025 | 12:54

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα της εξόδου των Χριστουγέννων, ελπίζω να μην κάνει τα ίδια την Πρωτοχρονιά

"Η κυβέρνηση συγκρούστηκε με τους αγρότες χωρίς κανέναν λόγο διότι η ίδια δεν τους έδωσε καμία σημασία μέχρι να βγουν στα μπλόκα"

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Δεκ 2025 | 13:50

Η (μεθ)επόμενη μέρα: Αναπτυξιακή βουτιά σε παραγωγικό κενό

Χωρίς επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και αλλαγή πολιτικής, η χώρα θα συνεχίσει να βαδίζει, μένοντας όμως ολοένα και πιο πίσω.

ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΑΚΡΙΤΑ 24 Δεκ 2025 | 15:28

Σύλβα Ακρίτα: Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο - Η επιθυμία της οικογένειας

Η κηδεία θα τελεστεί στο Α' Νεκροταφείο, τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ 23 Δεκ 2025 | 23:39

Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα σε ηλικία 97 ετών - Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός

Η εκλιπούσα ήταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - "Καλή αντάμωση μανούλα", έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η Έλενα Ακρίτα

ΠΡΩΤΗ Η ΝΔ 22 Δεκ 2025 | 16:40

Δημοσκόπηση Interview: Η Καρυστιανού προσπέρασε τον Τσίπρα - Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ καθορίζουν την "ατζέντα"

Στο πεδίο των υπό ίδρυση κομμάτων, η Μαρία Καρυστιανού εμφανίζεται με καθαρό προβάδισμα

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 21 Δεκ 2025 | 12:39

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Επιτίθεται στους αγρότες με κυνικό και προσβλητικό τρόπο

"Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που καλοπερνούν και μια των πολλών που αγκομαχούν", λέει ο Κ. Τσουκαλάς.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Δεκ 2025 | 14:02

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής για να κρύψει τις ευθύνες της

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση που πριν οι αγρότες βγουν στα μπλόκα, τους θεωρούσε αόρατους.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 19 Δεκ 2025 | 17:41

Κριτική Μαρινάκη σε Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκτεθειμένο στους αγρότες το ΠΑΣΟΚ - Καταψήφισε τις πληρωμές

Ο κ. Μαρινάκης διερωτάται για ποιο λόγο το ΠΑΣΟΚ είπε όχι στη νομοθετική παρέμβαση που είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν περισσότερα χρήματα οι νόμιμοι δικαιούχοι

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Δεκ 2025 | 13:48

Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ: "Το σκάνδαλο αυτό είναι η ωμή εκδοχή του κράτους - λάφυρου"

"Τα ΕΛΤΑ δεν απέτυχαν. Υπονομεύτηκαν", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΗ 19 Δεκ 2025 | 13:43

Στέφανος Παραστατίδης: "Αν ομολογείτε ότι αδυνατείτε να αντισταθείτε στη διαφθορά, παραιτηθείτε"

"Νομοθετείτε την αβεβαιότητα" τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδης εξαπολύοντας βολές για τη μεταφορά ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 23:09

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις στη δίκη του Predator είναι αποκαλυπτική της ενοχής της

Για το Predator "αποδεικνύεται κόλαφος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου εκ μέρους της κυβέρνησης", σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ MEGA 18 Δεκ 2025 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: "Μπλόκο" αγροτών στα ποσοστά της ΝΔ - Πρώτη σε δημοτικότητα η Κωνσταντοπούλου

Μεγάλη ενίσχυση για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ - Απώλειες για τη ΝΔ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 12:43

Ανδρουλάκης: Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται - Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα

"Κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα", τονίζει ο Ν. Ανδρουλάκης για το αγροτικό.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 18 Δεκ 2025 | 11:47

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τροπολογία χωρίς διάλογο - Εγκλωβίζει τους δανειολήπτες

"Ανέγγιχτες οι απαιτήσεις των funds" σχολιάζει η Μιλένα Αποστολάκη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους καταναλωτές να σηκώσουν τα βάρη

ΥΠΕΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 18 Δεκ 2025 | 11:16

Διαμαντοπούλου: Προφανώς θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη επιθυμητού αποτελέσματος

Υπό συζήτηση είναι το σε ποια εκλογική περιφέρεια θα κατέλθει ως υποψήφια η Άννα Διαμμαντοπούλου - Απέκλεισε τη Θεσσαλονίκη, υποψήφια στην Αττική.

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:22

MRB: Οκτώ στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα, ενώ οι πολίτες δίνουν τις απαντήσεις τους για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΓΙΑ ΤΟ ACTION 24 17 Δεκ 2025 | 20:10

Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια "τρώνε" την κυβέρνηση - Ποια κόμματα είναι κερδισμένα

Μικρές απώλειες για τη Νέα Δημοκρατία και στασιμότητα για το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll - Οι τάσεις για κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

ΟΠΕΚΕΠΕ 17 Δεκ 2025 | 19:39

Πυρά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση Μυλωνάκη: "Εκθέτει το Μαξίμου - Επιμένει στον κανόνα της σιωπής"

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου εξέφρασαν την οργή τους κατηγορώντας ευθέως το Μαξίμου για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης

ΚΟΜΜΑ ΤΕΛΟΣ 17 Δεκ 2025 | 15:12

Πού θα πάνε οι ψηφοφόροι του Κασσελάκη μετά τη διάλυση;- Τι λένε οι δημοσκόποι

Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη οδεύει προς διάλυση

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Δεκ 2025 | 11:36

Τάσεις MRB: ΝΔ 22,6%, ΠΑΣΟΚ 10,9% και 9,1% ο Βελόπουλος - Τα τρία αρνητικά συναισθήματα που κυριαρχούν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας στην έρευνα της MRB.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 17 Δεκ 2025 | 09:54

Οι έξι προτάσεις Ανδρουλάκη για τους αγρότες: "Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός δεν αντέχονται άλλο"

"Ένα ρεαλιστικό σχέδιο που μειώνει το κόστος παραγωγής, βάζει κανόνες στην αγορά, στηρίζει το εισόδημα, διασφαλίζει διαφάνεια και προστατεύει την αγροτική γη".

ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ 17 Δεκ 2025 | 07:30

Ανδρουλάκης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ψαροταβέρνα στην Καισαριανή μετά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό [εικόνες]

Σε ψαροταβέρνα στην Καισαριανή βρέθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 16 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: "Αν δεν γίνει παρελθόν η κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα οδηγείται σε νέα αδιέξοδα"

Ο κ. Ανδρουλάκης χρέωσε στη ΝΔ, έκφραση καθεστωτικής λογικής, αλαζονική εξουσία και βαθιά περιφρόνηση προς τον πολίτη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 16 Δεκ 2025 | 11:14

Ο Παρασκευαΐδης επιρρίπτει ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία - "Μπορεί και να πήγαινα στον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλεί ξανά πονοκέφαλο στη Χαριλάου Τρικούπη αφήνοντας αιχμές με τις δηλώσεις του

ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA 15 Δεκ 2025 | 21:01

Δημοσκόπηση Alco: Στο πλευρό των αγροτών το 78% των πολιτών - Στο 20,9% εκτοξεύτηκαν οι αναποφάσιστοι

Το 61% δηλώνει ότι δεν έχει βοηθηθεί καθόλου από τις παροχές της κυβέρνησης - Τα ίδια επαναλαμβάνει ο Τσίπρας, σύμφωνα με το 68%

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 15 Δεκ 2025 | 13:30

Μιλένα Αποστολάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει την Εξεταστική – Θα απαγγελθούν κατηγορίες"

"Είμαι βέβαιη ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες για πολλούς από όσους αναφέρονται στη δικογραφία. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα", δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 14 Δεκ 2025 | 19:26

Ανδρουλάκης: Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί η ανείπωτη τραγωδία στο Σίδνεϊ

"Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό της Αυστραλίας", πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Δεκ 2025 | 12:03

ΠΑΣΟΚ:"Ποιον κρατά ο φερόμενος εγκέφαλος του κυκλώματος κ. Χιλετζάκης, και δεν τον διαγράφει η ΝΔ;"

"Θα διαγράψει η Νέα Δημοκρατία τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος, κ. Χιλετζάκη, από μέλος της;", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 11:42

Παράνομες επιδοτήσεις: Απόψε η μεταγωγή των συλληφθέντων στην Αθήνα - Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες

Η μεταγωγή τους στην Αθήνα αναμένεται να γίνει απόψε, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων Αρχών.

13 Δεκ 2025 | 10:40

Karma is a beach που λέει και η Τζάκρη

Αλλά φυσικά ο Νίκος Ανδρουλάκης- ως γνήσιος δημοσιογράφος- δεν θα άφηνε ποτέ την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να απολογηθεί για την κουμπαριά του με τον Φραπέ. Σωστά. Και μετά του ήρθε κατακέφαλα ο Λαμπράκης

ΟΠΕΚΕΠΕ 13 Δεκ 2025 | 07:53

Φωτιές από τις κουμπαριές της Κρήτης: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες και το ραντεβού

Η κυβέρνηση δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για….πουγκιά με δώρα.

ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ 12 Δεκ 2025 | 18:08

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Ανδρουλάκης διαγράφει τον κουμπάρο του μετά τη σύλληψη - Τον είχε διώξει και η Γεννηματά το 2019

Ο δικηγόρος είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση της Φώφης Γεννηματά το 2019 και επανήλθε το 2021, επί ηγεσίας Νίκου Ανδρουλάκη

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ 12 Δεκ 2025 | 14:44

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Θα διαγράψει ο Ανδρουλάκης τους κουμπάρους του;"

"Θα ζητήσει άμεσα τη διαγραφή τους ή θα ισχύσουν και εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά;", διερωτώνται πηγές της ΝΔ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 11 Δεκ 2025 | 22:33

Συγχαρητήρια και από ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη για το Eurogroup: Θετική εξέλιξη για τη χώρα

"Η εκλογή ενός Έλληνα αξιωματούχου στο υψηλό αξίωμα του Προέδρου του Eurogroup είναι μια αδιαμφισβήτητα σημαντική και θετική εξέλιξη για τη χώρα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Δεκ 2025 | 07:21

Ανδρουλάκης για αγρότες: Η κυβέρνηση υποτιμά τη νοημοσύνη μας - Δεν πήγα στα μπλόκα για να χαϊδέψω αυτιά

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, σχολιάζοντας ότι "έχει ανέβει το κόστος για φυτοφάρμακα, ζωοτροφές και ιατρικές υπηρεσίες".

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Δεκ 2025 | 12:49

ΠΑΣΟΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης και η "λίστα της χαμένης ευκαιρίας"

"Η κυβέρνηση κρύβεται και οφείλει να εξηγήσει" τονίζει το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τη λίστα 135 μέτρων που αφορούν στο Ταμείο Ανάκαμψη

"ΜΠΑΡΟΥΤΙ" Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 06:40

"Μύλος" με το αγροτικό: Η παρέμβαση της δικαιοσύνης, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ και τα "γαλάζια" καρφιά εκ των έσω

Το "μπαρούτι" που μυρίζει εδώ και μέρες μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 09 Δεκ 2025 | 16:11

Τσουκαλάς: "Η κυβέρνηση έπαιζε κρυφτό εδώ και μήνες - Της ήταν αόρατοι οι αγρότες"

Ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο "γαλάζια" εγκληματική οργάνωση, υπενθυμίζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ζητήματα των αγροτών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ INTERVIEW 09 Δεκ 2025 | 10:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ, ο διχασμός για τα αγροτικά μπλόκα και η απάντηση στο "Τσίπρας ή Καρυστιανού"

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview, στο ερώτημα ποιον "εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας", προηγείται ο κανένας με 33,4%.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 13:35

Ανδρουλάκης για κυκλοφοριακό χάος: Η αναξιοπιστία του πρωθυπουργού είναι παροιμιώδης, όπως σε όλα τα μείζονα θέματα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε στη Βουλή τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕ ΠΑΣΟΚ 08 Δεκ 2025 | 09:23

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Δεν καλούμε κανέναν Τσίπρα - Η στρατηγική του απέτυχε παταγωδώς

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπυρόπουλος "δεν καλούμε κανέναν Αλέξη Τσίπρα. Δεν αφορά τη συζήτηση του ΠΑΣΟΚ τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός".

ΣΤΟ MEGA 05 Δεκ 2025 | 07:56

Ανδρουλάκης: Στόχος μου η πολιτική αλλαγή - Δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος, το σχέδιο και ο στόχος για πολιτική αλλαγή δεν διαταράσσεται, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει ενωμένο τον αγώνα, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 20:01

Πηγές ΝΔ: Η κατάθεση Ν. Μπουνάκη, στενού φίλου του Ν. Ανδρουλάκη, τίναξε στον αέρα το αφήγημα ΠΑΣΟΚ

"Ο μάρτυρας -και αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ- εμφανίστηκε να διαφωνεί με την πρόταση του κόμματός του"

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 04 Δεκ 2025 | 16:51

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Αντί να πει ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση, κατηγόρησε την αντιπολίτευση

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι του έκανε αρνητική εντύπωση "το ότι ο πρώην πρωθυπουργός αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τη γραμμή της ΝΔ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 04 Δεκ 2025 | 16:26

ΟΠΕΚΕΠΕ: ΠΑΣΟΚ για Μπουνάκη - Ο ίδιος ουδέποτε δήλωσε δημόσιες εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα, δεν έχει λάβει επιδοτήσεις

"Οι αγρότες σήμερα είναι στους δρόμους γιατί βιώνουν τις συνέπειες από τη δράση ενός εγκληματικού δικτύου", αναφέρουν πηγές ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΟΠΕΚΕΠΕ 04 Δεκ 2025 | 12:05

Ο Μπουνάκης απορρίπτει τις κατηγορίες για τις δηλώσεις στη λίμνη Κάρλα και τα 3.500 στρέμματα - ΝΔ: Εκτεθειμένο το ΠΑΣΟΚ

"Το σύστημα δεν επιτρέπει δήλωση δημόσιων εκτάσεων, να το διερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή, η υπόθεση πλήττει την επιχείρησή μου", είπε ο Νίκος Μπουνάκης.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ 04 Δεκ 2025 | 07:30

Καρφιά ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: "Επιστρέφει αγκαλιά με τα συμφέροντα παίζοντας το παιχνίδι του κ.Μητσοτάκη"

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, οι επιλογές Τσίπρα συνέβαλαν ουσιαστικά στη διαδοχική επικράτηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τελευταίες εκλογές.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 03 Δεκ 2025 | 11:29

Πέτρος Παππάς: Δεν ανασκεύασα κάτι για τον Άδωνι Γεωργιάδη, δεν μου ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ κάτι τέτοιο

"Παρέθεσα ολόκληρο το κομμάτι του debate που είχαμε με τον Άδωνι Γεωργιάδη", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ 03 Δεκ 2025 | 10:34

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό στην Αθήνα - "Βιώνουμε όλοι μία τραγική κατάσταση"

"Ποιότητα ζωής για όλους" είναι το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 02 Δεκ 2025 | 16:21

Σδούκου σε Καρχιμάκη: "Δεν είστε για πολιτική, είστε για stand-up comedy" - Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ [βίντεο]

"Στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι σενάριο για stand up comedy, όπως το απαξιώνει η Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας" αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 02 Δεκ 2025 | 16:19

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - "Υπάρχει δικό τους στέλεχος που έχει κερδίσει το λαχείο;"

"Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τι φοβούνται; Γιατί δεν θέλουν να παραπεμφθούν ο "χασάπης" και η "αγρότισσα με τη Ferrari" στη Δικαιοσύνη;" αναφέρουν πηγές ΝΔ

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2025 | 11:11
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 02 Δεκ 2025 | 10:57

Χάρης Δούκας: "Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο και είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης" - Τι είπε για συνεργασία με Τσίπρα

Στο ερώτημα για το ποιος θα ηγηθεί ενός τέτοιου εγχειρήματος, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επικεφαλής.

ΤΙ ΕΙΠΕ 01 Δεκ 2025 | 21:05

Τα μαζεύει ο Πέτρος Παππάς για την εργατικότητα και τα επιτεύγματα του Άδωνι Γεωργιάδη

"Αν όλα αυτά ο υπουργός τα αντιλαμβάνεται ως "έπαινο", τότε ας τα κρατήσει. Είναι αποκλειστικά δικά του", ανέφερε στη νέα του δήλωση

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 17:06

Τσουκαλάς: Στηρίζουμε τα αιτήματα των αγροτών - Aντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό

"Τα αιτήματα του αγροτικού κινήματος που είναι εύλογα και δίκαια, αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με εμπαιγμό", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 01 Δεκ 2025 | 15:37

Φραστική επίθεση από τον "γαλάζιο" υποψήφιο στον ΔΣΑ καταγγέλλει ο Δουδωνής - Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, "έξω από τον Δικηγορικό Σύλλογο σήμερα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 01 Δεκ 2025 | 11:09

Κάλεσμα Ανδρουλάκη στα κόμματα της αντιπολίτευσης για αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών

"Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 86", δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 15:25

Τσουκαλάς για "Φραπέ": Το ζήτημα δεν είναι η κουμπαριά, αλλά αν αυτή χρησιμοποιήθηκε για να ξεμπλοκαριστούν τα ΑΦΜ

"Όταν ο "Φραπές" λέει στον αδελφό του "μίλα με τον κουμπάρο σου πριν έρθεις στην Κρήτη", τι εννοεί;", αναρωτήθηκε ο Κ. Τσουκαλάς.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 30 Νοε 2025 | 14:06
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 12:09

Τσουκαλάς για ανάρτηση Μητσοτάκη: Τα "καθρεφτάκια" της κυβέρνησης δεν καλύπτουν την ανεπάρκεια της

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε "ούτε λέξη για την παταγώδη αποτυχία της επταετούς διακυβέρνησης του στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Νοε 2025 | 11:39

Στην Πάτρα ο Ανδρουλάκης για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: Κορυφαίο ζήτημα η περιφερειακή ανάπτυξη

"Είμαι χαρούμενος που γιορτάζουμε σήμερα τον πολιούχο της πόλης, τον Άγιο Ανδρέα, εδώ στην Πάτρα και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 29 Νοε 2025 | 08:29

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Φραπές και η "κουμπαριά" με τον Μητσοτάκη άναψαν φωτιές - Απειλητική ανάρτηση κατά Ανδρουλάκη

Το Μέγαρο Μαξίμου αποκαλεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ "τρολ" του διαδικτύου και η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί απαντήσεις για όσα ακούγονται να λέει ο Γιώργος Ξυλούρης στις επισυνδέσεις.