Follow us

Γερουλάνος: "Ζητώ την ψήφο σας για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης"

Η ομιλία του υποψήφιους προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου στην κεντρική του ομιλία στην Αθήνα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
geroylanos

"Η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο, είναι η δική μας υποψηφιότητα! Αυτό, που εμείς ξέραμε από την αρχή. Για αυτό, λοιπόν, απευθύνομαι σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ που θα έρθει στην κάλπη, που πιστεύει ότι χρειάζεται αλλαγή σελίδας στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές: Στις 6 Οκτωβρίου, ζητώ την ψήφο σας! Με την εμπιστοσύνη σας, να πάμε στον δεύτερο γύρο".

Αυτό υπογράμμισε απόψε ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, στο περιστύλιο της Παλιάς Βουλής, ενώπιον υποστηρικτών και φίλων του.

Προσέθεσε εμφατικά ότι εγγυάται αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την απαρχή μιας νέας πορείας νίκης, χωρίς συμβιβασμούς, παζάρια κι εκπτώσεις, όπως είπε.

Γερουλάνος: "Ζητώ την ψήφο σας για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης"

Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν τον πτόησαν ούτε οι φήμες και η παραφιλολογία και τόνισε:

"Την Κυριακή, ψηφίζουμε για πρωθυπουργό.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τον άνθρωπο που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και θα το απογειώσει. Που θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ την αξία που αξίζει.

Που θα κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και θα του πάρει τις εκλογές, "την μπουκιά από το στόμα".

Τόσο ψηλά έχει ανέβει ο πήχης. Εσείς τον βάλατε εκεί που του πρέπει. Σας ευχαριστώ. Δεν θα δεχόμουν να υπηρετήσω τίποτα λιγότερο".

Υποστήριξε ότι για να νικήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τη ΝΔ πρέπει να γίνουν αλλαγές.

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

Ως πρώτη αλλαγή προσδιόρισε την αλλαγή αρχηγού αφήνοντας αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι "ψάχνει να κατηγορήσει άλλους για τα λάθη του", ότι "θυμήθηκε τελευταία, ξανά, το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα" και πως του επιτίθεται προσωπικά "επειδή βλέπει τις δημοσκοπήσεις και ξέρει ότι η μόνη υποψηφιότητα που τον κερδίζει στον δεύτερο γύρο είναι η δική μου".

"Δεν θέλουμε πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια! Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό σημαίνει ηγέτης", ανέφερε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

"Ή θα νικήσω τον Μητσοτάκη, ή θα κάνω εκλογές για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο βράδυ. Χωρίς αστερίσκους. Τόσο σίγουρος είμαι ότι θα νικήσουμε!", είπε ο κ. Γερουλάνος δηλώνοντας ότι με εκείνον στην ηγεσία το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει στη κυβέρνηση.

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

"Οι αλλαγές που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες αλλαγές και θέλουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στο πλευρό μας. Αυτό ψηφίζουμε την Κυριακή. Διότι, αυτό περιμένει από εμάς η ελληνική κοινωνία. Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε το σύστημα. Ερχόμαστε για να ανατρέψουμε το σύστημα. Ερχόμαστε για να σπάσουμε το υπερσυγκεντρωτικό κράτος του Μεγάρου Μαξίμου. Δίνοντας εξουσία, πόρους, περιουσία, αρμοδιότητες, ευθύνες σε αναγεννημένους φορείς όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολίτη. Αυτό πρεσβεύει η Αναγέννηση. Το σχέδιο μου για την πατρίδα", συμπλήρωσε.

Ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε ότι θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας, που υπηρετεί τους ισχυρούς και οδηγεί νομοτελειακά στην επόμενη κρίση, σε ένα παραγωγικό πρότυπο, που ανοικοδομεί τη μεσαία τάξη, ενισχύει τους ασθενέστερους, στηρίζει τον καινοτόμο και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη, τον μισθωτό, τον νέο, τον συνταξιούχο.

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

Ανέπτυξε ειδικότερα τις προτάσεις του με έμφαση στο Δημογραφικό αφού, όπως τόνισε, "όλα συνδέονται με το Δημογραφικό. Η παιδεία, η υγεία, η εργασία, η στέγη, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, το ασφαλιστικό, όλα. Για αυτό, και σε περίπτωση που γίνουμε κυβέρνηση και είμαι πρόεδρος, τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές θα ζητήσω Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Δημογραφικό. Για να επιβάλουμε τα 3Σ: Συνέχεια, Συνεργασία και Συστήματα που διασφαλίζουν συνέχεια και συνεργασία σε βάθος χρόνου".

"Όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν νέα ηγεσία που θέλει και μπορεί να υπηρετήσει την ενότητα. Νέα ηγεσία που θέλει και μπορεί να δίνει τις μάχες παντού: Στο κόμμα, στην κοινωνία, στη Βουλή. Ηγεσία πλήρους απασχόλησης" τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος και προσέθεσε:

"Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την ενότητα. Γιατί αυτή υπηρετώ όλη μου την πολιτική ζωή. Γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το "εμείς", όχι το "εγώ". Στην πράξη, όχι στα λόγια. Γιατί πιστεύω στα ανοιχτά κόμματα. Στην ηγεσία που αξιοποιεί κάθε στέλεχος που θέλει να προσφέρει, χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Να φύγουμε από το κόμμα των "κολλητών" και να χτίσουμε το κόμμα των πολιτών και όλων των στελεχών".

Δήλωσε έτοιμος να ηγηθεί της μάχης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία "παντού. Και στην κοινωνία, και στη Βουλή. Εκεί που συγκρίνονται οι αρχηγοί και κρίνονται οι ηγέτες. Εκεί, που η απουσία δεν είναι επιλογή".

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

"Σας θέλω μαζί σε αυτήν την πορεία. Πλημμυρίστε τις κάλπες και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Η μεγάλη συμμετοχή ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ. Η μεγάλη συμμετοχή νομιμοποιεί τον νέο αρχηγό! Και με μεγάλη συμμετοχή ξεκινάμε το ταξίδι της νίκη στις επόμενες εκλογές" επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος και κατέληξε:

"Για αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη σας. Για αυτό ζητώ την ψήφο σας. Δώστε μου την ευκαιρία.

Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την πατρίδα μας σε μια νέα εποχή ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Μαζί θα πορευτούμε ως το τέλος.

Ήρθε η ώρα. Η ώρα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που ζητούν αλλαγή σελίδας. Αλλαγή ηγεσίας. Προοπτική νίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές".

"Για αυτό, απέκτησε μνήμη επιλεκτική. Αλλά δεν θέλουμε Πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη. Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια! Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό σημαίνει ηγέτης", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ομιλία του Παύλου Γερουλάνου

"Ζητώ την ψήφο σας για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης"

Καλησπέρα φίλες και φίλοι! Υποκλίνομαι στην αγάπη σας. Υποκλίνομαι στην εμπιστοσύνη σας. Υποκλίνομαι στον ενθουσιασμό σας! Τώρα είναι η ώρα. 6 και 13 Οκτώβρη ψηφίζουμε. Και αλλάζουμε σελίδα. Τώρα! Ήρθε η ώρα!

Πριν 3 μήνες, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, είπα: "Θα είναι τιμή μου, να διεκδικήσω την ψήφο σας για να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος!". Το εννοώ! Πραγματική τιμή μου!

Ζήτησα την ψήφο σας και ζήτησα την εμπιστοσύνη σας.

Και ξεκινήσαμε μαζί. Μία πορεία χωρίς συμβιβασμούς. Χωρίς παζάρια. Χωρίς εκπτώσεις. Με τις αξίες μας ψηλά!
Μια πορεία που δεν λύγισε ποτέ. Ούτε με τις δημοσκοπήσεις! Ούτε με τις προβλέψεις! Ούτε με τις φήμες και την παραφιλολογία!

Δεν το βάλαμε κάτω! Και σας ευχαριστώ γι’ αυτό!

Με τη δύναμή σας δείξατε, ότι τίποτα δεν λυγίζει μια προσπάθεια που βασίζεται σε αξίες. Τίποτα δεν κάμπτει έναν αγώνα ΠΟ ΛΙ ΤΙ ΚΟ. Όταν το Π γράφεται με Π κεφαλαίο!

Και σήμερα, βρισκόμαστε στην ευθεία. Στην τελική ευθεία. Τούμπα οι δημοσκοπήσεις! Τούμπα οι προβλέψεις! Τέλος οι φήμες και η παραφιλολογία!

Όλοι δέχονται, παραδέχονται και αποδέχονται αυτό που εμείς λέγαμε από την αρχή: Όλα και όλοι, θα κριθούμε στην κάλπη. Εκεί που θα μιλήσουν τα μέλη και οι φίλοι. Εκεί που θα μιλήσει η Δημοκρατία!

Και ως δια μαγείας, σήμερα, όλοι δέχονται, παραδέχονται και αποδέχονται, πως η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο, είναι η δική μας υποψηφιότητα!

Αυτό, που εμείς ξέραμε από την αρχή.

Για αυτό, λοιπόν, απευθύνομαι σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ που θα έρθει στην κάλπη, που πιστεύει ότι χρειάζεται αλλαγή σελίδας στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές:
Στις 6 Οκτωβρίου, ζητώ την ψήφο σας! Με την εμπιστοσύνη σας, να πάμε στον δεύτερο γύρο!

Και εγώ, στις 13 Οκτωβρίου, εγγυώμαι αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ!

Εγγυώμαι, την απαρχή μιας νέας πορείας νίκης, για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα!

Για την Ελλάδα! Για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα!

Για να φτάσουμε στη Νίκη, πρέπει να πιστέψουμε στη Νίκη! Η παρουσία σας εδώ σήμερα δηλώνει με τρόπο μοναδικό: "Πιστεύουμε στη Νίκη!". Σας ευχαριστώ όλες και όλους σας για την παρουσία σας.

Για την αγάπη σας. Για την εμπιστοσύνη σας. Μέσα από την καρδιά μου. Με την παρουσία σας, φίλες και φίλοι, ανεβάζετε ψηλά τον πήχη.

Πριν τρεις μήνες, ξεκινήσαμε ψάχνοντας αρχηγό του τρίτου κόμματος. Ο πήχης ψηλά. Αλλά όχι τόσο ψηλά.

Δεν πρόλαβε να βγει το καλοκαίρι και αρχίσαμε να ψάχνουμε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ακόμα πιο ψηλά ο πήχης. Και τώρα, στέκω εδώ μπροστά σας, και σας λέω: Την Κυριακή, ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό!

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τον άνθρωπο που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και θα το απογειώσει.

Που θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ την αξία που αξίζει.

Που θα κοιτάξει τον κο Μητσοτάκη στα μάτια και θα του πάρει τις εκλογές! "Την μπουκιά από το στόμα". Τόσο ψηλά έχει ανέβει ο πήχης! Εσείς τον βάλατε εκεί που του πρέπει. Σας ευχαριστώ! Δεν θα δεχόμουν να υπηρετήσω τίποτα λιγότερο.

Σας το λέω όμως γιατί είναι σημαντικό:

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου το πρωί, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, θα ανοίξουν τις τηλεοράσεις τους.

Αν εμείς μείνουμε στα ίδια, ή κάπως στα ίδια, θα τις ξανακλείσουν. Αν όμως, τους δώσουμε κάτι καινούργιο, θα τις κρατήσουν ανοιχτές.

Για να δουν, αν το ΠΑΣΟΚ έμαθε. Αν το ΠΑΣΟΚ κατάλαβε. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να συνδεθεί ξανά με την κοινωνία. Αν αντιλαμβανόμαστε τα αδιέξοδα, που δημιουργεί σε κάθε πολίτη η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και αν εμείς δίνουμε διέξοδο, σε αυτά του τα αδιέξοδα.

Για λίγο ακόμα, θα μας δώσουν την προσοχή τους. Και στη Δημοκρατία, η προσοχή του Λαού είναι πολιτικό κεφάλαιο. Στο χέρι μας θα είναι να την επενδύσουμε σωστά.

Και αν τα κάνουμε όλα όπως πρέπει; Θα μας δώσουν απλόχερα, ξανά, την εμπιστοσύνη τους. Την εμπιστοσύνη που χρειαζόμαστε για να κερδίσουμε τις εκλογές.

Γιατί, αν τα κάνουμε όλα αυτά σωστά, θα ξανανιώσει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, αυτό που, καιρό τώρα ψάχνουν με αγωνία: Την ελπίδα! Την ελπίδα για αλλαγή!

Αυτό αναζητούν και αυτό τους χρωστάμε. Την Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζουμε Επιλογή Νίκης! Ψηφίζουμε για την ελπίδα της αλλαγής!

Αλλά για να νικήσουμε, πρέπει να κάνουμε αλλαγές.

Με πρώτη αλλαγή: Την Αλλαγή αρχηγού.

Δεν είναι η μόνη. Αλλά είναι η πρώτη. Το ξέρει και ο ίδιος. Και για αυτό ψάχνει να κατηγορήσει άλλους για τα λάθη του.

Θυμήθηκε τελευταία, ξανά, το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.
Για να μου επιτεθεί προσωπικά. Φαίνεται να ξεχνάει από πού ξεκινήσαμε.

Τη μαύρη τρύπα που άφησε για το ΠΑΣΟΚ στην πρωτεύουσα, η περίοδος των μνημονίων.

Φαίνεται να ξεχνάει την τιτάνια προσπάθεια που κάναμε μαζί, το 2019, για τον Δήμο της Αθήνας. Όταν πήραμε 28.000 ψήφους! Υπερδιπλάσιο ποσοστό από το Κίνημα!

Φαίνεται να ξεχνάει τα ψηφοδέλτια που προστάτευαν υποψήφιους και στόχευαν άλλους.

Φαίνεται να ξεχνάει τους δικούς του που αντί να ασχολούνται με το πώς

θα ανεβάσουμε το Κίνημα, τους ένοιαζε μόνο να κόψουν Βουλευτές από την Περιφέρεια και πώς θα εκλέξουν ευρωβουλευτή τον Γραμματέα!

Και φαίνεται να ξεχνάει πως η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα στην οποία ανέβηκε ο απόλυτος αριθμός ψήφων για το ΠΑΣΟΚ, από τις Εθνικές Εκλογές στις Ευρωεκλογές (στον έναν χρόνο που με εμπιστευτήκατε για Βουλευτή σας), ήταν η Αθήνα! Με δική σας προσπάθεια. Με δική σας δουλειά.

Αλήθεια, ξέχασε; Όχι. Τίποτα δεν ξέχασε. Μια χαρά θυμάται. Αλλά βλέπει και εκείνος τις δημοσκοπήσεις.

Και ξέρει ότι η μόνη υποψηφιότητα που τον κερδίζει στον δεύτερο γύρο είναι η δική μας.

Αυτή που μαζί χτίσαμε, και μαζί χτίζουμε καθημερινά! Η δική σας υποψηφιότητα!

Για αυτό, απέκτησε μνήμη επιλεκτική. Αλλά δεν θέλουμε Πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια!

Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη! Αυτό σημαίνει ηγέτης!

Με ρωτάνε πολλοί: "Γίνεται να πάρουμε τις εκλογές;". "Από τόσο χαμηλά;"

Απαντώ: Και βέβαια γίνεται! Το έχουμε ξανακάνει. Αρχές του 2008, ήμασταν χαμηλά στις δημοσκοπήσεις. Πολύ χαμηλά.

Δεκαοχτώ μήνες μετά, κερδίσαμε τη Νέα Δημοκρατία, με τη μεγαλύτερη διαφορά από το 1981! Γιατί;

Διότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε όραμα. Επικοινώνησε με την κοινωνία, συνδέθηκε με τα παραδοσιακά του κοινά και έβγαλε μπροστά ηγετική ομάδα. Αυτά που χρειαζόμαστε σήμερα.

Αυτά, που εμείς φέρνουμε στο τραπέζι της μάχης.

Αλλά σε αντίθεση με τότε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι να πείσουμε δικούς μας ψηφοφόρους να πάνε στην κάλπη!

Τους εκατοντάδες χιλιάδες, που έφυγαν για το σπίτι! Που σήμερα απέχουν.

Από μόνοι τους αυτοί βγάζουν Κυβέρνηση!

Και σήμερα, περιμένουν εμάς να ξυπνήσουμε! Να τους κινητοποιήσουμε!

Μαζί με κάθε προοδευτικό πολίτη από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τους τόσους απογοητευμένους προοδευτικούς ψηφοφόρους του κου Μητσοτάκη.

Που άλλο ψήφισαν και άλλο έζησαν.

Όλες και όλους εκείνους, που πάντα σχημάτιζαν την πλατιά κοινωνική συμμαχία

που έδινε στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη! Αυτοί θα την ξαναδώσουν! Αν δουν εμάς, να χτίζουμε το ΠΑΣΟΚ που τους έλειψε. Το ΠΑΣΟΚ που αγάπησαν! Εγώ για αυτό το ΠΑΣΟΚ μιλάω.

"Και είσαι σίγουρος ότι θα πάρουμε τις εκλογές;" με ρωτάνε.

Ξέρετε πόσο σίγουρος είμαι ότι θα πάρουμε τις επόμενες εθνικές εκλογές;

Τόσο σίγουρος που δεσμεύτηκα ότι αν δεν πετύχουμε τον στόχο μας, το 2027

θα ανοίξω εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης αρχηγού κόμματος! Τόσο σίγουρος! Διότι, ο αρχηγός πρώτος λογοδοτεί! Και μετά, ζητάει από άλλους τον λογαριασμό.

Πρώτος αναλαμβάνει τις ευθύνες του! Πριν ζητήσει από κάθε άλλον, να αναλάβει τις δικές του!

Αυτόν τον αρχηγό, χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ. Διότι, τέτοιον Πρωθυπουργό, έχει ανάγκη η χώρα!

Σας το λέω, λοιπόν, και σας το λέω ξεκάθαρα: Ή θα νικήσω τον Μητσοτάκη, ή θα κάνω εκλογές για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ! Το ίδιο βράδυ! Χωρίς αστερίσκους. Τόσο σίγουρος είμαι ότι θα νικήσουμε!

Μήπως μεγαλοπιάνομαι; Όχι. Δεν μεγαλοπιάνομαι

Ο πήχης είναι ψηλά. Τον βάλατε πολύ ψηλά, αυτό το καλοκαίρι.

Δεν θα μπορούσε να ανέβει ψηλότερα, για αρχηγό τρίτου κόμματος.

Διότι, αυτό που χτίζουμε, δεν είναι μόνο το μεγάλο comeback του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι απλά ο δρόμος προς την εξουσία.

Είναι μια νέα σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία.

Μια νέα σχέση, εμπιστοσύνης και αγάπης.

Αξιών και αξιοπιστίας.

Για να χτίσουμε μαζί το μεγάλο comeback της Ελλάδας.

Για αυτό, δεν φτάνει να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία. Πρέπει να την απογειώσουμε. Και να την κρατήσουμε ψηλά

Για πάντα.

Διότι, οι αλλαγές που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες αλλαγές και θέλουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στο πλευρό μας. Αυτό ψηφίζουμε την Κυριακή. Διότι, αυτό περιμένει από εμάς η ελληνική κοινωνία.

Φίλες και φίλοι,

Ο πήχης δεν ανέβηκε επειδή έπεσε του κου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Ανέβηκε διότι η ελληνική κοινωνία διψάει για αλλαγή. Κοινωνική, οικονομική, πολιτική αλλαγή. Ο πήχης μας δεν ανέβηκε μόνο διότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κοινωνικά άδικη, οικονομικά ανάλγητη, και πολιτικά ανεύθυνη.

Ανέβηκε διότι η αποκατάσταση της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής θα είναι έργο πολύ μεγάλο. Τιτάνιο.

Μεγαλύτερο από αυτό που φαντάστηκε ποτέ το κίνημά μας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αλλά αυτό θέλει η κοινωνία και εμείς της το οφείλουμε.

Για να αποκαταστήσουμε τη σχέση μεταξύ μας. Και να φτιάξουμε μια σχέση βασισμένη στην αξία και την αξιοπιστία.

Γιατί αυτό θα μας οδηγήσει να κοιτάξουμε τον κο Μητσοτάκη στα μάτια και να του πάρουμε τις εκλογές.

Φίλες και φίλοι,

Κανείς μην έχει αυταπάτες.

Δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε το σύστημα. Ερχόμαστε για να ανατρέψουμε το σύστημα!

Για να το κάνουμε πιο δίκαιο. Πιο δημοκρατικό. Πιο ανθεκτικό.

Για να αλλάξουμε παράδειγμα στο πώς διοικείται αυτός ο τόπος.

Πώς παράγει πλούτο. Και πώς τον διανέμει.

Ερχόμαστε για να σπάσουμε το υπερσυγκεντρωτικό κράτος

του Μεγάρου Μαξίμου!

Δίνοντας εξουσία, πόρους, περιουσία, αρμοδιότητες, ευθύνες σε αναγεννημένους φορείς όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πολίτη.

Αυτό πρεσβεύει η Αναγέννηση. Το σχέδιο μου για την Πατρίδα.

Ερχόμαστε για να αλλάξουμε το παραγωγικό πρότυπο της χώρας.

Από ένα παραγωγικό μοντέλο, που βασίζεται στις εισαγωγές και στην κατανάλωση, σε ένα παραγωγικό μοντέλο επενδύσεων, εξωστρέφειας και καινοτομίας.


Από ένα παραγωγικό μοντέλο που παράγει συνεχώς νεόπτωχους που δουλεύουν όλο και περισσότερο αλλά το εισόδημα τούς φτάνει όλο και λιγότερο, σε ένα παραγωγικό πρότυπο που παράγει καλές θέσεις εργασίας με καλά εισοδήματα.

Από ένα παραγωγικό μοντέλο που ερημώνει την Περιφέρεια και επιβαρύνει το δημογραφικό, σε ένα παραγωγικό πρότυπο, που επενδύει στις πλουτοπαραγωγικές πηγές κάθε περιοχής, με τοπικά σχέδια ανάπτυξης, και δημιουργεί κίνητρα για να κάνουν τα νέα ζευγάρια οικογένεια.

Από ένα παραγωγικό μοντέλο, που υπηρετεί τους ισχυρούς και οδηγεί νομοτελειακά στην επόμενη κρίση, σε ένα παραγωγικό πρότυπο, που ανοικοδομεί τη μεσαία τάξη, ενισχύει τους ασθενέστερους, στηρίζει τον καινοτόμο και τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη, τον μισθωτό, τον νέο, τον συνταξιούχο.

Ερχόμαστε να χτίσουμε μία Οικονομία Πατριωτική.

Για να δημιουργήσουμε πλούτο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να τον μοιράσουμε δίκαια, κοινωνικά, γεωγραφικά, διαγενεακά.

Και για να το κάνουμε, θα αξιοποιήσουμε έξι εργαλεία, για να στηρίξουμε την ελληνική δημιουργία:

Το φορολογικό σύστημα. Με δίκαιη φορολόγηση του πλούτου, εκεί που πραγματικά υπάρχει.

Που φορολογεί το εισόδημα και όχι το επάγγελμα.

Με μείωση έμμεσων φόρων και της φορολόγησης του εισοδήματος από εργασία.

Το τραπεζικό σύστημα.

Με δημιουργία Περιφερειακών Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων, για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Με ριζικό επανασχεδιασμό αξιοποίησής τους. Που φέρνει τη μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση, στο επίκεντρο της Ανάπτυξης.

Τη δημόσια περιουσία.

Με κατάργηση του Υπερταμείου, και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

από τις τοπικές κοινωνίες.

Τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που παραμένουν ανεκμετάλλευτες.

Όπως τον Όλυμπο, την Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα, και τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε αγορές και για άλλα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό.

Για να τα βάλουμε και αυτά στα καλύτερα ράφια και τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Και τέλος: Με αύξηση της δαπάνης για την έρευνα (δημόσια + ιδιωτική)

από 1,5% του ΑΕΠ στο 4% σε 4 χρόνια.

Βασική προτεραιότητα, για καινοτομία παντού και ανάπτυξη κλάδων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως η Υγεία, η Άμυνα, οι παραδοσιακές τεχνικές και ο πολιτισμός.

Ερχόμαστε να απενεργοποιήσουμε τις τρεις βόμβες στα θεμέλια της κοινωνίας

και της οικονομίας μας.

Δημογραφικό. Ασφαλιστικό. Ιδιωτικό χρέος.

Όλα συνδέονται με το Δημογραφικό.

Η παιδεία, η υγεία, η εργασία, η στέγη, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, το ασφαλιστικό, όλα.

Διότι αν δεν νιώθεις ασφάλεια σήμερα, δεν πρόκειται να δημιουργήσεις,

να πάρεις ρίσκα, να κάνεις οικογένεια αύριο.

Και αν δεν δημιουργήσουμε, δεν θα ανεβάσουμε την παραγωγικότητά μας.

Δεν είναι μόνο οικονομικό το ζήτημα, γιατί λιγοστεύουν τα χέρια στην οικονομία.

Δεν είναι μόνο κοινωνικό, για να σπάσουμε τις ανισότητες.

Είναι πρωτίστως εθνικό.

Διότι σήμερα ερημώνει η Περιφέρεια. Τα σύνορα. Τα νησιά μας. Ήρθα χθες από τον Έβρο.

Επενδύει το κράτος στην Αλεξανδρούπολη. Καλά κάνει.

Αλλά χωρίς περιφερειακό σχεδιασμό ερημώνει ο Βόρειος Έβρος, ερημώνουν τα ελληνικά σύνορα.

Είναι πρόβλημα που ξεπερνάει ένα κόμμα, μία Κυβέρνηση, μία τετραετία, πόσο μάλλον έναν άνθρωπο.

Προϋποθέτει σοβαρότητα, πολυεπίπεδη συνεργασία, διακομματική συναίνεση.

Για αυτό, και σε περίπτωση που γίνουμε Κυβέρνηση και είμαι Πρόεδρος, τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές θα ζητήσω Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το Δημογραφικό!

Για να επιβάλουμε τα 3Σ: Συνέχεια, Συνεργασία και Συστήματα που διασφαλίζουν Συνέχεια και Συνεργασία σε βάθος χρόνου.

Όπως κάναμε, πριν μερικά χρόνια, στον Τουρισμό και τον απογειώσαμε.

Τι πρέπει, όμως, να γίνει για το Δημογραφικό;

Πρώτο κλειδί: Χρειάζεται να δημιουργήσουμε άμεσα πολλές και καλές δουλειές, με καλό εισόδημα. Με αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας. Αυτό που διασφαλίζει η Αναγέννηση.

Δεύτερο κλειδί: Κίνητρα για περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας. Ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν τα νέα ζευγάρια την απόφαση να κάνουν παιδιά.

Τρίτο κλειδί: Γενναία κίνητρα απόκτησης παιδιού, με θέσπιση Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού για κάθε παιδί και όχι μόνο.

Τέταρτο κλειδί: Νέα χέρια στην οικονομία. Με κίνητρα για επιστροφή των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό. Θαρραλέα φορολογική ελάφρυνση νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων. Στοχευμένες δράσεις στη μεταναστευτική πολιτική.

Πέμπτο κλειδί: Καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Για να πιάνουν τόπο περισσότερο τα χρήματά μας. Με εκδημοκρατισμό της Ενέργειας, για να μπορούν οι Δήμοι, τα Επιμελητήρια, οι Συνεταιρισμοί να δίνουν φθηνό ρεύμα σε ευάλωτους, ενεργοβόρες επιχειρήσεις, και αγρότες.

Με μείωση του κόστους στέγης, βάζοντας στο επίκεντρο την αύξηση της προσφοράς κατοικιών.

Με απαλλαγή από τους μεσάζοντες, αξιοποιώντας εργαλεία από τη διεθνή εμπειρία, όπως τα ηλεκτρονικά δημοπρατήρια.

Με προστασία της εφοδιαστικής αλυσίδας από διεθνείς διακυμάνσεις. Με εξοντωτικούς ελέγχους.

Με μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, και άρση των εμποδίων για να μπουν νέοι παίκτες σε κάθε κλάδο της αγοράς και να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ.

Και έκτο αλλά πρώτιστης σημασίας κλειδί:

Διασφάλιση της δημόσιας ποιοτικής Υγείας και Παιδείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Απαραίτητη προϋπόθεση για να σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου και να νιώσει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας ότι μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους. "Δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση".

Η αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου

θα δώσουν νέα πνοή βιωσιμότητας στο Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας.

Το οποίο χρειάζεται ακόμα περισσότερους πόρους με την κατάργηση του Υπερταμείου και τη μετατροπή του σε Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, όπου οι υπεραξίες θα συνεισφέρουν.

Έτσι θα μπορέσουμε να άρουμε κατάφορες αδικίες κατά των συνταξιούχων.

Το τέλος των μνημονίων να σημαίνει: Τροποποίηση ή κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης των Συνταξιούχων, κατάργηση της "προσωπικής διαφοράς", και επαναφορά του ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Ερχόμαστε να απενεργοποιήσουμε τη βόμβα του ιδιωτικού χρέους. Με συνολική, ριζοσπαστική προσέγγιση στο ζήτημα και νέο προσδιορισμό της έννοιας του ευάλωτου.

Με βιώσιμη ρύθμιση οφειλών σε εφορία και ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις για όλους.

Με "δανειολόγιο" για κάθε δανειολήπτη και υποχρεωτική καταγραφή του ιστορικού κάθε δανείου από τράπεζες και funds.

Για να διαπραγματεύονται δυναμικά αυτοί που θέλουν να πληρώσουν. Επικαιροποίηση του Νόμου της Κυβέρνησης Παπανδρέου του 2010, τον γνωστό και ως "Νόμο Κατσέλη", για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Και δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου, πριν αυτό μεταβιβαστεί ή πωληθεί στη δευτερογενή αγορά.

Και τέλος, ερχόμαστε να σηκώσουμε ξανά τη σκυτάλη της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής των Κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου!

Γιατί όταν οι εξελίξεις γύρω μας τρέχουν με ταχύτητα φωτός δεν νοείται απουσία της Ελλάδας, δεν νοείται αδράνεια.

Ο θεατής είναι θύμα, στην εξωτερική πολιτική.

Η Ελλάδα είδε την ισχύ της να πολλαπλασιάζεται, κάθε φορά που πρωταγωνιστούσε στην επίλυση συγκρούσεων στη γεφύρωση διαφορών στην ευημερία της περιοχής της, στην προώθηση του διεθνούς δικαίου.

Έτσι μάθαμε εμείς εξωτερική πολιτική. Αυτήν την εξωτερική πολιτική θα επαναφέρουμε.

Φίλες και φίλοι.

Όλα τα παραπάνω θα χρειαστούν νέα ηγεσία που θέλει και μπορεί

να υπηρετήσει την ενότητα!

Νέα ηγεσία που θέλει και μπορεί να δίνει τις μάχες παντού!

Στο κόμμα! Στην κοινωνία! Στη Βουλή! Ηγεσία πλήρους απασχόλησης!

Είμαι έτοιμος να υπηρετήσω την ενότητα. Γιατί αυτή υπηρετώ όλη μου την πολιτική ζωή.

Γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το "εμείς", όχι το "εγώ". Στην πράξη, όχι στα λόγια! Γιατί πιστεύω στα ανοιχτά κόμματα.

Στην ηγεσία που αξιοποιεί κάθε στέλεχος που θέλει να προσφέρει, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

Να φύγουμε από το κόμμα των "κολλητών" και να χτίσουμε το κόμμα των πολιτών και όλων των στελεχών!

Να βάλουμε και πάλι τον εθελοντή στο επίκεντρο της πολιτικής μας προσπάθειας

Και να μην τον αντιμετωπίζουμε πια ως το ρουσφέτι του μέλλοντος

Είμαι έτοιμος να ηγηθώ της προσπάθειας. Μέρα, νύχτα. Χωρίς περισπασμούς.

Και είμαι έτοιμος να ηγηθώ της μάχης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία παντού!

Και στην κοινωνία, και στη Βουλή!

Εκεί, που συγκρίνονται οι αρχηγοί και κρίνονται οι ηγέτες. Εκεί, που η απουσία ΔΕΝ είναι επιλογή!

Γιατί φίλες και φίλοι, το είπα στην Κεντρική Επιτροπή, το λέω και τώρα.

Η μάχη δεν τελειώνει αυτή την Κυριακή. Ούτε την άλλη. Αυτές οι μάχες είναι μόνο η αρχή.

Δεν τελειώνει καν στις επόμενες Εθνικές εκλογές. Σταθμός είναι και αυτός.

Η μάχη θα τελειώσει όταν η Ελληνίδα και ο Έλληνας θα μπορέσουν ξανά να σταθούν στα πόδια τους!

Όταν αρχίσει ξανά να βγαίνει ο μήνας!

Όταν αρχίσει ξανά να γεμίζει η Περιφέρεια με παιδιά!

Και όταν αρχίσουν τα παιδιά μας να έρχονται από το εξωτερικό!

Διότι στην Ελλάδα θα βρίσκουν την πατρίδα που τους αγαπάει! Θα βρίσκουν την πατρίδα που τους σέβεται! Και στην Ελλάδα, θα βρίσκουν την πατρίδα που τα βοηθάει να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Αυτήν την Ελλάδα ονειρευόμαστε! Για αυτήν την Ελλάδα αγωνιζόμαστε!

Και σας θέλω μαζί σε αυτήν την πορεία! Πλημμυρίστε τις κάλπες και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή! Η μεγάλη συμμετοχή ανεβάζει το ΠΑΣΟΚ! Η μεγάλη συμμετοχή νομιμοποιεί τον νέο αρχηγό! Και με μεγάλη συμμετοχή ξεκινάμε το ταξίδι της νίκη στις επόμενες εκλογές!

Για αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη σας. Για αυτό ζητώ την ψήφο σας. Δώστε μου την ευκαιρία.

Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πάμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά και την πατρίδα μας σε μια νέα εποχή ευημερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης! Μαζί θα πορευτούμε ως το τέλος!

Ήρθε η ώρα!

Η ώρα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που ζητούν αλλαγή σελίδας!

Αλλαγή ηγεσίας! Προοπτική νίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές!

Στις 6 Οκτωβρίου και 13 Οκτωβρίου, είναι στο χέρι σας.

Εσείς, τώρα έχετε τον λόγο. Εσείς ανεβάσατε τον πήχη. Μαζί θα τον περάσουμε.

Καλό μας αγώνα!

Για την ελπίδα, που χρωστάμε σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα!

Καλό μας αγώνα!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:46

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την ανάπτυξη - Live η συνέντευξη Τύπου

Οι αρμόδιοι βουλευτές και τομεαρχες Π. Γερουλάνος, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Χνάρης, Γ. Παλαιοδήμος, Κ. Γάτσιος παρουσιάζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ στην ανάπτυξη.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 30 Αυγ 2025 | 11:49

Νίκος Ανδρουλάκης για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αλλαγή είναι στο χέρι μας

"Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει ελπίδα και διαθέτει σχέδιο για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, πιο ανθρώπινη", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 28 Αυγ 2025 | 17:49
ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Αυγ 2025 | 11:22

Μιλένα Αποστολάκη: Τρεις οδυνηρές αλήθειες του φετινού καλοκαιριού - Από τις φωτιές έως το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μιλένα Αποστολάκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, και για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

24 Αυγ 2025 | 18:12

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: "Πήρατε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της πολιτικής εξαπάτησης" - "Ξεμείνατε από επιχειρήματα"

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε τρία αναπάντητα ερωτήματα μετά τη (μη) απάντησή του.

ΠΑΣΟΚ 24 Αυγ 2025 | 14:06

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ανταλλάσσει την οικονομική αιμορραγία των πολιτών με ψίχουλα - "Έχουμε μειώσει 72 φόρους" απαντά ο Μαρινάκης

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι η υπέρβαση κατά 1,2 δισ. του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα "προήλθε από την φοροεπιδρομή κατά της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων".

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Αυγ 2025 | 17:10

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας: Εξοργιστική η αλαζονεία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ

"Γιατί άραγε πανηγυρίζουν; Που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

19 Αυγ 2025 | 19:51

Ο Ν. Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας την Πέμπτη

Περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά της Αχαΐας θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 17:27

Κ. Τσουκαλάς: "Ο κ. Κεφαλογιάννης θα επαναλάμβανε τη δήλωσή του για πλήρως θωρακισμένη χώρα στην αντιπυρική περίοδο;"

Εν είδει υστερόγραφου στο σχόλιό του, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι "τουλάχιστον ο κ. Μαρινάκης ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην κ. Βούλτεψη"

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 16:06

Τσουκαλάς: Πρωθυπουργός και υπουργοί χωρίς ευθύνες και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας - Οι πολίτες κουράστηκαν

"Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για όσα είπε η Σοφία Βούλτεψη για τους εθελοντές στις φωτιές.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΙΛΛΕΤ» 12 Αυγ 2025 | 11:39

Προκλητικό δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας κατά Ανδρουλάκη: Τον κατηγορεί για "χιτλερικές εμμονές" επειδή πήγε στην Τένεδο

Το άρθρο κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ως "μια προσωπικότητα που φαίνεται να κουβαλάει ένα σκίτσο της Μεγάλης Ιδέας στην τσέπη του πουκαμίσου του".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 11 Αυγ 2025 | 15:32

K. Τσουκαλάς: Το 46% του Ελλήνων, βάσει της Eurostat, δεν μπορούν να πάνε διακοπές - Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι

Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς

ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 10 Αυγ 2025 | 11:30

Άρθρο Ν. Ανδρουλάκη: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέβη τον Ρουβίκωνα της θεσμικής αυθαιρεσίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό

ΠΕΝΘΟΣ 10 Αυγ 2025 | 09:55

Βαρύ πένθος για τον Κώστα Γείτονα - Έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Σταυρούλας Γείτονα-Δεληγιάννη.

ΣΕ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ 09 Αυγ 2025 | 16:52

ΠΑΣΟΚ: "Για ακόμη μια φορά, οι πολίτες πληρώνουν την απουσία πρόληψης στις πυρκαγιές"

Αναφέρουν ότι "η αναμόρφωση του συστήματος 112 είναι απαραίτητη, ώστε να ενημερώνει αποτελεσματικά και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να δράσουν άμεσα"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 08 Αυγ 2025 | 13:54

Τσουκαλάς: Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τόσους πολλούς για τόσο πολύ καιρό - Η ΝΔ πλέον δεν πείθει κανέναν

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι "το "πάρτι των εκατομμυρίων" που ζημίωσε τον πρωτογενή τομέα και την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, αφορά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Αυγ 2025 | 10:10

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη: "Γάζα: Εθνοκάθαρση σε απευθείας μετάδοση"

"Η Γάζα αιμορραγεί. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι - ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά - έχουν χάσει τη ζωή τους", σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο άρθρο του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 07 Αυγ 2025 | 10:44

Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυήμερη αφωνία, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΧΟΛΙΟ 06 Αυγ 2025 | 23:05

ΠΑΣΟΚ: "Ζουν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ενός αυταρχικού καθεστώτος"

Σχετικά με την απάντηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55
ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"