Follow us

Γιατί οι κάλπες των ευρωεκλογών φοβίζουν το Μαξίμου: Ακρίβεια, αποχή, αγρότες και Βελόπουλος οι αντίπαλοι

Δεν είναι λίγα τα κομματικά στελέχη που εκφράζουν φόβους ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις μπορούν να "σημαδέψουν" το αποτέλεσμα της κάλπης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ
εκλογες

Τέσσερις μήνες μας χωρίζουν από την αναμέτρηση των ευρωεκλογών και το γαλάζιο επιτελείο ζεσταίνει ήδη τις μηχανές για την 9η Ιουνίου, όχι χωρίς προβληματισμό για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Νούμερο ένα εχθρός είναι η αποχή, η οποία το 2019 έκανε ρεκόρ, ανέδειξε ωστόσο τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια και προλείανε το έδαφος για την επόμενη νίκη της 7ης Ιουλίου του ίδιου έτους. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχει προηγηθεί μία διπλή εκλογική αναμέτρηση το περασμένο καλοκαίρι, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει αγγίξει το 41%, με ισχυρή λαϊκή εντολή διακυβέρνησης, ίσως όμως έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον εφησυχασμό.

Χθες ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, χτύπησε ηχηρό καμπανάκι, λέγοντας ότι δεν πρέπει οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας να αντιμετωπίσουν τις ευρωεκλογές "χαλαρά", ή με ψήφο διαμαρτυρίας γιατί διαφωνούν με πολιτικές της Ευρώπης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος δείχνοντας προς τα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς- με αφορμή το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που "καταδίκασε" την Ελλάδα για το κράτος δικαίου, μίλησε για δύο δυνάμεις μέσα στην Ευρωπαική Ένωση: τη μία που θέλει να πάει την Ευρώπη μπροστά και την άλλη, των λαϊκιστών, που θέλουν να την κρατήσουν πίσω.

Αγρότες, ομόφυλα, ακρίβεια οι αντίπαλοι

Δεν είναι λίγα πάντως τα κομματικά στελέχη που εκφράζουν φόβους ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις και η κόντρα που έχει ανοίξει με την κυβέρνηση μπορεί να "σημαδέψουν" το αποτέλεσμα της κάλπης, υπενθυμίζοντας την παραδοσιακή σχέση των αγροτών με την Νέα Δημοκρατία.Υπενθύμιζαν μάλιστα χθες την βιασύνη που επέδειξε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λαίεν να συναντηθεί με τους αγρότες, αμέσως μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν οι ίδιοι νωρίτερα έκαιγαν λάστιχα λίγα μέτρα έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Διαβάστε Επίσης

Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι άλλο ένα σημείο που μπορεί να "προκαλέσει" τον συντηρητικό γαλάζιο ψηφοφόρο και να τον οδηγήσει στην αποχή ως …ένδειξη διαμαρτυρίας στην νομοθετική πρωτοβουλία τη κυβέρνησης. Τα παράπονα των γαλάζιων ψηφοφόρων άλλωστε πέφτουν βροχή, όταν συναντούν βουλευτές ή κομματικά στελέχη, εκφράζοντας τη διαφωνία τους είτε για το περιεχόμενο του ν/σ ή για τον χρόνο που έρχεται, δλδ λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, με πιθανό το ενδεχόμενο να κάνει κακό στην παράταξη.

Το τέρας της ακρίβειας είναι ο τελευταίος μεγάλος αντίπαλος της κυβέρνησης στον δρόμο προς τις ευρω-κάλπες, με όλες τις δημοσκοπήσεις να αναγάγουν τον πληθωρισμό σε νούμερο ένα πρόβλημα για τα νοικοκυριά αλλά και για την κυβέρνηση. Στην τελευταία έρευνα της Alco για λογαριασμό του Alpha το 87% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια για την ακρίβεια και μπορεί να πάρει και άλλα μέτρα, ώστε να πέσουν οι τιμές, ενώ 4 στους 10 βλέπουν τις ευρωεκλογές ως μία ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν.

Στο σύνθετο αυτό πάζλ, προστίθεται και η άνοδος των κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με την ίδια εικόνα να παρουσιάζεται και στην Ευρώπη, κυρίως λόγω της ακρίβειας, αλλά και της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Φαγητό μιας άλλης εποχής στο Κουκάκι: Η νεο-ταβέρνα που αξίζει της προσοχής σου

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ 23 Νοε 2025 | 16:45

Αγρότες: Σκληραίνουν τη στάση τους - Αποφάσισαν μπλόκα στις εθνικές οδούς - Κλείνουν λιμάνια και τελωνεία

Από τις 30 Νοεμβρίου στήνονται τα πρώτα μπλόκα στα σημεία που αποφάσισαν στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας.

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Νοε 2025 | 23:44

Οι αγρότες ετοιμάζονται για μπλόκα: Πανθεσσαλική σύσκεψη στα Φάρσαλα την ερχόμενη Τρίτη

"Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σκάνδαλο των επιδοτήσεων που δεν δίνονται στην πραγματική παραγωγή και το πραγματικό αριθμό ζωικού κεφαλαίου", καταγγέλλουν οι αγρότες της Θεσσαλίας

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 12:35

Ενοίκια, κρέας, σοκολάτες και φρούτα οδηγούν το τρενάκι της ακρίβειας: "20 ευρώ για ένα κιλό μοσχάρι;"

Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον μέσο όρο. Βλέπουν μήνα με τον μήνα, βασικά αγαθά να ανατιμώνται με ταχύτητα και αυτό επιδεινώνει τη γενικευμένη αίσθηση της ακρίβειας.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 11 Νοε 2025 | 10:08

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ για την άφιξη Μητσοτάκη - Στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 06 Νοε 2025 | 11:21

"Αλμυρά" φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες - Πόσο θα κοστίσουν τα γιορτινά γλυκά

Στα ύψη φαίνεται πως θα είναι και φέτος οι τιμές στα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, όπως είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Τέλος το "καλάθι του νοικοκυριού" μετά από τρία χρόνια - Τι θα γίνει με τα εποχικά καλάθια

Ακριβώς στα τρίτα του "γενέθλια" το πολυσυζητημένο, αλλά πλέον σχεδόν ξεχασμένο, "καλάθι του νοικοκυριού" παύει να υφίσταται.

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 24 Οκτ 2025 | 15:13

Ανδρουλάκης για ακρίβεια: Από το σούπερ μάρκετ μέχρι το ρεύμα… η αλήθεια είναι μία - Όλα αυτά τα πληρώνεις εσύ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ 23 Οκτ 2025 | 18:40

Να γιατί τα νοικοκυριά δεν βγάζουν το μήνα: Αυτοί είναι οι "πρωταθλητές της ακρίβειας", οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις της 4ετίας

Αυξήσεις έως και 180% σε υπηρεσίες και προϊόντα – Ποια βασικά αγαθά ξεχωρίζουν – Τι δείχνει η σύγκριση με τα προ κρίσης επίπεδα

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Οκτ 2025 | 11:22

Αντίμετρα για την ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 2.000 προϊόντα σούπερ μάρκετ - Σε χαμηλό 4ετίας το πετρέλαιο θέρμανσης

Ανακοινώθηκαν και αναρτώνται εντός της ημέρας στα ράφια των supermarket οι μειώσεις στις τιμές 2.180 κωδικών.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 15 Οκτ 2025 | 08:05

Σούπερ μάρκετ: Αναλυτικά η λίστα με τις μειώσεις τιμών σε πάνω από 2.000 προϊόντα

Πρόκειται για 1.074 κωδικούς που αφορούν τρόφιμα και 1.106 κωδικούς από άλλες κατηγορίες προϊόντων.

15 Οκτ 2025 | 07:49

Σε κρίση η παγκόσμια βιομηχανία σοκολάτας μετά τη ραγδαία άνοδο των τιμών του κακάο

Ο αντίκτυπος της ραγδαίας ανόδου των τιμών του περασμένου έτους εξακολουθεί να επηρεάζει τα κέρδη των μεταποιητών και ότι το κόστος των γλυκών δεν προβλέπεται να μειωθεί σύντομα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 09:33

Σούπερ μάρκετ: Πού έπεσαν και πού αυξήθηκαν οι τιμές

Άνοδος στο +2,3% στα τρόφιμα, αποπληθωρισμός στα μη-τρόφιμα.

09 Οκτ 2025 | 11:39

Η ιστορία που συγκλόνισε το δικαστήριο: Έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ για να ταΐσει τον άρρωστο πατέρα του

Ενας άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος ότι έκλεψε τυριά αξίας 25 ευρώ από σούπερ μάρκετ, προκειμένου να φάει ο ίδιος και ο ασθενής πατέρας του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Οκτ 2025 | 13:43

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υιοθέτησε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά αρνήθηκε κάθε συζήτηση, σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Οκτ 2025 | 07:58

Τρία μέτωπα της κυβέρνησης στη μάχη κατά της ακρίβειας – Τι ισχύει σε τιμές ρεύματος, σούπερ μάρκετ και πληθωρισμό

Με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας έκανε ποδαρικό ο Οκτώβριος, καθώς τα θετικά νέα μέσα από τρία βασικά μέτωπα αναμένεται να ανακουφίσουν καταναλωτές και νοικοκυριά.

ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ 30 Σεπ 2025 | 11:18

Ο πόλεμος της ακρίβειας: Τι κρύβεται πίσω από το μπρα ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης και σούπερ μάρκετ

Η …Μεγάλη Τετάρτη της ακρίβειας – τα τιμολόγια ρεύματος, οι τιμές στο supermarket και το βιομηχανικό ρεύμα.

''ΒΕΝΤΕΤΑ'' 15 Σεπ 2025 | 07:24
ΑΝΑΛΥΣΗ 12 Σεπ 2025 | 12:24

Η μάχη της ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν αυξήσεις μεγαλύτερες από τον πληθωρισμό και ποιοι όχι - Με τα μέτρα της ΔΕΘ

Δύο παράμετροι καθορίζουν την αύξηση του καθαρού εισοδήματος: οι ονομαστικές αυξήσεις και οι κρατήσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 09 Σεπ 2025 | 17:07

Σάλος από τη δήλωση του Γιάννη Λοβέρδου της ΝΔ για την ακρίβεια: "Eγώ ζω μόνο με τη βουλευτική αποζημίωση" [βίντεο]

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως καταλαβαίνει τις δυσκολίες των πολιτών, και έφερε ως παράδειγμα τον...ίδιο, λέγοντας ότι και αυτός ζει μόνο από τα εισοδήματά του, δηλαδή τη βουλευτική αποζημίωση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 07:05

Ακρίβεια: Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε 32 βασικά προϊόντα

Η ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτει ανατιμήσεις που ζαλίζουν, πλήττοντας πρωτίστως τα φτωχότερα νοικοκυριά.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ 25 Αυγ 2025 | 09:59

Συνέβη και αυτό: Σε ποια περιοχή το τυλιχτό σουβλάκι ξεπέρασε τα... 6 ευρώ

Σε μια συνεχή άνοδο βρίσκεται η τιμή για το κλασικό ελληνικό τυλιχτό σουβλάκι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 02 Αυγ 2025 | 15:40

Σωκράτης Φάμελλος: "Καύσωνας και λογαριασμοί δοκιμάζουν τα νοικοκυριά" – Η ανάρτηση για την ακρίβεια στο ρεύμα

"Η ΝΔ ήταν… πολύ απασχολημένη με την κλοπή των χρημάτων των αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν ευκαιρούσε να πάρει μέτρα για την ενεργειακή κρίση"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 29 Ιουλ 2025 | 10:55

Η απίθανη άρση ασυλίας Χαρίτση για παρουσία σε αγροτικό μπλόκο και η αφορμή για ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Νέας Αριστεράς είναι ακόμη ένα βήμα προσέγγισης των δύο κομμάτων.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΨΗΛΕΣ 18 Ιουλ 2025 | 17:47

Γιατί το ρεύμα είναι ακριβότερο στη χώρα μας από τον μέσο όρο της ΕΕ – Το στρεβλό μοντέλο τιμολόγησης

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα δεν είναι αποτέλεσμα συγκυριών αλλά ενός συνδυασμού βαθιών, διαρθρωτικών στρεβλώσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται η ελληνική οικονομία.

ΠΩΣ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ 12 Ιουλ 2025 | 08:56

Το προφίλ του νέου Ελληνα καταναλωτή: Μεγαλύτερη έμφαση στην τιμή, λιγότερο παρορμητικές αγορές

Έναν νέο καταναλωτή έχουν φέρει στο προσκήνιο η οικονομική πίεση και οι αυξήσεις τιμών

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Ιουν 2025 | 09:55

Απλησίαστα τα ψάρια: Σαρδέλα σε τιμή... καραβίδας - Πού κυμαίνονται σε ψαραγορά και σούπερ μάρκετ

Τόσο στις ψαραγορές όσο και στα ράφια των σούπερ μάρκετ, οι αυξήσεις στα ψάρια είναι εμφανείς, με ορισμένα είδη να θεωρούνται πλέον είδος πολυτελείας.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ 20 Ιουν 2025 | 11:32

Ξεφεύγει η κατάσταση με τα ακτοπλοϊκά: Ακριβότερη η γραμμή Πειραιάς – Πάρος από την αντίστοιχη Δανίας - Νορβηγίας

Μπορεί για τον Νορβηγό ή τον Δανό τουρίστα να μην είναι πρόβλημα η αγορά εισιτηρίου για την Πάρο ή την Ρόδο, για τον μέσο Έλληνα όμως είναι πολύ μεγάλο ζήτημα.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 16 Ιουν 2025 | 21:36

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο δεν θα πάει διακοπές, καταλυτική η ακρίβεια στη διαμονή για 8 στους 10

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επεσήμανε ότι θα πάει σε κάποιο δικό του σπίτι ή σε συγγενικό για να περάσει τις ημέρες των διακοπών

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Γ.Γ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ 09 Ιουν 2025 | 15:02

Από το 2026 σε λειτουργία η νέα Ανεξάρτητη Αρχή κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας - Πώς θα λειτουργεί

Από το 2026 πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία η νέα Ανεξάρτητη Αρχή, που θα αναλάβει τον συντονισμό των ελέγχων κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ 02 Ιουν 2025 | 09:40

Η ακρίβεια καλπάζει: Αυξήσεις έως 8% στα φρούτα - Ανήσυχοι καταναλωτές και παραγωγοί

Κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα καταγράφουν τεράστια αύξηση, ακόμα και στις λαϊκές.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Μαϊ 2025 | 14:56

Μαρινάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2026 η νέα ανεξάρτητη αρχή για την εποπτεία της αγοράς και την προστασία του καταναλωτή

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και πληρωμών και ενίσχυση της διαφάνειας.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 29 Μαϊ 2025 | 09:00

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια: Η ειδική σήμανση σε σούπερ μάρκετ και οι παρεμβάσεις στις λαϊκές

Η ΔΙΜΕΑ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αλλά και η Γενική Διεύθυνση αγοράς θα ενταχθούν στην νέα Αρχή που θα ελέγχει την "δράση" της αγοράς.

ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ 08 Μαϊ 2025 | 09:57

Τσουχτερά και τα παγωτά φέτος: Ακριβότερα κατά 38%, έχουν συρρικνωθεί και οι ποσότητες

Τελευταίο... θύμα της ακρίβειας, φαίνεται πως είναι το παγωτό, καθώς δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα δίχτυα της.

ΠΙΚΡΑ Η ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 07 Μαϊ 2025 | 20:37

Ακρίβεια: Ζεματάει η τιμή του παγωτού, μια μπάλα κοντεύει να φτάσει τα 3 ευρώ

Η τιμή του παγωτού "καλπάζει" κάτι που σημαίνει πως η αγαπημένη συνήθεια για ένα ζευγάρι στην πόλη ή στο νησί θα κοστίζει έως και 12 ευρώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Μαϊ 2025 | 12:08

Ανδρουλάκης: Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ για κανόνες στην αγορά - Στο στόχαστρο οι ενδοομιλικές συναλλαγές των πολυεθνικών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε ένα συνεκτικό πλαίσιο θεσμικών παρεμβάσεων ώστε να μπουν κανόνες στην αγορά.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 23 Απρ 2025 | 07:33

Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τώρα το πακέτο παροχών για ενοικιαστές και συνταξιούχους - Το παρασκήνιο των 10 ημερών

O Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του διάγγελμα χθες άρχισε να ξετυλίγει το σχέδιο της κυβέρνησης, σε μία επιχείρηση αλλαγής της μονοθεματικής ατζέντας των Τεμπών.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Απρ 2025 | 06:54

Καφές: Το ράλι στις τιμές αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες - Ολο και ψηλότερα ο εσπρέσο

Αυξήσεις "φαρμάκι" στον καφέ, που έχουν φτάσει μέσα σε δύο-τρεις μήνες μέχρι και το 20%, καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στις καφετέριες.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ 18 Απρ 2025 | 12:52

Πάσχα: Η ακρίβεια "χτύπησε" το εορταστικό τραπέζι – Πιο... τσουχτερό από πέρυσι

Τα στοιχεία δείχνουν πως σε ορισμένα προϊόντα οι ανατιμήσεις φέτος είναι υψηλές

ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ 10 Απρ 2025 | 08:12

Ακρίβεια: Στα ύψη οι τιμές του οβελία, των σοκολατένιων αυγών και των πασχαλινών εδεσμάτων

Συνοικιακά κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ ή κεντρικές αγορές; Σύμφωνα με τους κρεοπώλες, η κίνηση προς το παρόν είναι υποτονική.

ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 27 Μαρ 2025 | 10:22

Δημοσκόπηση Interview: Το 53% ζητά πρόωρες εκλογές - Στο 22% η ΝΔ, δεύτερη η Κωνσταντοπούλου

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να κεφαλαιοποιούν τη δυσαρέσκεια κατά της ΝΔ, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να εδραιώνεται ως ο κύριος εκφραστής της αντικαθεστωτικής ψήφου.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ 23 Φεβ 2025 | 14:44

Νέα τετραπλή "βόμβα" ακρίβειας στην τσέπη μας: Ανατιμήσεις σε μοσχάρι, αρνί, καφέ και κακάο

Ο "εισαγόμενος" πληθωρισμός στα είδη αυτά έχει ήδη αρχίσει να περνάει στο ράφι όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 20 Φεβ 2025 | 18:20

Παγκόσμια ημέρα καταναλωτή: Καταναλωτικό μποϊκοτάζ στην αγορά στις 15 Μαρτίου κατά της ακρίβειας - "Δεν ψωνίζουμε!"

"Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα – 15 Μάρτη δεν ψωνίζουμε! Απαντάμε δυναμικά στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ 09 Φεβ 2025 | 10:10

Αρκάς: Η Κυριακή δεν την παλεύει με το κρύο μέσα στο σπίτι

Κουκουλωμένη μέσα στο σπίτι η Κυριακή προσπαθεί να προστατευθεί από το κρύο

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 05 Φεβ 2025 | 19:08

Μητσοτάκης: Στόχος το 2027 ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950 ευρώ

"Η οριστική απάντηση στην ακρίβεια είναι η μόνιμη αύξηση των μισθών. Είναι προτεραιότητά μας, είναι εθνικός στόχος" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 15% 17 Ιαν 2025 | 09:40

Υπ’ ατμόν η κυβέρνηση για τις νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη

Οι αυξήσεις-φωτιά, λίγες εβδομάδες πριν σηκώσει αυλαία η νέα τουριστική περίοδος, βρίσκονται στο…κυβερνητικό μικροσκόπιο.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 07 Ιαν 2025 | 08:22

Αυξήσεις φωτιά σε ασφάλιστρα υγείας, αυτοκινήτου και ακτοπλοϊκά εισιτήρια το 2025 - Φόβοι και για την ενέργεια

Οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν στις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις, κυρίως στα ασφάλιστρα υγείας, κατά περίπου 14%, αλλά και στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Ιαν 2025 | 13:41

Τσουκαλάς: Είμαστε τρίτοι στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, αλλά από τους τελευταίους στους πραγματικούς μισθούς

Οι ανισότητες διευρύνονται - Η ακρίβεια υποσκελίζει τις όποιες ονομαστικές αυξήσεις μισθών, λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 28 Δεκ 2024 | 10:47

Ακρίβεια: Αλμυρές οι τιμές για την παραδοσιακή βασιλόπιτα και το τσουρέκι - Η "χρυσή" συμβουλή για την τσέπη μας

Οι καταναλωτές, δηλώνουν αποφασισμένοι να στραφούν σε παραδοσιακές, οικονομικές λύσεις.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΟΥΝ 20 Δεκ 2024 | 13:58

Στα ύψη οι τιμές του καφέ - Στο +80% από πέρυσι, έρχονται νέες ανατιμήσεις

Οι μεγάλες εταιρείες καφέ εξετάζουν ήδη να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις το επόμενο έτος.

ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ 20 Δεκ 2024 | 12:06

Χαμός στη Βρετανία με το τραγούδι που διακωμωδεί τον Στάρμερ: "Παγώνοντας αυτά τα Χριστούγεννα!" [βίντεο]

Ένα τραγουδάκι-παρωδία που ασκεί κριτική για την ακρίβεια που βιώνουν οι Βρετανοί, βάζει στο στόχαστρο το BBC που το αγνοεί παρά τη μεγάλη επιτυχία του.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2024 | 10:48

Τάσεις MRB: Στο 22,9% η ΝΔ και 14,2% το ΠΑΣΟΚ - Απαισιόδοξοι οι Ελληνες, ποιες λέξεις τους εκφράζουν περισσότερο

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ 16 Δεκ 2024 | 10:21

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ, άνοδος του ΠΑΣΟΚ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Αγκάθι η ακρίβεια

Η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διψήφια διαφορά της τάξης του 11.6%. Βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας και κυρίως η ακρίβεια.

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 12 Δεκ 2024 | 07:42

Δημοσκόπηση Prorata: 10κομματική Βουλή και προβάδισμα 10 μονάδων για ΝΔ - Απογοήτευση για την ακρίβεια

Η ΝΔ φτάνει στο 29% με το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο με 18,5%. Μπαίνει στη Βουλή ο Κασσελάκης, χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 09 Δεκ 2024 | 18:27

Νέο "χτύπημα" Βλάχου στη ΝΔ με ερώτηση για την ακρίβεια - "Φταίνε τα νοίκια, όχι το σούπερ μάρκετ" απάντησε ο Θεοδωρικάκος

"Μέχρι σήμερα αδυνατώ να δω κάποια πολιτική. Τα καλάθια δεν αποτελούν συγκεκριμένη πολιτική" ανέφερε ο κ. Βλάχος.

ΟΑΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ 08 Δεκ 2024 | 12:54
ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2024 | 07:30

Εκτακτο "δώρο" τα Χριστούγεννα ως αντίδοτο στην ακρίβεια - Η ατάκα Μητσοτάκη που δείχνει νέες παροχές

Μια προσεκτική απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε ελπίδες για μέτρο έκπληξη στον προϋπολογισμό του 2025.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 06:51

Με μεταρρυθμίσεις και ανοιχτό παράθυρο για παροχές μέχρι τις κάλπες η κυβέρνηση

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι το μεταρρυθμιστικό τέμπο της κυβέρνησης έχει "κάτσει" έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΒΟΥΛΗ 27 Νοε 2025 | 07:52

Η αγρότισσα με τη Ferrari στην Εξεταστκή ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατά σατανική σύμπτωση έχει κερδίσει το λαχείο, όπως και η κόρη του "Χασάπη"

Η παρουσία της Πόπης Σαμαρτζίδου στην εξεταστική επιτροπή δεν θύμιζε σε τίποτα τις αναρτήσεις της με τα πολυτελή αυτοκίνητα

ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 26 Νοε 2025 | 07:40

Forbes Greece: Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους νέους - Μηδενική φορολογία και νέο υπουργείο Ερευνας

Στα ραντάρ του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό οι νέοι, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική ή να στρέφεται σε αντισυστημικά κόμματα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 24 Νοε 2025 | 07:35

Το "τέρας" της ακρίβειας κυνηγάει την κυβέρνηση - Συναγερμός και για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανέδειξαν την ακρίβεια ως πρώτο πρόβλημα των νοικοκυριών - Κυβερνητικά στελέχη "προμοτάρουν" συνεχώς τα μέτρα της ΔΕΘ.

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΠΤΔ 18 Νοε 2025 | 06:40

Η προειδοποίηση Τασούλα για ακυβερνησία και οι αντιδράσεις - "Προβληματικό ο ΠτΔ να εμφανίζεται ως σχολιαστής δημοσκοπήσεων"

Ο ΠτΔ εκμυστηρεύθηκε στους συνομιλητές του αυτό που συζητείται έντονα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024, αλλά θα βρει απάντηση μετά τις εκλογές την άνοιξη του 2027.

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 17 Νοε 2025 | 06:37

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία μεταφοράς αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - O ρόλος των ΗΠΑ και η γεωπολιτική ασφάλεια

Η Ελλάδα αναλαμβάνει μέσω του Κάθετου Διαδρόμου να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, φθάνοντας μέχρι την Ουκρανία.

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 13 Νοε 2025 | 07:00

Αντίδοτο στις δυσκολίες ψάχνει η κυβέρνηση: "Ξαναζεσταίνουν" τα μέτρα της ΔΕΘ που χάθηκαν με τα ΕΛΤΑ και τους αγρότες

Να ξεπεράσει τις σκιές που... γκριζάρουν τις θετικές ειδήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

12 Νοε 2025 | 06:27

Οργή των αγροτών για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές - Επιχείρηση "κατευνασμού" από το Μέγαρο Μαξίμου

Οι αγρότες είναι στα "κάγκελα" εδώ και αρκετές εβδομάδες, καθώς δεν αρκούνται στις διαβεβαιώσεις, γιατί δεν τις πιστεύουν, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 07 Νοε 2025 | 07:32

Η Exxon Mobil και στο Ιόνιο: Τι σημαίνει οικονομικά και γεωπολιτικά για την Ελλάδα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 05 Νοε 2025 | 07:55

ΕΛΤΑ: Ο CEO "ξηλώθηκε", αλλά τα ταχυδρομεία θα κλείσουν - "Βράζει" η ΚΟ της ΝΔ

Η παραίτηση Σκλήκα ήταν μονόδρομος, καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στην οποία παρέστη μέσω διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να "σταθεί" στη θέση του.

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 07:24

Οργισμένο ξέσπασμα των "γαλάζιων" βουλευτών για τα ξαφνικά λουκέτα στα ΕΛΤΑ - Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση και ο CEO

Μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου οι βουλευτές τα…ακούνε από τους αγρότες, σειρά έχουν τα ΕΛΤΑ που συσσωρεύουν την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών της περιφέρειας.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 01 Νοε 2025 | 08:08

Γαλάζια… σύννεφα πάνω από τα ΕΛΤΑ - Το λουκέτο σε 200 καταστήματα φέρνει γκρίνια στη ΝΔ

Η αιφνιδιαστική απόφαση Υπερταμείου και διοίκησης των ΕΛΤΑ να βάλουν λουκέτο σε 204 φυσικά καταστήματα, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 31 Οκτ 2025 | 07:35

"Παράθυρο" για αυξήσεις στο νερό λόγω λειψυδρίας - "Να είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο σενάριο"

Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι το νερό θα παραμείνει δημόσιο, με το κράτος να κατέχει το 51% της ΕΥΔΑΠ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 29 Οκτ 2025 | 07:10

Τρεις υπουργοί παρουσιάζουν τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ στο Υπουργικό Συμβούλιο - Αγωνία για την έγκαιρη πληρωμή των αγροτών

Τα συμβαίνοντα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και όσα αποκαλύφθηκαν έχουν προκαλέσει γρατζουνιές στο μεταρρυθμιστικό προφίλ της κυβέρνησης.

28 Οκτ 2025 | 08:22

Επιχείρηση "διχασμού" βλέπει η κυβέρνηση - Γιατί μιλάει για μέρες του 2012 και πώς θα τις αποτρέψει

Πίσω από την τραγωδία των Τεμπών και αμέσως μετά το συλλαλητήριο που "γέμισε" όλη την Αθήνα, η κυβέρνηση δεν είδε μόνο μία διαμαρτυρία.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 27 Οκτ 2025 | 07:33

Συναγερμός στην κυβέρνηση ενόψει παρελάσεων μετά την επίθεση στον Βορίδη - Στο κόκκινο η πόλωση

Η επίθεση στον πρώην υπουργό Μάκη Βορίδη, "τέντωσε" τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ 24 Οκτ 2025 | 07:50

Δύσκολη η εφαρμογή του νόμου για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Σε ιδιώτες η καθαριότητα μετά τη διαφωνία Δένδια - Δούκα

Τα ΜΑΤ πάντως έκαναν χθες την εμφάνισή τους στο Σύνταγμα, με αφορμή φοιτητική πορεία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια παρέμβαση στον χώρο όπου έχουν γραφτεί τα 57 ονόματα των θυμάτων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Οκτ 2025 | 07:20

Η κυβέρνηση "αποστειρώνει" τον Άγνωστο Στρατιώτη από διαδηλώσεις - "Γαλάζιες" ενστάσεις για το timing της τροπολογίας

Τα ονόματα των 57 νεκρών δεν θα σβηστούν από συνεργεία καθαριότητας, αλλά είναι πολύ πιθανό, ότι όσοι επιχειρήσουν να τα ξαναγράψουν μπορεί να συλληφθούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.