Follow us

Γιατί το Μαξίμου βάζει πάγο στην παραίτηση Ζουράρι έως αύριο

Μπορεί οι αγοραίες εκφράσεις ενός υφυπουργού και η παραίτηση- κατατόμησή του να γίνουν θρυαλλίδα ανασχηματισμού; Αύριο οι απαντήσεις από τον Τσίπρα.

Κατερίνα Γαλανού
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΥ
Γιατί το Μαξίμου βάζει πάγο στην παραίτηση Ζουράρι έως αύριο

Η αποπομπή δια της παραιτήσεως του υφυπουργού Κώστα Ζουράρι πιθανολογείται από ορισμένους ότι μπορεί να επιταχύνει αποφάσεις του πρωθυπουργού για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που ούτως ή άλλως φημολογείται ότι θα έκανε ο κ. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε και σε αυτή την περίπτωση εν θερμώ αντίδραση. Ενώ ουσιαστικά ο κ. Ζουράρις έθεσε εαυτόν εκτός κυβέρνησης από σήμερα,ο πρωθυπουργός απέφυγε να την κάνει δεκτή. Διαρρέεται δε επισήμως από το Μαξίμου πως ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα αύριο το βράδυ στη Βουλή.

Αφήνεται έτσι να αιωρείται στον αέρα και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.Κάτι που αυτομάτως ενεργοποιεί το πνεύμα «πειθαρχίας» στους βουλευτές της κυβέρνησης που ενδεχομένως θα ήθελαν να επιδοθούν σε λεκτικό αντάρτικο στις δύσκολες διατάξεις όπως πχ για την περικοπή των επιδομάτων των πολυτέκνων ή την αλλαγή στην προκήρυξη της απεργίας.

Σοβαρές πιθανότητες να προχωρήσει ο Τσίπρας σε ανασχηματισμό λόγω της «παραίτησης» ενός υφυπουργού που δεν είναι ούτε μέλος του κόμματός του ούτε καν μέλος του συγκυβερνώντος κόμματος και μάλιστα για δηλώσεις που αφορούν την... μπάλα δεν προκύπτουν ως λογικό ακόλουθο.

Η κυβέρνηση δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει, πολιτικά και επικοινωνιακά δεν είναι στριμωγμένη, δημοσκοπικά εμφανίζει μάλλον μικρή ανάκαμψη οπότε οι λόγοι που συνήθως γίνεται ένας ανασχηματισμός δεν υφίστανται. Το πλέον λογικό είναι μια απλή αντικατάσταση του κ. Ζουράρι . Εκτός κι αν μας προκύψει το βράδυ αύριο τεράστια πολιτική έκπληξη.

Πως ο Ζουράρις προκάλεσε χάος

Το κλίμα για τον υφυπουργό παιδείας που με αγοραίες εκφράσεις προσέβαλε Ολυμπιακό και Αρη,βάρυνε επικίνδυνα από την ώρα που ο Δημήτρης Καμμένος βουλευτής Πειραιά βγήκε στον ΣΚΑΙ και ζήτησε την κεφαλή του επί πίνακι για όσα υβριστικά είπε σε ραδιοφωνο της θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια και ενώ ξεσηκωνόταν σάλος υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής των ΑΝΕΛ με τον κ. Ζουράρι και στη συνέχεια με Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πάνος Καμμένος αξίωσε την αποπομπή του κ. Ζουράρι καθώς είχε ενημερωθεί πως μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν περίπου 12 χιλιάδες υβριστικά μυνήματα!

Ο κ. Ζουράρις δεν είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ αλλά συνεργαζόμενος.

Οι επίμαχες δηλώσεις του

Υπενθυμίζεται πως η εξέλιξη αυτή ηταν απόρροια των δηλώσεων του για με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη .

Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει επίσης ανάλογη φρασεολογία προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων και την οργή των φίλων του Ολυμπιακού.

Από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5 είπε παραφρασμένο με το δικό του λεξιλόγιο ένα γωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά τον Ολυμπιακό.

«Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…», αναφώνησε πολλές φορές ο κ. Ζουράρις χωρίς ίχνος ντροπής όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα (η αναφορά στον Ολυμπιακό ξεκινά στο 28’30» και κορυφώνεται ένα λεπτό αργότερα).

Ωστόσο ο Ζουράρις δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε με το εξής εκπληκτικό: «Ποιος τον γ@μ@ει τον Άρη;».

Δ.Καμμένος: 'Η θα του βάλουν μυαλό ή θα φύγει από την κυβέρνηση
Οι δηλώσεις αυτές του υφυπουργού προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου ο οποίος ερωτηθείς σήμερα το πρωί καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα απάντησε πως « η ο Ζουράρις ή εγώ», βάζοντας έτσι «φωτιά» στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον
Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν χωράει ούτε το «ποιητική αδεία». Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού» κατέληξε ο Δημήτρης Καμμένος.

Αποδοκιμασία και από τη συντονιστική των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης

Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα όσα είπε ο Υφυπουργός Παιδείας τα οποία προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το σημερινό σχόλιο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι, σε ραδιοφωνική εκπομπή, το οποίο προσβάλλει βαθύτατα το ιστορικό σωματείο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.

ΝΔ: Το πρόβλημα δεν ειναι ο Ζουράρις αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

ΠΑΣΟΚ: Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, όπως και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θίγουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα. Εξάλλου, η πολιτική ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν χαλάει ούτε με βουντού», συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδη

Ποτάμι: Να παραιτηθεί τώρα οι δηλώσεις του ξεπερνούν τα όρια

Την άμεση παραίτηση του κ. Ζουράρι είχε ζητήσει και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσίοδρας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα. Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια» έγραψε χαρακτηριστικά.

Σάλος και στο χώρο του ποδοσφαίρου

Μώραλης: Ως εδώ με τις αθλιότητες του εν λόγω κυρίου

Για αήθη επίθεση στον Ολυμπιακό και όλους τους Πειραιώτες εκ μέρους του Κώστα Ζουράρι κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης με αφορμή τις ύβρεις που εξαπέλυσε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας.

Ολόκληρη η δήλωσή του

«Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες μια αήθους επίθεσης από τον κ. Ζουράρι, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Υφυπουργού Παιδείας της χώρας μας, με απόφαση του Πρωθυπουργού. Τέτοιου είδους δηλώσεις, προκαλούν το κοινό αίσθημα, προκαλούν τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού, καθώς και όλους τους Πειραιώτες, ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουν. Τέτοιους είδους δηλώσεις διαιρούν, σε μια εποχή που είναι αναγκαίο όσο ποτέ, όλοι οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι. Η ανοχή και η υπομονή για τον κ. Ζουράρι έχουν τα όρια τους. Πρόκειται για ένα ακόμα πρωτοφανές παραλήρημα από τον Υφυπουργό...Παιδείας ο οποίος καταφέρεται κατ? επανάληψη με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό του, αναφέρθηκε με εξίσου υβριστικά σχόλια εναντίον και της ιστορικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια στην οποία εκλέγεται. Ως εδώ με τις αθλιότητες του εν λόγω κυρίου. Εάν ο ίδιος δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί άμεσα, αναμένουμε από τους πολιτικούς του προϊστάμενους, τουλάχιστον το αυτονόητο: την αντικατάσταση του από Υφυπουργός Παιδείας»

Και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

"Οι άνθρωποι δεν κάνουν πίσω. Δεν θα κάνουμε και εμείς. Αυτό το σκουλήκι ξαναέβρισε χυδαία τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δημόσια και φυσικά θα παραμείνει Υφυπουργός Παιδείας (για να συνεχίζει να μας βρίζει)...
Υγ.: αλήθεια οι βουλευτές του Πειραιά δε νοιώθουν προσβεβλημένοι από τη συνεχή πρόκληση αυτού του γελοίου; "

Οργισμένη αντίδραση από τον Άρη που ζητά παρέμβαση Τσίπρα

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του κ. Ζουράρι τον οποίο χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων "γραφικό" και "ασόβαρο" εξαπέλυσε ο Αρης ενώ ζητά από τον κ. Τσίπρα να τον καθαιρέσει από το αξίωμα του Υφυπουργού Παιδείας.

Η ανακοίνωση του Άρη:
«Όσοι διαθέτουν ίχνος, έστω, σοβαρότητας και αυτοσεβασμού, έχουν πάψει προ πολλού να ασχολούνται στα σοβαρά με τον γραφικό… Ζουράρι. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει κάθε επαφή με τη σοβαρότητα, προφανώς λόγω… ηλικίας. Έχει το ακαταλόγιστο ο άνθρωπος…Με την θεσμική του ιδιότητα, όμως, αυτή του υφυπουργού Παιδείας, υπέπεσε σήμερα σ' ένα ολέθριο ολίσθημα, σ' ένα ραδιοφωνικό παραλήρημα, που είχε ύφος πεζοδρομίου (σ’ αυτά είναι καλός…).

Και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε –δυστυχώς- μαζί του. Ο Ζουράρις είναι πολύ μικρός για να πιάνει στο στόμα του τον ΑΡΗ.

Το ποιος είναι ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του θα το διαπιστώσει ο ίδιος προσωπικά στις επόμενες εκλογές. Θα πρέπει να γνωρίζει ο γραφικός Ζουράρις ότι ο λαός του ΑΡΗ, όπως ξέρει να επιβραβεύει, ξέρει και να τιμωρεί. Με αμείλικτο τρόπο μάλιστα. Όποιος… σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...

Δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο γι’ αυτόν. Καλούμε, όμως, τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει άμεσα και να τον καθαιρέσει από το πόστο που κατέχει. Διότι, οι χυδαίες βωμολοχίες του υφυπουργού του προκαλούν διχαστικές τάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πέραν τούτου, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει στη διάθεσή της το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης και θα πράξει τα δέοντα. Ελπίζουμε, μόνο, να μην... κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία.

Τέλος, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στάση που κράτησε ο ραδιοφωνικός παραγωγός (σε σταθμό της Θεσσαλονίκης μάλιστα!!!), που φιλοξένησε τον Ζουράρι. Αντί να τον εγκαλέσει τη στιγμή που εκφραζόταν χυδαία για τον ΑΡΗ, αυτός προτίμησε να χαριεντίζεται μαζί του… Τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου».

ΦΩΤΟ: INTIMEnews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στην Αθήνα, δωρεάν: Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη, δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Μέσα από μοναδικές αφηγήσεις η ιστορία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ζωντανεύουν και συνδέονται με το σήμερα, ενώ το κοινό μοιράζεται μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 27 Νοε 2025 | 12:19

Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: "Ηταν τέσσερις, όχι μία και εκείνος ζητούσε διάφορα"

Σην περίφημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη, και όσα γράφει για αυτή ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του, μίλησε ο γιος του εκδότη, Ανδρέας Ψυχάρης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΑΙΛΕΡ ΜΑΚΜΠΕΘ 27 Νοε 2025 | 11:57

Τάιλερ Μάκμπεθ για το βιβλίο Τσίπρα: "Κόκκινη γραμμή η αναφορά σε μένα - Δεν ενδιαφέρει το κοινό τι είπα με την Μπέττυ"

"Δεν είμαι βέβαιος ότι εξυπηρετεί σε κάτι το ευρύ κοινό το να έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με αυτή τη συζήτηση", τόνισε ο Τάιλερ Μακμπέθ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 27 Νοε 2025 | 09:25

Ο Τσίπρας αυτοτρολάρεται με Κωνσταντοπούλου και Βαρουφάκη: "Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης" [βίντεο]

"Εγώ θα μιλήσω την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00 στο Παλλάς. Είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένω όλους", αναφέρει στο βίντεο ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Νοε 2025 | 08:35

Τρολάρισμα των Εκδόσεων Ψυχογιός για το βιβλίο Τσίπρα με Χάρι Πότερ: "Αρα με 1,5 εκατ. αντίτυπα ρίχνεις κυβέρνηση"

Μία χιουμοριστική απάντηση, με αρκετή δόση... τρολ, έκαναν οι Εκδόσεις Ψυχογιός, για τις πωλήσεις του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη", των Εκδόσεων Gutenberg.

ΣΤΟ OPEN 26 Νοε 2025 | 19:14

Τραγωδία στο Μάτι: "Γράφει για θυελλώδεις ανέμους, ενώ εμείς είχαμε άπνοια" λέει εγκαυματίας για τον Τσίπρα

Η Κάλλι Αναγνώστου χαρακτήρισε "ψεύδη και ασάφειες" τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας για τη φωτιά στο Μάτι

ΙΘΑΚΗ 26 Νοε 2025 | 14:59

Νίκος Μαραντζίδης: Στην περίπτωση της κυρίας Αχτσιόγλου ήμουν παρών και έγιναν ακριβώς όπως περιγράφονται

Όπως τόνισε ο καθηγητής Μαραντζίδης ο Αλέξης Τσίπρας κλείνει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα για την ίδρυση νέου κόμματος

ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΣΙΠΡΑ 26 Νοε 2025 | 14:16

Καρανίκας: Ανερμάτιστος τιτλολάτρης ο Τσίπρας - Γελοίοι, αναχρονιστικοί και άχρηστοι οι συνεργάτες του

Ο Νίκος Καρανίκας δήλωσε πως οι ζουρνάδες και τα νταούλια ήταν μια επικοινωνιακή φούσκα.

"ΜΕ ΛΥΠΕΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ" 26 Νοε 2025 | 11:01

Κασσελάκης: Στο Σούνιο ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

"Κάθε ημέρα δείχνει πόσο ανήκει στο παρελθόν", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

"ΙΘΑΚΗ" 26 Νοε 2025 | 09:55

Ο Λαφαζάνης κατακεραυνώνει Τσίπρα για το βιβλίο: "Είναι πολιτικά ανώμαλος, κυνικός και αδίστακτος" [βίντεο]

Όπως κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης, η κατάργηση του Μνημονίου ήταν επικοινωνιακή φούσκα. Το μόνο που ενδιάφερε τον Τσίπρα ήταν η πρωθυπουργική καρέκλα.

«ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ» 26 Νοε 2025 | 08:14

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: "Είναι ειδικός στο ξεπούλημα - Θα έπρεπε να είναι φυλακή για το Μάτι"

Οι απαντήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε όσα της καταλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του "Ιθάκη"

26 Νοε 2025 | 07:19

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και το παράδειγμα Πατέλη

Λέει πιθανώς και πολλά ψέματα στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας, οι διαψεύσεις πέφτουν άλλωστε σαν τη βροχή, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, λέει και πολλές αλήθειες.

ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 22:39

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου- Η κόντρα τους και το debate των αρχηγών που τον εκτόξευσε

Ο Αλέκος Αλαβάνος τον ήθελε κομπάρσο, αλλά το debate των πολιτικών αρχηγών εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην κορυφή

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 25 Νοε 2025 | 19:54

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πουλούσε τον "Οδηγητή" και εισιτήρια για το φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Ήταν ένα είδος βίαιου coming out"

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται σε "βίαιο coming out", όταν στήθηκε έξω από το σχολείο του για να πουλήσει Οδηγητή και εισιτήρια για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:51

Ανδρέας Τσούνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθ' έξιν ψεύτης" - Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για το βιβλίο

Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά σε όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην "Ιθάκη"

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 25 Νοε 2025 | 17:34

Αντώνης Κανάκης για "Ιθάκη": "Συντροφικό ξεκατίνιασμα χωρίς προηγούμενο - Η προδοσία ήταν τεραστίων διαστάσεων"

"Στην περίπτωση του Τσίπρα ο ελληνικός λαός πίστεψε ότι μπορεί να υπάρξει μια αλλαγή και η προδοσία ήταν τεραστίων διαστάσεων"

ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ... 25 Νοε 2025 | 17:34

Πόσα χρήματα μπορεί να "βγάλει" ο Αλέξης Τσίπρας από την έκδοση του βιβλίου του- Τα πρώτα 33 χιλιάδες αντίτυπα εξαντλήθηκαν

Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο τα πρώτα αντίτυπα εξαντλήθηκαν και ετοιμάζονται νέες εκδόσεις

ΑΚΑΡΠΗ 25 Νοε 2025 | 16:27

Ο Τσίπρας και η συνάντηση με τον Ψυχάρη και τη γάτα Ιμαλαΐων- Τι του ζήτησε ο εκδότης

Ο τότε εκδότης του Συγκροτήματος Λαμπράκη, του ζήτησε τη διαγραφή των χρεών του Ομίλου, με αντάλλαγμα υποστήριξη

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 25 Νοε 2025 | 16:10

Βαξεβάνης για "Ιθάκη" Τσίπρα: Πόνημα μεταμέλειας - Προκλητική δήλωση συγγνώμης στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι

"Πολύ πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο, το αποκάλεσα πόνημα μεταμέλειας", λέει ο Κώστας Βαξεβάνης για την "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" 25 Νοε 2025 | 15:42

Λαφαζάνης για βιβλίο Τσίπρα: Σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για "παραλήρημα" ενός "πανικόβλητου" Τσίπρα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 25 Νοε 2025 | 15:34

Ο Γεωργιάδης απαντά με δικό του βιβλίο στην αφιέρωση Τσίπρα: Η Ιστορία θα σε μάθει να διαλέγεις συνεργάτες

"Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: "Ρώμη"", αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αλέξη Τσίπρα

«ΕΠΑΝΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» 25 Νοε 2025 | 15:11

Guardian για βιβλίο Τσίπρα και Βαρουφάκη: "Η μεγαλύτερη δολοφονία χαρακτήρα" στη σύγχρονη ελληνική ιστορία

Αποφασισμένος να οργανώσει "πολιτική επιστροφή" ο Τσίπρας, σύμφωνα με τον Guardian - Κάνει "τη χειρότερη δολοφονία χαρακτήρα" στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ 25 Νοε 2025 | 13:58

Μωραΐτης για Κασσελάκη: Μεγαλομανής - Θεωρούσε ότι θα αφήσει μεγαλύτερο αποτύπωμα από τον Ανδρέα

"Θεωρώ τον Κασσελάκη από τους χειρότερους χαρακτήρες που έχω γνωρίσει", λέει ο Νίκος Μωραΐτης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ 25 Νοε 2025 | 13:18

Κατρούγκαλος: Τίμιο και αντικειμενικό το βιβλίο Τσίπρα – Έχω μετανιώσει που υπερασπίστηκα τον Πολάκη

"Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στην Αριστερά", λέει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 12:51

Επαινοι Τσίπρα για Παυλόπουλο: "Νουνεχής πολιτικός", είχαμε καθημερινή επικοινωνία τον Δεκέμβρη του 2008

Με τον Πρ. Παυλόπουλο ο Αλέξης Τσίπρας είχε μία ειλικρινή σχέση, αναφέρει στο βιβλίο του και γι' αυτό το λόγο τον πρότεινε για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 25 Νοε 2025 | 11:38

Καμμένος για Τσίπρα: Μου είχε πει να με βάλει στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Εγιναν τεράστια λάθη στο Μάτι

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 25 Νοε 2025 | 10:41

Ανάρπαστο το βιβλίο του Τσίπρα: Εξαντλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες - Πουλήθηκαν 33.000 αντίτυπα

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κοινού στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, με τον εκδοτικό οίκο Gutenberg να ανακοινώνει ότι τα 33.000 διαθέσιμα αντίτυπα της "Ιθάκης" εξαντλήθηκαν.

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 10:26

Η γκάφα στο βιβλίο Τσίπρα με τη Ρίγα της... Εσθονίας - Μαρινάκης: "Είναι η Λέσβος και η Μυτιλήνη του εξωτερικού"

Ένα λάθος στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" εντόπισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

"ΙΘΑΚΗ" 25 Νοε 2025 | 09:40

Ο Αλέξης Τσίπρας τρολάρει τον Άδωνι Γεωργιάδη για το βιβλίο του: "Το λιγουρεύεστε έτσι;" [βίντεο]

"Στον Άδωνι βαθύτατες ευχαριστίες για τη δωρεάν διαφήμιση που μου έχει κάνει", έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

''ΙΘΑΚΗ'' 25 Νοε 2025 | 09:23

Βαρουφάκης για βιβλίο Τσίπρα: Αυτοεξευτελισμός τα περί πληρωμής με "κουπόνια" - Ηταν όρος για να αναλάβω το ΥΠΟΙΚ

"Έχω πολλά βιβλία να διαβάσω, γι' αυτό λέω να περιμένω την ταινία", σχολίασε καυστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ACTION24 25 Νοε 2025 | 08:33

Γεροβασίλη για βιβλίο Τσίπρα: "Ο Βαρουφάκης ήταν ο λάθος άνθρωπος τη λάθος στιγμή για τη χώρα"

Η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αναφερόμενη σε πρόσωπα και καταστάσεις της πολιτικής σκηνής κατά την περίοδο των μνημονίων.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 24 Νοε 2025 | 23:57

Πώς ο Πούτιν άδειασε τον Τσίπρα: Σαν να τα πετάω σε σκουπιδοτενεκέ, αν δώσω λεφτά στην Ελλάδα - Καλύτερα σε ορφανοτροφείο

Όταν έγινε σαφές ότι ρωσική βοήθεια δεν θα υπήρχε, Πούτιν και Τσίπρας μίλησαν για την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, αναφέρεται στην "Ιθάκη"

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΚΚΕ 24 Νοε 2025 | 23:13

Κουτσούμπας: Φανταστείτε τότε το ΚΚΕ να είχε δώσει στήριξη σε αυτόν τον τραγέλαφο που περιγράφεται στο βιβλίο Τσίπρα

"Ο Τσίπρας προσπαθεί να το φορτώσει σε κάποιους συνεργάτες του για να βγει λάδι ο ίδιος", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2015 24 Νοε 2025 | 21:33

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μετέθεσε το ραντεβού μας για να γίνει η συγκυβέρνηση με Καμμένο - Η περιγραφή είναι μυθιστόρημα

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα και τη στιχομυθία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε πως δεν ειπώθηκε η περιβόητη φράση "Σταύρο, σε πρόλαβε άλλος"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 21:01

Πολάκης για βιβλίο Τσίπρα: "Μάλλον δεν τα θυμάται καλά ο Αλέξης - Ο Σταθάκης τον εκβίαζε γιατί φοβόταν πως δεν θα εκλεγεί"

Ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει πως ο Γιώργος Σταθάκης εκβίασε τον Αλέξη Τσίπρα και όχι ο ίδιος, στη συγκρότηση των κομματικών ψηφοδελτίων στις εθνικές εκλογές του 2023

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΙΛΕΡ 24 Νοε 2025 | 18:19

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη σε Τσίπρα: Χειρότερα τα αγγλικά της Μπέτυς από του Αλέξη - Ομοφοβικός

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανάρτησε βίντεο στο Instagram στο οποίο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για "κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού"

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 24 Νοε 2025 | 17:02

Καμμένος για Τσίπρα: Το κλειδί για το 2015 είναι το τηλεφώνημα με τον Πρόεδρο Ομπάμα από τις Βρυξέλλες...

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πώς έσπευσε να προμηθευτεί το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 17:00

Αλέξης Τσίπρας: Ο διάλογος με τη Φώφη Γεννηματά και η διάψευση - "Για κακή τύχη του rebranding, ήμουν εκεί"

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, διέψευσε τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 24 Νοε 2025 | 15:46

Ζωή Κωνσταντοπούλου για το βιβλίο Τσίπρα: Χαίρομαι που ένας προδότης λέει ότι τον δυσκόλεψα στην προδοσία

Σκληρή επίθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα για όσα γράφει για εκείνη στο βιβλίο του "Ιθάκη"

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 24 Νοε 2025 | 15:33

Επιμένει ο Τσίπρας για την τραγωδία στο Μάτι ότι δεν γνώριζε για τους νεκρούς: "Διεστραμμένη προπαγάνδα"

Στο βιβλίο του "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνει το μπάχαλο και την ανοργανωσιά στον κρατικό μηχανισμό, τη μαύρη νύχτα στο Μάτι

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 24 Νοε 2025 | 14:23

Χαρίτσης για το "δαχτυλίδι" Τσίπρα σχετικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Με προβλημάτισε και με βασάνισε

"Δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί ακριβώς η ενότητα και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος", λέει ο Αλέξης Χαρίτσης για την πρόταση Τσίπρα για τη διαδοχή

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Νοε 2025 | 13:45

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Βλέπω πολύ μεγάλη αλαζονεία - Δεν υπάρχει μια συγγνώμη σε 700 σελίδες

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Αριστερά έχει μία παράδοση στις διασπάσεις και πως ο Τσίπρας ως καπετάνιος έριξε τελικά το πλοίο στα βράχια

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 24 Νοε 2025 | 13:01

Μπακογιάννη: Tο επόμενο κόμμα Τσίπρα θα είναι το πιο αρχηγικό στην Ελλάδα - Θα κονταροχτυπηθεί με Ανδρουλάκη

"Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα κονταροχτυπηθούν", εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τις προσεχείς εκλογές

«ΙΘΑΚΗ» 24 Νοε 2025 | 12:31

Νίκος Παππάς για βιβλίο Τσίπρα και την "απαράδεκτη επιπολαιότητα": Απεφάνθη ο λαός για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια

"Δεν έχει ραγίσει το γυαλί με τον Τσίπρα. Έχουμε άψογη πολιτική σχέση", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ "ΝΑΥΑΓΙΟ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 12:17

Η αποκάλυψη του Τσίπρα: Πώς έδωσε σε Αχτσιόγλου και Χαρίτση το "δαχτυλίδι" το 2023 και εκείνοι αρνήθηκαν

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει το σχέδιό του για την ομαλή διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που γρήγορα ναυάγησε.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 11:30
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 11:18

Εξοργισμένος ο Τάιλερ με Τσίπρα: "Μην χρησιμοποιείτε το όνομά μου για να διαφημίσετε το βιβλίο σας" [εικόνα]

Την αντίδραση του συζύγου του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μακμπεθ, προκάλεσε απόσπασμα του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη", όπου εμπλέκεται το όνομά του.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 10:44

Σκουρλέτης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν αντιμετωπίζει με θαρραλέο τρόπο τα αίτια της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ

"Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αντιφατική περίοδο της διακυβέρνησης 2015-2019, έφτασε στην εκλογική συντριβή του '23", σημείωσε ο πρώην υπουργός.

ΠΑΣΟΚ 24 Νοε 2025 | 10:30

Δουδωνής: Με τα 60 ευρώ των capital controls του Τσίπρα, θα μπορούσες να πάρεις δύο βιβλία

"Φάγαμε άλλα 4-5 χρόνια μνημόνιο εξαιτίας του Τσίπρα, το βαρύτερο μάλιστα, με εκποίηση της δημόσιας περιουσίας", είπε ο βουλςυτής του ΠΑΣΟΚ.

ΒΙΒΛΙΟ 24 Νοε 2025 | 09:50

Ο πρώτος που αγόρασε την "Ιθάκη" του Τσίπρα: "Ηρθα από τα Τρίκαλα πρωί πρωί να πάρω το βιβλίο" [βίντεο]

Στα ράφια βρίσκεται από σήμερα το πολυαναμενόμενο βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τίτλο "Ιθάκη".

ΒΙΒΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ 24 Νοε 2025 | 09:33

Επικός διάλογος Κασσελάκη - Μπαζιάνα: "Πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στο Μαξίμου;" - "Αγάπη να υπάρχει"

"Μου φάνηκε υπερφίαλος. Είχε τη βεβαιότητα όχι μόνο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι σύντομα θα εκλεγεί και πρωθυπουργός", γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του.

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 24 Νοε 2025 | 09:19

Γεωργιάδης για βιβλίο Τσίπρα: Στην Αριστερά θα μπουν σε φάση εμφυλίου - Ολοι για τον Μητσοτάκη δουλεύουν

Αιχμηρά σχόλια για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα έκανε, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προβλέποντας πως η Αριστερά θα μπει σε φάση εμφυλίου.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 08:32

Τα καρφιά Τσίπρα στην "Ιθάκη" για τους πρώην συντρόφους του: Τι λέει για Καμμένο, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη, Παππά

Εκτενείς οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο βιβλίο του για την ταραχώδη εποχή της διαπραγμάτευσης του 2015.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΑ 23 Νοε 2025 | 15:22

Επιζήσασα από το Μάτι για το βιβλίο Τσίπρα: "Πιστεύεις πως μπορείς σε 8 "δακρύβρεχτες" σελίδες να μας πείσεις;"

"Η περιγραφή της επιχειρησιακής διαχείρισης που επιχειρεί να κάνει, αλλά και οι ερμηνείες - δικαιολογίες που δίνει, είναι πέρα από τα όρια ανοχής και αντοχής των ανθρώπων που βίωσαν τις συνέπειες"

ΝΕΑ ΜΕΤΡΗΣΗ 23 Νοε 2025 | 12:35

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Το "κόμμα Καρυστιανού" νικάει τον Τσίπρα - Δυσαρέσκεια για ακρίβεια και μισθούς

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 23%, με το ΠΑΣΟΚ στο 9,5%, το ΚΚΕ στο 7,9%, την Ελληνική Λύση στο 7,6% και την Πλεύση Ελευθερίας στο 7,4%

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Νοε 2025 | 13:16

Τσίπρας στην "Ιθάκη" για το τρίτο μνημόνιο: "Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό" - Πόσο κόστισε η διαπραγμάτευση

Ο Αλέξης Τσίπρας κοινοποίησε το τελευταίο κεφάλαιο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου τη Δευτέρα

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 22 Νοε 2025 | 12:15

O Γκλέτσος δηλώνει Τσιπρικός και πιστεύει ότι ο Καραναστάσης δεν έχει το γερό στομάχι που χρειάζεται η πολιτική

Σύμφωνα με τον Απόστολο Γκλέτσο, ο Διαμαντής Καραναστάσης έχει δεχτεί μεγάλη πίεση γιατί είναι σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ 21 Νοε 2025 | 21:30

Δημοσκόπηση MRB: Η "Ιθάκη" εγκλωβίζει το κόμμα Τσίπρα - Δυναμική άνοδος της Καρυστιανού

Το 68,1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση της MRB τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων - Υποχωρεί και η επιλογή Σαμαρά

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 21 Νοε 2025 | 14:31

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Πώς να συνεργαστείς με "πεφωτισμένο ηγέτη" που λέει "δεν σας κόβει και πρέπει να έρθω εγώ"

"Έχουμε πολλά εμπόδια για να πέσει ο Μητσοτάκης", είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΑΛΛΑΓΗ Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:08

"Μίλησαν" τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Τα ευρήματα, τα καμπανάκια και τα νέα κόμματα

Οι διαπιστώσεις των πολιτών χτυπούν τις καμπάνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση.

ΛΥΓΙΣΕ 20 Νοε 2025 | 16:17

Κηδεία Φλαμπουράρη: Εκλαψε ο Τσίπρας στο κλείσιμο του επικήδειου λόγου - "Καλό ταξίδι, παππού Αλέκο"

​Ο Αλέξης Τσίπρας "λύγισε" τη στιγμή του αποχαιρετισμού στον Αλέκο Φλαμπουράρη

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 20 Νοε 2025 | 14:05

Άδωνις για το βιβλίο Τσίπρα: Τέτοιος παπάτζας δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα - Δεν έχει τσίπα; [βίντεο]

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα για το περιεχόμενο του βιβλίου του

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 20 Νοε 2025 | 12:23

Διαμαντοπούλου: Δεν απειλεί το ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας που ηττήθηκε 5 φορές και το κόμμα του υπέστη 7 διασπάσεις

Η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας "έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικού που διαιρεί σταθερά και τώρα διαιρεί τον δικό του χώρο".

ΑΠΟΥΣΙΕΣ 19 Νοε 2025 | 13:44

Ο ΓΑΠ και το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα - Γιατί η πρόσκληση δεν έφθασε ποτέ στο γραφείο του Παπανδρέου

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα δώσει το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΡΔΑΝΟΣ 19 Νοε 2025 | 12:54

Gutenberg για βιβλίο Τσίπρα: Έχουμε να δουμε τέτοιες προ-παραγγελίες από την εποχή του Χάρι Πότερ

Όπως αναφέρει ο εκδότης, το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα έχει κάνει ήδη 5.000 ανατυπώσεις πριν καν βγει στην αγορά προς πώληση.

ΣΤΟ ACTION 24 18 Νοε 2025 | 19:36

Επική ατάκα Γεωργιάδη για βιβλίο Τσίπρα: "Εμένα έλεγε τηλεβιβλιοπώλη... - Σε λίγο θα πει 'το λιγουρεύεστε;'" [βίντεο]

"Μια χαρά μάρκετινγκ κάνει να πουλήσει το βιβλίο του. Άρα, Αλέξη μου, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 18 Νοε 2025 | 17:32
ΝΕΑ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 18 Νοε 2025 | 16:34

Τσίπρας στην "Ιθάκη" για το δημοψήφισμα του '15: Η αγωνία της Μέρκελ - "Τι θα πεις στον ελληνικό λαό, Αλέξη;"

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει στο βιβλίο του τα όσα συνέβησαν στη Σύνοδο Κορυφής που προηγήθηκε της αναγγελίας του δημοψηφίσματος

ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ 18 Νοε 2025 | 09:44

Ιεροκλής Μιχαηλίδης για την "Ιθάκη" του Τσίπρα: Κανονικά ο Καβάφης έπρεπε να του κάνει ασφαλιστικά μέτρα

Τις νομικές κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία περιείχαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" σχολίασε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Νοε 2025 | 09:10

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Θα μπαίνατε σε πλοίο που ο καπετάνιος το έριξε μια φορά στα βράχια;"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει προ ημερών, κατά την παρουσία του σε συνέδριο, ότι δεν προτίθεται να διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 17 Νοε 2025 | 16:17

Τσίπρας: Ο Λαφαζάνης ήταν "γραφικός", έλεγε τον Μεντβέντεφ σύντροφο- Διαψεύδει ο Λαφαζάνης, αλλά μια φωτό τον εκθέτει

Η φωτογραφία διαψεύδει τον κ. Λαφαζάνη και επιβεβαιώνει τον Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά τουλάχιστον την πραγματικότητα της συνάντησης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Νοε 2025 | 14:31

Μαρινάκης: Συμφωνούν στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Θρασκιά για τον Τσίπρα; Είναι πιθανή η συνεργασία τους;

"Είναι όλοι στο ΠΑΣΟΚ σύμφωνοι με αυτές τις δηλώσεις, τη στιγμή που στελέχη του στοχοποιήθηκαν από τα "παραϋπουργεία δικαιοσύνης" του Τσίπρα";

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Νοε 2025 | 14:27

Πολυτεχνείο: Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα - "Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία…"

"52 χρόνια μετά, δεν είναι μνημείο του χθες, αλλά η μνήμη του αύριο", έγραψε στα social media ο Αλέξης Τσίπρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

15 Νοε 2025 | 15:06

Το περιστέρι στο μπαλκόνι του Αλέξη Τσίπρα

Το βιβλίο ξεκινάει με την παραίτηση του κ. Τσίπρα από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την δραματική ήττα του στις εκλογές του 2023. Ο Αλέξης Τσίπρας ξυπνάει από έναν θόρυβο στο μπαλκόνι του λέει, και όταν βγαίνει έξω να δει τι συμβαίνει, ανακαλύπτει ότι ένα περιστέρι έχει εγκλωβιστεί εκεί και δεν μπορεί να φύγει.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 14 Νοε 2025 | 18:57

Τσίπρας στην "Ιθάκη": "Προσωπική απόφαση το δημοψήφισμα" - Πώς η Μπέτυ του θύμισε τα γενέθλια του παιδιού του

Τις ώρες που προηγήθηκαν της απόφασης για το δημοψήφισμα του 2015 αλλά και το πώς την ανακοίνωσε στους συνεργάτες του περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 14 Νοε 2025 | 18:18

Σκέρτσος: Αυτοί που καθύβριζαν τον Μητσοτάκη ως ολετήρα της χώρας πλέον ανταλλάσσουν εξώδικα μεταξύ τους

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος φωτογραφίζει τους Αλέξη Τσίπρα-Κώστα Βαξεβάνη σε ανάρτησή του

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Νοε 2025 | 16:02

ΕπίθεσηΤσίπρα στον Μητσοτάκη που είπε ότι δεν θα διαβάσει το βιβλίο του, με αναφορές σε Φραπέ, υποκλοπές και Τέμπη

"Επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 14 Νοε 2025 | 12:21

Λαφαζάνης: "Χονδροειδή ψεύδη Τσίπρα τα περί συνάντησής μου με τον Μεντβέντεφ - Πρώτη φορά λέει ψέματα;"

"Από τον Αλέξη Τσίπρα τα περιμένω όλα πλέον. Βρίσκεται σε δεινή θέση. Θέλει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα", είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 14 Νοε 2025 | 12:05

Βαξεβάνης για Τσίπρα μετά τη δικαστική απόφαση: "Ξέρει πού μένω, ας στείλει να με συλλάβουν"

Ο Κώστας Βαξεβάνης καλεί τον κ. Τσίπρα να στείλει να τον συλλάβουν, καθώς όπως λέει "δεν μπορώ να λειτουργήσω ενάντια στη δημοσιογραφία και το Σύνταγμα".

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Νοε 2025 | 11:09

Βιβλίο Τσίπρα: Κέρδισε ο εκδοτικός οίκος - Προσωρινή διαταγή για να αποσυρθούν τα δημοσιεύματα από το Documento

"Μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα. Κατάφερε κρυπτόμενος να πετύχει δια του εκδοτικού του οίκου, την πρώτη στην Ελλάδα απόφαση προληπτικής λογοκρισίας" σχολίασε ο Κώστας Βαξεβάνης.

ΦΩΤΙΕΣ 13 Νοε 2025 | 16:14

Νέα διαρροή από το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα ανάβει φωτιές: "Φοβόταν τον Τσακαλώτο και τον Χουλιαράκη"

Η διαρροή νέου αποσπάσματος από το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα στο Documento

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 13 Νοε 2025 | 15:19

Βαξεβάνης για Τσίπρα: "Ομολογεί στο βιβλίο ότι παρεμπόδισε να συσταθεί η προανακριτική της Βουλής για τη Novartis"

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο εκδοτικός οίκος Gutenberg για το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας υποκλοπή ηλεκτρονικών αρχείων.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 13 Νοε 2025 | 09:08

Ο Μωραΐτης στηρίζει Τσίπρα και επιτίθεται σε Βαξεβάνη: "Οι γενίτσαροι είναι πιο παθιασμένοι και αιμοσταγείς"

Ο Νίκος Μωραΐτης έκανε λόγο για "δεύτερη πολιτική δολοφονία" του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 12 Νοε 2025 | 18:13

Ο εκδοτικός οίκος του Τσίπρα κατηγορεί το Documento για υποκλοπή - "Στα πρότυπα Μητσοτάκη", απαντά ο Βαξεβάνης

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Documento από τον εκδοτικό οίκο Gutenberg, που εκδίδει το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα

11 Νοε 2025 | 19:03

Τσίπρας: "Το βιβλίο μου έχει έναν χαρακτήρα λύτρωσης - Κάνω την αυτοκριτική μου, αλλά κάνω και κριτική"

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως "δεν πρόκειται για re-branding, αλλά για... re-load" - "Για τη δραματική εκείνη περίοδο έχουν μιλήσει πάρα πολλοί αλλά όχι ο βασικός πρωταγωνιστής"

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 11 Νοε 2025 | 15:24

Τσίπρας: Το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου "Ιθάκη" και το τραύμα του 2015 – "Σταμάτησα να γράφω για 6 μήνες"

Το βιβλίο "Ιθάκη" του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τη Δευτέρα 24, ενώ η παρουσίαση θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου.

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:46

Το "συγγνώμη" του Αλέξη Τσίπρα στους καναλάρχες για τις άδειες: "Λάθος η μετωπική σύγκρουση και η διαδικασία"

Ο Αλέξης Τσίπας αφιερώνει 14 σελίδες από το βιβλίο του στις τηλεοπτικές άδειες και τη "μάχη" με τους καναλάρχες.

ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 09:15

Ο Τσίπρας διχάζει και τη Νέα Αριστερά - Την Παρασκευή η μονομαχία Μητσοτάκη με Ανδρουλάκη στη Βουλή

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει το εναπομείναν ατού του, το μόνο που διαθέτει σε επίπεδο επικοινωνίας: Τα τετ α τετ στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 17:37

Τσίπρας για το βιβλίο του: Η Ιθάκη είναι σαν τον σοσιαλισμό, όσο πηγαίνεις προς τα εκεί, τόσο θα απομακρύνεται

"Η Ιθάκη δεν είναι ένας προορισμός, είναι ένα ταξίδι αέναο. Και αυτό αφορά τον καθένα από εμάς" - Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στo Bookvoice - The podcast

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 10 Νοε 2025 | 16:33

Στουρνάρας: Είχα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι η διαπραγμάτευση του 2015 θα κόστιζε 100 δισ. ευρώ

"Έχουμε ανακάμψει από την κρίση πολύ γρηγορότερα" είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για την τωρινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 10:15

"Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ": Το νέο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα από την εκτύπωση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία τις επόμενες ημέρες

ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 10 Νοε 2025 | 09:09

Προς διάσπαση η Νέα Αριστερά: Χαρίτσης - Αχτσιόγλου θέλουν Τσίπρα, οι άλλοι θέλουν Βαρουφάκη

Στο δίλημμα " με τον Τσίπρα" ή "με τον Βαρουφάκη", Χαρίτσης και Αχτσιόγλου επιλέγουν τον Τσίπρα. Αντιδρά η ομάδα Σακελλαρίδη, Τσακαλώτου και πρώην "Ομπρέλα".

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 11:14

Αλέξης Τσίπρας: Η ξεκαρδιστική ατάκα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Γεια σας κ. Σαμαρά, σαν να αραίωσαν τα μαλλιά σας" [βίντεο]

Στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας αφηγείται τι έγινε την πρώτη του μέρα ως πρωθυπουργός - Πήγε στο Μαξίμου και αντί για τον απερχόμενο Αντώνη Σαμαρά, τον υποδέχτηκε ο Τζανακόπουλος!

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"