X

Γκάμπριελ: Είναι φυσικό οι πολιτικοί να κάνουν βλακώδεις διαπιστώσεις!

«Ονομάζομαι Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και όχι Ντάισελμπλουμ» απάντησε ο αντικαγκελάριος και ΥΠΕΞ της Γερμανίας για τις επίμαχες δηλώσεις του ολλανδού.

Γράφει: TheToc team

«Ονομάζομαι Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και όχι Ντάισελμπλουμ» απάντησε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας - σπεύδοντας να πάρει σαφείς αποστάσεις - όταν εκλήθη να σχολιάσει τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που οι πολιτικοί κάνουν βλακώδεις διαπιστώσεις, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό πολλές φορές» τόνισε ο κ. Γκάμπριελ στη συνέντευξη που είχε με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Ο γερμανός πολιτικός εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση του μνημονίου θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Απριλίου. Ο κ. Γκάμπριελ διαβεβαίωσε ακόμα ότι η όποια συζήτηση για τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, αναφερόμενος στην Τουρκία ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Άγκυρα να αποφασίσει αν θέλει να βαδίσει στην ευρωπαϊκή πορεία, ακολουθώντας τις αξίες της ΕΕ. «Εμείς θέλουμε την ευρωπαϊκή της πορεία και λέμε ναι, αν βαδίσει αυτό το δρόμο» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Γκάμπριελ είχε επίσης επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμη

Σάλος στην Ευρωβουλή με δηλώσεις Ντάισελμπλουμ κατά του Νότου

Ο Ντάισελμπλουμ μαζεύει τώρα τις επίμαχες δηλώσεις για τον...άσωτο νότο

Ρέντσι σε Ντάισελμπλουμ: Αυτά πες τα σε κανένα ολλανδικό μπαρ