
Την παραπομπή του Δημήτρη Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος ζήτησε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη, με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του για τις γυναίκες που κακοποιούνται.
Μιλώντας στο Kontra Channel, η Δώρα Τσαμπάζη τόνισε ακόμα πως οι δηλώσεις Παπανώτα της φέρνουν μεγάλη δυσαρέσκεια, ενώ σχολίασε και την απάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή που έκανε λόγο για κοπτοραπτική, λέγοντας πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.
"Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει και μία πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα", είπε αρχικά η Δώρα Τσαμπάζη.
Η κ. Τσαμπάζη έκανε αναφορά και στην Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ξεκίνησε το ελληνικό #meΤoo: "Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ένα άτομο, το οποίο το κοσμεί, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία χρειάστηκε περίπου 25 χρόνια για να πάρει το θάρρος να καταγγείλει τον θύτη της, οπότε οι κεραίες μας θα πρέπει να είναι λίγο ανοιχτές".
Σχολιάζοντας τα περί "παλαιότερης" δήλωσης, η κ. Τσαμπάζη τόνισε: "Ενας μήνας πριν δεν είναι παλιά... Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν σε έναν μήνα".
Σφοδρές αντιδράσεις
Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής-πανελίστας και πλέον υποψήφιος για την Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναφέρει πως οι γυναίκες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν κανένα πρόβλημα, εκτός... "αν θέλει να έχει (πρόβλημα). Αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια, δεν μιλάει, κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της", τονίζοντας το "πρόβλημά της".
Τον σάλο που ξεσήκωσε με τις δηλώσεις του για τη κακοποίηση των γυναικών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπανώτας, σχολίασαν και αρκετά κόμματα.
Η Έφη Αχτσιόγλου μάλιστα με δήλωσή της, δίχως να τον κατονομάσει, έκανε λόγο για "απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό", ενώ πάρα πολλά είναι και τα σχόλια στα social media.
"Προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα Με too, και ο Δημήτρης Παπανώτας που συμμερίζεται την άποψη "αν μια γυναίκα πάρει ένα σατράπη , ο οποίος την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημά της", ανέφεραν από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Κωστής Καρπόζηλος από τη Νέα Αριστερά, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι "ο κύριος Παπανώτας ένας άνθρωπος που αυτοσυστήνεται ως αυτός που παρουσίασε την ''πρώτη εκπομπή life style με καλλιτεχνικά νέα και ειδήσεις για ανθρώπους της showbiz'', υποστήριξε, δημόσια, ότι μια γυναίκα δεν έχει πρόβλημα ''εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της''. Καμία έκπληξη".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr