Follow us

Η Ιερά Σύνοδος ρίχνει το γάντι: Να αποφασίσει ο λαός για τον διαχωρισμό

Η Ιεραρχία τονίζει πως σε κάθε περίπτωση την οριστική απάντηση στο ζήτημα αυτό δίνει πάντοτε ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η Ιερά Σύνοδος ρίχνει το γάντι: Να αποφασίσει ο λαός για τον διαχωρισμό

Το γάντι στην κυβέρνηση ρίχνει η ιεραρχία, η οποία ζητά να μην προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας και να μην θέσει θέμα διαχωρισμού τους.

Όπως αποφάσισε η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την συνεδρίαση της την Τετάρτη, η Εκκλησία ορίζει τις σχέσεις της προς την Πολιτεία με όρους κοινωνίας και όχι με όρους ιδεολογίας και δεν γνωρίζει τον όρο «χωρισμός» αφού δεν μπορεί αυτός να υπάρξει στην κοινωνία, ακόμη και αν επιβληθεί μονομερώς από την Πολιτεία για ιεδολογικούς λόγους.

Δίνοντας μάλιστα το στίγμα των προθέσεών της για το τι σκοπεύει να πράξει, η Ιεραρχία τονίζει πως σε κάθε περίπτωση την οριστική απάντηση στο ζήτημα αυτό δίνει πάντοτε ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

«Η Εκκλησία… δεν μπορεί να ζητήσει ποτέ τον χωρισμό από το λαό της, γιατί αυτό επιδιώκεται. Η Εκκλησία υπήρξε, είναι και θα υπάρχει μάνα αυτού του λαού με ό,τι αυτό σημαίνει. Η Πολιτεία αν το θελήσει και έχει την συγκατάθεση αυτού του λαού, ας το επιχειρήσει τηρώντας βεβαίως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι της Εκκλησίας» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ιεραρχίας έχει ως εξής:

1. Οποιαδήποτε πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος (άρθρο 110 παρ. 2) απόκειται στην πρωτοβουλία της Βουλής. Επομένως η οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό θα γίνει με διακομματική Επιτροπή των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων και όχι με εκπροσώπους της Κυβέρνησης. Παράλληλα η Εκκλησία, οφείλει να ορίζει τις σχέσεις της προς την Πολιτεία με όρους κοινωνίας και όχι με όρους ιδεολογίας, δεν γνωρίζει τον όρο «χωρισμός» στην πνευματική της αποστολή, αφού δεν μπορεί να τον εφαρμόσει στην κοινωνία, έστω και αν επιβληθή μονομερώς από την Πολιτεία με ιδεολογικούς όρους, γι’ αυτό την οριστική απάντηση στο ζήτημα αυτό την δίνει πάντοτε, «θάττον ή βράδιον» ο ίδιος ο ευλαβής ελληνικός λαός. Η Εκκλησία … δεν μπορεί να ζητήσει ποτέ τον χωρισμό από το λαό της, γιατί αυτό επιδιώκεται. Η Εκκλησία υπήρξε, είναι και θα υπάρχει μάνα αυτού του λαού με ό,τι αυτό σημαίνει. Η Πολιτεία αν το θελήσει και έχει την συγκατάθεση αυτού του λαού, ας το επιχειρήσει τηρώντας βεβαίως τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι της Εκκλησίας .

2. Ουδεμία απαίτηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης υφίσταται, ως επιχείρημα, για τον τρόπο καθορισμού του πλαισίου των σχέσεων. Αντίθετα μάλιστα κάθε Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ή Κράτος Μέρος της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι ελεύθερο με βάση τα ιστορικά και πολιτιστικά δεδομένα του να οριοθετήσει τη σχέση του με τα υποκείμενα θρησκευτικά σώματα ή κοινότητες και συγχρόνως να παράγει εσωτερικό–εθνικό δίκαιο καθόλα αποδεκτό και σεβαστό από το πρωτογενές ενωσιακό δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό θρησκευτικοί φορείς με νομική προσωπικότητα δημοσίου δικαίου, αλλά και κρατική μισθοδοσία ή κρατική ενίσχυση της μισθοδοσίας του Κλήρου ή κρατικές επιχορηγήσεις προς τα θρησκεύματα ή μάθημα θρησκευτικών με ομολογιακό χαρακτήρα προβλέπονται στην νομοθεσία πολλών ευρωπαϊκών κράτων. Η διαμόρφωση λοιπόν του οποιουδήποτε νέου πλαισίου σχέσεων ως εσωτερική υπόθεση κάθε Κράτους–Μέλους απαιτεί διάλογο με κύριο άξονα την ιδιοπροσωπία κάθε Κράτους–Μέλους, και μάλιστα όπως αυτή περιγράφεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και πραγματικότητα και δεν προκαθορίζεται από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κεκτημένο.

3. Η Εκκλησία κατά την ρύθμιση των σχέσεών Της βασίζεται κυρίως στο άρθρο 13 του Συντάγματος και είναι υποκείμενο θρησκευτικής ελευθερίας και αυτονομίας έναντι του Κράτους. Η Εκκλησία δεν θεωρεί ότι η νομική προσωπικότητα δημοσίου δικαίου χορηγεί στην Πολιτεία το δικαίωμα να νομοθετεί μονομερώς. Ούτε φυσικά η μισθοδοσία είναι ζήτημα θεσμικών σχέσεων, ούτε χορηγεί στην νομοθετούσα Πολιτεία το δικαίωμα ωμής εισόδου σε εκκλησιαστικά θέματα.

4. Η «αποκρατικοποίηση» της Εκκλησίας η επί το θεολογικότερον η «απελευθέρωση της Εκκλησίας από το Κράτος» , δηλαδή η παροχή πλήρους θρησκευτικής αυτονομίας για τα εσωτερικά Της ζητήματα, δεν έχει απολύτως καμία αιτιώδη σχέση με την οποιαδήποτε αλλαγή της νομικής προσωπικότητας των εκκλησιαστικών φορέων από δημοσίου δικαίου σε ιδιωτικού δικαίου. Επίσης πρέπει να καταστεί σαφές ότι η νομική προσωπικότητα της Εκκλησίας είναι ζήτημα που ρυθμίζει ο νομοθέτης κατά το άρθρο 72 παρ. 1 του Συντάγματος και δεν προκαθορίζεται από το Σύνταγμα. Αντίθετα ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας και της θρησκευτικής αυτονομίας της Εκκλησίας, αλλά και όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων προκύπτει ως μονοσήμαντη υποχρέωση για το Κράτος απευθείας από το άρθρο 13 του Συντάγματος και από τα άρθρα 9 και 11 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

5. Η Εκκλησία της Ελλάδος διαλέγεται με το Κράτος, όχι με την ιδιότητα της θρησκευτικής γραφειοκρατίας του Δημοσίου, που αρύεται την ύπαρξή της από την κρατική επίνευση, αλλά ως κοινότητα Κλήρου και Λαού. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει θεοΐδρυτη προέλευση, όπως αναγνωρίζει και το άρθρο 1 του Καταστατικού Χάρτου Της, η δε κοσμική Της έκφανση και λειτουργία υπό την μορφή κοσμικού οργανισμού έχει το ποίμνιό Της ως λαϊκή και δημοκρατική βάση της νομιμοποιήσεώς Της. Είναι φορέας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συζητεί τα θρησκευτικά του ζητήματα με την κρατική εξουσία, όπως πράττουν και οι συμπολίτες μας άλλων ετεροδόξων και ετεροθρήσκων θρησκευτικών κοινοτήτων.

6. Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε συμβολική υποβάθμιση ή θεσμική υποτίμησή Της στο πλαίσιο είτε της αναθεωρήσεως του Συντάγματος είτε τροποποιήσεως της τυπικής, κοινής νομοθεσίας. Οι παραπάνω συμβολισμοί εκφράζουν την πάγια και ιστορική σχέση του Ελληνικού Έθνους με την ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση, που έχει πολλές προεκτάσεις πολιτισμικές, κοινωνικές, γλωσσικές και ηθικές στην ιδιοσυγκρασία του σημερινού Έλληνα, τις οποίες ακόμη ψηλαφούμε στην καθημερινότητα των κατοίκων αυτής της χώρας.

7. Με δεδομένο ότι η συνταγματική και διαπιστωτική αναγνώριση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης ως «επικρατούσας θρησκείας» διαδραματίζει ρόλο ενός πληθυσμιακού, ιστορικού και πολιτισμικού τεκμηρίου για τον νομοθέτη, τον δικαστή και την κρατική διοίκηση, η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να αποσαφηνίσει προς την πολιτική εξουσία ότι η αναγνώριση της ιστορικότητας και της ενεργού θρησκευτικής παραδόσεως του ελληνικού Έθνους στο άρθρο 3 του Συντάγματος, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει αρνητικά την ισότιμη και πλήρη πρόσβαση κάθε πολίτη ή κατοίκου της Ελλάδας στα συνταγματικά δικαιώματα, ακόμα και εάν δεν είναι Έλληνας το γένος η ορθόδοξος χριστιανός κατά το θρήσκευμα.

8. Το ελληνικό Έθνος είχε μετά τον εκχριστιανισμό του έναν ιστορικά σταθερό πυρήνα, που περιλαμβάνει και την ορθόδοξη θρησκεία. Κατά συνέπεια, η αφαίρεση των στοιχείων θρησκευτικής ταυτότητας του Έθνους από το κείμενο του Συντάγματος θα αποτελούσε προσπάθεια εισαγωγής μίας νέας «εθνολογίας», καθώς αποκόπτει το Έθνος από ένα ουσιώδες περιεχόμενο του πυρήνα της ιστορικότητάς του, της ενεργού παράδοσής του και της παρούσης συλλογικής καθημερινότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό δεν νομίζουμε ότι οποιαδήποτε πολιτική δύναμη έχει το δικαίωμα διατύπωσης της δικής της εκδοχής για την ιστορικότητα του Έλληνα μέσα στο Σύνταγμα ή την νομοθεσία, ούτε διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για να αναθεωρήσει τις ιστορικές παραμέτρους της εθνικής ταυτότητας.

9. Ως προς την σχέση μεταξύ εθνικής – θρησκευτικής «Ταυτότητας» και «Δημοκρατίας». Το ένα δεν αποκλείει, ούτε περιορίζει το άλλο. Η θέση της Εκκλησίας πρέπει να είναι ότι πρόκειται για συμπορευόμενες και μη συγκρουόμενες έννοιες. Συγχέουν διαφορετικά και άσχετα μεγέθη οι αναθεωρητικές προτάσεις να αποσιωπηθούν ή να απαλειφθούν από τον συνταγματικό ή κοινό νομοθέτη αναφορές που δείχνουν αναγνώριση της θρησκευτικής ταυτότητας του ελληνικού Έθνους ως στοιχείο, που επαναλαμβάνει και σε νομικό επίπεδο το Κράτος, ως πολιτικός φορέας του Έθνους.

10. Η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να προωθεί την πλήρη κατοχύρωση της αυτοδιοίκησής Της και με προσθήκη σαφούς διάταξης ή ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 13 του Συντάγματος που θα προστατεύει την θρησκευτική ελευθερία, στόχος από τον οποίο απέχει τόσο και η νομοθεσία όσο και η νομολογία. Το άρθρο 3 αυτήν την στιγμή λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το άρθρο 13, καθώς παγίως ερμηνεύεται ότι μέχρι σήμερα από τα δικαστήρια βάσει του άρθρου 3 Συντ. η Πολιτεία μπορεί να νομοθετεί και επί εσωτερικών θρησκευτικών ζητημάτων της ορθόδοξης Εκκλησίας και χωρίς την συναίνεση της τελευταίας και επομένως η Εκκλησία δεν έχει πλήρη τα δικαιώματα θρησκευτικής αυτονομίας, που προκύπτουν από το άρθρο 13 για άλλες θρησκευτικές κοινότητες.

11. Η Εκκλησία της Ελλάδος επιθυμεί σχέσεις συνεργασίας με το Κράτος, διατηρώντας το νομικό status Της. Για τον λόγο αυτό μπορεί να περιληφθεί «νομοθετική εξουσιοδότηση» στο Σύνταγμα προς την Εκκλησία της Ελλάδος, ώστε αυτή να εκδίδει, χωρίς την σύμπραξη της Βουλής, τον Καταστατικό Της Χάρτη και τις διοικητικές πράξεις αυτοοργάνωσής Της.

12. Η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσε να ζητήσει την προσθήκη μνείας στο Σύνταγμα ότι η μισθοδοσία του κλήρου και η ενίσχυση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης αποτελεί αναγνώριση των περιουσιακών υποχρεώσεων της Πολιτείας έναντι της Εκκλησίας για την εκκλησιαστική περιουσία, που απέκτησε το Κράτος χωρίς αποζημίωση της Εκκλησίας από την σύσταση του Κράτους και εντεύθεν.

13. Στο πλαίσιο της αναθεωρητικής συζήτησης η Εκκλησία της Ελλάδος, ως κειμένη εντός του κλίματος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, στηρίζει την διατήρηση στο Σύνταγμα του κατοχυρωμένου ιδιαίτερου καθεστώτος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Αγίου Όρους (άρθρο 105) και των λοιπών εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών μέσα στην ελληνική επικράτεια, ήτοι Εκκλησία της Κρήτης, Μητροπόλεις Δωδεκανήσου (άρθρο 3 παρ. 2).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Κατερίνα Διδασκάλου και "Η πόρνη από πάνω": 14 χρόνια το ίδιο ρίγος

"Η πόρνη από πάνω" μετρά δεκατέσσερα χρόνια αλήθειας και συγκίνησης, μέσα στην άνθηση του ελληνικού θεάτρου. Ένα έργο-ορόσημο που εξακολουθεί να συγκλονίζει, με μια πρωταγωνίστρια που δίνει κάθε φορά την ψυχή της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την Κατερίνα Διδασκάλου σε αυτόν τον ρόλο, μην τη χάσετε στον Νέο Ακάδημο.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Νοε 2025 | 14:35

Ράιτ: "Οι ΗΠΑ επικροτούν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία για τον κάθετο διάδρομο φυσκού αερίου"

"Θα προμηθεύσουμε προσιτό, αξιόπιστο και ασφαλές αμερικανικό LNG στους συμμάχους μας" δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:13

"Ρωμαίος στρατηγός" ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η τούρτα γενεθλίων από την Ευγενία Μανωλίδου - "Ήλθα, είδα, εμβολίασα"

"Την ωραιότερη τούρτα για τα γενέθλιά μου, μου την έφτιαξε το κοριτσάκι μου"", έγραψε στο facebook ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Facebook

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 08 Νοε 2025 | 09:33

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κανένα γαλάζιο σκάνδαλο - Το ΠΑΣΟΚ συντήρησε τις συνθήκες αδιαφάνειας"

"Η συνεργασία της εταιρείας Neuropublic με τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα με πολιτική υπογραφή" αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 15:03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ φέρνει "Χασάπη", "Φραπέ" και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική - Ποιους καλεί το ΠΑΣΟΚ

Η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης τους Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μυλωνάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Χρήστο Μπουκώρο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 07 Νοε 2025 | 14:50

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον γιο της για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης - "Υπέροχο το ελληνικό φαγητό"

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

"ΠΟΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"; 07 Νοε 2025 | 14:47

ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Ο γνωστός σε όλους "Μάκης" έκανε κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Νοε 2025 | 14:24

Πηγές ΝΔ: "Επί ημερών Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο μπήκε η Neuropublic στον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Πηγές ΝΔ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία Neuropublic συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 και μάλιστα η πρώτη σύμβαση υπεγράφη επί Μιλένας Αποστολάκη ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 07 Νοε 2025 | 13:35

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ Πούτιν και Λαβρόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτοί οι υπαινιγμοί "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και ότι ο Λαβρόφ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργού Εξωτερικών.

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 13:09

Βελόπουλος και Νατσιός κατά του προσωπικού αριθμού: "Είμαστε αρνητές του παραλογισμού και του αυταρχισμού"

Από τις 5 Νοεμβρίου θα αποκτούμε αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες τον έχουν ήδη εκδώσει προσωπικό αριθμό.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιχμές για Βάρρα - "Mε στοχοποιεί η αντιπολίτευση"

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 11:07

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κακούργημα η παράνομη οπλοκατοχή, τέλος οι μπαλωθιές - Τα νέα μέτρα για τα όπλα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, μετά τα γεγονότα στην Κρήτη.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 07 Νοε 2025 | 07:32

Η Exxon Mobil και στο Ιόνιο: Τι σημαίνει οικονομικά και γεωπολιτικά για την Ελλάδα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 00:41

Τα "διαπιστευτήρια" της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβης στην Ελλάδα - "Περιμένετε και θα δείτε τι ακολουθεί" [εικόνες]

"Να επιτύχουμε ιστορικές ενεργειακές νίκες που φέρνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη", το μήνυμα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 18:11
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Νοε 2025 | 16:22

Βάσια Αναστασίου για τη... μακάβρια δήλωση: Το χιούμορ μου είναι βρετανικό και πολλές φορές παρεξηγείται

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, απέδωσε τη δήλωση ότι απέχει έναν θάνατο από τη Βουλή στο... dark χιούμορ της, διότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μεγάλη Βρετανία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 06 Νοε 2025 | 13:48

Κωμωδία και εξευτελισμός στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποιος είναι ο Μάκης κ. μάρτυρα; Ελα ντε, ποιος είναι;"

Οι διάλογοι των βουλευτών με τους μάρτυρες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιούν ότι δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα και η υπόθεση θα "κουκουλωθεί".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 13:44

Γεωργιάδης υπέρ της οπλοκατοχής: "Μου αρέσει το αμερικανικό μοντέλο - Οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:38

Γεώτρηση στο Ιόνιο από Exxon Mobil, Helleniq Energy και Εnergean - Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Η Exxon Mobil συμμετέχει στην Κοινοπραξία Energean - Helleniq Energy στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο με μερίδιο 60%.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 06 Νοε 2025 | 09:19

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ

Η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί ως προς τη σειρά των ενεργειών.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:39

Το απρόοπτο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή "Εδώ" - Η λέξη που ακούστηκε on air και προκάλεσε αμηχανία [βίντεο]

"Προφανώς κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λέω; Ενδεχομένως...", σχολίασε με χιούμορ η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 23:22

Κασσελάκης εναντίον Μπέου: "Θα τον πάω στα δικαστήρια - Ο λόγος του υποκινεί μίσος και βία" [βίντεο]

"Αν εμείς που πολιτευόμαστε δεν πάρουμε σαφή θέση, δεν θα γίνουμε ποτέ μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 05 Νοε 2025 | 20:24

ΝΔ για κατάθεση Αυγενάκη: Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης από την αντιπολίτευση

"Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ - ήρθα να τα λύσω. Και τα άγγιξα όλα" τόνισε ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Νοε 2025 | 19:15

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτός είναι ο εκκεντρικός στυλίστας της - Λατρεύει τα τακούνια και την πολυτελή ζωή [εικόνες - βίντεο]

Ο Fancy James που ντύνει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, μίλησε για το στυλ της, την πρόκληση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τη Σήλια Κριθαριώτη

ΠΡΩΗΝ ΓΓ 05 Νοε 2025 | 18:49

Κεράκια στον Περισσό: Η έκπληξη των στελεχών του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα για τα 80α γενέθλιά της

Η Αλέκα Παπαρήγα έκλεισε τα 80 της χρόνια, με τους συντρόφους να της μεταφέρουν τις πιο ζεστές ευχές, να είναι γερή και δυνατή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:47

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως μάρτυρας όχι ως κατηγορούμενος καταθέτω.- Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ

"Απολύτως κανένα ΑΦΜ δεν ζήτησα να πληρωθεί. Ποτέ δεν έστειλα καμία γραπτή πίεση ή έγγραφο για αποδέσμευση κανενός ΑΦΜ", είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 14:32

Έξαλλος ο Άδωνις με Νατσιό: Φέρνετε στη Βουλή ψεύτικες φωτογραφίες - Ό,τι πιο λαϊκίστικο η ΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός παρουσίασε στη Βουλή φωτογραφία με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 05 Νοε 2025 | 13:38

Νίκος Πλακιάς για "ΚΥΜΑ", Καρυστιανού και Καραχάλιο: Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου- Περιμένω διάψευση

Νέα αντίδραση Νίκου Πλακιά για τη φημολογία για κόμμα Καρυστιανού και Νίκο Καραχάλιο

"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ" 05 Νοε 2025 | 13:27

ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ

"Μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα τα ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει σε κάθε μεγάλη πρόκληση", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 13:21

Τσουκαλάς: Απαιτείται άμεσος διαχειριστικός έλεγχος στα ΕΛΤΑ - Η κυβέρνηση τα απαξίωσε συνειδητά

Σχετικά με το ζήτημα των ΕΛΤΑ, ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι "μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει παντού".

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 12:47

Πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια: Θα συγκαλέσω τη Δευτέρα ευρεία σύσκεψη των τοπικών αρχών στο Ηράκλειο

Πρωτοβουλία για σύγκληση ευρείας σύσκεψης των τοπικών αρχών και φορέων στο Ηράκλειο τη Δευτέρα, στον απόηχο του τραγικού περιστατικού στα Βορίζια.

ΠΡΟΠΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:44

Κασσελάκης: "Η οπλοκατοχή στην Κρήτη δεν είναι παράδοση, αλλά σήψη" - Προτείνει πρόγραμμα αφοπλισμού με αμνηστεία

"Οι νέες γενιές αλλάζουν το εκλογικό σώμα. Ο κόσμος πια ψηφίζει ιδέες, όχι ταμπέλες", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 12:24

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κλήση των μαρτύρων

"Η λίστα μαρτύρων που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες περιλαμβάνει ρητά τον κ. Κουφουδάκη από την Cognitera, το όνομα του οποίου δεν υπάρχει στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας" απάντησαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:14

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ουκρανός πρόεδρος - Πιθανότατα μέσα στον Νοέμβριο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έρχεται στην Ελλάδα, χωρίς να έχει "κλειδώσει" η ακριβής ημερομηνία

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ 05 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος για Καρυστιανού: "Με φώναξε και μου είπε να οργανώσουμε κίνημα - Θα κέρδιζε με double score τον Μητσοτάκη"

"Δεν είναι μόνο μια μητέρα θύματος Τεμπών, η Μαρία συμβολίζει μια ιδέα, της δικαιοσύνης και της κάθαρσης", είπε ο Νίκος Καραχάλιος

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 05 Νοε 2025 | 11:59

Ο Αυγενάκης αρνείται ότι έκανε παρέμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ υπέρ των γαλάζιων κτηνοτρόφων και "ορκίζεται" στη διαφάνεια

Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, "Δεν φοβήθηκα ποτέ τη διαφάνεια. Την επέβαλα", "Δεν παρενέβην στη Διοίκηση. Τη διόρθωσα".

ΜΗΝΥΜΑ 05 Νοε 2025 | 11:46

Τσίπρας για εκλογή Μαμντάνι: Είναι μία νίκη απέναντη στην ολιγαρχία - Δείχνει ότι υπάρχει εναλλακτική

Για "νίκη απέναντι στην ολιγαρχία" έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη νίκη Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:44

Ξέσπασμα Χατζηδάκη για ΕΛΤΑ: "Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ στοχοποίηση, δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν"

"Δεν έχω λόγο, όμως, να αναλάβω ευθύνες για χειρισμούς που δεν μου αναλογούν", τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 10:11

"Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη" - Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τρολάρει τη Βάσια Αναστασίου

Απάντηση στη... viral δήλωση της Βάσιας Αναστασίου, η οποία είπε ότι "είμαι έναν θάνατο μακριά από την έδρα", έδωσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 10:09

Η ανάρτηση της Αγαπηδάκη για τα ΕΛΤΑ που εκνεύρισε τους βουλευτές της ΝΔ και το like από Σκέρτσο - Μυλωνάκη

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη που άναψε νέα "φωτιά" στη ΝΔ για το θέμα των ΕΛΤΑ.

"ΜΥΛΟΣ" ΣΤΗ ΝΔ 05 Νοε 2025 | 07:55

ΕΛΤΑ: Ο CEO "ξηλώθηκε", αλλά τα ταχυδρομεία θα κλείσουν - "Βράζει" η ΚΟ της ΝΔ

Η παραίτηση Σκλήκα ήταν μονόδρομος, καθώς και ο ίδιος γνώριζε ότι μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στην οποία παρέστη μέσω διαδικτύου, δεν θα μπορούσε να "σταθεί" στη θέση του.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 04 Νοε 2025 | 20:13

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης στον Τασούλα και η ατάκα για τον γάμο της - "Θα εργαστούμε για νέο σύζυγο" [εικόνες]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αποκάλυψε ότι πέρασε "υπέροχο μήνα του μέλιτος" στην Ελλάδα, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να σχολιάζει για τον γάμο της που δεν πήγε πολύ καλά...

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:37

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου του "Ιθάκη" - Πότε θα κυκλοφορήσει

Πρόκειται για προσωπική, εξομολογητική, αλλά και αυτοκριτική ματιά του Αλέξη Τσίπρα

ΟΙ ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 04 Νοε 2025 | 19:14

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ποιος είναι ο 19χρονος γιος της, Ρόναν Βίλενσι - Θα μείνει μόνιμα μαζί της στην Αθήνα [εικόνες]

Ο 19χρονος αποτελεί καρπό του γάμου της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον επιχειρηματία Έρικ Βίλενσι, τον οποίο παντρεύτηκε τον Μάιο του 2006 στα νησιά Μπαρμπέιντος

ΠΗΓΕΣ 04 Νοε 2025 | 18:25

Κατάθεση Τσιάρα για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σχέδιο και διαφάνεια" βλέπει η κυβέρνηση, "τα έκανε σαλάτα" λέει η αντιπολίτευση

"Η πραγματικότητα είναι ότι για πρώτη φορά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπαίνει σε τροχιά διαφάνειας, αξιοπιστίας και θεσμικής ανασυγκρότησης", αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ 04 Νοε 2025 | 17:32

Μενδώνη στη Γενική Συνέλευση της UNESCO: "Ολα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα"

"Η παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών", σημείωσε η Λίνα Μενδώνη, "εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμια απειλή

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 15:24

Ανδρουλάκης: Η παραίτηση του Σκλήκα αποτελεί ομολογία για το φιάσκο της ΝΔ στο ζήτημα των ΕΛΤΑ

"Ο πολίτης στην περιφέρεια θέλει το κράτος δίπλα του, αλλά η ΝΔ απαξίωσε τα ΕΛΤΑ και τα χρησιμοποίησε για αναθέσεις σε κολλητούς", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.