opap
Advertisement

Follow us

Η κεντροαριστερά ξαναπλησιάζει στο "τρίγωνο των Βερμούδων"

Το σύνδρομο του μικρού κόμματος χτυπάει το ΠΑΣΟΚ. Οι επιστολές Λαλιώτη, οι διαψεύσεις και η πραγματικότητα στην ΚΟ και στον κομματικό μηχανισμό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η κεντροαριστερά ξαναπλησιάζει στο "τρίγωνο των Βερμούδων"

Οι επιστολές του Κ. Λαλιώτη στον τύπο τόσο στα ΝΕΑ όσο και στα Παραπολιτικά, αποτελούν το όχημα για να τεθεί επί τάπητος το ερώτημα στο ΠΑΣΟΚ με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί στο μέλλον, με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πραγματικότητα πίσω από τις επιστολές Λαλιώτη κρύβεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του κόμματος: με ποιους θα συνεργαστεί στο μέλλον με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πρωταγωνιστής της νέας αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του κόμματος είναι ο Κ. Λαλιώτης, το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο επονομαζόμενος και «θείο βρέφος» από την εποχή της νιότης του που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αν. Παπανδρέου και βρέθηκε υψηλότερα κλιμάκια του Κινήματος στα 22 τους χρόνια.

Ο Κ. Λαλιώτης αναγκάστηκε να επανεμφανιστεί στα δημόσια πράγματα μετά από αρκετά χρόνια καθώς υποχρεώθηκε από τα δημοσιεύματα να δώσει απαντήσεις. Αρχικά απάντησε αναλυτικά στα ΝΕΑ διαψεύδοντας δημοσίευμα του Χρ. Παπαχρήστου σύμφωνα με το οποίο είχε συναντηθεί με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη σε ταβέρνα της Πλάκας όπου εμφανίστηκαν να προχώρησαν σε συμφωνία που θα οδηγούσε σε μελλοντική συνεργασία των δύο κομμάτων.

Στη συμφωνία – σύμφωνα με το δημοσίευμα – περιλαμβάνονταν και η μη υπουργοποίηση στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ στον επικείμενο ανασχηματισμό. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε τα περί «αρραβώνα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με κουμπάρο τον ίδιο κάνοντας λόγο για τυχαία συνάντηση με τον Χρήστο Σπίρτζη στην ταβέρνα της Πλάκας.

Μόλις σήμερα δημοσιεύτηκε η επιστολή την οποία έστειλε στα Παραπολιτικά διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας που ανέφερε ότι ο Κ. Λαλιώτης είχε εισηγηθεί τη διαγραφή Βενιζέλου. «Δεν έχω εισηγηθεί ποτέ είτε στη Φώφη Γεννηματά είτε σε κανέναν άλλον τη διαγραφή του οποιουδήποτε στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο τη διαγραφή του Ευάγγελου Βενιζέλου» αναφέρει στην επιστολή και συμπληρώνει «Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο αναντίστοιχο με την αλήθεια αλλά θα ήταν και ιστορικό παράδοξο. Είναι γνωστό σε όλους ότι κατά τη δύσκολη συγκυρία και την κρίσιμη καμπή του 1989 είχα καταλυτική συμμετοχή και καθοριστική συμβολή για να αναμιχθεί ενεργά με την πολιτική και για να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ και στην πρώτη γραμμή δράσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος».

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Λαλιώτης υποστηρίζει: «Οι θέσεις μου είναι διαχρονικά γνωστές, διαφανείς και σαφέστατες και συνδέονται άρρηκτα με μια ιστορική διαδρομή της Παράταξής μας. Η κατοχύρωση και ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Κεντροαριστεράς ως Δημοκρατικού και Προοδευτικού Πόλου συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο του, την αυτοδύναμη στρατηγική του και τον καταλυτικό διακριτό ρόλο του.

Αυτό προϋποθέτει, οριστικά και αμετάκλητα, σαφείς ιδεολογικές και πολιτικές οριοθετήσεις, σαφείς προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις, τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Κεντροαριστερά θα αποκτήσουν ξανά ευρύτατο και ζωτικό ιδεολογικό, κοινωνικό, πολιτικό και προγραμματικό χώρο», υπογραμμίζει.

Τέλος δείχνει τον Ευ. Βενιζέλο ως στέλεχος που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μοναχική πορεία σημειώνοντας: «Κατά τη γνώμη μου είναι κρίμα τόσα αξιόλογα πρόσωπα να αναλώνουν την ενέργειά τους και την αξία τους σε μοναχικά μονοπάτια, σε αδιέξοδους “μικρομεγαλισμούς”, σε απωθητικούς ναρκισσισμούς με όλες τις συνακόλουθες αυταπάτες».

Ενώ σε άλλο σημείο της επιστολής του «δείχνει» ξανά τον Ευ. Βενιζέλο αλλά και άλλους βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «…στελέχη που επιμένουν μέσα από έναν αέναο διαλυτικό κύκλο αποσκιρτήσεων, διαγραφών και διασπάσεων στην άγονη γραμμή των προσωποπαγών Σχηματισμών, των “μικροαρχηγικών” Κινήσεων, των Ομίλων προβληματισμού και δεξαμενών σκέψης, των θνησιγενών μορφωμάτων, των ατελέσφορων προσωπικών πρωτοβουλιών και των θεμιτών αλλά άμετρων φιλοδοξιών “αδικαίωτων” ηγετών».

Η αλήθεια πίσω από τις επιστολές Λαλιώτη

Στην πραγματικότητα πίσω από τις επιστολές Λαλιώτη κρύβεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του κόμματος: με ποιους θα συνεργαστεί στο μέλλον με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου αναφέρουν ότι θα διαψευστούν όσοι εκτιμούν πως ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει στην ΝΔ ή θα δημιουργήσει δικό του κόμμα.

Έχει προοπτική η γραμμή της αυτόνομης πορείας μπροστά στον νέο δικομματισμό που διαμορφώνεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ; Το ΠΑΣΟΚ έχει χτυπηθεί από το σύνδρομο του μικρού κόμματος που έχει διατελέσει χρόνια στην εξουσία και καλείται να απαντήσει στο ερώτημα της επόμενης μέρας για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς αφού απομακρύνεται η πιθανότητα συγκρότησης αυτόνομων κυβερνήσεων.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά έκοψε τον ομφάλιο λώρο από τους …παππούδες του ΠΑΣΟΚ, από την ιδρυτική γενιά που στήριξαν την υποψηφιότητά της, ακολουθώντας την γραμμή της αυτόνομης πορείας: ούτε ΝΔ , ούτε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτόνομος πόλος και κυβερνητική συνεργασία όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχουν διαμορφωθεί δύο τάσεις: από την μία η ΚΟ του κόμματος που δεν θέλει να ακούει για ΣΥΡΙΖΑ λόγω των επιθέσεων που έχει δεχτεί στο παρελθόν από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Από την άλλη πλευρά ένας αριθμός κομματικών στελεχών τάσσονται εδώ και καιρό υπέρ της σύγκλισης με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό όρους και προϋποθέσεις προτάσσοντας την αντιδεξιά και αντιμητσοτακική ρητορική που έχει διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του.

Στη Χαριλάου Τρικούπη είναι γνωστό ότι ο Κ. Λαλιώτης είναι από τους θιασώτες της άποψης ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος σε κατ ιδίαν συζητήσεις με βουλευτές και στελέχη του Κινήματος έχει θέσει το ερώτημα «τελικά με ποιους θέλεις να πάμε; Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τον Μητσοτάκη», προσπαθώντας να ενεργοποιήσει τα αντιδεξιά ανακλαστικά των εναπομεινάντων ΠΑΣΟΚων.

Οι κακές οι γλώσσες στην Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι οι ΠΑΣΟΚογενείς στην κυβέρνηση Τσίπρα και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο το δίλημμα που θέτει ο Κ. Λαλιώτης αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ Λαλιώτη και Μαξίμου.

Ο ίδιος δεν κρύβει ότι συνομιλεί με στελέχη και μέλη της κυβέρνησης που προέρχονται από τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς με τους οποίους διατηρεί ιστορικούς δεσμούς από τα χρόνια του Πολυτεχνείου. Οι δηλώσεις του Κ. Λαλιώτη έχουν προκαλέσει προβληματισμό αλλά και οργή σε ομάδες οπαδών και πρώην στελεχών του κόμματος που ανήκουν στην ιδρυτική του γενιά καθώς αναφέρουν ότι «περιμέναμε από τον Κώστα να μιλήσει το 2009, το 2010 όταν ξεκίνησε η κρίση.

Τότε που το κόμμα έπαιρνε την κάτω βόλτα δεν μίλησε. Γιατί επέλεξε να μιλήσει τώρα για θέματα που πληγώνουν την συνοχή του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει παλαιό ηγετικό στέλεχος από το συνδικαλιστικό τομέα του ΠΑΣΟΚ στο TheTOC.gr.

Στον αντίποδα των απόψεων Λαλιώτη κινείται ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου αναφέρουν ότι θα διαψευστούν όσοι εκτιμούν πως ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει στην ΝΔ ή θα δημιουργήσει δικό του κόμμα.

Ο κ. Βενιζέλος έχει ανοίξει μέτωπα τόσο με την Φ. Γεννηματά όσο και με άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Αν. Λοβέρδος και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος με αφορμή την ψήφιση του ΕΣΡ και των διατάξεων του νέου νόμου για τις άδειες.

Την ίδια περίοδο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όπως η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Θ. Βερελής, ο Γ. Φλωρίδης και άλλοι που προέρχονται από την πάλαι ποτέ ομάδα των εκσυγχρονιστών φέρονται να είναι σε συζητήσεις για την δημιουργία νέου κόμματος που θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελέσει κυβερνητικό εταίρο της ΝΔ.

Στη μέση βρίσκεται η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά η οποία έχει κατακτήσει την εκτίμηση της ΚΟ του κόμματος και υπερασπίζεται την γραμμή της διαμόρφωσης αυτόνομου πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η απάντηση στο δίλημμα «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ» που θα τεθεί εξ ανάγκης στο μέλλον μετά τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, θα αποτελέσουν ορόσημο για το Κίνημα και την Φ. Γεννηματά η οποία θα πρέπει να αποφασίσει εάν το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα έχουν αυτόνομη πορεία ή θα έχουν το μέλλον των μικρών κομμάτων της Ευρώπης που παίζουν τον ρόλο του κατά περίπτωση κυβερνητικού εταίρου.

Διαβάστε επίσης: Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Ευάγγελου Βενιζέλου, δηλώνει η Φ. Γεννηματά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η άγνωστη ιστορία της πιο δολοφονικής Ελληνίδας γίνεται ταινία στο Sound of Silence

Το "α" επισκέφθηκε το μουσείο Βορρέ για να παρακολουθήσει τα γυρίσματα του "Sound of Silence" της Τζόις Νασαουάτι .

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 11 Φεβ 2026 | 16:30

Νάντια Γιαννακοπούλου για Παναγόπουλο: "Θα έπρεπε να διευκολύνει το χώρο και την παράταξή του..."

"Για λόγους αρχής το ΠΑΣΟΚ έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα. Αυτό δεν είναι ούτε συζητήσιμο, ούτε διαπραγματεύσιμο" δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου

ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ 11 Φεβ 2026 | 16:08

Τα φαρμακερά σχόλια για τους "πασόκους" που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα επιστρέφουν στο κόμμα που εγκατέλειψαν

Κάποιοι θυσιάστηκαν πολιτικά για να μπορούν αυτοί να επιστρέψουν σήμερα εκεί που έφτυναν χθες, έγραψε ο Μεϊμάρογλου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ CAPITAL 11 Φεβ 2026 | 16:01

Βενιζέλος: Να συνεχίσουμε τον διμερή διάλογο με την Τουρκία - Στόχος συμφωνία ή προσφυγή στη διεθνή Δικαιοσύνη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε στην 1η Ημερίδα Άμυνας & Γεωπολιτικής του Capital.gr και του Forbes Greece

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 11 Φεβ 2026 | 12:02

Φλωρίδης: Εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία να εκλέγουν οι δικαστές την ηγεσία τους

Η εκλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης από τους δικαστές είναι "εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ 11 Φεβ 2026 | 09:41

Νέα μποφόρ στο ΠΑΣΟΚ: Οι απειλές της ΠΑΣΚΕ για Παναγόπουλο, η "διεύρυνση" και οι εσωκομματικές έριδες

Το μήνυμα της ΠΑΣΚΕ προς την Χαριλάου Τρικούπη είναι "κάτω τα χέρια τον Παναγόπουλο" - Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να στρέψει τον προβολέα του σκανδάλου αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ 10 Φεβ 2026 | 20:12

Παναγόπουλος: Να γιατί δεν παραιτείται από πρόεδρος της ΓΣΕΕ - Η ΠΑΣΚΕ απειλεί το ΠΑΣΟΚ με διάσπαση

Σε επιστολή συμπαράστασης της ΠΑΣΚΕ προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ περιλαμβάνονται ευθείες απειλές για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ στον χώρο των συνδικάτων

ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 10 Φεβ 2026 | 14:33

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο άτυπος αρχηγός της "συνταγματικής" αντιπολίτευσης- Γιατί τον βάζει απέναντι η κυβέρνηση

Ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο διαθέτει ακροατήριο και την ικανότητα να διατυπώνει με ενάργεια την σκέψη του, αλλά το Σύνταγμα είναι και της απολύτου αρμοδιότητάς του

ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ 10 Φεβ 2026 | 13:09
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 10 Φεβ 2026 | 12:16

Δημοσκόπηση Interview: Μείωση για Καρυστιανού, στάσιμος ο Τσίπρας - "Όχι" σε εμπλοκή του Παύλου Ντε Γκρες

Πρώτη με 26,9% η ΝΔ, η οποία καταγράφει διαφορά 14,9% από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκεντρώνει 12% - Στάσιμα καταγράφονται τα ποσοστά για το εκκολαπτόμενο κόμμα Τσίπρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Φεβ 2026 | 11:11

Επιμένει στην κόντρα με Βενιζέλο ο Μαρινάκης: Μας κατηγορεί αυτός που απαγόρευσε στη δικαιοσύνη να ερευνά υπουργούς

"Ο κ. Βενιζέλος τότε πρόσθεσε το "αμελητί", να σταματάει δηλαδή η δικαιοσύνη όταν συναντάει ένα όνομα πολιτικού", σημείωσε ο Π. Μαρινάκης αναφορικά με το αρ. 86 περί ευθύνης υπουργών.

"ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ" 10 Φεβ 2026 | 08:43

Κόντρα Αλιβιζάτου-Βενιζέλου για το άρθρο 86: "Ηταν βήμα προς τα πίσω" - "Ποιος εισαγγελέας παρέκαμψε τη Βουλή;"

Έντονος διάλογος μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και του Ν. Αλιβιζάτου στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κύκλου Ιδεών με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση.

10 Φεβ 2026 | 06:42

Στο... μάτι του Μαξίμου το ΠΑΣΟΚ - Νομικός "πόλεμος" με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Την τακτική "καρότο και μαστίγιο" εφαρμόζει το Μαξίμου απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που έχει βάλει στο "μάτι" μέρος των ψηφοφόρων του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 09 Φεβ 2026 | 19:00

Κόντρα Λαζαρίδη - ΠΑΣΟΚ για τον "Φραπέ": "Προφυλακισμένος ο κουμπάρος του Ανδρουλάκη - Δυσωδία και διαφθορά"

Τώρα τι έχουν να πουν;" ρωτά ο κ. Λαζαρίδης με αφορμή την ποινική δίωξη στον Γιώργο Ξυλούρη - ΠΑΣΟΚ: "Σας ευχαριστούμε για το "ιδιοφυές" tweet

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Φεβ 2026 | 18:56

ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Παναγόπουλου: Τα "γαλάζια παπαγαλάκια" επιχειρούν να κρύψουν τα κυβερνητικά φαινόμενα διαφθοράς

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "δεν ασκεί εξουσία, ούτε βάζει υπογραφές για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων και εθνικών πόρων"

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 09 Φεβ 2026 | 18:46

Επίθεση Βενιζέλου στην κυβέρνηση: Καταστρατηγήσατε το άρθρο 86 για να συγκαλύψετε ευθύνες σε Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι "η κυβέρνηση μας είπε σήμερα ότι αφού συγκάλυψε τις ευθύνες των Υπουργών της καταστρατηγώντας το άρθρο 86, τώρα είναι έτοιμη να διαμορφώσει μία τέλεια διάταξη του άρθρου 86

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Φεβ 2026 | 16:25

Π. Μαρινάκης: Δεν θα χρεωθεί η κυβέρνηση και η ΝΔ και τον κ. Παναγόπουλο

Ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο ναυάγιο της Χίου, μεταξύ άλλων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Φεβ 2026 | 15:55

Μαρινάκης κατά Βενιζέλου: Οξύμωρο ο εμπνευστής του "αμελητί" να μας κατηγορεί για συνταγματικό λαϊκισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση το άρθρο 86 πρέπει πλέον να αλλάξει και σχολίασε την κριτική Βενιζέλου.

ΛΙΣΤΑ 09 Φεβ 2026 | 12:21

ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι "πράσινες" μεταγραφές της Επιτροπής Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα

Τα 44 ονόματα που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για την Επιτροπή Συμπαράταξης - Διεύρυνσης. Αναλυτικά τα κεντρικά στελέχη που συμμετέχουν.

«ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ» 09 Φεβ 2026 | 11:37

Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για "αναθεωρητικό λαϊκισμό"- Οι ειρωνείες για την πρόταση Μητσοτάκη

Ο Ευ. Βενιζέλος προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού για κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

08 Φεβ 2026 | 18:10

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους – Ο πιο αντιθεσμικός Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης

Δριμεία επίθεση Τσουκαλά κατά Μητσοτάκη με αφορμή την Συνταγματική αναθεώρηση και το μήνυμα του πρωθυπουργού

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 08 Φεβ 2026 | 15:42
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 13:20

Ανδρουλάκης: "Οι ευχές που δέχτηκα για τα γενέθλιά μου ήταν η πιο όμορφη υπενθύμιση των δεσμών που μας ενώνουν"

"Προχωράμε σταθερά, μαζί, έτσι για την αλλαγή" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ 05 Φεβ 2026 | 16:57

Ανδρουλάκης: Βίντεο στο TikTok με προτάσεις για το κυκλοφοριακό της Αττικής - "Έτσι για την αλλαγή"

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος που μαστίζει την Αττική παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ένα σύντομο βίντεο

"ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ" 05 Φεβ 2026 | 13:48

Το ΠΑΣΟΚ αναστέλλει την κομματική ιδιότητα του προέδρου του ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και μετοχών, του Γιάννη Παναγόπουλου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 05 Φεβ 2026 | 13:47

Πώς το Μαξίμου διεκδικεί 1,5% από το ΠΑΣΟΚ και γιατί έτσι ελπίζει σε έκπληξη στις εκλογές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που "ακούει" την κυβέρνηση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 04 Φεβ 2026 | 12:38

"Επέλεξε τον δρόμο της παραπλάνησης - Ανευθυνότητα και υποκρισία": Βολές Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη επενδύει στη διαστρέβλωση της αλήθειας και την αλλοίωση της πραγματικότητας με χονδροειδή ψέματα" σημείωσε ο Π. Μαρινάκης

04 Φεβ 2026 | 12:16

Βενιζέλος: O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του

Το πρόβλημα της χώρας αφορά τη διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου κατά τον Ε. Βενιζέλο.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 04 Φεβ 2026 | 12:06

Ανδρουλάκης: Η Τουρκία δεν μπήκε στο SAFE χάρη στα ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη - "Το ψέμα Μητσοτάκη"

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι πρωθυπουργός μιας εβδομάδας - Υπονόμευσε τους θεσμούς - Επί ημερών του οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια και μισθούς από τους μικρότερους στην Ευρώπη"

ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ "ΤΡΟΜΟΥ" 04 Φεβ 2026 | 10:05

ΠΑΣΟΚ σε αναταράξεις: Τα περί "αθλιότητων" Δούκα και τα καρφιά Διαμαντοπούλου σε ΝΔ για τοξικότητα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί αναμφισβήτητη υπεροχή μεν αλλά σε πολιτικό επίπεδο η αμφισβήτησή του μεγεθύνεται και υπό τον φακό των κακών δημοσκοπικών επιδόσεων του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 04 Φεβ 2026 | 06:53

Στο ΠΑΣΟΚ πετάει το γάντι η κυβέρνηση για συναινέσεις - "Οχι" σε λευκή επιταγή, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να δυσκολέψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βρίσκεται σε μία δημοσκοπική καμπή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 03 Φεβ 2026 | 12:41

Μπίστης: "Εφυγα από τη ΝΕΑΡ από... συνήθεια - Μόνο ο Τσίπρας μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη"

Ο Ν. Μπίστης τάχθηκε ξανά ενάντια στην "φωτογραφική καταγγελία" του συνεδρίου της Νέας Αριστεράς κατά Τσίπρα - Στη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς θα έπρεπε να μετέχουν ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ και Νε.Αρ.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Φεβ 2026 | 21:07

Mega: Το σχόλιο της Ράνιας Τζίμα για τον Ανδρουλάκη που έκανε τον Πρετεντέρη να σκάσει στα γέλια [βίντεο]

"Το φοβερό δεν είναι ότι του το λένε, το φοβερό είναι ότι πιάνει" είπε η Ράνια Τζίμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 02 Φεβ 2026 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: 6 στους 10 θα επιλέξουν ψήφο διαμαρτυρίας στις επόμενες εκλογές - Μεγάλη άνοδο στο "άλλο κόμμα"

Απώλειες για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που καταποντίζεται - Ανεβασμένη ξανά η Πλεύση Ελευθερίας - Πώς βλέπουν οι πολίτες τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Βενιζέλος για διάγγελμα Μητσοτάκη: "O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του"

"Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης", αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 02 Φεβ 2026 | 16:24

Τσουκαλάς: Εργαλειοποίησε το άρθρο 86 η κυβέρνηση στις υποθέσεις Βορίδη – Αυγενάκη και Καραμανλή

Σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική από τον κ. Τσουκάλα ενόψει εξελίξεων για την συνταγματική αναθεώρηση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 02 Φεβ 2026 | 13:53

Καβγάς κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Αλεξοπούλου: "Ρεσιτάλ λαθροχειρίας" - "Χάθηκε κάθε αίσθηση του μέτρου"

"Δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρήσει κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να απευθύνεται στους πολίτες", δήλωσε ο Π. Μαρινάκης - "Προσπάθησε να βγάλει τρελούς όσους είδαν το επίμαχο βίντεο", απαντά το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ 02 Φεβ 2026 | 13:09

Ο Γ.Πρετεντέρης για τη μεταγραφή της Νίνας Κασιμάτη στο ΠΑΣΟΚ: "Αν μαζέψουν Νίνες, θα γίνουν πρώτο κόμμα;"

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ποια είναι η Νίνα Κασιμάτη, να θυμίσουμε ότι είναι μια πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ που έγινε ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας είχε ρεύμα.

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ» 02 Φεβ 2026 | 12:06

Εσωκομματικές αιχμές Διαμαντοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ δεν δουλεύουν όλοι με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση

"Ο καθένας πρέπει να απαντήσει τι κάνει για να πάμε μπροστά και αν είμαστε όλοι στην ίδια ταχύτητα και άποψη", τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου για στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 02 Φεβ 2026 | 11:18

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου μου έκανε μήνυση 10 λεπτά πριν εκπνεύσει το τρίμηνο για να μην της κάνω κι εγώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου "έχει φέρει απίστευτη τοξικότητα και πιστεύω ότι θα τιμωρηθεί στην κάλπη", τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης

ΠΑΣΟΚ 01 Φεβ 2026 | 14:59

Τσουκαλάς: Το ζήτημα της μη συνεργασίας μας με τη ΝΔ είναι ειλημμένη απόφαση

Σχολιάζοντας την πολιτική συγκυρία, ο Κώστας Τσουκαλάς επανέλαβε ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί με την αυτόνομη εκλογική πορεία.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡ. 01 Φεβ 2026 | 13:16

Μαρινάκης: Αποκλείεται κάθε πιθανότητα σύμπλευσης με την Ελληνική Λύση - Προβληματική η στάση του ΠΑΣΟΚ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με την Ελληνική Λύση σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν ξεπεράσει τον πήχη της αυτοδυναμίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 31 Ιαν 2026 | 20:19
87 ΕΤΩΝ 31 Ιαν 2026 | 19:44

Πέθανε ο πρώην πρώην βουλευτής  του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Κωνσταντινίδης

Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης υπήρξε ενεργό μέλος του ΠΑΚ Σουηδία την περίοδο της δικτατορίας

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Ιαν 2026 | 18:13

Άννα Διαμαντοπούλου: Αυτόνομα στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, όλα τα στελέχη θα κατέβουν στο πεδίο

Η πρώτη θέση στις εκλογές παραμένει στόχος, ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ» 30 Ιαν 2026 | 12:27

Παπανδρέου - Μάντζος: Η αδιαφάνεια και η ατιμωρησία απειλούν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε κρίση

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Δ. Μάντζος, κατέθεσαν στην Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Ιαν 2026 | 09:19

Ινστιτούτο Τσίπρα: Τα 13 ονόματα της ομάδας εργασίας για τη "σύγκλιση Σοσιαλδημοκρατίας - Ριζοσπαστικής Αριστεράς"

Το Iνστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού προχωρά στη δημιουργία ομάδας για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιαν 2026 | 09:03

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υπέρ της έναρξης διαλόγου με άλλους στην κεντροαριστερά

Το 60,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να υπάρξει ψήφισμα στο Συνέδριο του κομματος, το οποίο θα αναφέρει ρητά ότι δεν θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.

28 ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Τραγωδία στη Ρουμανία: Η κατάσταση των τραυματιών - Εξιτήριο για να πάει στις κηδείες ζήτησε ο ένας

Οι γιατροί ωστόσο δεν του το επέτρεψαν και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στη Χειρουργική κλινική

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 13:59

Τσουκαλάς: Βιάστηκε ο κ. Μαρινάκης να βγάλει αθωωτικό πόρισμα για τη "Βιολάντα"

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τη δήλωση Μαρινάκη ότι δεν προκύπτει παραβίαση εργατικής νομοθεσίας - "Η υγιεινή και η ασφάλεια αποτελούν μέρος της εργατικής νομοθεσίας".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Ιαν 2026 | 13:36

Π. Μαρινάκης: Στο ΠΑΣΟΚ να δουν το ντοκιμαντέρ Παπαχελά για τα Ιμια και να μην κουνούν το δάχτυλο

"Είναι και λάθος - για να μην πω κάτι πιο χοντρό - ειδικά τέλος Ιανουαρίου να βγάζει ανακοινώσεις για τα Ίμια το ΠΑΣΟΚ" σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 10:06

Ο Γεραπετρίτης άδειασε τον Λαζαρίδη για το "γκριζάρισμα" του Αιγαίου - "Λάθος έκφραση", λέει και ο Μαρκόπουλος

"Το ιδεολόγημα της Τουρκίας περί γκρίζων ζωνών είναι απολύτως ανυπόστατο" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη.

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Ιαν 2026 | 18:35
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 28 Ιαν 2026 | 17:18

Ανδρουλάκης: Nα αποδοκιμάσουν όσα είπε ο κ. Λαζαρίδης, ντροπή - Δεν υπάρχει γκριζάρισμα στο Αιγαίο

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την ευλογιά: "Ψεύδη για την διαχείριση - Ουρά του Βελόπουλου"

Για λαϊκισμό κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

27 Ιαν 2026 | 12:20

Αννα Διαμαντοπούλου για ΠΑΣΟΚ: Η γραμμή μας είναι καθαρή, οι συζητήσεις μας δεν είναι καθαρές

"Τα εσωτερικά προβλήματα και οι αντιθέσεις του ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρουν κανέναν", τόνισε.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Ιαν 2026 | 10:23

Ο Ντέμοκρατ του Στέφανου Παραστατίδη στη Θεσσαλονίκη: Πώς η πολιτική μπορεί να επιστρέψει

Μετά τις εκδηλώσεις στην Αθήνα η συζήτηση συνεχίστηκε στην Θεσσαλονίκη, αναφορικά με τις εξελίξεις στον κόσμο και την Ευρώπη στα θέματα που αντιμετωπίζει η "Δημοκρατία στην πράξη" στην Ελλάδα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 26 Ιαν 2026 | 22:38

Νέα "πυρά" Δούκα: Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απέτυχε - Να μην κουκουλώσουμε, αλλά να συζητήσουμε ό,τι μας καθηλώνει

"Αν κάποιος βουλευτής από άλλο κόμμα θέλει να έρθει να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα και να έρθει", ξεκαθάρισε ο Χάρης Δούκας

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 26 Ιαν 2026 | 18:42

Πηγές ΝΔ: "Η κατάθεση της Δ. Χαλικιά άφησε το ΠΑΣΟΚ χωρίς άλλοθι"

Πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για "επίθεση" της Μιλένας Αποστολάκη προς την κ. Χαλικιά, και τονίζουν τη "νευρική αντίδραση" του ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 26 Ιαν 2026 | 17:03

Πηγές ΠΑΣΟΚ: "Η κ. Χαλικιά επιχείρησε να αθωώσει σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ"

Κατά τις πηγές του ΠΑΣΟΚ "χωρίς να ερωτηθεί από κάποιον βουλευτή, έσπευσε από την αρχή να λάβει θέση στην επιχειρηματική σύγκρουση που υπάρχει στον Οργανισμό

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΘΗΝΗ 24 Ιαν 2026 | 14:43

Πέθανε η Αναστασία Αθήνη, σε ηλικία 77 ετών - Είχε χαστουκίσει μπροστά στις κάμερες τη Δήμητρα Λιάνη [εικόνες - βίντεο]

"Εγώ δεν καταδέχομαι να πάρω αυτό το βιβλίο" είπε απευθυνόμενη στη Δήμητρα Λιάνη , και μπροστά στις κάμερες την ώρα που υπέγραφε τα βιβλία, την χαστούκισε.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 23 Ιαν 2026 | 16:33

Κόντρα Κέλλα - Λιακούλη στη Βουλή για τα αιγοπρόβατα: "Αποτύχατε παταγωδώς" - "Οσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα"

"Κανένα κράτος της ΕΕ δεν έχει εμβολιάσει τα ζώα του με τα υπάρχοντα εμβόλια" απάντησε ο Χρήστος Κέλλας στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 22 Ιαν 2026 | 16:50

Πηγές ΠΑΣΟΚ για κατάθεση πρώην προέδρου ΟΠΕΚΕΠΕ Αποστολάκου: Καταρρίφθηκε πλήρως το αφήγημα των διαχρονικών παθογενειών

Η τεχνική λύση δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία του ίδιου του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά πολιτική απόφαση, κατέθεσε στην Εξεταστική ο πρώην πρόεδρος Γρηγόρης Αποστολάκος

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ 22 Ιαν 2026 | 12:25

Παύλος Γερουλάνος: Ο σεκιουριτάς, η "ΠΑΣΟΚάρα" και το μπρελόκ με τον Ανδρέα Παπανδρέου [βίντεο]

Την ώρα που ο Π. Γερουλάνος περιέγραφε το περιστατικό και θέλοντας να του στείλει δημόσια μήνυμα, ο σεκιουριτάς πετάχτηκε ανάμεσα στο πλήθος φωνάζοντας "εδώ είμαι".

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ 22 Ιαν 2026 | 09:44

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις Βρυξέλλες για την έκτακτη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Στην έκτακτη προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 21 Ιαν 2026 | 15:26

Το τρολάρισμα Σδούκου για το "πλάκωμα" στο ΠΑΣΟΚ: "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα" [βίντεο]

""Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πλακώνονταν πολιτικά μεταξύ τους, στη συνέχεια διέρρεαν ότι πλακώθηκαν και μετά τσακώνονταν και για το ποιος διέρρευσε τι" σημείωσε η κα Σδούκου

"ΘΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ" 21 Ιαν 2026 | 13:07

Χάρης Δούκας: "Δεν αμφισβητώ τον Ανδρουλάκη - Αν ακολουθήσει αυτό που λέω, θα γίνουμε πρώτο κόμμα"

"Μίλησα για καθαρό ψήφισμα που να μιλά για καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ", σημείωσε ο Χ. Δούκας και πρόσθεσε: "μεγάλο όχι" στη ΝΔ και "μεγάλο ναι" στην προοδευτική συνεργασία.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21 Ιαν 2026 | 11:16

ΠΑΣΟΚ: Αφού "πλακώθηκαν" στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά πήγαν όλοι μαζί στην πίτα του Γερουλάνου [εικόνες]

Μετά τα εσωκομματικά καρφιά, τα μέλη της ΠΓ και της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 20 Ιαν 2026 | 18:40

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κριτική Δούκα στον Ανδρουλάκη - "Η στρατηγική μας απέτυχε, να αλλάξουμε πολιτική"

"Ανησυχώ για την πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων τους οποίους έχουμε θέσει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάρης Δούκας

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Ιαν 2026 | 13:41

Τσουκαλάς για αμβλώσεις: Χαίρομαι για τη στάση της ΝΔ, ήταν το μόνο κόμμα που καταψήφισε τον νόμο του '86

Σχολιάζοντας τις θέσεις Καρυστιανού για τις αμβλώσεις, ο κ. Τσουκαλάς έκανε λόγο για σκοταδιστικές απόψεις.

ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ 19 Ιαν 2026 | 22:55

Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Παντούλας

Εκτός από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Παντούλας είχε θητεύσει επί σειρά ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος και ως αντινομάρχης

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» 19 Ιαν 2026 | 15:53

Μαζικά... πυρά της αντιπολίτευσης κατά της Καρυστιανού μετά τις επίμαχες δηλώσεις για τις αμβλώσεις

"Εδώ και 40 χρόνια το θέμα θεωρείται λήξαν", τονίζει η αντιπολίτευση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση - Βολές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Ιαν 2026 | 13:12

Ανδρουλάκης: Μια θεσμική κρίση μπορεί να ξαναφέρει μνημόνια - Αμετανόητος ο Μητσοτάκης και η ΝΔ

"Το ΠΑΣΟΚ έχει προοδευτικό πρόγραμμα και τα πρόσωπα να το υλοποιήσουν", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ 19 Ιαν 2026 | 11:12

ΠΑΣΟΚικές αψιμαχίες ενόψει συνεδρίου: Το αίτημα Δούκα, η νέα "βελόνα" Γερουλάνου και το κάλεσμα Ανδρουλάκη

Άνοιγμα του Ν. Ανδρουλάκη με το βλέμμα προς τα αριστερά - Τριγμούς από τις παρεμβάσεις Δούκα, Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

17 Ιαν 2026 | 17:02

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Αποχωρεί με αιχμές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Η ανάρτησή του

Κάνει λόγο για "μάχη μηχανισμών με απουσία της κοινωνίας, έλλειψη αυτοκριτικής και άρνηση συζήτησης"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ 20 ΠΡΟΣΩΠΑ 16 Ιαν 2026 | 13:41

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι δημοσιογράφοι και ειδικοί στελεχώνουν τον Τομέα Επικοινωνίας - Όλα τα ονόματα

Τη θέση του γραμματέα και του αναπληρωτή γραμματέα του τομέα Επικοινωνίας, αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κατσικάρης και Γιώργος Καρβουνιάρης αντίστοιχα.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Κ. Τσουκαλάς: Τι έκανε η κυβέρνηση όταν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας προειδοποιούσαν το 2021;

Να απαντήσει πώς ενήργησε στα εξώδικα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ήδη από το 2021 για την απώλεια εικόνας του κυρίως ραντάρ, καλεί την κυβέρνηση ο Κ. Τσουκαλάς.

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ανδρουλάκης για Καρυστιανού: Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να κάνουν κόμμα...

"Απαρχαιωμένος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Θέλει εκσυγχρονισμό βάσει των νέων κλιματικών συνθηκών" τόνισε ο Ν .Ανδρουλάκης - 3 μεταρρυθμιστικές προτάσεις για το αγροτικό χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:41

Μιλένα Αποστολάκη για τη νέα σύμβαση με Hellenic Train: Ξανά σε δεύτερη μοίρα το δημόσιο συμφέρον και η ασφάλεια

Για "διευκόλυνση της κερδοσκοπίας, χωρίς βελτίωση του ελληνικού σιδηροδρόμου" κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:21

Η ανάρτηση Ανδρουλάκη για τον θάνατο της Κλοντέτ Κόλβιν - Αγωνίστρια κατά των φυλετικών διακρίσεων

"Η παρακαταθήκη της Κλοντέτ Κόλβιν παραμένει πυξίδα για τους αγώνες και τις αξίες του προοδευτικού κόσμου", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 17:30

Κατάθεση Γιαντσή στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ευθύνες για τις παρατυπίες θα πρέπει να καταλογιστούν στους υπεύθυνους

"Δεν θυμόταν, δεν γνώριζε, δήλωσε άγνοια για κρίσιμα θέματα η πρώην Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ Άννα Μαρία Γιάντση", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 13 Ιαν 2026 | 14:03

Τσουκαλάς για αγρότες: "Στόχος ο ουσιαστικός διάλογος για καθαρές λύσεις και όχι ένα επικοινωνιακό show"

"Το μόνο που λέμε είναι ότι υπάρχει ανάγκη και οι δύο πλευρές να δείξουν αμοιβαία στάση κατευνασμού", τονίζει για το αγροτικό ο Κώστας Τσουκαλάς

ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13 Ιαν 2026 | 12:59

Ο Σαουλίδης απαντά στις αιχμές για την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα: "Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρει βουλευτές του"

"Δεν είναι κάτι ξένο σε σχέση με αυτά που λέω. Είναι η παρουσίαση βιβλίου από τον πρώην πρωθυπουργό που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς", είπε.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 13 Ιαν 2026 | 11:39

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των Ορκωτών Ελεγκτών που έκαναν τον έλεγχο το 2024

Η πρόσβαση στα ανωτέρω έγγραφα είναι αναγκαία για την πλήρη και ουσιαστική άσκηση του ελεγκτικού ρόλου της Εξεταστικής Επιτροπής, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Ιαν 2026 | 10:01

Δημοσκόπηση Interview: Στο 32,4% η εκτίμηση για τη ΝΔ - Δεύτερη η Καρυστιανού, μάχη ΠΑΣΟΚ - Τσίπρα για την 3η θέση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτίμησης εκλογικού αποτελέσματος, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 14,9%, το ΚΚΕ με 7,3%.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΠΑΣΟΚ 12 Ιαν 2026 | 10:39

Μιλένα Αποστολάκη για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ επιλέγει τη συσκότιση γιατί φοβάται την αλήθεια

Η αυτοκριτική του Πρωθυπουργού αποδεικνύεται ανειλικρινήςτονίζει σε δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Ιαν 2026 | 13:56

Τσουκαλάς: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει τη ΝΔ - Εχει μείωση 15 μονάδων

"Δεν νοείται η κυβέρνηση που επέτρεψε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση"

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.