Η ΝΕΡΙΤ «λογοκρίνει» τον Τσίπρα στη ΔΕΘ

Σύμφωνα με την «Αυγή» η Κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μη μεταδώσει την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ. Αναμένεται η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

i-nerit-logokrinei-ton-tsipra-sti-deth
SHARE THIS
0
SHARES

Στα ύψη ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, μία ημέρα πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Αιτία, η απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μην την καλύψει τηλεοπτικά, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Η Αυγή».

Παραδοσιακά δε, από... συστάσεως δημόσιας τηλεόρασης καλύπτονται τηλεοπτικά τόσο η ομιλία όσο και η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος της παραίτησης της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης, των κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη. Με το χαρακτηριστικό κεντρικό τίτλο, «Πραξικόπημα για να φιμώσουν τον Τσίπρα», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο γενικός διευθυντής του καναλιού Βασίλης Θωμόπουλος επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και του ανακοίνωσε ότι θα καλυφθεί μόνο η συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, και όχι και η ομιλία του Σαββάτου, στην οποίαν όμως η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει πολλά, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει εκεί το κυβερνητικό του πρόγραμμα. 

Παραδοσιακά δε, από... συστάσεως δημόσιας τηλεόρασης καλύπτονται τηλεοπτικά τόσο η ομιλία όσο και η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο πρωθυπουργός φέτος και πέρυσι δεν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Η άποψη όμως του προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη όσο και του αναπληρωτή του Ροδόλφου Μορώνη ήταν, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ότι πρέπει να μεταδοθούν και η συνέντευξη και η ομιλία. Μετά όμως την πρωτοβουλία Θωμόπουλου, κατ’ εντολήν της κυβέρνησης -γράφει η «Αυγή» - η διοίκηση οδηγήθηκε στην... έξοδο.

Επισημαίνεται ότι ο Ροδόλφος Μορώνης είχε από χθες σχολιάσει στο the.TOC.gr. τα εξής: «Με τις νοοτροπίες που βλέπω να επικρατούν, δεν πρόκειται να γίνει ούτε ανεξάρτητος ούτε ποιοτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας (η ΝΕΡΙΤ). Και δεν έχω κανένα λόγο να προσπαθώ ματαίως...».

Τούτων δοθέντων, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, όσο βεβαίως και εκείνη της κυβέρνησης...

Φωτογραφία αρχείου 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook