Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την άποψη πως το Ισλάμ αλλά και οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα. Είναι πολιτική επιδίωξη και οι άνθρωποι του είναι άνθρωποι του πολέμου, τόνισε ο Ιερώνυμος.
"Είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ", συμπλήρωσε και αναφερόμενος στον Μωάμεθ τον Πορθητή, είπε πως είχε συμβούλους Ελληνες, ενώ έπρεπε να ενώσει όλη τη χριστιανική κοινότητα και να την αναθέσει στον Πατριάρχη, κι έτσι επελέγη ο Γεννάδιος Σχολάριος, σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος.
O προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε και στον κομβικό ρόλο που έπαιξε η Εκκλησία στον εθνικό αγώνα για την ελευθερία. "Δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό", τόνισε παράλληλα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Ο κ. Ιερώνυμος περιέγραψε περιστατικά που αφορούν τον Αθανάσιο Διάκο και μίλησε για τους κληρικούς που συμμετείχαν στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Εξήγησε ακόμα γιατί υπήρχαν σταυροί σε όλες τις σημαίες της Επανάστασης και πρόσθεσε πως "δεν υπήρχε κανένα σημαδάκι επαναστάσεως που δεν ξεκίνησε από κάποιον κληρικό".
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε στην εκπομπή "και εγένετο Ελλάς" του OPEN TV, εκπομπή η οποία ήταν αφιερωμένη και ανέλυε τον ρόλο της Εκκλησίας και των κληρικών στην επανάσταση του 1821.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr