Follow us

Και επισήμως ναι από Τσίπρα στη Σακελλαροπούλου αλλά με αιχμές

Μετά την αρχική αμηχανία και τον αιφνιδιασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Και επισήμως ναι από Τσίπρα στη Σακελλαροπούλου αλλά με αιχμές

Μετά την αρχική αμηχανία και τον αιφνιδιασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Με την θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την εικαζόμενη θετική στάση του ΚΙΝΑΛ, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου οδεύτει έτσι σε εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία και μάλιστα με τουλάχιστον 266 ψήφους, εκτός και αν υπάρξουν και άλλες θετικές γνώμες: 158 βουλευτές ΝΔ, 86 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και 22 το ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών», ενώ Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 προσανατολίζονται στο να μην στηρίξουν.

Η δήλωση Τσίπρα

Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανακοίνωση τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για συνειδητή επιλογή και όχι επιλογή επικοινωνίας, ασκώντας παράλληλα κριτική σε υψηλούς τόνους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι επέλεξε να ανακοινώσει την επιλογή του χθες «για λόγους επικοινωνίας, έξω από το σχεδιασμό του, σε μια μέρα με βαριά και αρνητική πολιτική ατζέντα για τη κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να την αλλάξει». Του καταλόγισε «αντιφάσεις, υποκρισία και πολιτική ένδεια» σε αυτούς τους έξι μήνες διακυβέρνησης και μίλησε για «παταγώδη διάψευση» των προσδοκιών στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό, ενώ τον κατηγόρησε για «ανευθυνότητα» απέναντι στους θεσμούς και «υποταγή των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «διέπραξε μέγα ατόπημα που επί μήνες διέσυρε το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέγα σφάλμα που επιλέγει να μην ανανεώσει τη θητεία ενός πετυχημένου Προέδρου, του Προκόπη Παυλόπουλου, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα», ότι δεν εξήγησε ποτέ γιατί και ότι «προχώρησε συνειδητά σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων».

«Εγώ ως αρχηγός αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης δεν θα γίνω», είπε και τόνισε πως «δε πρόκειται να κάνω ό,τι ακριβώς έκανε εκείνος το 2015, που μόνος καταψήφισε τη συναινετική επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη Προεδρία της Δημοκρατίας» και πως «εμείς δε θα προσθέσουμε ένα επιπλέον σφάλμα, δίπλα στα πολλά σφάλματα του κυρίου Μητσοτάκη», «θα κρατήσουμε και τώρα στάση ευθύνης, όπως έχουμε αποδείξει ότι κρατήσαμε πάντα σε κρίσιμες επιλογές». Σημείωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυνατότητα να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία και «να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κ. Σακελλαροπούλου «αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διατελέσει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας», κάτι που, όπως επισήμανε, είχε καταψηφιστεί τότε από τον κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές. Είπε ότι η κυρία Σακαλλαροπούλου υπήρξε εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια. Υπογράμμισε συνεπώς ότι η εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα «δεν ακυρώνει απλά την άθλια προπαγάνδα επί 4,5 χρόνια της ΝΔ, ότι δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά επιβραβεύει και το περιεχόμενο των αξιών που η ίδια ως δικαστής υπερασπίστηκε».

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Έξι μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ ήταν αρκετοί για να αναδειχθούν όλες οι αντιφάσεις, η υποκρισία και η πολιτική ένδεια του κυρίου Μητσοτάκη.

Δεν είναι μόνο οι υψηλές προσδοκίες που μέρα με τη μέρα παταγωδώς διαψεύδονται, στην πραγματική οικονομία, στην καθημερινότητα, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων εθνικής κλίμακας, όπως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό. Αλλά είναι και μια συμπεριφορά αβάσταχτης ελαφρότητας και ανευθυνότητας απέναντι στους θεσμούς. Μια στάση αμοραλισμού και υποταγής των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής.

Την ίδια ανεύθυνη στάση που είχε κρατήσει ο κύριος Μητσοτάκης απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα όσο ήταν στην αντιπολίτευση, συνεχίζει δυστυχώς και ως πρωθυπουργός.

Στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε την επιλογή να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου Προέδρου που είχε εκλεγεί με ευρεία διακομματική συναίνεση πριν από 5 χρόνια.

Δεν το έπραξε, χωρίς ποτέ να εξηγήσει το λόγο. Αντ' αυτού προχώρησε συνειδητά σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων, αποφεύγοντας να ανακοινώσει την όποια επιλογή του για αρκετούς μήνες.

Και τελικά επέλεξε να την ανακοινώσει, πάλι για λόγους επικοινωνίας, έξω από το σχεδιασμό του, σε μια μέρα με βαριά και αρνητική πολιτική ατζέντα για τη κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να την αλλάξει.

Όμως στη πολιτική δεν υπάρχει μόνο η επικοινωνία. Υπάρχει και η ουσία. Και ειδικά σε θέματα κρίσιμα για το πολίτευμα και για τη θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας μας, οφείλουμε να ενεργούμε με υπευθυνότητα.

Ο κύριος Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα που επί μήνες διέσυρε το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέγα σφάλμα που επιλέγει να μην ανανεώσει τη θητεία ενός πετυχημένου Προέδρου, του Προκόπη Παυλόπουλου, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να τον αντιγράψει ή να τον ακολουθήσει στον ολισθηρό αυτό δρόμο της ανευθυνότητας.

Έχω δηλώσει και από το βήμα της Βουλής ότι εγώ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης δε θα γίνω. Δε θα κάνω δηλαδή αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Και σήμερα δε πρόκειται να κάνω ό,τι ακριβώς έκανε εκείνος το 2015, που μόνος καταψήφισε τη συναινετική επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη Προεδρία της Δημοκρατίας.

Παρά την απαράδεκτη διαχείριση της διαδικασίας της Προεδρικής εκλογής από πλευράς του. Παρά το προφανές και μεγάλο του σφάλμα, να μην ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, εμείς δε θα προσθέσουμε ένα ακόμη σφάλμα, δίπλα στα πολλά σφάλματα του κου Μητσοτάκη.

Θα κρατήσουμε και τώρα στάση ευθύνης, όπως έχουμε αποδείξει ότι κρατήσαμε πάντα σε κρίσιμες επιλογές. Και θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έτσι αρμόζει για όποιον αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη - όπως το Σύνταγμα ορίζει- να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για να διατελέσει η Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόταση η οποία τότε καταψηφίστηκε από τον κο Μητσοτάκη και τους βουλευτές του. Και δεν ήταν τυχαία επιλογή μας για τη θέση αυτή, αφού υπήρξε μια εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. Και δεν δίστασε να συνταχθεί ακόμη και με τη μειοψηφία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια.

Η εκλογή της λοιπόν στο Ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα δεν ακυρώνει απλά την άθλια προπαγάνδα επί 4,5 χρόνια της ΝΔ, ότι δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά επιβραβεύει και το περιεχόμενο των αξιών που η ίδια ως δικαστής υπερασπίστηκε.

Γνωρίζω, όπως γνωρίζουν όλοι, ότι ο κος Μητσοτάκης με τη πρόταση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου δεν επιχειρεί μια υπέρβαση, αλλά μια ακόμη επικοινωνιακή ντρίμπλα. Φοβάμαι όμως ότι στο τέλος, χωρίς να το καταλαβαίνει ίσως, ντριμπλάρει τον ίδιο του τον εαυτό, ακυρώνει το ίδιο του το κόμμα και τον πυρήνα των ακραία συντηρητικών ιδεών που έχει υιοθετήσει.

Από τη μεριά μας η θετική μας ψήφος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι μια επικοινωνιακή επιλογή, αλλά μια συνειδητή επιλογή. Γιατί είναι συνδεδεμένη όχι μόνο με τη στάση ευθύνης που επιλέγουμε πάντα απέναντι τους θεσμούς αλλά και με τις ιδέες και τις αξίες μας. Με τη συνέπειά μας. Και στην πολιτική, όπως και στη ζωή, έχει πάντα μεγαλύτερη αξία η συνέπεια από τα πολιτικά παιχνίδια».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Κωμωδίες, ελληνικά και ξένα έργα, σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο: Όλα όσα θα δούμε στο θέατρο τον Σεπτέμβριο

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φτάσετε εύκολα και με ασφάλεια σε όλες, καλώντας απλώς ένα UberTaxi.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 02 Σεπ 2025 | 10:56

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας - Δεν πιστεύω ότι θα ιδρύσει κόμμα

"Μακάρι να το κάνει, για να φανεί στην ελληνική κοινωνία τι είναι αυτός ο τύπος", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 02 Σεπ 2025 | 06:37

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επιστροφή του - Οι πρώτες αψιμαχίες με Μητσοτάκη

Ο χρόνος που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι τυχαίος, με την κυβέρνηση να βρίσκεται δημοσκοπικά σε χαμηλό βαρομετρικό και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια να της προκαλεί πλήγματα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΞΙΝΟ 01 Σεπ 2025 | 15:04

Ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και θυμάται τα "χθεσινά γεμιστά" της μαμάς μας

Για το νέο κόμμα Τσίπρα και την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού γράφει στο Capital ο Χρήστος Χωμενίδης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 01 Σεπ 2025 | 13:53

Το κόμμα Τσίπρα, πότε οι ανακοινώσεις, ποια τα στελέχη του- Τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα

Ο δημοσιογράφος των Νέων έχει "τσεκάρει" τις πληροφορίες από (πραγματικό) άνθρωπο του πρώην πρωθυπουργού

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 11:13
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΦΕΡΕ ΓΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ 29 Αυγ 2025 | 17:39

Στο γήπεδο της ΑΕΚ ο "πράσινος" Αλέξης Τσίπρας - Ποια υπόσχεση εκπλήρωσε

Γιατί ο γνωστός για τα Παναθηναϊκά του αισθήματα Αλέξης Τσίπρας, είδε από κοντά τον αγώνα της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ για τα πλέι οφ του Conference League

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Αυγ 2025 | 14:22

Κωνσταντοπούλου: Το κόμμα του Τσίπρα θα λέγεται "Λαγούμι" - Δεν έχει μιλήσει 2 χρόνια στη Βουλή, κάνει ζωάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι "φοβάται την αντιπολίτευση".

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 26 Αυγ 2025 | 17:46

Φάμελλος για την επίθεση της κυβέρνησης στον Τσίπρα και τα σενάρια για νέο κόμμα: "Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ακραία τοξική, όπου έκανε συσχετισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αποφυλακίσεις και με εγκληματίες", είπε

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Αυγ 2025 | 09:10

Μπούγας: Πάνω από 17.000 αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Όπως τονίζει, πάνω από 17.000 κρατούμενοι βρέθηκαν εκτός φυλακής κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων, ανάμεσά τους και βαρυποινίτες για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά.

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ 25 Αυγ 2025 | 20:47

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κυβέρνηση: "Επί ημερών μου μειώθηκαν οι ανισότητες"

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μερικές ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 25 Αυγ 2025 | 14:47

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Στους μόνους που έχει λείψει είναι στους 17.000 βαρυποινίτες, στους βιαστές και τους εμπρηστές"

"Πώς είναι δυνατόν να λείπει σε κάποιον η ενεργός πολιτική τη στιγμή που είναι βουλευτής και δεν έχει κάνει ούτε μια ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ 22 Αυγ 2025 | 18:58

Κόντρα Πολάκη - Τσακαλώτου για... τα μάτια του Τσίπρα: "Ευκλείδη, προκαλείς... Δύο φωνήεντα θα σ' τα πω"

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να απαντήσει σε έντονο ύφος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για όσα σχολίασε σχετικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Le Monde

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 22 Αυγ 2025 | 17:04

Νίκος Παπανδρέου για Τσίπρα: Το θέμα είναι αν αναγνωρίζει τα ψέματα που είπε για το μνημόνιο

"Είπε ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο σε μια μέρα και τελικά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο με τα μπούνια!", είπε για τον Αλέξη Τσίπρασε συνέντευξη του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου.

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ 22 Αυγ 2025 | 16:12

Πρώτο χοντρό "καρφί" στον Τσίπρα από τον Τσακαλώτο: "Αυτός δεν ήταν που επέτρεψε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο;"

Η πρώτη εξ αριστερών αντίδραση στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Monde, ήρθε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Αυγ 2025 | 10:55

Ο δημάρχος Κυθήρων ειρωνεύεται τον Τσίπρα: Τι του λείπει η "ενεργός πολιτική" αφού είναι βουλευτής;

Με αιχμηρή παρέμβαση στα social media, ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης απαντά στον πρώην πρωθυπουργό και στη συνέντευξή του στη Le Monde

22 Αυγ 2025 | 07:07

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέο κόμμα - Το Μαξίμου ετοιμάζει αντεπίθεση, ο Ανδρουλάκης "ζορίζεται"

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάψει τα όποια πολιτικά του χαρτιά σε μία άκαιρη στιγμή, αλλά θα "χτυπήσει" όταν εκείνος κρίνει ότι είναι ο πιο συμφέρον χρόνος.

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 21 Αυγ 2025 | 21:58

Αλέξης Τσίπρας στη Le Monde: "Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια" - Τι λέει 7 χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε γιατί η Ελλάδα οδηγήθηκε στην κρίση.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 09 Σεπ 2025 | 17:07

Σάλος από τη δήλωση του Γιάννη Λοβέρδου της ΝΔ για την ακρίβεια: "Eγώ ζω μόνο με τη βουλευτική αποζημίωση" [βίντεο]

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως καταλαβαίνει τις δυσκολίες των πολιτών, και έφερε ως παράδειγμα τον...ίδιο, λέγοντας ότι και αυτός ζει μόνο από τα εισοδήματά του, δηλαδή τη βουλευτική αποζημίωση.

ΠΑΣΟΚ 09 Σεπ 2025 | 16:05

Συνάντηση Ανδρουλάκη με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων εν όψει ΔΕΘ

Ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε πως το Σάββατο το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δίνει προοπτική σε όλους τους Έλληνες.

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΣΑ 09 Σεπ 2025 | 15:50

Χαφτάρ: Διαβεβαιώσεις ότι η Βεγγάζη δεν θα κυρώσει (προς το παρόν) το τουρκολυβικό μνημόνιο- Ανακούφιση στην Αθήνα

Ο Μπελκασέμ Χαφτάρ που επισκέφθηκε την Αθήνα είναι υπεύθυνος των οικονομικών της Ανατολικής Λιβύης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:41

Μαρινάκης: Οι φοροελαφρύνσεις είναι στην πραγματικότητα αυξήσεις μισθών

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι το Σάββατο είχε μειώσει 72 φόρους που τώρα γίνονται περισσότεροι αλλά και 22 έμμεσους φόρους.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Σεπ 2025 | 15:07

Βουλή: Επίθεση Βελόπουλου σε Γιαννούλη - "Ειρωνείες στο σπίτι σου και στη μάνα σου - Άντε με τον προδότη της Μακεδονίας"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέκοπτε την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξέφυγε σε χαρακτηρισμούς - "Μια ζωή ήσουν κρατικοδίαιτος"

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:01

Ο Τσίπρας με την Μπαζιάνα αγόρασαν το σπίτι τους στην Κυψέλη με τραπεζικό δάνειο 580.000 ευρώ

Η αγοραπωλησία αφορά δύο διαμερίσματα και δύο κλειστές θέσεις πάρκινγκ, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται περίπου στα 580.000 ευρώ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 13:26

Πιερρακάκης: Προτιμάμε τις πατριωτικές φοροαπαλλαγές από τους πατριωτικούς φόρους του Τσίπρα

"Την τελευταία φορά που τα ακούσαμε αυτά, υπερφορολογήθηκε η μεσαία τάξη", είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 13:12

Γεωργιάδης για φακελάκι στο Ιπποκράτειο: Εχω πει ο κόσμος να μην δίνει και να κάνει καταγγελία

"Δυστυχώς το φακελάκι που πολεμάμε πάρα πολύ και έχουμε κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις για να το εμποδίσουμε, ναι ζει και βασιλεύει, αρκετοί το κάνουν δυστυχώς".

ΠΩΣ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 09 Σεπ 2025 | 12:47

Το μυστικό "γκρουπ των 5" στο WhatsApp για τα μέτρα της ΔΕΘ και η ατάκα Μητσοτάκη για το... 2026

Το συγκεκριμένο γκρουπ λειτουργούσε ως συνεχής και αδιάκοπη σύσκεψη και εκεί ουσιαστικά προς τα τέλη Αυγούστου "κλείδωσαν" όλα τα μέτρα

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 09 Σεπ 2025 | 12:25

Γεραπετρίτης για καλώδιο με την Κύπρο: Χυδαίες ακρότητες, ιδιωτικά συμφέροντα προσπαθούν να υπονομεύσουν το έργο

"Επιχειρήθηκε να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας και με τη Δυτική Λιβύη", σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών.

"ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΣΕΒΗΣ" 09 Σεπ 2025 | 11:58

Εκνευρίστηκε η Ανθή Βούλγαρη με τον Σπανάκη της ΝΔ: "Άμα θέλετε να κάνουμε τις γλάστρες, να πάμε σπίτι μας"

Κόντρα Ανθής Βούλγαρη - Βασίλη Σπανάκη σε υψηλούς τόνους στον αέρα του Μega.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 09 Σεπ 2025 | 11:18

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Μειώνουμε φόρους, αυξάνουμε καθαρούς μισθούς με έμφαση στις οικογένειες"

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον ενημέρωσε για την πορεία της οικονομίας και τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ 09 Σεπ 2025 | 10:53

Στο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας και έχει πλέον καταξιωθεί ως σημαντικός πολιτιστικός θεσμός.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 07:15

Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε χαμηλούς τόνους στη ΔΕΘ - Το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και ο φόβος για μια νέα δικογραφία

Ο πρωθυπουργός επέλεξε στις δημόσιες τοποθετήσεις του να κρατήσει ένα ήπιο προφίλ, "καθαρίζοντας" τον πολιτικό διάδρομο μέχρι το εκλογικό 2027, για τον εκλογικό νόμο και για τις πρόωρες εκλογές.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Σεπ 2025 | 23:59

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για τη Διαφάνεια στη Χρέωση των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας

Η τροπολογία "έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης του κόμματος για διαφάνεια και στον τομέα των ασφαλίστρων υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ασυδοσίας και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού"

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 08 Σεπ 2025 | 16:53

Γιώργος Μυλωνάκης σε Ζωή Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προσπαθεί να δημιουργήσει το νέο πολιτικό της παραμύθι

"Είναι προφανές ότι η απόπειρα επανεμφάνισης πρώην συντρόφων της, εύλογα της δημιουργεί μεγάλη πίεση", αναφέρει ο Γιώργος Μυλωνάκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 08 Σεπ 2025 | 16:28

Κώστας Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς πυξίδα και σχέδιο για το πώς πρέπει να σταθεί η χώρα στις νέες συνθήκες

Ο Κώστας Τσουκαλάς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός "ξέχασε" τους μικρομεσαίους, τονίζοντας ότι προχωράει στον "αφανισμό" της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Σεπ 2025 | 15:32

"Καρφί" Καλλιάνου για Αντετοκούνμπο: "Όσοι τον χλεύαζαν, αμφισβητώντας εάν είναι Έλληνας, ας κάνουν σήμερα τον σταυρό τους"

"Όσοι στο παρελθόν χλεύαζαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αμφισβητώντας εάν είναι Έλληνας, ας κάνουν σήμερα τον σταυρό τους που αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής μας και ας αναγνωρίσουν το σφάλμα τους" έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9ΟΥ 08 Σεπ 2025 | 15:18

Ανάρτηση Τσίπρα: Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε

Σήμερα Δευτέρα οκτώ Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση με απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του.

ΤΙ ΑΥΖΗΤΗΣΑΝ 08 Σεπ 2025 | 14:17

Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 08 Σεπ 2025 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Γεραπετρίτη με τον γιο του στρατάρχη Χαφτάρ στο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσής τους στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων από το 1830

"Για τομή που αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 11:00

Στη Θεσσαλονίκη και ο Κώστας Καραμανλής: Αντί για ΔΕΘ πήγε για αγριογούρουνο στη γάστρα σε ταβέρνα του Χορτιάτη

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να κινηθεί ινκόγκνιτο, μακριά από τα στελέχη του κόμματος που είχαν κάνει απόβαση στη συμπρωτεύουσα για την ΔΕΘ.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Μαξίμου στις 12.30

Στο Μαξίμου θα συναντηθεί ο Κ. Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 08 Σεπ 2025 | 10:05

Απάντηση Χριστοδουλίδη σε Μητσοτάκη: H Κύπρος θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για το καλώδιο

"Η Λευκωσία θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πράξουν το ίδιο.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ 08 Σεπ 2025 | 09:58

Στην Αθήνα ο γιος του Χαφτάρ - Συνάντηση με Γεραπετρίτη

Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης, Ελ-Μπαούρ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 09:50

Κεραμέως για ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Αυξημένα καθαρά ποσά στη μισθοδοσία από τον Ιανουάριο

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως για "την ακρίβεια δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στηρίξεις τους πολίτες από το να διευρύνεις το διαθέσιμο εισόδημα".

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 08:24

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τη Λευκωσία για το καλώδιο και τα επόμενα βήματα

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το καλώδιο ως ένα "πολύ σημαντικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης" που θα ωφελήσει πρωτίστως την Κύπρο, η οποία παραμένει ενεργειακά απομονωμένη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 21:02

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Είναι πρωθυπουργός που φοβάται την κοινωνία και τις αντιδράσεις της"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη "πρωθυπουργό εσωτερικού χώρου"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

07 Σεπ 2025 | 18:38

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό ούτε από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

"Ο λαός το 'ταμείο' το κάνει καθημερινά κι αυτό είναι πάντα μείον για τις ανάγκες του", λέει το ΚΚΕ για τη ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ 07 Σεπ 2025 | 17:58

Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Διαμαρτυρίες από Ριζοσπάστη και Documento για αποκλεισμό

"Δεν γνωρίζω το θέμα καν. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 14:50

Τετ α τετ Φάμελλου με Δούκα στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησσαν

Στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπου είχαν ένα τετ α τετ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 14:45

Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους

"Αν θυμάστε εμάς μας είχαν χαρακτηρίσει πολιτικούς απατεώνες", είπε.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2025 | 08:24

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Καλύτερα μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση"

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν όμως τα πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα οποία είπε "όχι" στα ευχολόγια και τον λαϊκισμό - Ούτε μία αναφορά στο όνομα του Τσίπρα.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.