Follow us

Το Μαξίμου καταγγέλλει πάλι «κέντρα υπονόμευσης»

Ανεβάζει το θερμόμετρο το προσκλητήριο του πρωθυπουργού για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Το Μαξίμου καταγγέλλει πάλι «κέντρα υπονόμευσης»

Με δελτιο τύπου αργά το βράδυ της Πέμπτης και αφού είχε προηγηθεί ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ότι η πρωτοβουλία Τσίπρα για συγκληση του συμβουλίου των αρχηγών ήρθε μετά από «σύσταση» των δανειστών, το Μεγαρο Μαξίμου κατηγγειλε «συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου»

Αναλυτικά η δήλωση

Σχετικά με το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και όσα μετέδωσε προ ολίγου το ΜΕΓΚΑ

Η σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, γίνεται αποκλειστικά με πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Στην κυβέρνηση δεν έχει φτάσει κανένα χαρτί των θεσμών που να ζητάει σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ή οποιαδήποτε άλλου είδους πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό.

Από το πρωί, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων, που προσπαθούν να υπονομεύσουν με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο την σύγκληση του Συμβουλίου. Τους πληροφορούμε ότι ο εκνευρισμός τους γίνεται ορατός, και η προσπάθειά τους πέφτει στο κενό.

Τι ανέφερε νωρίτερα το ρεπορταζ του Μega

Mε non paper των επικεφαλής των Θεσμών προέκυψε ,σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών προς αναζήτηση συναίνεσης για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πλευρά των δανειστών εκτιμά πως οι προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό προϋποθέτουν ευρύτερη στήριξη απ ' αυτή που προδιαγράφει η ισχνή και αμφίβολη κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Την Παρασκευή η επικοινωνία Τσίπρα με τους αρχηγούς

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικοινωνήσει αύριο Παρασκευή με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να διατυπώσει επισήμως την πρόταση για συμβούλιο αρχηγών, το οποίο ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο το πρωί της Πέμπτης.

Η πρόταση Τσίπρα βραχυκυκλώνει περαιτέρω την ΝΔ που βρίσκεται με μεταβατικό πρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τους τέσσερις υποψηφίους να προσεγγίζουν με διαφορετικό πνεύμα και διάθεση την έκκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση.

Το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθουν στο συμβούλιο αρχηγών , το ΚΚΕ απέρριψε κατηγορηματικά συμμετοχή του και ο Βασίλης Λεβέντης προσέρχεται για να ζητήσει και πάλι οικουμενική.

Πως έγινε αρχικά δεκτή η πρόταση Τσίπρα για συμβούλιο αρχηγών

Με περισσή καχυποψία και με αρνητική διάθεση προσεγγίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση το προσκλητήριο του πρωθυπουργού μέσω του Προέδρου της Δημοκρατίας για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών με βασικό θέμα στην ατζέντα το ασφαλιστικό.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως και το ΠΑΣΟΚ, αναμένει από την κυβέρνηση να διευκρινίσει το πλαίσιο της συζήτησης, το Ποτάμι δηλώνει ότι θα προσέλθει χωρίς να παράσχει όμως καμιά συναίνεση, ενώ το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται καν να συμμετάσχει.

Από πλευράς της αντιπολίτευσης υπάρχει και έντονη ενόχληση, διότι ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για τη σύγκληση του συμβουλίου και όχι επισήμως από τον Πρόεδρο ή τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρ. Παυλόπουλος, θέλοντας να προλάβει τις αντιδράσεις, μετά την κριτική που έχει εισπράξει π.χ. από το ΠΑΣΟΚ, φέρεται να ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα να ενημερώσει ο ίδιος ως επικεφαλής της κυβέρνησης τους προέδρους των κομμάτων, ωστόσο αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και η εξήγηση που δίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι τα τηλεφωνήματα θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή από τον πρωθυπουργό.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρεπορτάζ του theToc.gr, πιθανότατα το Σάββατο θα συγκληθεί το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει την Παρασκευή από την Ιταλία και ο Πρωθυπουργός ταξιδεύει για Παρίσι και Βρυξέλλες την ερχόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το προσφυγικό καθώς και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ αναμένεται να ζητήσει τις προτάσεις τους για τα θέματα αυτά, αλλά και όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως φορολογία αγροτών, Παιδεία, κλπ, αλλά και να δεσμευτούν σε ένα κοινό διαπραγματευτικό πλαίσιο με τους εταίρους.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού, το πρωί της Πέμπτης ο Α. Τσίπρας "επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη".

Η στάση της ΝΔ

Αναμένοντας επισήμως και με θεσμικό τρόπο τις απαραίτητες διευκρινίσεις, στη Νέα Δημοκρατία ο νέος υπηρεσιακός πρόεδρος και γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Πλακιωτάκης έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους 4 υποψήφιους προέδρους (Β. Μεϊμαράκη, Κ. Μητσοτάκη, Α. Γεωργιάδη, Απ. Τζιτζικώστα), ενώ είναι πιθανή μια συνάντηση των πέντε ή ακόμη και η σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη στάση του κόμματος.

Από τη Συγγρού κάνουν λόγο πάντως για αντιθεσμική και άκομψη πρόσκληση.

Το αίτημα για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί προσπάθεια του κ. Τσιπρα να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ και όχι να βρει συναίνεση για τη χώρα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι μια πονηριά του κ. Τσίπρα, καθώς γνωρίζει τα όρια της εντολής του κύριου Πλακιωτάκη», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ και αποκάλυψε ότι ζήτησε συνάντηση όλων των υποψηφίων με τον κύριο Πλακιωτάκη, προκειμένου να συζητηθεί η συμμετοχή του κόμματος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και αν κρίνεται απαραίτητη η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Το Μαξίμου καταγγέλλει πάλι «κέντρα υπονόμευσης»

Ντόρα: Πείτε μας την πρόταση και μετά ελάτε να σας πούμε αν συμφωνούμε

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στη Βουλή σημείωσε «Συναίνεση δεν επιτυγχάνεται με ύβρεις, κατηγορίες και εντολές».

Και συνέχισε «Έχουμε μία κυβέρνηση της οποίας ο κεντρικός κορμός δεν ξέρει πού θέλει να πάει τη χώρα, και πριν καλέσετε τα κόμματα σε συναίνεση για το ασφαλιστικό αναλογιστείτε πρώτα ποια είναι η δική σας θέση και πρόταση. Γιατί, έως σήμερα πρόταση δεν μας έχετε πει τι θα κάνετε, εκτός από τον υπουργό Εργασίας κ Κατργούγκαλο, ο οποίος μιλάει μόν

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οχι στην αναζήτηση συνενόχων

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζει: Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και το προσφυγικό, είναι κρίσιμα θέματα που αφορούν τα εθνικά μας συμφέροντα και σε αυτά επιβάλλεται να επιδιωχθεί η μέγιστη εθνική συνεννόηση.

Αυτή και μόνο πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι η ατζέντα του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν πρέπει και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την αναζήτηση συνενόχων σε ζητήματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό.

ΚΚΕ: Δεν παίρνουμε μέρος σε διάλογο - παρωδία

Στην κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης Τσίπρα προχώρησε άμεσα το ΚΚΕ, προαναγγέλλοντας ότι δεν πρόκειται να προσέλθει.

"Η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γίνεται για να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να εξασφαλίσει ένα και μοναδικό στόχο: Να καλλιεργήσει κλίμα ψευδεπίγραφης συναίνεσης, δήθεν «εθνικής ομοψυχίας», έτσι ώστε να αποσπάσει την ανοχή των κομμάτων και του λαού στα μέτρα σφαγιασμού του, που έχει ήδη δρομολογήσει μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, την ψήφιση, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και fast track διαδικασίες, προαπαιτούμενων και την προετοιμασία νέων αντιλαϊκών μέτρων", αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει:

"Επίσης, η σύγκληση του Συμβουλίου συνδέεται και με τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, στο πλαίσιο των οποίων η κυβέρνηση προωθεί την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή, με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, απαιτώντας απ’ αυτόν επίσης ανοχή και συναίνεση στις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε ένα διάλογο-παρωδία, που έχει στόχο να κάνει το λαό συνένοχο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου και σε μέτρα, όπως είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούν αιτία πολέμου για το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η όποια συζήτηση και η κατάθεση των προτάσεων των πολιτικών κομμάτων, κάλλιστα μπορεί να γίνει στα πλαίσια των διαδικασιών της βουλής.

Καμία συναίνεση, καμία ανοχή. Ο λαός να ορθώσει το ανάστημα του, να οργανώσει την πάλη του, για να παρεμποδίσει τα βάρβαρα μέτρα, να ανατρέψει τελικά το ίδιο το σύστημα, που φέρνει κρίσεις, φτώχεια, ανεργία και πολέμους".

Θεοδωράκης: "Τα δανεικά τέλος"

Το Ποτάμι ξεκαθαρίζει ότι θα προσέλθει μεν στη σύσκεψη, αλλά δεν πρόκειται να παράσχει καμιά συναίνεση στον Αλ. Τσίπρα.

Με ανάρτησή του στο Facebook και τίτλο "Τα δανεικά τέλος", ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει:

Θα σας θυμίσω τι είχα πει προεκλογικά για τον κ.Τσίπρα: Είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε.
Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αν την συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ.Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους και εκείνος έβαλε νέους φόρους αφήνοντας απείρακτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους".

Ένωση Κεντρώων: Θα έρθουμε, αλλά θέλουμε οικουμενική κυβέρνηση

Η Ένωση Κεντρώων, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας και θα συμμετάσχει δια του Προέδρου της κ. Λεβέντη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Κατά τη σύσκεψη ο κ. Λεβέντης θα επιμείνει στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης από τεχνοκράτες, γιατί αν δεν είναι αυτή η ώρα να παραμερίσουμε εγωισμούς και αλαζονεία, πια είναι αυτή η ώρα;".

Γεροβασίλη: Γιατί ζητήσαμε Συμβούλιο Αρχηγών

Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, δήλωση που έρχεται μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής και η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς

Αναλυτικά η δήλωση της Ολγας Γεροβασίλη

Η σύγκληση του συμβούλιου πολιτικών αρχηγών αμέσως μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη, που ζήτησε σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας από τον Π. Παυλόπουλο, έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση. Δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ 02 Σεπ 2025 | 10:56

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Του λείπουν τα φράγκα της εξουσίας - Δεν πιστεύω ότι θα ιδρύσει κόμμα

"Μακάρι να το κάνει, για να φανεί στην ελληνική κοινωνία τι είναι αυτός ο τύπος", είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 02 Σεπ 2025 | 06:37

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την επιστροφή του - Οι πρώτες αψιμαχίες με Μητσοτάκη

Ο χρόνος που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι τυχαίος, με την κυβέρνηση να βρίσκεται δημοσκοπικά σε χαμηλό βαρομετρικό και τη συνεχιζόμενη ακρίβεια να της προκαλεί πλήγματα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΞΙΝΟ 01 Σεπ 2025 | 15:04

Ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα και θυμάται τα "χθεσινά γεμιστά" της μαμάς μας

Για το νέο κόμμα Τσίπρα και την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού γράφει στο Capital ο Χρήστος Χωμενίδης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 01 Σεπ 2025 | 13:53

Το κόμμα Τσίπρα, πότε οι ανακοινώσεις, ποια τα στελέχη του- Τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα

Ο δημοσιογράφος των Νέων έχει "τσεκάρει" τις πληροφορίες από (πραγματικό) άνθρωπο του πρώην πρωθυπουργού

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:46

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την ανάπτυξη - Live η συνέντευξη Τύπου

Οι αρμόδιοι βουλευτές και τομεαρχες Π. Γερουλάνος, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Χνάρης, Γ. Παλαιοδήμος, Κ. Γάτσιος παρουσιάζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ στην ανάπτυξη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 01 Σεπ 2025 | 11:13
ΣΤΑ 53 ΤΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:44

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαράκη – Κόρη πρώην βουλευτή της ΝΔ

Θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση για τον θάνατο της Κατερίνας Ζαχαράκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 30 Αυγ 2025 | 11:49

Νίκος Ανδρουλάκης για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αλλαγή είναι στο χέρι μας

"Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει ελπίδα και διαθέτει σχέδιο για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, πιο ανθρώπινη", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΕΦΕΡΕ ΓΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ 29 Αυγ 2025 | 17:39

Στο γήπεδο της ΑΕΚ ο "πράσινος" Αλέξης Τσίπρας - Ποια υπόσχεση εκπλήρωσε

Γιατί ο γνωστός για τα Παναθηναϊκά του αισθήματα Αλέξης Τσίπρας, είδε από κοντά τον αγώνα της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ για τα πλέι οφ του Conference League

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 28 Αυγ 2025 | 17:49
ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Αυγ 2025 | 14:22

Κωνσταντοπούλου: Το κόμμα του Τσίπρα θα λέγεται "Λαγούμι" - Δεν έχει μιλήσει 2 χρόνια στη Βουλή, κάνει ζωάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι "φοβάται την αντιπολίτευση".

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 27 ΛΕΕΙ 27 Αυγ 2025 | 21:16

Αναποφάσιστοι: Αυτοί θα κρίνουν τις εκλογές- Εφθασαν στο 15% του εκλογικού σώματος

Ολοι τους διεκδικούν αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ψηφίσουν

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 91 ΕΤΩΝ 27 Αυγ 2025 | 16:47

Κώστας Πυλαρινός: Πέθανε ο παλιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα 91 του χρόνια - Το αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κώστας Πυλαρινός είχε διατελέσει βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Αυγ 2025 | 11:22

Μιλένα Αποστολάκη: Τρεις οδυνηρές αλήθειες του φετινού καλοκαιριού - Από τις φωτιές έως το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μιλένα Αποστολάκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, και για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

27 Αυγ 2025 | 07:28

Διαβάζοντας Τσίπρα μαζί με το croissant

Πώς να το κάνουμε, σου δίνει ένα prestige μια συνέντευξη στην Monde. (Επίτηδες βάζω συνέχεια ξένες λέξεις στο κείμενο, αν τυχόν το διαβάσει ο ίδιος, να ταλαιπωρηθεί να τις ψάχνει στο λεξικό. Μια αθώα εκδίκηση, θα μου τη συγχωρέσετε.)

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 26 Αυγ 2025 | 17:46

Φάμελλος για την επίθεση της κυβέρνησης στον Τσίπρα και τα σενάρια για νέο κόμμα: "Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"

"Πρέπει να ομολογήσω ότι η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ακραία τοξική, όπου έκανε συσχετισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα με αποφυλακίσεις και με εγκληματίες", είπε

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Αυγ 2025 | 09:10

Μπούγας: Πάνω από 17.000 αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Όπως τονίζει, πάνω από 17.000 κρατούμενοι βρέθηκαν εκτός φυλακής κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων, ανάμεσά τους και βαρυποινίτες για ληστείες, κλοπές και ναρκωτικά.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 26 Αυγ 2025 | 08:10

Θανάσης Λιούτας: Δημοσίευμα εμπλέκει την οικογένειά του στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Διαψεύδει ο βουλευτής Τρικάλων

Ο κ. Λιούτας έκανε λόγο για κατευθυνόμενο δημοσίευμα, από ανθρώπους που δεν θέλουν να τον βλέπουν στην πολιτική και πως θα καταθέσει εξώδικο μιας και το θεωρεί ψευδές.

ΠΥΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ 25 Αυγ 2025 | 20:47

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην κυβέρνηση: "Επί ημερών μου μειώθηκαν οι ανισότητες"

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα έρχεται μερικές ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 25 Αυγ 2025 | 14:47

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Στους μόνους που έχει λείψει είναι στους 17.000 βαρυποινίτες, στους βιαστές και τους εμπρηστές"

"Πώς είναι δυνατόν να λείπει σε κάποιον η ενεργός πολιτική τη στιγμή που είναι βουλευτής και δεν έχει κάνει ούτε μια ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

24 Αυγ 2025 | 18:12

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: "Πήρατε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της πολιτικής εξαπάτησης" - "Ξεμείνατε από επιχειρήματα"

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε τρία αναπάντητα ερωτήματα μετά τη (μη) απάντησή του.

ΠΑΣΟΚ 24 Αυγ 2025 | 14:06

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ανταλλάσσει την οικονομική αιμορραγία των πολιτών με ψίχουλα - "Έχουμε μειώσει 72 φόρους" απαντά ο Μαρινάκης

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι η υπέρβαση κατά 1,2 δισ. του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα "προήλθε από την φοροεπιδρομή κατά της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων".

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ 23 Αυγ 2025 | 13:12

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο - Ποιοι έδωσαν το παρών [εικόνες]

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ 23 Αυγ 2025 | 11:03

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΣΤΙΣ 12 23 Αυγ 2025 | 08:55

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων

Στις 12:00 στην Ημαθία η κηδεία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ 22 Αυγ 2025 | 18:58

Κόντρα Πολάκη - Τσακαλώτου για... τα μάτια του Τσίπρα: "Ευκλείδη, προκαλείς... Δύο φωνήεντα θα σ' τα πω"

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να απαντήσει σε έντονο ύφος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για όσα σχολίασε σχετικά με τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Le Monde

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 22 Αυγ 2025 | 17:04

Νίκος Παπανδρέου για Τσίπρα: Το θέμα είναι αν αναγνωρίζει τα ψέματα που είπε για το μνημόνιο

"Είπε ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο σε μια μέρα και τελικά υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο με τα μπούνια!", είπε για τον Αλέξη Τσίπρασε συνέντευξη του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Παπανδρέου.

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ 22 Αυγ 2025 | 16:12

Πρώτο χοντρό "καρφί" στον Τσίπρα από τον Τσακαλώτο: "Αυτός δεν ήταν που επέτρεψε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο;"

Η πρώτη εξ αριστερών αντίδραση στα όσα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Monde, ήρθε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Αυγ 2025 | 10:55

Ο δημάρχος Κυθήρων ειρωνεύεται τον Τσίπρα: Τι του λείπει η "ενεργός πολιτική" αφού είναι βουλευτής;

Με αιχμηρή παρέμβαση στα social media, ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης απαντά στον πρώην πρωθυπουργό και στη συνέντευξή του στη Le Monde

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ 22 Αυγ 2025 | 09:14

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "Φώναζαν βοήθεια" - Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τις δραματικές στιγμές μετά την ανακοπή

Δραματικά ήταν τα τελευταία λεπτά του βουλευτή Ημαθίας και πρώην υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΘΛΙΨΗ 22 Αυγ 2025 | 07:51

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Πέθανε χωρίς απινιδωτή ο άνθρωπος που συνέβαλε στην αύξησή τους - Το Σάββατο το "τελευταίο αντίο"

Πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 59 ετών ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

22 Αυγ 2025 | 07:07

Ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέο κόμμα - Το Μαξίμου ετοιμάζει αντεπίθεση, ο Ανδρουλάκης "ζορίζεται"

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κάψει τα όποια πολιτικά του χαρτιά σε μία άκαιρη στιγμή, αλλά θα "χτυπήσει" όταν εκείνος κρίνει ότι είναι ο πιο συμφέρον χρόνος.

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 21 Αυγ 2025 | 21:58

Αλέξης Τσίπρας στη Le Monde: "Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια" - Τι λέει 7 χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε γιατί η Ελλάδα οδηγήθηκε στην κρίση.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Αυγ 2025 | 17:10

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας: Εξοργιστική η αλαζονεία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ

"Γιατί άραγε πανηγυρίζουν; Που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

19 Αυγ 2025 | 19:51

Ο Ν. Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας την Πέμπτη

Περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά της Αχαΐας θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 17:27

Κ. Τσουκαλάς: "Ο κ. Κεφαλογιάννης θα επαναλάμβανε τη δήλωσή του για πλήρως θωρακισμένη χώρα στην αντιπυρική περίοδο;"

Εν είδει υστερόγραφου στο σχόλιό του, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι "τουλάχιστον ο κ. Μαρινάκης ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην κ. Βούλτεψη"

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 16:06

Τσουκαλάς: Πρωθυπουργός και υπουργοί χωρίς ευθύνες και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας - Οι πολίτες κουράστηκαν

"Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για όσα είπε η Σοφία Βούλτεψη για τους εθελοντές στις φωτιές.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΙΛΛΕΤ» 12 Αυγ 2025 | 11:39

Προκλητικό δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας κατά Ανδρουλάκη: Τον κατηγορεί για "χιτλερικές εμμονές" επειδή πήγε στην Τένεδο

Το άρθρο κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ως "μια προσωπικότητα που φαίνεται να κουβαλάει ένα σκίτσο της Μεγάλης Ιδέας στην τσέπη του πουκαμίσου του".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 11 Αυγ 2025 | 15:32

K. Τσουκαλάς: Το 46% του Ελλήνων, βάσει της Eurostat, δεν μπορούν να πάνε διακοπές - Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι

Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς

ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 10 Αυγ 2025 | 11:30

Άρθρο Ν. Ανδρουλάκη: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέβη τον Ρουβίκωνα της θεσμικής αυθαιρεσίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό

ΠΕΝΘΟΣ 10 Αυγ 2025 | 09:55

Βαρύ πένθος για τον Κώστα Γείτονα - Έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Σταυρούλας Γείτονα-Δεληγιάννη.

ΣΕ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ 09 Αυγ 2025 | 16:52

ΠΑΣΟΚ: "Για ακόμη μια φορά, οι πολίτες πληρώνουν την απουσία πρόληψης στις πυρκαγιές"

Αναφέρουν ότι "η αναμόρφωση του συστήματος 112 είναι απαραίτητη, ώστε να ενημερώνει αποτελεσματικά και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να δράσουν άμεσα"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 08 Αυγ 2025 | 13:54

Τσουκαλάς: Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τόσους πολλούς για τόσο πολύ καιρό - Η ΝΔ πλέον δεν πείθει κανέναν

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι "το "πάρτι των εκατομμυρίων" που ζημίωσε τον πρωτογενή τομέα και την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, αφορά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Αυγ 2025 | 11:12

Τα συλλυπητήρια της ΝΔ για τον θάνατο της Λένας Σαμαρά

"Μπροστά σε μια τόσο τραγική απώλεια, τα λόγια είναι φτωχά" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Αυγ 2025 | 10:10

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη: "Γάζα: Εθνοκάθαρση σε απευθείας μετάδοση"

"Η Γάζα αιμορραγεί. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι - ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά - έχουν χάσει τη ζωή τους", σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο άρθρο του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 07 Αυγ 2025 | 10:44

Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυήμερη αφωνία, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΧΟΛΙΟ 06 Αυγ 2025 | 23:05

ΠΑΣΟΚ: "Ζουν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ενός αυταρχικού καθεστώτος"

Σχετικά με την απάντηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55
ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".