Follow us

Καρφιά ΠΑΣΟΚ: Kρυφά χρέη κάτω από το χαλί οδηγούν σε διόγκωση του ελλείμματος και σε νέες περιπέτειες τη χώρα

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς το αφήγημα της "συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΒΟΥΛΗ

Καταρρίπτεται το αφήγημα της "συνετής δημοσιονομικής διαχείρισης" της κυβέρνησης, όπως υποστηρίζει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προς τον Υπουργό Οικονομικών, με πρώτο υπογράφοντα τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Μιχάλη Κατρίνη.

"Λίγες μέρες μετά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία", η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται στην ερώτηση, όπως:

1ον) Ποιες είναι λεπτομερώς οι δαπάνες των οποίων η πληρωμή ετεροχρονίστηκε, ποιος και γιατί αποφάσισε τον ετεροχρονισμό της πληρωμής τους, πότε προβλέπεται ότι θα πληρωθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες, καθώς κι αν έχουν εγγραφεί επαρκείς πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 2022 για την εξόφλησή τους. Τονίζεται μάλιστα ότι στην τελευταία Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας (Μάιος 2022) επισημαίνεται ο δημοσιονομικός κίνδυνος κατάπτωσης κυβερνητικών εγγυήσεων και ιδίως εκείνων που παρασχέθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

2ον) Ποιο ήταν το ύψος των Κυβερνητικών Εγγυήσεων στο τέλος του 2021, αλλά και ποιο είναι σήμερα (Ιούνιος 2022) το ύψος των συνολικών Κυβερνητικών Εγγυήσεων;

Διαβάστε Επίσης

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει έντονα τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο ποσό των εγγυήσεων που αναφέρονται στην Εισηγητική Έκθεση και τα αντίστοιχα ποσά των μηνιαίων Δελτίων Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, στο Δελτίο Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού οι Κυβερνητικές εγγυήσεις στο τέλος Απριλίου 2022 ήταν 30.376 εκ ευρώ, ελαφρώς διαφοροποιημένες από τις αντίστοιχες στο τέλος του 2021, οι οποίες έφταναν στα 30.662 εκ. ευρώ. Ωστόσο, ο πίνακας εγγυήσεων του Δελτίου εκτέλεσης του Π/Υ Γενικής Κυβέρνησης (Δεκέμβριος 2021) έδειχνε ότι οι συνολικές κυβερνητικές εγγυήσεις στο τέλος του 2021 ήταν 22,9 δισ. ευρώ, ενώ ο πίνακας εγγυήσεων της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού (Π/Υ) 2022 "φιλοτεχνεί" μια εικόνα συνολικών κυβερνητικών εγγυήσεων στο τέλος του 2021 μόλις 8,8 δισ. ευρώ, δήθεν τις μικρότερες από το 2006.

"Όλα αυτά αποτελούν αποχρώσες ενδείξεις δημιουργικής λογιστικής, που η χώρα την πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν" τονίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο κείμενο της ερώτησής τους.

3ον) Ποιο είναι σήμερα το ύψος (στοκ) των απλήρωτων καταπτώσεων εγγυήσεων, καθώς και ποιο ήταν το ύψος των νέων καταπτώσεων εγγυήσεων στη διάρκεια του 2021 και το Α΄ τετράμηνο του 2022;

4ον) Ποιο είναι σήμερα το ύψος των ληξιπρόθεσμων καταπτώσεων εγγυήσεων; Έχουν εγγραφεί πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 2022 για την εξόφληση αυτών των οφειλών;

Διαβάστε Επίσης

5ον) Τι σκοπεύει να κάνει για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, από τη στιγμή που οι δικαιούχοι έχουν ανάγκη τα οφειλόμενα ποσά; Έχουν εγγραφεί επαρκείς πιστώσεις στον Προϋπολογισμό για την εξόφλησή τους;

6ον) Τι σκοπεύει να κάνει για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων επιστροφών φόρων, δεδομένου ότι ο συνεπής φορολογούμενος δικαιούται την επιστροφή των φόρων που του οφείλει η Κυβέρνηση εμπροθέσμως; Έχουν εγγραφεί επαρκείς πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 2022 για την εξόφλησή τους;

7ον) Ποιο είναι σήμερα το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων; Ποιο είναι το ποσό της πίστωσης που έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό 2022 για εξόφληση αυτών των οφειλών;

8ον) Ποιο είναι σήμερα το ύψος των ληξιπρόθεσμων επιστροφών φόρων από τα τελωνεία; Έχουν εγγραφεί πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 2022 για εξόφληση αυτών των οφειλών;

9ον) Ποιο είναι το ποσό που εισέπραξαν οι ΔΟΥ από τους πρωτοφειλέτες εγγυημένων και πληρωθέντων από το Δημόσιο δανείων στη διάρκεια του 2021 και κατά το Α΄ τετράμηνο του 2022.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θέτει ακόμα στον Υπουργό Οικονομικών ερώτημα, για το ποιο θα ήταν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του πρώτου τετραμήνου του 2022, αν είχαν υπολογιστεί και κυρίως εξοφληθεί αυτές οι οφειλές και τα "κρυφά" χρέη.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμα να κρύβει την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Κυρίως όμως, όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι η δημοσιονομική διαχείριση της κυβέρνησης, πάσχει.

Τα προβλήματα που κρύβει η κυβέρνηση κάτω από το χαλί, σύντομα, θα έρθουν στην επιφάνεια και τότε θα έρθει η ώρα της αλήθειας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα

Θέμα: "‘’Μαγική εικόνα’’ η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2022, στο πλαίσιο ενός επίπλαστου κυβερνητικού ‘’success story II’’"

Όπως είναι γενικότερα γνωστό και με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του covid-19, το Μάρτιο του 2020 ενεργοποιήθηκε σε επίπεδο Ε.Ε. η γενική ρήτρα διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, επιτρέποντας στα κράτη- μέλη προσωρινή παρέκκλιση από τους ισχύοντες δημοσιονομικούς κανόνες για το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε κατηγορηματικά, η ενεργοποίηση της ρήτρας δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα.

Επιπλέον, όπως ήδη έχουμε επισημάνει, ασκώντας κριτική στην Κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις και τις αστοχίες στη λήψη των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, παρότι διέθεσε πόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ, από τους υψηλότερους στον κόσμο, η ανταποδοτικότητα τους ήταν από τις τελευταίες στο επίπεδο της Ε.Ε. (19η μεταξύ των 27 κ-μ σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία των εαρινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής).

Δύο περίπου χρόνια αργότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου Δελτίου εκτέλεσης του Προϋπολογισμού (Απριλίου 2022) το αποτέλεσμα της δημοσιονομικής διαχείρισης του Α' τετραμήνου οδήγησε σε έλλειμμα ύψους 2.053 εκ. ευρώ, ενώ το πρωτογενές αποτέλεσμα σε πλεόνασμα ύψους 300 εκ. ευρώ.

Παρότι στο ίδιο Δελτίο διαπιστώνεται ότι οι δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο του Ιανουαρίου – Απριλίου 2022 είναι μειωμένες, ωστόσο, στο σκέλος του Τακτικού Προϋπολογισμού παρουσιάζεται υστέρηση έναντι του στόχου κατά 1.448 εκατ. ευρώ, η οποία οφείλεται κυρίως στον ετεροχρονισμό των πληρωμών των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 458 εκατ. ευρώ. Υστέρηση, όμως, παρουσιάζεται και στις τρέχουσες μεταβιβάσεις προς οργανισμούς και κράτη της Ε.Ε. κατά 149 εκατ. ευρώ, όπως και στις καταπτώσεις εγγυήσεων κατά 203 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, παρατηρείται πως οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 555 εκ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2022, φτάνοντας τα 1.856 εκ. ευρώ στο τέλος Απριλίου 2022, ενώ οι ληξιπρόθεσμες επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στα 544 εκ. ευρώ για την ίδια περίοδο.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα πρέπει να σημειωθεί πως εξίσου βολικά για το τρέχον "θετικό" οικονομικό αφήγημα της κυβέρνησης, δεν παρέχονται στοιχεία για το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων - ΤΠΔΥ (εφάπαξ παροχές), με το έωλο αιτιολογικό ότι το Ταμείο συγχωνεύτηκε με το ΕΤΕΑΕΠ το 2017.

Όπως επίσης, χωρίς καμία επίσημη αιτιολόγηση, δεν παρέχονται στοιχεία για το ύψος των εκκρεμών ληξιπρόθεσμων επιστροφών από τα Τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία, καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα Τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Τέλος, δεν παρέχονται επαρκή στοιχεία για το απολύτως κρίσιμο ζήτημα του ύψους των εκκρεμών-απλήρωτων καταπτώσεων εγγυήσεων. Και αυτό μάλιστα συμβαίνει, παρότι στην τελευταία Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας (Μάιος 2022) επισημαίνεται ο δημοσιονομικός κίνδυνος κατάπτωσης κυβερνητικών εγγυήσεων και ιδίως εκείνων που παρασχέθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

Επιπλέον, στο ίδιο Δελτίο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού διαβάζουμε πως οι Κυβερνητικές εγγυήσεις στο τέλος Απριλίου 2022 ήταν 30.376 εκ ευρώ, ελαφρώς διαφοροποιημένες από τις αντίστοιχες στο τέλος του 2021, οι οποίες έφταναν στα 30.662 εκ. ευρώ. Ωστόσο, ο πίνακας εγγυήσεων του Δελτίου εκτέλεσης του Π/Υ Γενικής Κυβέρνησης (Δεκέμβριος 2021) έδειχνε ότι οι συνολικές κυβερνητικές εγγυήσεις στο τέλος του 2021 ήταν 22,9 δισ. ευρώ, ενώ ο πίνακας εγγυήσεων της Εισηγητικής Έκθεσης του Προϋπολογισμού (Π/Υ) 2022 "φιλοτεχνεί" μια εικόνα συνολικών κυβερνητικών εγγυήσεων στο τέλος του 2021 μόλις 8,8 δισ. ευρώ, δήθεν τις μικρότερες από το 2006.

Δεδομένου ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού 2022 έχει ξεκινήσει πολύ δυσοίωνα, παρά τις αισιόδοξες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης και την παράλληλη αξιοποίηση από πλευρά της τεχνικών "δημιουργικής λογιστικής".

Δεδομένου ότι οι απλήρωτες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις επηρεάζουν δυσμενώς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα και το δημόσιο χρέος, ενώ το ύψος των κυβερνητικών εγγυήσεων συνιστά σοβαρό δημοσιονομικό κίνδυνο.

Δεδομένου ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία δεν συνάδουν με το αφήγημα της κυβέρνησης περί επιτυχημένης έως τώρα οικονομικής διαχείρισης/πορείας και "επιτυχημένης" εξόδου της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, αφού ο βαθμός αξιοπιστίας των δημοσιευόμενων στοιχείων τίθεται εν αμφιβόλω, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα διαβόητα "Greek statistics" της περιόδου 2004-2009.

Δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμη επενδυτική βαθμίδα, θεωρούμενη επενδυτικά, ως υψηλού ρίσκου, ενώ παράλληλα οι όροι δανεισμού έχουν αλλάξει άρδην και μάλιστα προβλέπεται περαιτέρω επιδείνωσή τους στο μέλλον.

Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα κι όχι να συνεχίσει να ζει στην εικονική πραγματικότητα που δημιούργησε και δυστυχώς συνεχίζει να συντηρεί.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ποιες είναι λεπτομερώς οι δαπάνες των οποίων η πληρωμή ετεροχρονίστηκε, ποιος και γιατί αποφάσισε τον ετεροχρονισμό της πληρωμής τους, πότε προβλέπεται ότι θα πληρωθούν οι συγκεκριμένες δαπάνες, καθώς κι αν έχουν εγγραφεί επαρκείς πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 2022 για την εξόφλησή τους.

2. Τι σκοπεύει να κάνει για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, από τη στιγμή που οι δικαιούχοι έχουν ανάγκη τα οφειλόμενα ποσά; Έχουν εγγραφεί επαρκείς πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 202 για την εξόφλησή τους;

3. Τι σκοπεύει να κάνει για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων επιστροφών φόρων, δεδομένου ότι ο συνεπής φορολογούμενος δικαιούται την επιστροφή των φόρων που του οφείλει η Κυβέρνηση εμπροθέσμως; Έχουν εγγραφεί επαρκείς πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 2022 για την εξόφλησή τους;

4. Ποιο είναι σήμερα το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΤΠΔΥ; Ποιο είναι το ποσό της πίστωσης που έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό 2022 για εξόφληση αυτών των οφειλών;

5. Ποιο είναι σήμερα το ύψος των ληξιπρόθεσμων επιστροφών φόρων από τα τελωνεία; Έχουν εγγραφεί πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 2022 για εξόφληση αυτών των οφειλών;

6. Ποιο είναι σήμερα το ύψος των ληξιπρόθεσμων καταπτώσεων εγγυήσεων; Έχουν εγγραφεί πιστώσεις στον Προϋπολογισμό 2022 για την εξόφληση αυτών των οφειλών;

7. Ποιο υπολογίζεται πως θα ήταν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του Α΄ Τετραμήνου του 2022 με εξοφλημένες τις παραπάνω ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις;

8. Ποιο ήταν το ύψος των Κυβερνητικών Εγγυήσεων στο τέλος του 2021, αλλά και ποιο είναι σήμερα (Ιούνιος 2022) το ύψος των συνολικών Κυβερνητικών Εγγυήσεων; Πού οφείλεται η τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ποσό της Εισηγητικής Έκθεσης και τα αντίστοιχα ποσά των μηνιαίων Δελτίων Δεκεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022;

9. Ποιο είναι σήμερα το ύψος (στοκ) των απλήρωτων καταπτώσεων εγγυήσεων, καθώς και ποιο ήταν το ύψος των νέων καταπτώσεων εγγυήσεων στη διάρκεια του 2021 και το Α΄ τετράμηνο του 2022;

10. Ποιο είναι το ποσό που εισέπραξαν οι ΔΟΥ από τους πρωτοφειλέτες εγγυημένων και πληρωθέντων από το Δημόσιο δανείων στη διάρκεια του 2021 και κατά το Α΄ τετράμηνο του 2022;

11. Πώς παρακολουθούνται αυτά τα κρίσιμα δημοσιονομικά μεγέθη από την αρμόδια Υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους - ΓΛΚ, της οποίας προΐσταται;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Μιχάλης Κατρίνης

Κώστας Σκανδαλίδης

Ευαγγελία Λιακούλη

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Νάντια Γιαννακοπούλου

Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου

Ιλχάν Αχμέτ

Χρήστος Γκόκας

Γεώργιος Καμίνης

Χαράλαμπος Καστανίδης

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Χαρά Κεφαλίδου

Δημήτριος Κωνσταντόπουλος

Γεώργιος Μουλκιώτης

Μπουρχάν Μπαράν

Δημήτριος Μπιάγκης

Απόστολος Πάνας

Γεώργιος Παπανδρέου

Ανδρέας Πουλάς

Γεώργιος Φραγγίδης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Το Υπουργείο Ανάπτυξης απαντάει σε πέντε αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Το Υπ. Ανάπτυξης απαντά στο ΠΑΣΟΚ επικαλούμενο στοιχεία της Eurostat που δείχνουν χαμηλότερο αθροιστικό πληθωρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ 02 Σεπ 2025 | 19:01

Νέα επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση: Μιλάει πάλι για "βαλκανοποίηση" της χώρας [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευσε τμήμα της ομιλίας του στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στο οποίο αναφέρεται σ’ αυτό που ο ίδιος ονόμασε "βαλκανοποίηση" της χώρας

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 02 Σεπ 2025 | 12:42

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για το κόστος διαβίωσης - Η ακρίβεια το σημερινό θέμα

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα της ΝΔ, "μιας κυβέρνησης που έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα" όπως αναφέρουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 02 Σεπ 2025 | 10:46

Ανδρουλάκης: Αν θέλουμε πολιτική αλλαγή, πρέπει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό πρόγραμμα που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΦΟΥΛ ΟΙ "ΜΗΧΑΝΕΣ" 02 Σεπ 2025 | 07:35

ΠΑΣΟΚ: Εβδομάδα "Μαύρης Βίβλου" για τα 6 χρόνια ΝΔ - Κυβερνητικό πρόγραμμα ανακοινώνει ο Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ

Σειρά έχει σήμερα το κόστος διαβίωσης όπου Μ. Αποστολάκη, Γ. Νικητιάδης, Π. Χρηστίδης, Φ. Παρασύρης, Ι. Τσίμαρης ξεδιπλώνουν την Μαύρη Βίβλο στο ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια, τα τιμολόγια του ρεύματος, την υγεία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 01 Σεπ 2025 | 20:35

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: "Η Μαύρη Βίβλος των ψεμάτων"

Δεν θριαμβολογούμε, όταν οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υλοποιώντας πλήρως το πρόγραμμά μας, αλλά απαντούμε στην καταστροφολογία και στις ισοπεδωτικές λογικές της αξιωματικής αντιπολίτευσης", αναφέρει η ΝΔ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ 01 Σεπ 2025 | 19:06

Συνέντευξη Τύπου ΠΑΣΟΚ: "6 χρόνια ΝΔ - Αποτύχατε - Να η Ελλάδα που παραδίδετε στην ανάπτυξη"

Οι ομιλητές σχολίασαν ότι στο πεδίο της Ανάπτυξης ο τίτλος θα μπορούσε να είναι "μια χαμένη ευκαιρία", καθώς "σπαταλήθηκε ο κόπος του λαού της προηγούμενης δεκαετίας"

ΒΟΥΛΗ 01 Σεπ 2025 | 13:16

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 15/9 ξεκινά η εξεταστική επιτροπή - Επανάληψη της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Η Εξεταστική Επιτροπή θα ξεκινήσει τις εργασίες της με την εκλογή προεδρείου αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Σεπ 2025 | 12:46

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την ανάπτυξη - Live η συνέντευξη Τύπου

Οι αρμόδιοι βουλευτές και τομεαρχες Π. Γερουλάνος, Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Χνάρης, Γ. Παλαιοδήμος, Κ. Γάτσιος παρουσιάζουν τα πεπραγμένα της ΝΔ στην ανάπτυξη.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 09:12

Η νέα κόντρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Πρύτανης ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας

Ο πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέας Ζώρας, εμφανίζεται ως πρύτανης στο University of Keele, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί στην Αθήνα από το νέο διδακτικό έτος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 30 Αυγ 2025 | 11:49

Νίκος Ανδρουλάκης για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Η πολιτική αλλαγή είναι στο χέρι μας

"Το ΠΑΣΟΚ προσφέρει ελπίδα και διαθέτει σχέδιο για μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ισχυρή, πιο ανθρώπινη", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ 29 Αυγ 2025 | 07:59
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 28 Αυγ 2025 | 17:49
28 Αυγ 2025 | 10:06

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των υπαλλήλων στο δημόσιο

Στο νομοσχέδιο, μέχρι τουλάχιστον την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια, έχει κατατεθεί παράλληλα για συζήτηση και ψήφιση και μια υπουργική τροπολογία.

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 27 Αυγ 2025 | 22:54

Μεταναστευτικό νομοσχέδιο: Συντονισμένα πυρά από την αντιπολίτευση στη Βουλή

Οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου παρουσίασαν μείωση κατά 80%, οπότε και ψηφίστηκε η τροπολογία για αναστολή ασύλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Αυγ 2025 | 11:22

Μιλένα Αποστολάκη: Τρεις οδυνηρές αλήθειες του φετινού καλοκαιριού - Από τις φωτιές έως το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Μιλένα Αποστολάκη επιτέθηκε στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, και για τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 26 Αυγ 2025 | 12:50

Απογευματινή: Θα προχωρήσει σε νέο κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς, παρά την τραγική απώλεια- Στόχος να είναι ρυθμιστής

Ο Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί όχι μόνο με πρόσωπα που ταυτίζονται απόλυτα με τη δεξιά παράταξη, αλλά και προσωπικότητες με διαδρομή στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο.

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Αυγ 2025 | 23:06

Ανδρουλάκης: Ζητά συνεδρίαση της Βουλής για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

Την πρωτοβουλία αυτή είχε ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν τη διακοπή των εργασιών.

24 Αυγ 2025 | 18:12

Νέα κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ: "Πήρατε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της πολιτικής εξαπάτησης" - "Ξεμείνατε από επιχειρήματα"

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι το ΠΑΣΟΚ άφησε τρία αναπάντητα ερωτήματα μετά τη (μη) απάντησή του.

ΠΑΣΟΚ 24 Αυγ 2025 | 14:06

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση ανταλλάσσει την οικονομική αιμορραγία των πολιτών με ψίχουλα - "Έχουμε μειώσει 72 φόρους" απαντά ο Μαρινάκης

Ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι η υπέρβαση κατά 1,2 δισ. του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα "προήλθε από την φοροεπιδρομή κατά της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων".

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 21 Αυγ 2025 | 22:43

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Η πολιτική σταδιοδρομία, ο γάμος, τα δύο του παιδιά και η τελευταία ανάρτηση

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος γεννήθηκε στη Βέροια στις 29 Μαΐου 1966 και ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κατσαβού και πατέρας δύο παιδιών

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 21 Αυγ 2025 | 17:10

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας: Εξοργιστική η αλαζονεία και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ

"Γιατί άραγε πανηγυρίζουν; Που απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης τα 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας;", διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

ΝΔ 21 Αυγ 2025 | 16:38

Στέλλα Αραμπατζή: Ποια είναι η νέα βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ που παίρνει την έδρα του Βεσυρόπουλου

Η ιατρός-μικροβιολόγος, τέταρτη σε ψήφους στην Ημαθία στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, θα βρεθεί στα βουλευτικά έδρανα μετά τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου.

ΘΛΙΨΗ 21 Αυγ 2025 | 14:32

Πέθανε στα 59 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ βρισκόταν σε beach bar στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Για περίπου 40 λεπτά το προσωπικό του ΕΚΑΒ έδινε μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟ ΝΔ 21 Αυγ 2025 | 13:39

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς: Μάχη των γιατρών να τον επαναφέρουν

O γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βρισκόταν σε beach bar στη Σιθωνία Χαλκιδικής όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗ 21 Αυγ 2025 | 11:45

Κακλαμάνης: "Kόφτης" στο μικρόφωνο όταν παραβιάζεται ο χρόνος στη Βουλή

Ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι ο κόφτης στο μικρόφωνο που εξετάζεται "θα αφορά από τον πρωθυπουργό έως τον τελευταίο βουλευτή".

21 Αυγ 2025 | 06:45

Σάλος με το επίδομα επικινδυνότητας στους υπαλλήλους της Βουλής - Ποιους αφορά

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της Βουλής για χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινού και επικινδυνότητας σε συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων. Οι πυροσβέστες παίρνουν επίδομα επικινδυνότητας περίπου... δύο ευρώ την ημέρα.

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ 20 Αυγ 2025 | 12:04

Ρουσφέτι: Σιωπή των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το "επίδομα επικινδυνότητας" στους υπαλλήλους της Βουλής

Εντονα αντιδρούν στο επίδομα το Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών και οι εποχικοί πυροσβέστες.

20 Αυγ 2025 | 06:49

Εδωσαν επίδομα επικινδυνότητας στους υπαλλήλους της Βουλής - Εξαλλοι οι πυροσβέστες

Η Βουλή έδωσε το πράσινο φως για αυξήσεις στους υπαλλήλους της, με τη μορφή επιδόματος επικινδυνότητας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεκινάει από 2.500 ευρώ και φθάνει τις 4.000 ευρώ.

19 Αυγ 2025 | 19:51

Ο Ν. Ανδρουλάκης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αχαΐας την Πέμπτη

Περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά της Αχαΐας θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 17:27

Κ. Τσουκαλάς: "Ο κ. Κεφαλογιάννης θα επαναλάμβανε τη δήλωσή του για πλήρως θωρακισμένη χώρα στην αντιπυρική περίοδο;"

Εν είδει υστερόγραφου στο σχόλιό του, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι "τουλάχιστον ο κ. Μαρινάκης ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στην κ. Βούλτεψη"

ΠΑΣΟΚ 14 Αυγ 2025 | 16:06

Τσουκαλάς: Πρωθυπουργός και υπουργοί χωρίς ευθύνες και χωρίς υποχρέωση λογοδοσίας - Οι πολίτες κουράστηκαν

"Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για όσα είπε η Σοφία Βούλτεψη για τους εθελοντές στις φωτιές.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΙΛΛΕΤ» 12 Αυγ 2025 | 11:39

Προκλητικό δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας κατά Ανδρουλάκη: Τον κατηγορεί για "χιτλερικές εμμονές" επειδή πήγε στην Τένεδο

Το άρθρο κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ως "μια προσωπικότητα που φαίνεται να κουβαλάει ένα σκίτσο της Μεγάλης Ιδέας στην τσέπη του πουκαμίσου του".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 11 Αυγ 2025 | 15:32

K. Τσουκαλάς: Το 46% του Ελλήνων, βάσει της Eurostat, δεν μπορούν να πάνε διακοπές - Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι

Η κυβέρνηση έχει "εξαφανίσει" το καλοκαίρι για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς

ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 10 Αυγ 2025 | 11:30

Άρθρο Ν. Ανδρουλάκη: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέβη τον Ρουβίκωνα της θεσμικής αυθαιρεσίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ασκεί έντονη κριτική στον πρωθυπουργό

ΠΕΝΘΟΣ 10 Αυγ 2025 | 09:55

Βαρύ πένθος για τον Κώστα Γείτονα - Έφυγε από τη ζωή η σύζυγός του

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της Σταυρούλας Γείτονα-Δεληγιάννη.

ΣΕ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ 09 Αυγ 2025 | 16:52

ΠΑΣΟΚ: "Για ακόμη μια φορά, οι πολίτες πληρώνουν την απουσία πρόληψης στις πυρκαγιές"

Αναφέρουν ότι "η αναμόρφωση του συστήματος 112 είναι απαραίτητη, ώστε να ενημερώνει αποτελεσματικά και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες που δεν μπορούν να δράσουν άμεσα"

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 08 Αυγ 2025 | 13:54

Τσουκαλάς: Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τόσους πολλούς για τόσο πολύ καιρό - Η ΝΔ πλέον δεν πείθει κανέναν

Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι "το "πάρτι των εκατομμυρίων" που ζημίωσε τον πρωτογενή τομέα και την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, αφορά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Αυγ 2025 | 10:10

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη: "Γάζα: Εθνοκάθαρση σε απευθείας μετάδοση"

"Η Γάζα αιμορραγεί. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι - ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά - έχουν χάσει τη ζωή τους", σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο άρθρο του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 07 Αυγ 2025 | 10:44

Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή, για να τελειώσουμε με την ηθική και πολιτική παρακμή

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολυήμερη αφωνία, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΠΕΚΕΠΕ 07 Αυγ 2025 | 07:44

Καλλιόπη Σεμερτζίδου: Δεν μας έχει ενοχλήσει καμία Αρχή - Τη Φεράρι την έχουμε από το 2004, δεν είναι κρυφή [βίντεο]

Η Καλλιόπη Σεμερτζίδου ανέφερε πως ούτε η ίδια ούτε κάποιος από την οικογένειά της εμπλέκεται στο σκάνδαλο, χαρακτηρίζοντας ψευδή τα αντίστοιχα δημοσιεύματα.

ΣΧΟΛΙΟ 06 Αυγ 2025 | 23:05

ΠΑΣΟΚ: "Ζουν τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας ενός αυταρχικού καθεστώτος"

Σχετικά με την απάντηση της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ 06 Αυγ 2025 | 14:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πυρά" κατά κυβέρνησης και Μητσοτάκη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο του Politico

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση σχολιάζοντας το άρθρο του Politico

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 06 Αυγ 2025 | 11:35

Έληξε ο συναγερμός για το ύποπτο μηχανάκι κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα για το ύποπτο μηχανάκι κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.