"Καυτός" Νοέμβριος με διπλή σύγκρουση για Σύνταγμα-προσφυγικό

Σε διπλή αντιπαράθεση μέσα στο Νοέμβριο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οδηγήσει η συνταγματική αναθεώρηση και το μεταναστευτικό.

kautos-noebrios-me-dipli-sugkrousi-gia-suntagma---prosfugiko
|
SHARE THIS
0
SHARES

Σε διπλή αντιπαράθεση μέσα στο Νοέμβριο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να οδηγήσει η συνταγματική αναθεώρηση αλλά και το μεταναστευτικό.

Και για τα δύο θέματα οι αρχηγοί κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ήδη έρθει σε σφοδρότατη σύγκρουση και όπως φαίνεται θα βρεθούν αντιμέτωποι ενώπιον των κοινοβουλευτικών τους ομάδων αλλά και των λοιπών κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το πρώτο ημίχρονο έχει ήδη προσδιοριστεί για τις 14 Νοεμβρίου  όπου ξεκινά και επίσημα η αναθεώρηση του συντάγματος με την σχετική συζήτηση στην Βουλή προκειμένου στην συνέχεια να συσταθεί και η αρμόδια επιτροπή όπου θα εξετάσει τα υπό αναθεώρηση άρθρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει την πρόταση του την περασμένη Παρασκευή ενώ και η ΝΔ φαίνεται πως θα κάνει το ίδιο αύριο μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν την ερχόμενη Τετάρτη θα παραστούν στην συζήτηση οι αρχηγοί ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι πολύ πιθανό να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Άλλωστε και οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι ακολουθούν τα ίδια βήματα. Προ ημερών συνεδρίασε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αύριο θα πράξει το ίδιο η ΚΟ της ΝΔ.

Η συζήτηση για την αλλαγή του Καταστατικού Χάρτη την χώρας όχι μόνο δεν οδηγεί όπως θα έπρεπε σε συναινέσεις λόγω της σπουδαιότητας του εγχειρήματος, αλλά αντίθετα φαίνεται πώς οξύνει περαιτέρω το ήδη τεταμένο κλίμα.

Το Μαξίμου κατηγορεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να δυναμιτίσει τη διαδικασία με στόχο να αποτύχει η τροποποίηση του περιβόητου άρθρου για το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αντίθετα η ΝΔ καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι ευτελίζει την κορυφαία διαδικασία επειδή δεν τολμά να προχωρήσει σε αναγκαίες μεταβολές όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το δεύτερο ημίχρονο περιλαμβάνει την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το μεταναστευτικό. 

Η ΝΔ έχει εδώ και καιρό σηκώσει το θέμα "πατώντας" πάνω στην εικόνα που παρουσιάζουν οι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών ιδίως στα νησιά, αλλά και στις αποκαλύψεις για τη διαχείριση των κονδυλίων.  Έτσι όλοι αναμένουν την παρουσία των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Ευνόητο είναι ότι η συζήτηση όπως και στην περίπτωση της αναθεώρησης μπορεί να επεκταθεί σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας που δεν είναι βέβαια και λίγα.

Πόρισμα της εξεταστικής για την υγεία, συντάξεις και βέβαια το Σκοπιανό βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook