Κίνημα Αλλαγής: Νέο «σταυρόλεξο» η επιλογή προσώπων για τα κρίσιμα πόστα

Ο ορισμός του πρώτου γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής έχει εξελιχθεί σε δύσκολο σταυρόλεξο για την ηγεσία του κόμματος.

kinima-allagis-neo-staurolekso-i-epilogi-proswpwn-gia-ta-krisima-posta
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στο νόμο Αργολίδας πέρασε τις ημέρες του Πάσχα η Φώφη Γεννηματά χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν πήρε στις αποσκευές της και τις εκκρεμότητες σε σχέση με τον ορισμό του νέου γραμματέα και του νέου εκπρόσωπου τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα επιθυμούσε να έχει κλείσει τα ζητήματα αυτά άμα την επιστροφή της στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις και το όνομα του νέου γραμματέα να αναγγελθεί κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής την Τετάρτη του Πάσχα, ώστε να λάβει και επίσημα το χρίσμα στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή του Θωμά.

Ο ορισμός του πρώτου γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής έχει εξελιχθεί σε δύσκολο σταυρόλεξο για την ηγεσία του κόμματος.

Στενοί συνεργάτες της προέδρου υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις με υπερκομματική επιλογή ώστε να υπάρξει το μήνυμα ότι η ανανέωση του χώρου η οποία έχει εξαγγελθεί έχει ουσία.  Την ίδια στιγμή ωστόσο θα πρέπει ο νέος γραμματέας να έχει αναπτύξει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλλά και «περπατησιάς» με την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το Μανώλη Όθωνα να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για την ανάδειξη του στη θέση του γραμματέα του Κινήματος  Αλλαγής. Όμως το deal δεν έχει κλείσει οριστικά.

Βέβαιο είναι πάντως ότι δεν θα ικανοποιηθούν όλοι από την απόφαση αυτή διότι ο Μανώλης Όθωνας δεν είναι ακριβώς το όνομα που θα ακτινοβολούσε το νέο που θα επιθυμούσαν πολλοί. Είναι γέννημα – θρέμμα της δημοκρατικής παράταξης, γεγονός που θα δυσαρεστήσει εκείνους (Ποτάμι,  Κινήσεις Πολιτών, ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς κα) που δεν προέρχονται από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

Για την ιστορία ο Μανώλης Όθωνας εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από μαθητής, έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, έχει διατελέσει νομάρχης στην Κρήτη αλλά και εκλεγεί βουλευτής του κόμματος του το 2004.

Για την ίδια θέση  «παίζουν» εξάλλου τα ονόματα των  Άγγελου Τόλκα (πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ, υφυπουργού για θέματα τύπου επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου), Κωνσταντίνου Πανταζή (πρώην γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ), Μιχάλης Κατρίνη (πρώην βουλευτή Ηλείας ΠΑΣΟΚ), αλλά και του νυν εκπρόσωπου τύπου της ΔΗΣΥ Παύλου Χρηστίδη.

Ο τελευταίος πάντως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να οριστεί εκπρόσωπου τύπου του Κινήματος Αλλαγής, διότι τυχόν διορισμός του ως γραμματέας του νέου φορέα δεν θα του επιτρέψει (λόγω ασυμβίβαστου) να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής. Πληροφορίες θέλουν τον Παύλο Χρηστίδη να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εκτεθεί στο νομό Αργολίδος.

Και ο ορισμός του Παύλου Χρηστίδη, εφόσον τελικά προχωρήσει, θα προκαλέσει γκρίνια.

Το Ποτάμι επιθυμεί διακαώς να αναλάβει στέλεχος από την Σεβαστουπόλεως τη θέση του εκπρόσωπου τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πληροφορίες φέρουν τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει προτείνει τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρέππα ως επικεφαλής στα θέματα επικοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει μεν καταλήξει στον Παύλο Χρηστίδη, αλλά θα επιχειρήσει να βάλει και άλλους στο παιχνίδι της επικοινωνίας ώστε να κάμψει τις αντιδράσεις.

Υπάρχουν έτσι σκέψεις να δημιουργηθούν υποτομείς στα θέματα επικοινωνίας για οριστούν και άλλα πρόσωπα. Παράδειγμα θα δημιουργηθεί τομέας που θα αφορά τα θέματα του Κοινοβουλίου, της προεκλογικής εκστρατείας, τα  social media κ.α. 

 


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook