ΚΚΕ: Ωμή επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

ο ΚΚΕ καταγγέλλει "την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, συμμαχικών τους κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και της ΕΕ».

kke-wmi-epembasi-twn-ipa-sti-benezouela
SHARE THIS
0
SHARES

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, συμμαχικών τους κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και της ΕΕ, στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

«Ιδιαίτερα καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές και τις αμερικάνικες πραξικοπηματικές ενέργειες, κατά του εκλεγμένου προέδρου της χώρας, τη στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και την αναγνώριση του επικεφαλής τους Γκουαϊντό, ως "μεταβατικού προέδρου" - μαριονέτας, για την προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπως γίνεται σε όλη την υδρόγειο» και υπογραμμίζει ότι «οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα είναι υπόθεση του λαού της χώρας κι αυτός έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και την εκλογή της ηγεσίας της χώρας».

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό Βενεζουέλας «που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση, στέκεται στο πλευρό του ΚΚ Βενεζουέλας, που δίνει τη μάχη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

Την αλληλεγγύη της Λαϊκής Ενότητας στην κυβέρνηση Μαδούρο εξέφρασαν Παν. Λαφαζάνης και Κ. Ήσυχος

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε και ο Κώστας Ήσυχος, μέλος του Π.Σ. επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, όπου είχαν συνάντηση με τον πρεσβευτή της χώρας. Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε εκ μέρους της ΛΑ.Ε την απόλυτη καταδίκη του, όπως είπε, στο εν εξελίξει πραξικόπημα των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους ενάντια στην νόμιμη, εκλεγμένη, λαϊκή κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τον νόμιμο εκλεγμένο Προέδρο της χώρας Νικολά Μαδούρο.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι αυτό το αδίστακτο πραξικόπημα, σχεδιασμένο και οργανωμένο στην Ουάσιγκτον από τους πλέον επιθετικούς και τυχοδιωκτικούς κύκλους των ΗΠΑ, είναι πρωτοφανές στην μορφή του και εκτελείται ωμά, χωρίς κανένα πρόσχημα, με την απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ και των προθύμων ακροδεξιών συμμάχων τους στα εσωτερικά της Βενεζουέλας. Ο Παν. Λαφαζάνης κατήγγειλε παράλληλα και τη συναίνεση της ΕΕ στην αμερικανική επέμβαση.

Όμως, ο Παν. Λαφαζάνης έκανε κατά λέξη λόγο και για συντελούμενο πραξικόπημα στη χώρα μας, προκειμένου να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα, που η ΛΑ.Ε θα ξεκινήσει πορεία από την αμερικανική πρεσβεία με κατεύθυνση την Βουλή ενάντια στην Νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, θα εκφράσει, ταυτόχρονα, την διαμαρτυρία της -έξω από την πρεσβεία- ενάντια και στο αμερικάνικο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

Τέλος, ο πρέσβυς της Βενεζουέλας Φρέντυ Φερνάντεζ εξέφρασε στον Παν. Λαφαζάνη και τον Κ. Ήσυχο τις ευχαριστίες του προς την ΛΑ.Ε για την άμεση αλληλεγγύη της στο λαό και την λαϊκή κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ενώ Λαφαζάνης και Φερνάντεζ συμφώνησαν να έχουν επίσημη συνάντηση την επόμενη Τετάρτη στις 11 π.μ. στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας.

Φωτο: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook