Κουμουτσάκος κατά ΕΕ και Σημίτη: Ατυχής παραφωνία ελπίζω

«Η χθεσινή ήταν μια ατυχής παραφωνία θέλω να πιστεύω. Μια παρένθεση που άνοιξε και έκλεισε γρήγορα» υπογράμμισε.

koumoutsakos-kata-ee-kai-simiti-atuxis-parafwnia-elpizw
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αιχμές κατά των Ευρωπαίων εταίρων για το μεταναστευτικό αλλά και κατά του Κώστα Σημίτη για το πρόσφατο άρθρο του για το Ελσίνκι περιλάμβανε η τοποθέτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου στην Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας για το μεταναστευτικό ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αλληλεγγύη της ΕΕ δεν πρέπει να εξαντλείται σε λόγια κατανόησης και κονδύλια, αλλά πρέπει να επεκταθεί με σχέδιο δίκαιης κατανομής, μετεγκατάστασης κι επανένωσης οικογενειών μεταναστών. «Πρέπει όλοι οι εταίροι μας να καταλάβουν ότι τα σύνορα μας δεν είναι μόνο δική μας ασφάλεια, αλλά και δική τους» είπε.

Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει το προσεχές διάστημα κείμενο προτάσεων προς την ΕΕ για για την αντιμετώπιση των δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών

Σε ότι αφορά τον πρώην πρωθυπουργό χωρίς να τον κατονομάσει μίλησε για φωνές διχαστικής μικροψυχίας.

«Η χθεσινή ήταν μια ατυχής παραφωνία θέλω να πιστεύω. Μια παρένθεση που άνοιξε και έκλεισε γρήγορα» υπογράμμισε και πρόσθεσε «πρέπει να γίνει νηφάλια και με παρρησία συζήτηση για τη συμφωνία για το Ελσίνκι».

Η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου

Στον Γιώργο Κουμουτσάκο  απάντησε αργότερα ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις δηλώσεις του.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι έχουν περάσει 20 χρόνια από την περίφημη Συμφωνία του Ελσίνκι και όπως εξήγησε  απογευματινή εφημερίδα έκανε έρευνα με αφορμή αυτή την επέτειο στην οποία συμμετείχε ο Κώστας Σημίτης, αλλά και άλλοι καθηγητές Διεθνούς Δικαίου.

Εξήγησε ότι ο κ. Σημίτης είχε τιτλοφορήσει το άρθρο του σε διαφορετικό τόνο από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαμήνυσε προς τον απόντα υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι σε συνθήκες τέτοιες που η χώρα έχει ανάγκη  από ενότητα και ομοψυχία δεν χρειάζονται τέτοιες δηλώσεις.  Συνέστησε με όσο πιο ευγενικό τρόπο μπορεί να είναι ενημερωμένος για να λέει αυτά που λέει.

Υπενθύμισε πάντως ότι η Συμφωνία του Ελσίνκι έλεγε ότι απαράβατος όρος για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας ήταν προηγουμένως να έχουν επιλυθεί όλες οι εκκρεμότητες με την Ελλάδα, κάτι που όπως είπε δεν ακολούθησε ο Κώστας Καραμανλής.

Στον κ. Λοβέρδο απάντησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός ο οποίος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. Ανέφερε ότι για τα εθνικά θέματα τοποθετήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενώ για τον Γιώργο Κουμουτσάκο διευκρίνισε ότι είπε ότι δεν πρέπει αυτή την ώρα να ανοίγουν τέτοια ζητήματα.

«Εκείνη η εποχή έφερε τα θετικά που όλοι αναγνωρίζουμε» κατέληξε​

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου) 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook