Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα με Τζακ Λιου στο Μαξίμου

Κρίσιμη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Τζακ Λιου θα έχει το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

krisimi-sunantisi-tsipra-me-tzak-liou-sto-maksimou
SHARE THIS
0
SHARES

Κρίσιμη συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ Τζακ Λιου θα έχει τι μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία κλείστηκε στη Βαρσοβία στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ και στη διάρκειας μισής ώρας συνάντηση Ομπάμα-Τσίπρα, λαμβάνει χώρα στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης του κ. Λιου ότι η σημερινή αναταραχή στην Τουρκία καθιστά περισσότερο από ποτέ σημαντική τη λύση του οικονομικού προβλήματος της γειτονικής Ελλάδας ώστε να λειτουργήσει ως άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή.

Επί της ουσίας η αστάθεια στη γειτονική Τουρκία, συ συνδυασμό με τη γενικότερη αστάθεια στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο καθιστούν απαγορευτική την επαναφορά της εσωστρέφειας στην ελληνική οικονομία και αναγκάζει τις ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις για οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος.  

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να ζητήσει για μια ακόμη φορά από την Ουάσινγκτον να ασκήσει πίεση στο ΔΝΤ ώστε το τελευταίο να προσέλθει στη δεύτερη αξιολόγηση το Φθινόπωρο αμβλύνοντας τις απαιτήσεις ειδικά όσον αφορά στην εργασιακή μεταρρύθμιση.

Ωστόσο ο κ. Λιου και στη χθεσινή του δήλωση δείχνει να επιμένει στο θέμα της άμεσης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η όποια πίεσή του αφορά στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους και προφανώς έχει στόχο το Βερολίνο και όχι την Ουάσινγκτον.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook