Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας [LIVE]

Κόντρες με το... καλημέρα για τα διαδικαστικά στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας.

SHARE THIS
0
SHARES

Με κόντρα για τα διαδικαστικά θέματα ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής της ΝΔ. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η κυβερνητική πρόταση είναι η σχετική ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας να πραγματοποιηθεί το Σάββατο το μεσημέρι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία εξέφρασε τη διαφωνία της.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ένσταση, κυρίως σε σχέση με τη λήξη της συζητήσεως με βάση την κοινοβουλευτική παράδοση» ανέφερε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Χατζηδάκης. «Με όλες της κυβερνήσεις στο παρελθόν η συζήτηση για την πρόταση μομφής είναι τριήμερη και λήγει τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας. Δεν κατανοούμε γιατί αυτή η σπουδή. Δεν είναι μόνο η φαλκίδευση του δικαιώματος της αντιπολιτεύσεως. Τι φοβάται η κυβέρνηση, τη Βουλή, τη συζήτηση; Ή το λαό καθώς έχουν προαναγγελθεί συλλαλητήρια το Σάββατο;» διερωτήθηκε ο κ. Χατζηδάκης και κατέληξε: «Η πρακτική αυτή είναι φοβική και αλαζονική. Να δείξει ψήγματα δημοκρατικής ευαισθησίας η κυβέρνηση. Να γίνει κανονικά αυτή η συζήτηση σύμφωνα με τις παραδόσεις της Βουλής».

«Είναι υποχρέωσή σας να δώσετε χώρο. Να αλλάξετε την πρόταση. Να μην έχουμε διαδικαστικές διαφωνίες για το συγκεκριμένο θέμα» δήλωσε εκ μέρους του ΚΙΝΑΛΛ ο κ. Λοβέρδος.

«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει άπλα στη συζήτηση και έτσι θα γίνει. Ο Κανονισμός λέει για συζήτηση μέχρι 3 μέρες. Ως προς τις ώρες, θα μπορούσε να είναι και μέχρι τη μια το βράδυ. Δεν θα οριστεί η κάθε ώρα στη βάση των κινητοποιήσεων του κάθε κόμματος. Δεν θα αποκλειστεί κανείς. Το τελευταίο που φοβάται αυτή η κυβέρνηση και αυτή η έδρα είναι τις μαζικές κινητοποιήσεις. Υπάρχει μια διαδρομή, έχουμε συμμετάσχει επί πολλά χρόνια και δεν τις έχουμε δει πίσω από τζάμια. Κάποιες πλευρές θέλουν να στηθεί μια επικοινωνιακή αντιπαράθεση» απάντησε ο κ. Βούτσης.

Από τη μεριά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης ανέφερε ότι κατά την εκτίμησή του ο χρόνος μέχρι το Σάββατο είναι επαρκής, καθώς καλύπτει τις τρεις ημέρες. 

Τελικώς, η σχετική απόφαση για το πότε θα γίνει η ψηφοφορία αφέθηκε να ληφθεί ανάλογα με την πορεία της συζήτησης. 

Δείτε Live τη συζήτηση: 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook