Ξυνίδης: Θέλουν στο ΚΙΝΑΛ βουλευτή τον Παπανδρέου;

Η παρέμβαση Ξυνίδη είναι ενδεικτική του πλούσιου παρασκηνίου για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

ksunidis-theloun-sto-kinal-bouleuti-ton-papandreou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αίσθηση προκαλεί ένα tweet του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, μετέπειτα ΚΙΔΗΣΟ, ο οποίος καταγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς ότι υπάρχουν σκέψεις για να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Προς Πρόεδρο ΚΙΝΑΛ: Αν-λέω αν-υπάρχουν σκέψεις σε φίλους και συνεργάτες σας, για επόμενη Βουλή χωρίς Γιώργο Παπανδρέου, η πορεία μας δεν θα είναι σαν του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν σκύψαμε κεφάλι στις μεθοδεύσεις για να μην τινάξουμε στον αέρα ό,τι είχε απομείνει από την παράταξη», έγραψε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα επιθυμούσε να είναι υποψήφιος στην ιδιαίτερα πατρίδα των Παπανδρέου, την Αχαΐα, ωστόσο την έδρα εκεί την έχει ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. 

Οι έδρες στην Α' Αθήνας και στους τρεις -πλέον- τομείς της πρώην Β' είναι μετρημένες και διεκδικήσιμες από πολλούς και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στον πρώην πρωθυπουργό προτάθηκε ακόμη και η περίπτωση της Εύβοιας, αν και δεν είναι βέβαιο ότι το ΚΙΝΑΛ θα κατακτήσει την περιφέρεια αυτή έδρα. 

Ως πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Παπανδρέου εκλέγεται χωρίς σταυρό, ωστόσο πρέπει το κόμμα στην εκλογική περιφέρεια να πάρει μία έδρα.  

Η παρέμβαση Ξυνίδη είναι ενδεικτική του πλούσιου παρασκηνίου για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στο χώρο της Κεντροαριστεράς, την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός Βουλής από τον Ιανουάριο του 2015, όταν απέτυχε να μπει στη Βουλή με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους το ΚΙΔΗΣΟ δεν κατέβηκε στις εκλογές. Τον Ιανουάριο του 2017 το κόμμα του Γ. Παπανδρέου εντάχθηκε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και μετέπειτα στο Κίνημα Αλλαγής. 

 

 

Φωτό: Ευρωκίνηση (αρχείου)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook