Follow us

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Αύριο οι ανακοινώσεις για τα καύσιμα - Εμείς σώζουμε ζωές, η Τουρκία να κοιτάξει τους λαθροδιακινητές

Για τα καύσιμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου και αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Το εθνικό πρόγραμμα στήριξης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η Ελλάδα δαπανά περισσότερο από το 3% της ετήσιας παραγωγής της για να προστατεύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η Ελλάδα και σε αυτή την παγκόσμια κρίση ηγείται και αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για τη στήριξη της κοινωνίας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι την Παρασκευή άνοιξε η πλατφόρμα power pass και σημείωσε ότι μέχρι πριν από λίγο είχαν κατατεθεί 250.000 αιτήσεις. Είπε ότι από την 1η Ιουλίου μπαίνει νέο σύστημα τιμολόγησης στην ηλεκτρική ενέργεια που μεταξύ άλλων εξουδετερώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

"Η κυβέρνησή μας κάνει πράξη όλα όσα έχει εξαγγείλει. Είμαστε δίπλα στους πολίτες γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος. Μετατρέπουμε κάθε οικονομική δυνατότητα σε κοινωνικό κεκτημένο", υπογράμμισε.

Διαβάστε Επίσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή και μίλησε για το πρόγραμμα αντικατάστασης των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Είπε ότι αύριο θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για το πρόγραμμα που προβλέπει επιδοτήσεις από 30% έως 50%.

Για τα καύσιμα είπε ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου και αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις. "Συνεχίζονται την ίδια στιγμή οι έλεγχοι στην αγορά. Προχωρά η σφράγιση πρατηρίων που κατέχουν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα. Οι ημέρες σφράγισης θα κυμαίνονται από 10 έως 90", συμπλήρωσε.

Διαβάστε Επίσης

Τέλος αναφερόμενος στη διάσωση μεταναστών ανοικτά της Μυκόνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι για μια ακόμη φορά σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε κίνδυνο.

"Η κυβέρνηση συγχαίρει δημοσίως το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί μια ακόμα αποστομωτική απάντηση στους κατά σύστημα συκοφάντες. Εκείνοι που πολύ εύκολα ασκούν απερίσκεπτη κριτική ας δουν τα πραγματικά περιστατικά. Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη κριτική", υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

"Το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για τον περιορισμό των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώσαμε στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τη διαχείριση των επιπτώσεων τόσο της πανδημίας όσο και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Όπως επισημαίνουν έγκυροι διεθνείς οργανισμοί, η Ελλάδα δαπανά περισσότερο από το 3% της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της για να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την αύξηση του κόστους της ενέργειας. Η Ισπανία και η Ιταλία αντίστοιχα δαπανούν περίπου 2%, ενώ η Γαλλία και η Γερμανία περίπου 1%. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται, αλλά και της μέριμνας που έχουμε δρομολογήσει. Η Ελλάδα, και σε αυτή την παγκόσμια κρίση, ηγείται και αποτελεί πρότυπο προς μίμηση σε ό,τι αφορά τη στήριξη της κοινωνίας.

Ειδικότερα, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, υπάρχει σημαντική ενίσχυση και γενναία διεύρυνση των επιδοτήσεων ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επίσης, άνοιξε την Παρασκευή η πλατφόρμα Power Pass μέσω του vouchers.gov.gr και άρχισε η υποβολή αιτήσεων από τους οικιακούς καταναλωτές πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης για την επιστροφή του 60% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που κατέβαλαν μέσω των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2021 και 31ης Μαΐου 2022.

Οι επιστροφές θα είναι ίσες με το 60% του υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής των ποσών έκπτωσης που έχουν χορηγηθεί από το "Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης" και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και θα φτάνουν έως τα 600 ευρώ.

Θα ξεκινούν από τα 18 ευρώ -γι’ αυτούς που επιβαρυνθήκαν με συνολική αύξηση 30 ευρώ- και θα φτάνουν κατ’ ανώτατο όριο -επαναλαμβάνω- τα 600 ευρώ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου και τις πρώτες ημέρες η πλατφόρμα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Πριν από λίγο είχαν υποβληθεί 250.000 αιτήσεις

Ακόμα, με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις ΑΠΕ, μπαίνει σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου ένα νέο σύστημα τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας, που προβλέπει παρεμβάσεις στην χονδρική αγορά, που ουσιαστικά εξουδετερώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα έχουν ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από 70% έως 90%.

Ειδικότερα:

-Στα περίπου 500.000 νοικοκυριά κοινωνικού τιμολογίου θα απορροφάται το 100% της αύξησης.

-Σε όλα τα οικιακά τιμολόγια (όλες οι κατοικίες) η απορρόφηση της αύξησης θα φτάνει έως και το 85%.

-Σε 1.250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα απορροφάται έως και το 82% της αύξησης.

-Στους αγρότες και τα αγροτικά τιμολόγια η μείωση θα κυμαίνεται από το 90% έως 95% της αύξησης.

Η ρύθμιση μεταξύ άλλων προβλέπει ότι οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας θα αποζημιώνονται με διοικητικά οριζόμενες τιμές, οι οποίες θα οριστούν με Υπουργική απόφαση, που θα καθορίσει τον μαθηματικό τύπο για τον ορισμό της ανώτατης τιμής για κάθε κατηγορία μονάδων (φυσικού αερίου, λιγνιτικές, υδροηλεκτρικά και ανανεώσιμες πηγές), λαμβάνοντας υπόψη, όπου υπάρχει, τη διακύμανση της τιμής των καυσίμων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ο έκτακτος αυτός μηχανισμός θα μπορεί να εφαρμοστεί για διάστημα έως και ενός έτους.

Η Κυβέρνηση, με πολιτικές παρεμβάσεις, κάνει πράξη όσα είχε εξαγγείλει. Κάνουμε πράξη την βασική μας αρχή: Να είμαστε δίπλα στους πολίτες γιατί πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος. Γιατί για τη Νέα Δημοκρατία ο πολιτικός ανθρωπισμός είναι βασικός πυρήνας της ιδεολογίας και της αντίληψής της. Με σκληρή δουλειά, με επαγγελματισμό, με σχέδιο μετατρέπουμε κάθε οικονομική δυνατότητα που δημιουργεί η πολιτική μας σε κοινωνικό κεκτημένο.

Νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η ρύθμιση αυτή κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή και μπαίνει σήμερα για συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή. Αφορά τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την αδειοδότηση παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και το πλαίσιο ανάπτυξης Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών.

Ανάμεσα στ’ άλλα, το νομοσχέδιο προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου ανάπτυξης και υλοποίησης έργων ΑΠΕ και τη θεσμοθέτηση του κατάλληλου πλαισίου για την ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ενέργειας.

Οι βασικοί στόχοι της νομοθετικής αυτής πρωτοβουλίας συνοψίζονται ως εξής:

-Μείωση του μέσου χρόνου αδειοδότησης νέων έργων ΑΠΕ σε 14 μήνες από 5 χρόνια που είναι τώρα.

-Προσέλκυση μέχρι το 2030 επενδύσεων για νέα έργα ΑΠΕ άνω των 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να έχουμε επιπλέον παραγωγή 15 GW ηλεκτρικής ενέργειας έτσι ώστε να φτάσουμε συνολικά τα 25 GW.

-Ανάπτυξη έργων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ τουλάχιστον 3,5 GW έως το 2030.

-Αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας για την ένταξη περισσότερων μονάδων ΑΠΕ και την προώθηση του ενεργειακού συμψηφισμού.

-Χωροθέτηση, αδειοδότηση, εγκατάσταση και λειτουργία μέχρι 10 πιλοτικών θαλάσσιων πλωτών φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των συνοδών τους έργων σε χερσαίο και θαλάσσιο χώρο εκτός των λιμανιών.

Η επένδυση στην πράσινη ενέργεια είναι στρατηγικός στόχος της χώρας για λόγους περιβαλλοντικούς, γεωστρατηγικούς, ποιότητας ζωής και τουρισμού. Η Ελλάδα πρέπει το συντομότερο να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία και ανεξαρτησία και να αναβαθμίσει το φυσικό περιβάλλον, το οποίο είναι προϋπόθεση τουριστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πρόγραμμα αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών

Πέρα από τις πολιτικές για τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και την αύξηση της παραγωγής από ΑΠΕ, η Κυβέρνηση αναπτύσσει δράσεις για τη μείωση της κατανάλωσης από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η μείωση της σπατάλης στην ενέργεια είναι εθνικό καθήκον που αφορά όλους μας. Και το Κράτος οφείλει να δώσει πρώτο το παράδειγμα του.

Στο πλαίσιο αυτό, ανοίγει αύριο Τρίτη και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 5 Ιουλίου, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και προβλέπει επιδοτήσεις 30% έως 50% για την αγορά καινούργιων συσκευών με χαμηλότερη κατανάλωση. Κάθε νοικοκυριό που εντάσσεται στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να αντικαταστήσει έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές (μέχρι 2 κλιματιστικά, ένα ψυγείο ή έναν καταψύκτη) για την κύρια ή την δευτερεύουσα κατοικία, ιδιόκτητη ή μισθωμένη.

Τα κριτήρια υπαγωγής περιλαμβάνουν το εισόδημα και το πλήθος των μελών της οικογένειας με πρόσθετη μοριοδότηση για μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑμεΑ. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να υποβάλλουν κανένα δικαιολογητικό, αλλά το μόνο που θα χρειάζεται είναι οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό τους τηλέφωνο.

Εφόσον η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λαμβάνει ηλεκτρονικά, στο κινητό τηλέφωνο, έναν κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση που δικαιούται και θα αγοράζει τη συσκευή στη μειωμένη τιμή από το κατάστημα που επιθυμεί και συμμετέχει στο πρόγραμμα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να παραδώσει την παλιά συσκευή για ανακύκλωση.

Παρεμβάσεις για τα καύσιμα

Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει πλήρως το μέγεθος του προβλήματος και θα προχωρήσει στη συνέχιση της πολιτικής στήριξης. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε υπό τον Πρωθυπουργό, αρμόδιους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς στο Μέγαρο Μαξίμου. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις αύριο. Αρχικά κατά την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου και στις 15:00 εξειδίκευση των μέτρων στο Υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχωρά η σφράγιση πρατηρίων, που κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα, ενώ θα υπάρχει και δημοσιοποίηση των στοιχείων τους για να ενημερώνεται η κοινωνία και το καταναλωτικό κοινό. Οι ημέρες σφράγισης, ανάλογα με την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων που θα προκύπτουν από τον εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους θα κυμαίνονται από τις 10 μέχρι και τις 90 ημέρες. Σημειώνεται ότι σε κάθε πρατήριο που θα σφραγίζεται λόγω νοθείας θα μπαίνει ταινία στην οποία θα αναγράφεται εμφανώς στα ελληνικά και τα αγγλικά ότι το πρατήριο σφραγίζεται λόγω νοθείας.

Διάσωση μεταναστών από ναυάγιο ανοιχτά της Μυκόνου

Πάνω από 108 μετανάστες, ανάμεσά τους 21 παιδιά, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους μεσοπέλαγα διεσώθησαν μετά από ευρεία επιχείρηση υπό πολύ αντίξοες συνθήκες από το Λιμενικό Σώμα. Για μια ακόμη φορά με παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα. Να σημειώσω ότι ουδείς από το σύνολο των ανθρώπων που διεσώθησαν δεν έφεραν σωσίβιο , ενώ το ιστιοφόρο σκάφος που τους μετέφερε δεν είχε κανένα σωστικό εξοπλισμό.

Η Κυβέρνηση συγχαίρει δημοσίως το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος για την αυταπάρνηση που διαρκώς δείχνουν και για τη φύλαξη των συνόρων μας, αλλά και για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών στο Αιγαίο. Η επιχείρηση αυτή που πραγματοποίησαν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος αποτελεί μια ακόμη αποστομωτική απάντηση στους κατά σύστημα συκοφάντες τους, αλλά και σε όσους αβαντάρουν τους συκοφάντες αυτούς.

Εκείνοι που πολύ εύκολα ασκούν απερίσκεπτη και κριτική στο ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ας δουν τα πραγματικά περιστατικά και ας στρέψουν την προσοχή τους στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και όσων τους καλύπτουν. Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη και άδικη κριτική που κάποιοι κάνουν με λόγια.Και ένα δράμι πράξης αξίζει όσο τόνοι θεωρίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 05 Σεπ 2025 | 14:36

"Πάλι μάπα πετρέλαιο μου έβαλες;": Τα... παράπονα και οι διάλογοι που "έκαψαν" το κύκλωμα νοθευμένων καυσίμων

Στη δημοσιότητα οι διάλογοι "φωτιά" των μελών της εγκληματικής οργάνωσης με τη νοθεία και το λαθρεμπόριο των καυσίμων

ΚΥΚΛΩΜΑ 05 Σεπ 2025 | 07:58

Αρωμα Greek Mafia στους λαθρέμπορους καυσίμων: Με "πασιέντζα" στον υπολογιστή πείραζαν την αντλία και έκλεβαν το 25%

Οι χειριστές του με ένα ειδικό συνδυασμό μέσα από την πασιέντζα, κατέληγαν στο σύστημα εισροών-εκροών και πραγματοποιούσαν ελλειμματικές παραδόσεις.

22 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 12:48

Πώς δρούσε το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων: Πάνω από 30.000 οχήματα εφοδιάστηκαν - Πού βρίσκονται τα επίμαχα πρατήρια

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε με απολογισμό 22 συλληφθέντες, ενώ άλλοι οκτώ αναζητούνται.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 03 Σεπ 2025 | 09:34

Μεγάλη επιχείρηση του "ελληνικού FBI" για το λαθρεμπόριο καυσίμων - 20 συλλήψεις, κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά

Πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση από το "ελληνικό FBI", σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κατερίνη, Βόλο και Λακωνία για το λαθρεμπόριο καυσίμων,

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Μήνυμα Πλεύρη από Ρόδο: "Τα νησιά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ παραπάνω μετανάστες"

Ο Θ. Πλεύρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, με σκοπό το συντονισμό στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΛΙΜΕΝΙΚΟ 01 Σεπ 2025 | 08:21

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης 90 μεταναστών νότια της Κρήτης

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα λιμάνια των Καλών Λιμένων και της Γαύδου.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 31 Αυγ 2025 | 12:09

Παύλος Μαρινάκης: H πραγματική "δεξιά ατζέντα" είναι μια στρατηγική για μια υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα

Το τρέχον πολιτικό κλίμα, ανέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Αυγ 2025 | 15:43

Παύλος Μαρινάκης: Αν δοθεί 13ος μισθός στο δημόσιο, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για άλλες ομάδες εργαζομένων

Το δημόσιο ταμείο έχει συγκεκριμένα λεφτά να δώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, και υπάρχουν οροφές δαπανών, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2025 | 15:14

Επεισόδιο Μαρινάκη με δημοσιογράφο για τη νεκρή στην Αίγινα: "Μη λαϊκίζετε, κύριε - Αυτό το παιχνίδι να το παίξετε αλλού"

Έντονα αντέδρασε ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου - "Εδώ έρχονται δημοσιογράφοι που θέλουν να ενημερωθούν και όχι να γίνουν influencers στο διαδίκτυο - Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, να πολιτευτείτε"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Αυγ 2025 | 18:47

Αποκάλυψη Πλεύρη: Κυκλώματα διακινητών έστελναν μαζικά μηνύματα σε μετανάστες - "Αποφύγετε την Ιταλία, πηγαίντε στην Ελλάδα"

Ο Θάνος Πλεύρης αποκάλυψε ότι στις αρχές Ιουλίου κυκλώματα διακινητών, μέσω γραπτών μηνυμάτων, προέτρεπαν τους μετανάστες να κινηθούν προς την Ελλάδα αντί για την Ιταλία

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 27 Αυγ 2025 | 11:04

Πλεύρης: Κατάργηση νομιμοποίησης μεταναστών στα 7 έτη - Ποινικοποιείται η παράνομη παραμονή [βίντεο]

Για το κυβερνητικό πακέτο που αναμένεται να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, τον εκλογικό νόμο αλλά και τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα μίλησε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

25 Αυγ 2025 | 09:34

Πλεύρης από Λέσβο: Δεν υπάρχει περίπτωση τα νησιά μας να δεχθούν επιβάρυνση από πουθενά

Ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι "δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταφορά είτε από άλλα νησιά είτε από την ενδοχώρα".

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΟ 24 Αυγ 2025 | 20:44

Ιταλία: Τρεις ανήλικες αδερφές πνίγηκαν σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες

Περίπου 65 άτομα διασώθηκαν ενώ ένα άτομο που είχε πέσει νωρίτερα στη θάλασσα εξακολουθεί να αγνοείται.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ 24 Αυγ 2025 | 20:24

Βρετανία: Η κυβέρνηση υπόσχεται να επιταχύνει τη διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ προανήγγειλε την ίδρυση ενός ανεξάρτητου οργανισμού που θα βοηθά τα δικαστήρια στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου.

ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ 23 Αυγ 2025 | 21:08

Δώδεκα μετανάστες αγνοούνται στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων

Σύμφωνα με τους 14 διασωθέντες, δώδεκα μετανάστες πήδηξαν στο νερό και τα ίχνη τους χάθηκαν.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 23 Αυγ 2025 | 08:21

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό - Φυλάκιση έως 5 χρόνια για όσους δεν παίρνουν άσυλο και αρνούνται να φύγουν

Φυλάκιση έως 5 χρόνια σε μετανάστες που έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου τους, αλλά αρνούνται να φύγουν, προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου. Πώς θα ελέγχεται η ενηλικότητά τους.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΚΥΑ 22 Αυγ 2025 | 18:53

Με ιατρικές εξετάσεις θα πιστοποιείται αν είναι ανήλικοι οι ασυνόδευτοι που αιτούνται άσυλο

Υπεγράφη η ΚΥΑ με το νέο πλαίσιο για διαπίστωση ανηλικότητας αιτούντων άσυλο

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 21 Αυγ 2025 | 18:34

Κρήτη: Διασώθηκαν 65 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές

ΧΘΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ 21 Αυγ 2025 | 09:03

Διάσωση 52 μεταναστών ανοιχτά των Κυθήρων – Μεταφέρθηκαν στο Γύθειο

Δέκα άτομα περισυνελέγησαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ οι υπόλοιποι 42 επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο με σημαία Ιταλίας που βρισκόταν στην περιοχή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Αυγ 2025 | 13:06

Μαρινάκης: Δεν θα πάνε Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως θετικές τις εξελίξεις στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό.

ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ 18 Αυγ 2025 | 08:33

Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης σε Γαύδο και Καλαμάτα – 165 μετανάστες σε 24 ώρες

Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν σε δύο διαδοχικά συμβάντα 58 και 68 μετανάστες, ενώ άλλοι 39 εντοπίστηκαν 58 ναυτικά μίλια νότια της Καλαμάτας.

ΚΡΗΤΗ 13 Αυγ 2025 | 22:17

Διασώθηκαν 57 μετανάστες από ψαρόβαρκα στη Γαύδο

Σύμφωνα με πληροφορίες, με σκάφος της FRONTEX μεταφέρονται αρχικά στην Παλαιόχωρα και από εκεί στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αγυιά

ΠΛΗΘΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ 13 Αυγ 2025 | 18:03

Ιταλία: Τουλάχιστον 20 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοικτά της Λαμπεντούζα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν ανασυρθεί νεκροί 20 άνθρωποι, οι αγνοούμενοι είναι 27 και περίπου 80 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στην ξηρά

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 07 Αυγ 2025 | 09:24

Πλεύρης: Όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα κινδυνεύει με φυλάκιση 2 έως 5 χρόνια, εκτός εάν επιστρέψει

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως "δεν έχει καθόλου παράνομους μετανάστες αυτή τη στιγμή", σημειώνοντας πως όσοι είχαν εισέλθει παράνομα μεταφέρθηκαν σε φυλακές ή κλειστές δομές του Υπουργείου.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

"ΚΑΡΦΙ" 05 Σεπ 2025 | 20:35

Πηγές ΠΑΣΟΚ: Κάποτε ο Τσίπρας μιμούνταν τη φωνή του Ανδρέα, τώρα έφτιαξε ομιλία με ατάκες από δελτία Τύπου του κόμματος

Αιχμές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άφησαν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 05 Σεπ 2025 | 19:31

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Τσίπρα: "Ενώ σε όλη την Ευρώπη "έβρεχε" ανάπτυξη, ο ίδιος κρατούσε ομπρέλα"

"Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα πηγαίνει μπροστά", αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 05 Σεπ 2025 | 19:20

Αλέξης Τσίπρας: Στο πλευρό του η Μπέτυ Μπαζιάνα - Ποιοι βουλευτές έδωσαν το "παρών" στην ομιλία του [βίντεο - εικόνες]

Με ενδιαφέρον αναμενόταν και το ποιοι βουλευτές θα έδιναν το "παρών" στην ομιλία Τσίπρα στο Συνέδριο του Economist

5Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 05 Σεπ 2025 | 18:39

Γεωργιάδης στο Συνέδριο του Economist: "Η ελληνική κοινωνία δεν ασχολείται με τα μεγάλα αλλά μόνο με τα μικρά"

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για χιλιάδες νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, σημαντική προσέλκυση ταλέντων στην επιστήμη και στην καινοτομία, που αντί να φύγουν από την Ελλάδα, μένουν εδώ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 05 Σεπ 2025 | 18:25

Πλεύρης από δομές της Βόρειας Ελλάδας: "Κανείς χωρίς δικαίωμα ασύλου δεν θα παραμένει στη χώρα"

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Πλεύρης ενημερώθηκε για τη λειτουργία των δομών, ενώ είχε συναντήσεις με τους διοικητές και τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

9 ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΤΑΞΗΣ 05 Σεπ 2025 | 18:08

Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Να υπάρξουν αποφάσεις, τώρα, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια αν δεν αλλάξουμε ρότα

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, μεταξύ άλλων, ένα Ταμείο για στήριξη των Νέων Γενεών μέσα από μια Πατριωτική Εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 05 Σεπ 2025 | 17:00

"Ξαναχτυπά" ο Τσακαλώτος για τον Τσίπρα: "Με προβληματίζει πολύ όταν μιλάει για δημοκρατικό καπιταλισμό"

"Σε δύσκολες συνθήκες κάναμε αρκετά καλά πράγματα, αλλά κάναμε και πράγματα που δεν είμαι περήφανος" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 15:49

Κριτική Ανδρουλάκη σε ΝΔ αλλά και Καμμένο: Σοκαριστικό ότι είχαμε υπουργό Εθνικής Άμυνας που είχε σχέσεις με τον υπόκοσμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της σε κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως το καλώδιο με την Κύπρο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 05 Σεπ 2025 | 14:43

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα: Οι πολιτικοί λωτοφάγοι είναι οι πιο επικίνδυνοι των αδιόρθωτων λαοπλάνων πολιτικών

"Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Αν δεν θέλουμε όμως να επαναληφθεί, πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρή, ειλικρινή αυτοκριτική και έμπρακτη μεταμέλεια" σχολιάζει ο κ. Σκέρτσος.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 05 Σεπ 2025 | 13:15

Στήριξη Τσουκαλά σε Δούκα: Η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο πρόγραμμά του - Δεν έχουν χωνέψει ότι έχασαν τον Δήμο

"Κάθε δήμαρχος κρίνεται στο τέλος της θητείας του, αρκεί να του επιτραπεί να ολοκληρώσει το έργο του", είπε ο Κώστας Τσουκαλάς.

«ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ» 05 Σεπ 2025 | 12:44

Ο Καμμένος για τους νέους διαλόγους με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης: "Εκανα πλάκα - Αν συνεχίσουν θα κατέβω στην πολιτική"

Ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για δολοφονία χαρακτήρα και "επιλεκτική διαρροή" συνομιλιών από την δικογραφία της υπόθεσης της μαφίας της Κρήτης.

05 Σεπ 2025 | 12:16

"6 χρόνια ΝΔ: Αποτύχατε!": Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών

Η "Μαύρη Βίβλος" της εξαετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον γενικό τίτλο: "6 χρόνια Νέα Δημοκρατία| Αποτύχατε. Να η Ελλάδα που παραδίδετε".

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST 05 Σεπ 2025 | 11:24

Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν βλέπω τρίτη θητεία της κυβέρνησης εκτός και εάν δούμε κάποια σημαντική αλλαγή

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση και αμφιβολίες αν θα έχει και 3η θητεία διατύπωσε στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Σεπ 2025 | 09:32

Αιχμηρός Κασσελάκης για Τσίπρα: Πάνω από το πτώμα μου συμπόρευση, δεν μπλέκω με τον βάλτο - Θα πάει καλά γιατί με αντιγράφει

Ερωτώμενος εάν υπάρχει πιθανότητα συμπόρευσης με τον κ. Τσίπρα, απάντησε "πάνω από το πτώμα μου. Το λέω ξεκάθαρα. Με τον βάλτο εγώ δεν μπλέκω".

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 05 Σεπ 2025 | 08:34

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist: Κριτική αλλά και όραμα για την Ελλάδα του 2030

Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας και της χώρας αλλά και το όραμα του για την Ελλάδα του 2030 θα αναπτύξει o Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 23:47

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: "Άνθρακας το νέο αφήγημα της Μαύρης Βίβλου του ΠΑΣΟΚ"

"Το νέο αφήγημα της "μαύρης βίβλου του ΠΑΣΟΚ" αποδείχθηκε άνθρακας και καταρρίπτεται στην πράξη", σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνοντας αναλυτικά 11 δράσεις/πολιτικές του υπουργείο

ΤΙ ΛΕΝΕ 04 Σεπ 2025 | 20:05

Μαφία Κρήτης: Νέες συνομιλίες Καμμένου με τον "αρχηγό" - "Το έδωσα στο επιτελείο του Τραμπ, μη σε νοιάζει τίποτα" [βίντεο]

Σε νέους ηχογραφημένους διαλόγους ο Πάνος Καμμένος ακούγεται να έχει οικειότητα με τον αρχιμαφιόζο και να τον διαβεβαιώνει ότι μεσολάβησε για την προώθηση του Μελχισεδέκ για τη θέση του Μητροπολίτη

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ 04 Σεπ 2025 | 16:00

Κομισιόν για καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Θα κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνατοτήτων μας για να διασφαλίσουμε ότι θα υλοποιηθεί

Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το έργο, γεγονός που έκανε γνωστό και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ» 04 Σεπ 2025 | 15:56

ΠΑΣΟΚ: Η "Μαύρη Βίβλος" της διακυβέρνησης ΝΔ για την πολιτική προστασία, την κλιματική κρίση και το περιβάλλον

Ο κ. Τσουκαλάς προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ενιαίο σύγχρονο εθνικό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

ΧΟΡΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ» 04 Σεπ 2025 | 15:36

Ο Τσουκαλάς χόρεψε ζεϊμπέκικο στα 51 χρόνια του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο: Τον χειροκροτούσε ο Ανδρουλάκης [βίντεο]

Μετά από παρότρυνση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, μετατρέποντας τον χώρο σε πίστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ... 04 Σεπ 2025 | 14:33

Μιχάλης Ιγνατίου: Διαψεύδει η Γκίλφοϊλ ότι συνάντησε και συζήτησε με τον Πάνο Καμμένο οποιοδήποτε θέμα

Ο Πάνος Καμμένος υπερηφανευόταν ότι ελέγχει τους Αμερικανούς και θα καθαρίσει…

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 04 Σεπ 2025 | 13:14

Χατζηδάκης: Οταν το Bloomberg λέει ότι πετύχαμε σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής…. είναι απλώς Τετάρτη

Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφερόταν στη μείωση της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.

ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ 04 Σεπ 2025 | 13:08
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 10:59

Ο Γεωργιάδης ακύρωσε επίσκεψη στο νοσοκομείο Δράμας: "Απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν, έσκισαν πουκάμισο αστυνομικού"

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο νοσοκομείο Δράμας προχώρησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος κλίμα έντασης και απειλητικά σχόλια σε βάρος του.

ΑΙΧΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ 04 Σεπ 2025 | 10:34

Συντροφικά μαχαιρώματα στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Το καρφί Γερουλάνου σε Δούκα και η απάντηση του δημάρχου

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Π. Γερουλάνος όσο και ο Χ. Δούκας ήταν διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο του 2024.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 04 Σεπ 2025 | 09:22

Ζαχαράκη: Περίπου 700 σχολεία κάθε χρόνο μένουν κλειστά, επειδή δεν έχουν μαθητές

Η υπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση είναι απαραίτητο βήμα για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 04 Σεπ 2025 | 06:40

Μονή Σινά: Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεί τον Δαμιανό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία γεγονότα

Να ανοίξει τις πύλες της μονής Σινά και να απομακρύνει όσους δεν έχουν σχέση με το μοναστήρι ζητά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων από τον Αρχιεπίσκοπο Δαμιανό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 03 Σεπ 2025 | 22:23

Παπασταύρου για καλώδιο διασύνδεσης με την Κύπρο: Να ξεκαθαρίσει η Λευκωσία τη θέση της

Ο κ. Παπασταύρου επεσήμανε ότι δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά, "ιδιαίτερα όταν το έργο αυτό είναι στρατηγικής σημασίας για την Κύπρο

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 03 Σεπ 2025 | 21:48

Ανδρουλάκης στα 51α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ: Ηρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του με επίκεντρο το δημογραφικό, κάνοντας λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις οικογένειες με παιδιά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα του για την "πολιτική αλλαγή"

"ΒΟΜΒΑ" 03 Σεπ 2025 | 21:34

Χριστοδουλίδης: Ποινική έρευνα της Ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

Σε ερώτηση είπε ότι "δεν υπάρχουν διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση. Υπάρχουν υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ και για να είναι βιώσιμο το έργο αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να τις υλοποιήσει"

ΣΤΟ ACTION 24 03 Σεπ 2025 | 19:35

Νέο παραλήρημα της Λατινοπούλου κατά των Ρομά: "Γύφτοι είναι και γύφτους θα τους λέω" [βίντεο]

Συγκεκριμένα, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του Action 24 το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στην εγκληματικότητα επέμεινε να αποκαλεί τους Ρομά "γύφτους"

03 Σεπ 2025 | 18:35

LIVE η εκδήλωση στο Ζάππειο για τα 51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Τάσου Γιαννίτση, ενώ η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 15:47

Με παλαιστινιακή μαντίλα στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Παιδιά από τη Γάζα στα θεωρεία [εικόνες-βίντεο]

Τα παιδιά από την Γάζα υποδέχθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, προσφέροντάς τους δώρα και καλωσορίζοντάς τα στο Κοινοβούλιο.

ΑΛΛΟΥ 03 Σεπ 2025 | 14:29

Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου λείπει… στην Κίνα- Το αιχμηρό σχόλιο στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Το καρφί του Μιχάλη Μητσού στα Νέα για την απουσία από τις εκδηλώσεις για την επέτειο του ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Σεπ 2025 | 13:24

Χατζηδάκης: Η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τη στάση της για το καλώδιο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στον ευρωπαϊκό ενεργειακό σχεδιασμό, από το οποίο κυρίως ωφελημένη θα είναι η Κύπρος.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα για το υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου

Ο κ. Μπακογιάννης σημειώνει ότι με το κλείσιμο του υπνωτηρίου, 50 άστεγοι θα βρεθούν και πάλι στον δρόμο. Για "ψεύδη" κάνει λόγο ο Χάρης Δούκας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 03 Σεπ 2025 | 12:35

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη: Τον διαψεύδουν οι αριθμοί και η αμείλικτη πραγματικότητα εκατομμυρίων Ελλήνων

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος προηγουμένως είχε κατηγορήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "άγνοια, σκόπιμη διαστρέβλωση και παραποίηση των αριθμών".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 11:54

Δόμνα Μιχαηλίδου: Θα γίνουν εξαγγελίες για το δημογραφικό στη ΔΕΘ - "Ο κόσμος δεν θέλει να ζει με επιδόματα"

Στα προγράμματα μετεγκατάστασης σε ακριτικές περιοχές, την κοινωνική αντιπαροχή, τα ενοίκια, το δημογραφικό και τους τρίτεκνους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 03 Σεπ 2025 | 11:19

Χρυσοχοΐδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ερευνα για συνεργούς και για εγκληματική οργάνωση

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στη συνέχεια των ερευνών για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

03 Σεπ 2025 | 09:52

Πλεύρης για μεταναστευτικό: "Εάν δεν είσαι δικαιούχος ασύλου, δε μπορείς να επιβαρύνεις την κοινωνία"

Στο νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, προχωρώντας στην κωδικοποίηση τριών σημείων του νομοσχεδίου αυτού.

ΑΒΕΒΑΙΟ 03 Σεπ 2025 | 09:47

Εγκαταλείπει το καλώδιο με την Κρήτη η Λευκωσία - "Δεν είναι βιώσιμο", λέει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ

Ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι "το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης δεν είναι βιώσιμο με τους συγκεκριμένους όρους".

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 03 Σεπ 2025 | 08:32

51 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη με συναυλία του Κώστα Μακεδόνα - Απών ο Γ. Παπανδρέου

Στο Ζάππειο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό των 51 χρόνων από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

"ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ" 03 Σεπ 2025 | 06:40

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τη ζημιά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Θα επιστραφούν όλα τα κλεμμένα

Δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, με τη δέσμευση ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και τα κλεμμένα θα επιστραφούν.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 02 Σεπ 2025 | 23:35

Δένδιας: Πάνω από 600 στρατιωτικές κατοικίες στο πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Θεσσαλονίκη

Ο Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα στη Μενεμένη

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 02 Σεπ 2025 | 22:30

"Σκληρό ροκ" Πλεύρης - Ζωής στη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ και μεταναστευτικό

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε κάνει λόγο για αναβίωση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και για προσπάθεια αντιμετάθεσης των αλγεινών συνθηκών που βιώνουν οι πολίτες

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός